Goed, ik heb een intacte reu, echt een lieverd, maar sinds een week of 6/7 gedraagt hij zich anders.
Hij is mieperig/piept regelmatig, buiten moeilijker te berijken dan anders, staat in de tuin eigenlijk alleen nog maar met zijn neus in de lucht, luisterd slechter in het algemeen en waar hij op een onheind veld eerst bijna altijdkwam na 1 a 2x roepen, komt hij gewoon niet meer, tenzij hij zelf wil.
Ik schuif de schuld op loopse teven, aangezien ik met enige regelmaat hem betrap op het aflebberen van een stukje gras en daarna klappertanden. En omdat er in de buurt laatst een teef loops moest worden.
Ik wordt er een beetje knetter van en mijn moeder ook (zit tijdelijk thuis). Het is frustrerend dat hij zo slecht luisterd en dat gemiep...
Ik weet dat teven elkaar ''aansteken'' wat loopsheid betreft, maar dit begint me toch echt te gek te worden.
Iemand enig idee wat ik kan doen om zijn hormoontjes wat meer rust te geven?
Is er iets van bach bloesem therapie dat kan helpen of zo'n DAPverstuiver ding?
(nee, castratie is geen optie als het niet medisch noodzakelijk is!)
Ben je lekker mee zeg. Hier was onze reu ook zo erg toen ons eigen teefje loops werd dat hij door mijn raam sprong om bij haar te komen en binnen nog geen minuut zat hij ook vast. Resultaat was voor ik wist of Luna zwanger was is hij toch mooi wel geholpen en nu is de drang redelijk weg gelukkig. Wat ik nog wel wil vertellen hij was pas 8 maanden
Hoezo ben ik lekker mee?
Ik heb momenteel geen teef in huis (skye zit bij mijn vriend, 250 km verderop). Maar zelfs als Skye loops is, is Nyx maar 2 weken irritant en daarbij prima te corrigeren met stem en time-outs. Daarnaast geeft ik Skye dan chlorella, om haar geur wat te neutraliseren.
Het gaat me nu echt om de teven in de omgeving.
We komen amper tegen, dus een dekking voorkomen hoeft niet (loop sowieso met boogjes om andere honden heen) en hij probeert ook niet de tuin uit te komen of zo.
Het gaat me puur om wat rust in zijn koppie te krijgen (en dat van mij)
Die rust in dat koppie kan je alleen bereiken door hem te laten castreren.
Volgende week zijn er namelijk weer andere teven loops in de buurt.
Niet echt fijn voor je reu, telkens opnieuw die stress van ruiken maar niet mogen....
Hij is chemisch gecastreerd geweest, dat haalde weinig uit bij hem.
Er wordt niet gecastreerd, tenzij medisch noodzakelijk.
Een gecastreerde hond brengt weer allemaal andere uitdagingen met zich mee! En garandeert niet dat hij niet meer zal miepen bij loopse teven.
Het kan gerust aan mij liggen. Maar ik begrijp de weerstand tegen castreren in dit geval niet. Jou reu is volwassen( toch?) heeft flink last van zn hormonen maar mag niet dekken. Frustratie is zijn deel.
Ik heb hetzelfde meegemaakt met een vorige hond. We woonden in een dorp. Er was altijd wel ergens een smakelijke teef met zin te ruiken. Wat ik ook deed, mijn hond ontsnapte telkens weer. Werd ik weer gebeld dat hij aan t andere eind van het dorp liep. En daarbij moest hij een vrij drukke weg oversteken.
En hij was erg onrustig, rustig wandelen was zeldzaam.
Dan is bij mij 1+1=2 en ik heb hem laten castreren. Probleem over!
Het werd een rustige, vooral TEVREDEN hond, die blij was met zn honden dingen en niet meer zijn neus achterna hoefde met alle gevaren van dien.
Puur geslachtsdrift wordt hier op het forum vaker genoemd door tevreden baasjes!
Kan het trouwens zijn dat hij zich er nu meer door laat (af)leiden omdat jullie weer tijdelijk thuis zijn( gescheiden vd andere baas en Sky)....Het is nl. best opvallend dat hij op zijn leeftijd nu opeens zich niet of minder laat begeleiden in iets waarin hij normaal wel bereikbaar was. Misschien is het dus meer dan alleen maar die loopse teven?
