Seizoenen topic ..... winteren met onze honden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Met de meiden naar het park geweest. Daar aangekomen werd het droog. Benji net nog even zijn blokje om gedaan. Nu liggen ze allemaal lekker op botjes te kauwen. Ik even aan de thee. Straks eten en hondjes eten in een hersenwerkje. Vanavond nog even lekker wandeling met de meiden en Benji zijn snuffelrondje.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Wij hebbennlekker in de plassen gedanst, als we dan toch nat worden kunnen weer net zo goed een feestje van maken

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

" Wij hebbennlekker in de plassen gedanst, als we dan toch nat worden kunnen weer net zo goed een feestje van maken "

 

Hihihi wat leuk! ! !

Chica springt over de plassen heen dus hier is dat niet echt feest

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

"  
Hihihi wat leuk! ! !
Chica springt over de plassen heen dus hier is dat niet echt feest "

 daarna wou hij ook nog de sloot in springen.... gelukkig zat hij aan de lijn en luisterde voor de verandering naar nee ;) haha

hij leert het wel

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Eindelijk een "droog rondje" gelopen aan het eind van de middag. De temperatuur gaat hier naar beneden. Charlii vindt het allemaal best vandaag en slaapt veel, met haar tong een piepklein stukje uit haar bek, zooooo schattig.......

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Ik heb haar gistermiddag door middel van een zoekspelletje aangeleerd zelf haar riem te halen als we "uit" gaan. Dus nu komt ze iedere keer keurig met haar riem aanwandelen  en als ik "dankjewel" zeg laat ze m netjes los. Op deze manier laat ze in ieder geval mijn pantoffels met rust..... 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Wat leert ze dan snel Charlii! En handig dat je pantoffels op zijn plek laat.

Bumper heeft alweer een muis gescoord vanavond :-D

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Wat leert ze dan snel Charlii! En handig dat je pantoffels op zijn plek laat.

Bumper heeft alweer een muis gescoord vanavond :-D "

 

Wow, Bumper de muizenvanger! Ik begreep uit eerdere berichten dat je in Friesland woont en dat daar op dit moment een muizenplaag heerst. Daar ben je dan minder gelukkig mee als het jouw oogst betreft. 

De eerste muis moet hier nog door de tuin rennen en dan denk ik dat Pieps, mijn kitten, m als eerste te pakken heeft....

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Zo, jij bent goed bezig zeg met charlii! Leuk!

Hier geen muizenvanger, die ziet ze nog niet als ze op 6 cm. van dr bek voorbij lopen....heus, heb dat ik 1X gezien en kwam niet meer bij...

Maar mylady heeft een nieuw spelletje ontwikkeld: ze speelt ' blusvliegtuig van de brandweer.' Hoe? Ze scheert met bijna volle vaart door een een plas water, doet de onderste laadklep open en hangt hem in het water. Water wordt zo opgeschept en als de laadruimte vol is, of de plas voorbij, sluit de klep zich. 

Dat is geen drinken meer, dat is water laden!

Gelukkig stroomt er veel langs haar typische lippen weer weg en vaak doet ze de laadruimte ( bek)ook weer leegkieperen, want ze hoeft daarna niet extra te plassen. Maar t ziet er zot uit, zo'n waterlader.....

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Onze eerste Berner was op dezelfde wijze een sneeuwschuiver als er sneeuw lag. Dat was ook kop naar beneden, bek open en rennen maar. Komisch gezicht maar ja sneeuw is natuurlijk qua te veel binnenkrijgen wel erg slecht.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

O ja van Sadi weet ik dat nog niet, haar eerste sneeuw moet eerst nog blijven liggen. En Beauty ging er vooral in rollen.

Waterplassen loopt sadi 9 van de 10 keer ruim om heen, ze zal toch eens natte pootjes krijgen >die door regen allang nat zijn.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Regen regen en nog eens regen... Op een droog moment even snel met Max naar het water gegaan, daar kwamen we twee vriendinnetjes van Max tegen! Heel gezellig natuurlijk. Al vindt Max het pupje nog wel heel spannend!

