Reverse sneezing. Ademstop soms

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Hallo hondenliefhebbers,

 

ik wilde vragen of iemand van jullie ervaring had met er volgende:

 

Ik heb een mopshondje van nu bijna 2 jaar. Zoals iedereen weet kortsnuitig, problemen met de ademhaling is normaal bij deze honden. 

Toch vraag ik me een aantal dingen af, ons mopsje heeft wel eens last van ademstops. Als hij diep in slaap is stopt hij ineens met ademen. Hij wordt dan wakker van et geen lucht krijgen en maakt een braakneiging. Hierna slaapt hij weer verder. Heeft dit ook te maken met de korte snuit en ademweg? Is hier iets aan te doen? Ik wil hem et liefst wakker maken want ik schrik er zelf altijd van. Ik aai hem dan wel eens voorzichtig zodat hij iets wakker wordt. Vaak helpt dit wel maar ben er natuurlijk niet altijd bij. 

 

Ook heeft hij wel eens last van ,wat ze noemen, reverse sneezing. 

Dit gebeurt de laatste tijd wat vaker dan gewoonlijk. 

Het duurt dan ook echt wel eventjes tot hij hier uit is. Meestal gebeurt et en hou ik eventjes zijn neusjes dicht. Ik zeg dan dat ie rustig moet doen en dit helpt wel. Dan ademt hij weer normaal door zijn neus om na 10 sec weer etzelfde te doen. Dit duurt dan zo een 3 minuten tot hij weer echt normaal ademt en normaal blijft ademen.

soms hangt hij echt lang vast in et reverse sneezing. Ik krijg dan zelf ook paniek omdat ik bang ben dat hij er niet uit komt! 

Zijn hier nog andere truukjes voor om hem hier wat sneller uit te krijgen? Ipv neusje dicht houden zodat ie slikt. Zelf is ie ook altijd in paniek als et gebeurt.  

 

Ik lees soms ook wel eens over operaties zodat ie beter kan ademen enz. Ben dan weer angstig dat ie niet meer uit de narcose komt ofzo

 

Iemand hier ervaring mee? Operaties enz.

Ik hoor graag van jullie, dankjewel! 

 

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Onze honden hebben allesbehalve korte snuiten, maar wel last van reverse sneezing. Ik heb met onze vorige bull ook wel eens bij de DA gezeten omdat zij maar niet ophield. Ik word er ook altijd best wel nerveus van, al weet ik dat het geen kwaad kan. Ik geef altijd wat te eten, rustig aan, beetje bij beetje. En blijf heel rustig praten. Over het algemeen werkt dat het best. Als ik hun neus dicht hou, raken ze in paniek en worden wild. Dus kleine beetjes eten geven, zodat ze rustig gaan slikken, werkt hier het best. 

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Mijn dier heeft ook geen korte snuit, maar ben hier ook al voor bij de dierenarts geweest. Het is niet zo ernstig als hier beschreven is (tot nu toe), en naar het schijnt zou er medicatie voor bestaan in geval het nodig zou worden.

 

Wat ik wél doe, is zacht over haar keel wrijven met de wijsvinger, en dan stabiliseert ze terug (was een tip die ik op een anderstalige site ben tegengekomen).

 

In jouw geval zou ik gewoon naar een goede dierenarts gaan en alle info gaan vragen die je kan krijgen.

 

Succes hoor!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Je hondje kan heel goed een te lang zacht gehemelte hebben dat voor zijn luchtweg zit tijdens de slaap. 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Mijn Cavalier had ook last van reverse sneezing. Ik hield de palm van mijn hand tegen haar neusgaten en wreef tegelijkertijd zachtjes over haar keel. Op deze manier kwam zij er meestal snel uit. Soms kort daarna weer een aanval en herhaalde ik mijn handelen.

 

De slaap apneu van je hondje baart meer zorgen. Bespreek dit uitvoerig met je dierenarts en vraag hem/haar hoe het beste te handelen.