Ik kan absoluut niet begrijpen waarom hondeneigenaren de dierlijke driften ivm de voortplanting in hun hond onderschatten.
Al mijn reuen zijn altijd gecastreerd, nooit niks negatief met meegemaakt.
Ja, spreek je over castratie dan slaan ze je met artikels rond de oren over wat er allemaal fout aan zou zijn.
Terwijl, in realiteit, er niemand ooit een negatieve ervaring mee heeft gehad.
Makkelijk om te zeggen: na de castratie is mijn reu agressief (of iets anders) geworden, terwijl het gewoon aan hun opvoeding ligt.
mooi dat het voor jou geen optie is om te castreren, als het zo erg lastig is voor je hond, kan je eens kijken naar een middel voor je hond wat de drift af neemt, dat is er.
op internet zal ik eens voor je kijken ?
kijk hier maar even...
www.nmlhealth.com/p,34,454/Puur-Geslachtsdrift.aspx
Puur Geslachtsdrift bij hinderlijke geslachtsdrift van de reu.
Dit is net zo kortzichtig bekeken als degenen die 'voor geen goud' hun reu zullen castreren.
En om dan maar te gaan roepen dat het bij de honden bij wie het negatief uitpakte ah gebrek aan opvoeding ligt slaat ook nergens op. Dan kun je het ook omdraaien en zeggen dat degenen die standaard voor castratie kiezen op een leeftijd van 6 mnd. omdat ze liever een 'pup' blijven begeleiden ipv. een volwassen reu of ertoe overgaan zodra de hond te lang bij een grasspriet blijft staan, vinden dat het opvoedgedeelte welletjes is geweest.....
Daar zit nog een hele wereld tussenin hoor.
Het zal waarschijnlijk ook met de nieuwe situatie te maken hebben.
Ivm met mijn nieuwe werk ben ik nu nog onregelmatig weg, en daar reageert Nyx al vanaf het begin op.
Dus ik vermoed ook dat het meer is dan alleen die loopse teven, inderdaad ook vanwege zijn leeftijd. Als hij nu 1 jaar oud was, kan ik het nog begrijpen. Maar sinds een aantal weken is er dus extra gedrag bijgekomen (in de lucht snuffelen en veel miepen met vlagen, ook als ik thuis ben), naast het feit dat ie me altijd ''uitzwaait'' en wat onrustig is als ik weg ben.
Daarom ben ik ook op zoek naar iets als bach bloesem ofzo. Iets wat hem helpt om te kalmeren in zijn koppie.
Helemaal super Willemijn!!
Dat kan ik ook gebruiken wanneer Skye loops is (ik ga loopse teven zo nog leuk vinden, haha).
Ik ga het proberen, hoop dat het werkt.
Castratie is voor mij simpelweg geen optie als het niet nodig is. Ondanks dat het een kleine ingreep is, blijft het toch een ingreep met een narcose. Bij 1/1000 gaat iets fout en als het niet hoeft wil ik niet het risico lopen dat Nyx toevalig net die ene is, daar is ie me te dierbaar voor. Buiten dat gaat ie helemaal uit z'n plaat in een bench/hok. Dat is allemaal stress dat ik heb liever wil besparen.
En hij is te oud voor dergelijke fratsen, vind ik. Als ie nou een jaar oud was en seksueel niet te hanteren, is het een ander verhaal.
Neen, dat is niet kortzichtig, dat is pure ervaring.
Degene die nooit willen castreren hebben er geen ervaring mee, kunnen er dus niet "over meepraten".
En waar staat geschreven dat je een reu op 6 mnd MOET castreren?
Je kan het evengoed later doen als je bang hebt dat ie een "pup karakter" zou behouden.
Trouwens, hoeveel reuen moeten niet gecastreerd worden op hogere leeftijd omdat ze teelbalkanker hebben of problemen met de prostaat.
En een reu die last heeft van hinderlijke geslachtsdrift doet wel iets andere dingen dan "te lang snuffelen aan een grasspriet" hoor....
Oh, maar ik wil best castreren hoor Luz, als daar een goede medische reden voor is, zoals een vergrote prostaat.
En omdat meneer af en toe betoverd is door vrouwelijk schoon, wil dat nog niet zeggen dat dan zijn ballen eraf moeten. En zelfs als ik hem castreer heb ik niet de zekerheid dat hij geen last meer heeft van al die vrouwelijk geurtjes. Er zijn reuen die na een castratie er nog steeds last van hebben.