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Net lekker droog gewandeld op het gemakje met allemaal. Straks nog effe plasrondje en dan slapen. hondjes nog hersenwerk gedaan. Nu avondje relaxen.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

 



ja dat was vroeger 10 15 keer, en veel ook nog, nu heeft hij een poedertje en dan is 6 keer heel goed.
Hij raakt snel verstopt, dus wij zijn altijd blij met veel poep, toen het zo heel veel was niet natuurlijk, vandaar ook dat we naar de dokter zijn gegaan.

daarom moet ik altijd lang wandelen, hij heeft dat nodig, en ik doe dat graag voor hem, alleen vandaag had ik echt helemaal geen zin.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Gisteren was het gewoon enorm pisweer! Zo, die is eruit 

 

's Morgens deed ze een plas, dus dat was fijn.

Hele ochtend geregend, donker, grijs, somber, saai.

 

Ik rij begin van de middag naar huis en het kwam echt met bakken tegelijk naar beneden! Grote plassen op de weg. 

Dus ik kom thuis, Mellow blij, "ga je mee plasje doen?", haar tuig om, jas aan en Flexi aan haar tuig (via gat in jas). We komen buiten: is het bijna droog. Zucht... 

Maar wel een plas gedaan en wat heen en weer gehupt.

 

Eind van de middag werd het wat lichter, ik ga om vier uur naar buiten om naar het bos te gaan. Doe telefoon in binnenzak van waterdicht jack, doe schoenen aan, jas aan en snoer Mellow in haar tuig. Stap naar buiten... sjit, sleutels nog in mijn andere jas. Naar de hoek gelopen voor een eventuele plas (die niet kwam) en gelijk mijn vader gebeld, die had zijn auto uitgeleend aan mijn broer. Broer gebeld, die zou met de reservesleutels naar mij toekomen.

Mellow had ondertussen gepoept, dat heb ik opgeruimd  en toen kwamen er 2 mensen aan met 2 Engelse Bulls, die vond Mellow niet zo leuk, maar mevrouw liet haar exemplaar tóch snuffelen. Mellow gilt, snauwt en trekt haar lip op. "O, deze is wel heel bang" (ja, dat had je toch al eerder kunnen constateren?) -> ik moet écht wat mondiger worden... 

Daarna wilde ze terug, maar had nog niet geplast.

 

We hebben 20 minuten staan blauwbekken bij de voordeur (ik had nog even de hoop dat ik was vergeten mijn auto op slot te doen, maar helaas...), ze snapte er helemaal níks van dat we niet naar binnen gingen. Wilde ook niet meer naar de hoek voor een plas. Uiteindelijk heeft ze maar met wat blaadjes staan spelen in de voortuin van de buurman.

Broer kwam, ik heb de voordeur open gedaan, mijn sleutels gepakt en haar alsnog in de auto gezet. Wilde ze niet, maar er moest tóch geplast worden. Nog een half uurtje door het bos gelopen. Waarna ik het toch wel érg koud had 

En uiteindelijk hebben we, ondanks dat ze niet in de auto wilde, best een lekker rondje gelopen.

 

Vandaag iets minder somber, maar wel grijs en regenachtig. Vanmorgen een plas, begin van de middag niet (wel naar buiten geweest). Eind van de middag weer naar buiten (het regende, dus ik had haar jas aan gedaan), waar ze met een grote boog om mijn auto heen liep: ze wilde naar de hoek van de straat. Ook goed. Grooooote plas, flinke drol, even door de plassen gelopen, wat gesnuffeld en dat was het. Ze had geen zin meer en wilde ook niet met de auto weg.

Dus maar heel weinig gewandeld, maar ik wilde haar even niet dwingen vandaag (gisteren wilde ze ook al niet in de auto).