 

Zoals Wendy al noemt kan een verlengd zacht gehemelte  oorzaak van reverse sneezing en slaap apneu zijn.

http://cavalierhealth.org/brachycephalic.htm#Elongated_Soft_Palate

 

 

citaat

Slaapapneu is een slaapstoornis waarbij de ademhaling tijdens de slaap stopt en waarbij er overmatige slaperigheid overdag optreedt. In ernstige gevallen kan slaapapneu tot de dood leiden. Het kan gepaard gaan met luid snurken, veroorzaakt door een obstructie van de bovenste luchtwegen. Dit type apneusyndroom vindt men bijvoorbeeld in Perzische katten en bulldogs 

einde citaat

Bron:http://www.tinleyacademie.nl/slaap-bij-dieren.html

 

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Voor de reverse sneezing is goed over de keel blijven wrijven tot hij slikt,het zit hem in het slikken,dan 'schiet'het weer goed in de keel/neus.

 

Mijn hond heeft geleerd dat ze zelf kan slikken als dit gebeurd.Ik heb terwijl zij slikte steeds gezegd-op dat moment- 'slikken'.Na een paar keer begon het alleen nog te zeggen dat ze moest slikken.En ook direct gezegd als zij het deed 'goed zo..slikken' 

 

Na een paar keer had ze toch echt door dat ze zelf kon slikken en dat het dan over was.Hoefde ik niet meer te komen wrijven,maar zag ik haar echt zelf nadenken én doen 

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

Hier helpt het over de keel wijven inderdaad ook het best.
Als Nala soms te druk is kan ze er ook last van krijgen.
Dan hoef ik haar maar bij me te nemen en tegen haar te zeggen rustig meisje, en als ze dan rustig is houd het reverse sneezing ook op.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Dat is ook de reden dat ik kleine beetjes eten geef, zodat zij/hij slikt. Mijn eerste DA raadde mij aan de hond water te laten drinken, maar in zo'n situatie dronk mijn hond geen slok, logisch. Vandaar een brokje of iets anders kleins, zodat hij/zij slikt.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

jaim,

 

Je vroeg ook nog naar mogelijkheden voor een eventuele operatie:

 

de link van cavalierhealth.org noemt - indien de verschijnselen worden veroorzaakt door een verlengd gehemelte en frequent terugkeren - dat een operatie m.n. bij jonge honden succesvol kan zijn. De nadruk wordt gelegd op het feit dat deze operatie alleen gedaan wordt door een gecertificeerde veterinair chirurg met veel ervaring op gebied van luchtwegen.

 

quote

Treatment for recurring blockage of airflow is surgical removal of excess tissue from the palate by a veterinary surgeon. One of those procedures is "folded flap palatoplasty" (FFP), which both shortens and thins the soft palate. Post surgery prognosis is good for young dogs. They generally may be expected to breathe much easier, with significantly reduced respiratory distress, and display more energy and stamina. Older dogs may have a less favorable prognosis.

In all cases, it is strongly recommended that only board certified veterinary surgeons (who also are veryexperienced at airway surgery) be permitted to perform any type of airway surgery

unquote

Bron: http://cavalierhealth.org/brachycephalic.htm#Elongated_Soft_Palate

 

 

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Mijn dier heeft ook geen korte snuit, maar ben hier ook al voor bij de dierenarts geweest. Het is niet zo ernstig als hier beschreven is (tot nu toe), en naar het schijnt zou er medicatie voor bestaan in geval het nodig zou worden.
 
Wat ik wél doe, is zacht over haar keel wrijven met de wijsvinger, en dan stabiliseert ze terug (was een tip die ik op een anderstalige site ben tegengekomen).
 
In jouw geval zou ik gewoon naar een goede dierenarts gaan en alle info gaan vragen die je kan krijgen.
 
Succes hoor! "

 

Zo doe ik het ook,keel wrijven of kort te neus dicht houden.

Onze honden doen het ook af en toe,en nee het is niet fijn om te zien.

We hadden een jrt zij deed het meer naarmate dat ze ouder werd. Echt zielig.

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Dankjewel voor jullie reacties!

zal die ene site eens even goed gaan doornemen en laat hem toch maar even nakijken bij de dierenarts! 

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Mara en vooral Lexi hebben (met lange toeten) beiden af en toe last van reverse sneezing. Ik aai dan over de keel van beneden naar boven, geleerd van een goede vriend, en dan gaat het over.

Lexi heeft de laatste tijd last van slaapapneu. Zij is ook altijd een enorme snurker geweest en wordt nu een dagje ouder. Ik kijk het nog even aan maar vind wel dat ze het vaker krijgt

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^