Ik heb al eens een chemische catratie geprobeerd en het resultaat: een dikke hond. Hij woog op een gegeven moment bijna 32kg. Hij weegt er nu 26 en dat is mooi voor hem. Zijn respons op loopse teven was wel minder, maar nog altijd aanwezig.
Er staat nergens MOET en als je wilt begrijp je heus wel wat en hoe het er staat. Denk dat mijn bericht duidelijk en met fatsoen is geschreven in tegenstelling tot jouw kinderachtig en betweterig respons.
Heb alleen maar met reuen geleefd dus weet echt wel wat dat inhoud, je bent verre van de enige.
"Kinderachtig" genoemd worden is, op mijn leeftijd, een heel groot compliment. Dank je wel Manuela , je maakt mijn dag goed!
Okee ik 'bijt' wel....
Zal dan wel aan je leeftijd liggen dat het volledig lezen van een tekst je niet meer zo goed af gaat.....'kinderachtig respons'.....
Hier zijn de teefjes ook weer actief, en wat de baasjes vooral doen, is in losloopgebieden lopen. Ja teefjes hebben ook recht op een wandeling etc.
Maar hierdoor ontstaan wel meer gevechten omdat reuen erg geprikkeld zijn hierdoor.
Zelf zoek ik losloop gebieden maar niet op.
Ik geef hem behoorlijk wat uitdaging. Ik ga veel fietsen met hem.
Maar thuis train ik ook veel met hem, want ook geestelijk uitdagen, leidt hem af. Zodat hij er niet mee bezig is.
Tot nu toe helpt dat wel bij mijn hond. Hij kan goed zijn rust vinden. Alleen eet hij minder goed. Maar dat is het enigste.
Verder piept hij niet, en toont hij geen vervelend gedrag.
Ik ga veel naar afgelegen gebieden, ik weet niet of dat ook voor jou tot beschikking is
Hoi,
ik heb niet alles gelezen maar wij hebben een hele roedel (teven en reuen) en wij geven tijdens de loopsheid Chlorofyl tabletten (is gewoon bladgroen) dat verminderd de geur en dus de reactie van de reu enorm! Misschien een idee? Kun je gwoon bij de natuur winkel halen
Die heb ik ook voor mijn teefje, voor als ze loops is.
Maar het punt is, ik weet niet welke teven hier loops zijn en ik denk ook dat die mensen raar opkijken als ik aanbel en ze potje in hun handen druk. ;)
Mijn eigen teef is niet loops en zit 250 km verderop momenteel :p
Sorry! Ik lees niet goed :p En je reu wat kalmerends geven?
Faro, pas gecastreerd toen hij 5 was, omdat dat nu eenmaal in Spanje gedaan word met goede reden.
maar.. hij klappertand nog, staat te piepen en noem maar op, hij heeft in een roedel geleefd dus hij weet hoe het moet zeg maar.
maar die loslopende loopse teven, of in een losloopgebied dat zouden ze wel moeten verbieden, er zijn best wel wat hondengevechten door ontstaan.
Maar de eigenaren hebben echt geen idee, jammer..
Nou hier geen seconde spijt dat ik Rambo heb laten helpen. Het is echt een win win situatie en loopse teven ........heeft hij geen last meer van.
En even vooropgesteld het werkt niet gelijk die hormonen zwakken rustig af en naar mijn idee is hij nu veel gelukkiger hij kan beter met andere reuen en hoeft zijn mannetje niet echt te staan. En het zal ook wel schelen natuurlijk wat voor hond je hebt een 50 kilo hond of een dwergpoedel
Ik heb hier ook zo'n 'klapper reu'. Mijn advies... Kijk naar je hond. Die van mij werd uiteindelijk zo gek van zichzelf dat ik heb besloten eens een gokje te wagen met chemische castratie. Nu is Winter al nerveus, maar toen die chip begon te werken werd hij zó veel onzekerder, dat was niet leuk meer. De chip begint nu uit te werken, en hij is weer een stuk kalmer. Soms moet je de voordelen afwegen tegen de nadelen, en er is geen pasklaar antwoord.
Ik hoop dat het middel jullie voldoende gaat helpen
Sinds 2 dagen bezig met Puur Geslachtsdrift.
Ben benieuwd!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?