De regen was ook de moeite niet, die jas was niet echt nodig, zeker niet voor die max. 10 minuten...

Hopelijk plast ze vanavond nog even.

 

Ups en dows dus weer. Met het weer én met Mellow 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Dat is de reden dat ik in ELKE jas een stel sleutels heb zitten.... Petje af, Mellow, ik lees iedere dag toch weer een stapje vooruit! 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

SOms heb je ff die stapjes terug, maar toch is Mellow samen met jou al best vooruit gegaan. Blijf zien wat jullie al hebben bereijkt hoor.

En die sleutels ja ik heb t een keer snachts gehad met de laatste ronde, moest ik mijn vader met de reservesleutels nog laten komen (die lag al op bed) 

Tegenwoordig heb ik altijd en eeuwig maar 1 jas in gebruik. Mijn owney jas zomers en lente zonder fleecevest, swinters met fleecevest erin. En als t echt te warm is knup ik m op mijn middel. En wassen dan doe ik de laatste ronde iets eerder, vlug in de was en gaat ie de droger in voor ik me bed in ga zodat ik m sochtends weer aan kan nadat ik alles weer terug in de zakken heb gedaan>zoals de sleutels  ik vond t vreselijk dat ik me vader zijn bed uit moest laten komen en naar ons toe te laten rijden, om ons binnen te laten in ons eigen huisje.

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

Ik heb standaard mijn portemonnee in mijn achterzak MET reserve sleutel!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  

ja dat was vroeger 10 15 keer, en veel ook nog, nu heeft hij een poedertje en dan is 6 keer heel goed.
Hij raakt snel verstopt, dus wij zijn altijd blij met veel poep, toen het zo heel veel was niet natuurlijk, vandaar ook dat we naar de dokter zijn gegaan.

daarom moet ik altijd lang wandelen, hij heeft dat nodig, en ik doe dat graag voor hem, alleen vandaag had ik echt helemaal geen zin. "

 Das ook best heftig 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik voel ALTIJD of mijn sleutels in mijn zak zitten. Naar mijn werk heb ik een mooie jas aan, die gaat niet aan naar het bos, dus ik wissel. En dat gaat altijd goed, behalve gisteren dus.

Heb het 1 of 2 keer eerder gehad, 's morgens om 7 uur (maar toen zat mijn vriend gewoon binnen, dus geen probleem).

 

Ach, het zit in de familie, mijn broer heeft het ook eens gehad (om 12 uur 's nachts...) en mijn vader ook (zit ik op mijn werk, komt mijn vader ineens het schoolplein op gelopen).

It's all in the family! 

 

---

 

Het lijkt nu wat rustiger buiten. Boven hoor ik de wind wel fluiten. Denk dat het rooster op zolder open staat, straks even kijken. Het is boven namelijk wel een beetje érg frisjes.

 

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

hahahaha Cindy pisweer, nou ben het helemaal met je eens!
wat een snot weer de laatste dagen zeg, bah!

Harley was gisteren echt snot vervelend gewoon niet meer leuk.
s 'avonds met hem wezen fietsen, was gelukkig droog en de wind viel iets mee.
hebben over een rondje waar hij normaal gesproken 50 tot 60 min. doet in 40 min. gedaan.
in draf, hij maakte hele mooie verlengde stukken nam zijn rug en achterhand mooi mee.
hij was echt aan het werk en had het volgens mij ook nodig want daarna was hij weer zijn normale zelf.

weer vandaag, tja veel regen en wind.
word er een beetje sjaggie van.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

wauw wat pakt charlii de oefeningen snel op.
erg netjes hoor.
ik denk dat ik Harley ook wat meer dingen ga aanleren, merk dat hij daarna sneller gefocust is als hij een paar oefeningetjes heeft gedaan.
alleen om nou telkens de zelfde te herhalen vind ik (en hij ook) een beetje saai haha.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

 



ja voor Faro, wij zijn er nu wel aan gewend, al is hij vrolijk buiten hoor, maar als je een arthroseruggetje hebt dan is veel poepen minder, dan zie je dat hij pijn heeft, maar dat is nu niet, lekker vrolijk heeft nog even snoepie zoek gedaan, dus blije hond en ik dan ook blij.
Ik denk dat het allemaal met rug en schildklier te maken heeft, de schildklier regelt een hoop, ook je spijsvertering, en zijn rug heeft te maken met zijn darmen en daardoor krijgen zijn darmen niet genoeg prikkels, aldus de osteopaat die hem behandeld.

