Ik ken counter conditioning niet, heb je daar misschien een goede link over?
Bij Jenna gaat het nl heel snel, andere hond, te dichtbij, en wham blaffen en woest uitvallen.
http://www.quickanddirtytips.com/pets/dog-behavior/counterconditioning
verder even via google kijken op het hf veel besproken
het doel is juist om dat te voorkomen door tijdig in te spelen op situaties. Timing is heel belangrijk. En je hond heel goed leren kennen.
Dit is makkelijker gezegd dan gedaan ,zeker op drukke plaatsten heb je li /re voor en achter je honden lopen .Een gefixeerde hond hoeft de ander hond niet eens te zien ,ruiken kan ook al genoeg zijn Heb jij het niet eens in de gaten
Doorlopen zou ik ook niet doen ,dan moet je de riem al strak gaan houden waar ik ook geen voorstander van ben .
Ik heb het geluk bij de 3 honden die ze niet moeten steekt de eigenaar vanzelf al over dus dan heb ik ze zo weer in gareel .plus het feit dat mijn honden minder gefixeerd zijn (alleen maar op die 3 )
Ik bedenk me nu als jij nu degene bent die oversteekt ,kalm blijven lol rukje aan de riem dat je hem uit fixatie hebt en de aandacht en dan losse riem gewoon oversteken ,de aandacht proberen vast te houden en doorlopen (als je geen tegenliggende hond tegenkomt lol)
Je moet dingen gaan uitproberen .
Je hond evt fysiek meer belasten (gewichtenhalsband of tuigje )/flirtpole dit moet je wel opbouwen Je merkt dat dit ook een pos invloed heeft als hij moe is !
Dat goed gaan in het eigen roedel mag je nooit zomaar aannemen...
Dat kan door een wijziging in de gezinssituatie toch nog omslaan. Wij laten onze Niké nooit meer alleen met de anderen. Vroeger ging dit nog maar sinds ze enkele malen gevochten hebben (doordat er een pup bijkwam), is dit niet meer te vertrouwen. Ik zou ze dus ook thuis, als ze alleen zijn, gescheiden houden. Je wil niet thuiskomen en je ene hond onder het bloed vinden... wij hadden dan nog geluk, dat Niké binnen zat maar in een ren, ze hadden ruzie gemaakt door de ren en Niké had Athena bij haar snuit gegrepen (iets waar we niet aan gedacht hadden). Dit kan nu niet meer want er is kippengaas doorgevlochten.
Neem het zekere voor het onzekere : je hebt een vaatje buskruit en je wil niet riskeren dat het ontploft als jij er niet bij bent...
Het is ook lastig die timing, drukke plaatsen zou ik dus voorlopig even vermijden omdat het risico dat het mis gaat te groot is dan.
Rukjes aan de riem zou ik ook vermijden, dat advies is overigens niet toegestaan hier daar zou ik dan het thuis aangeleerde signaaltje voor gebruiken om de aandacht van de hond te vragen om mee te lopen.
Bedankt voor de link Valerie, intressant, veel doe ik al, vanmorgen meteen uitgetest toen we onverwachts in de buurt van een akita (die hier in de buurt haar tuin bewaakt en alles en iedereen aanblaft, en waar normaal Jenna fel op reageert), kwamen op maar een paar meter afstand. Ik was goed voorbereid, had de snoepjes bij de Hand, zei het signaaltje voor aandacht, en strooide een handvol snoepjes, (andere richting heen dan waar de akita vandaan kwam) en ze koos de snoepjes. Waarna ik nog eens het signaaltje (de woorden: kijk eens) zei en nog een snoepje verder gooide. En ze liep zonder zich nog om te draaien mee. Goede timing dus geweest, nog voordat ze echt in fixatie op de andere hond had kunnen komen.
Nou hadden we wel geluk dat ook de mensen van de akita verstandig waren en even inhielden tot wij meer uit de buurt waren.
Overigens staan aan het einde van de link nog een paar boeken aanbevolen die me intressant lijken.
je hebt gelijk hoor! Daarom had ik er ook bij gezet meestal. Er is natuurlijk altijd een kans dat het fout gaat. Heb het nu ik het terug lees niet zo heel duidelijk neergezet.
Wauw..
ik ik loop nu apart met ze en het gaat al zoveel beter, we lopen de andere kant op als er een hond aan komt wandelen, en ik gebruik indd ook kijk eens om de aandacht op mij te vestigen! Het werkt nu al, we gaan wel verder trainen en doorzetten!! Kan denk ik een hoop bereiken!
heel erg bedankt hoor
Goed om te horen !
Super Elise, hou ons op de hoogte als je wil!
Goed nieuws!
Aan je instelling kan het iig niet liggen!
kijk, dat is nog eens aanpakken!
fijn dat je het even komt melden hier, keep it up
super
super nu nog opbouwend fysiek meer gaan belasten en het zal stukken minder zijn
Wat een mooi resultaat al!
En wat een positieve/kalme inslag al kan doen
Waar een (positieve) wil is,is een (positieve) weg
Geen enkel kwaad of verkeerd woord over dit soort hondenrassen maar mij is altijd verteld dat er vroeg of laat een moment komt dat ze intolerant worden naar andere honden.
Dit kan een jaar duren of 2 of nog meer, maar vroeg of laat gebeurt het.
Zelf ook een redelijke ervaring met am staffs en dat soort.
Schitterende honden maar de reden dat ik persoonlijk voor een ander ras zou gaan.
Je hebt er namelijk continu zorgen over lijkt me in de zin van dat je honden beter kan ontwijken en idd aandacht training voor de gevallen dat je toch honden tegenkomt die wel loslopen terwijl je zelf je best doet alles zo goed mogelijk uit te sluiten.
Dat valt allemaal reuze mee hoor, ben niet anders gewend. Heerlijke honden in huis en zeer makkelijk te handelen. Buitenshuis iets lastiger maar zoveel manieren om leuk samen met je hond gek te doen en gewoon simpel wandelen. Zelfs opstootjes en incidenten met soortgenoten zijn vrij gemakkelijk op te lossen. Enige wat je daarvoor moet weten is hoe dit ras in elkaar steekt. Kennis is macht en als je dat veelal bezit heb je ook aan dit ras geen kind.
Het zijn soms net grote baby's! Super cute ze liggen het liefst heel de dag op m'n schoot!! Het liefst ook met z'n tweeën ik heb geen verwarming meer nodig!!
Ik ben het voor een heel groot deel met je eens.
Voor gezin etc zijn het de grootste schatten.
Ook menig staff heerlijk vrienden zien zijn met overige huisdieren als katten konijnen en noem het maar.
Soortgenoten als in zelfde ras type(s) gaat in de regel ook nog redelijk omdat ze dezelfde manieren hebben.
We hebben een jaar een am staff opgevangen voor een vriend en mensen om ons heen hebben ook dit soort rassen, en die spelen en gedragen zich toch wel anders dan ik noem maar wat een herder bijvoorbeeld.
Ook qua lichaamstaal en bouw kan dat nog al eens verschillen.
Niks ten nadele van het ras en rassen van dit soort type.
Maar ze zitten net wat anders in elkaar en vandaar dat ik persoonlijk dit ras daarom niet zou nemen voor mezelf.
Wat ze niet minder lief maakt, de oppas hond was de beste vriend van mijn zoon, knuffelde met de kat en was een grote vriendelijke reus..
Buiten met andere honden was het een ander verhaal.
Amen!
Buitenshuis moet je met een stafford of pitbull inderdaad oppassen wat soortgenoten betreft. Net zoals je met een jachthond moet oppassen dat die niet opeens achter een beest aangaat.
Precies.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?