Maar het is al zoveel beter dan het was!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Tis natuurlijk super als het al zoveel beter is als het was. En ja als je hond goed gaat en zich goed voelt voel je jezelf absoluut ook oke eronder maar de periodes die minder zijn voel je ook echt met de hond mee. Ik hoop dat er nog meer verbetering mogelijk is. Maar als alles goed en stabiel is is dat al heel erg fijn.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Tis natuurlijk super als het al zoveel beter is als het was. En ja als je hond goed gaat en zich goed voelt voel je jezelf absoluut ook oke eronder maar de periodes die minder zijn voel je ook echt met de hond mee. Ik hoop dat er nog meer verbetering mogelijk is. Maar als alles goed en stabiel is is dat al heel erg fijn. "

 



ja, het is na een Engelse staffort aanval begonnen, hij is toen bij zijn keel gegrepen en dankzij mijn man leeft hij nog, waarschijnlijk heeft die schildklier een opdonder gehad en is minder gaan functioneren, het geluk is dat ik ook een trage schildklier heb en zo de symptomen van Faro herkende.
maar daar is het eigenlijk allemaal mee begonnen denken we, of ouderdom, 11 jaar, maar hij is nog fit hoor.
Hij heeft wel af en toe last van darmpoliepen maar met zalf gaan die ook weer weg, en in spanje is hij aan zijn anus geopereerd omdat zijn darm er uit kwam.
Dus daar zit littekenweefsel maakt poepen ook lastiger.

het zien van een verstopte hond gaat door merg en been, als het echt erg is dan braakt hij poep en dan moet je snel zijn.
Nu laten we dat nooit meer zo ver komen en hebben altijd klysma's voor honden in huis, voor mensen kan ook.
En als hij nu 10 pogingen doet dan geven we hem een klysma en laxeren hem een paar dagen daarna, niet overdreven hoor, verder houd ik de ontlasting dun en hij krijgt suplementen, en dan Enzymen van de dierenarts.
Hij is vrolijk, rent graag achter snoepies aan, zijn jachtdrift doet het ook nog, en hij kan uren lopen, wandelen is echt zijn ding, spelen doet hij niet, en heeft hij nooit gedaan.
maar ja, zo ben ik ook 15 kilo afgevallen dus ook goed voor mij, en ik geniet van hem en het wandelen met hem, dus af en toe met dit weer moet ik niet zeuren maar gewoon wandelen, en tijdens de wandeling valt het altijd mee.
En het is drollen tellen, dat wel, hoeveel, is het hard of zacht.
Zo weet ik elke dag hoeveel supplementen ik hem moet geven soms meer en soms minder.
Hij is nu wel stabiel weer, oud en nieuw was niet goed voor hem, toen ging het even minder.

Dus lange wandelingen moet, maar gelukkig is het geen kwelling en geniet ik er van.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Zo zeg, dat is een hele toestand met yoop....nu snap ik ook waarom het voor jou normaal en zelfs gewenst is als je hond 10X poept op n dag. Ik snapte dat al niet.

Daar ben je wel klaar mee.

Maar: het heeft ook onverwachte gezondheidsvoordelen voor zijn baasje opgelevert: jij bent 15(!) kilo afgevallen! Jemig! Van al dat lopen. 

Daarom bij deze weer mijn leus: neem een hond! Daar wordt je veel blijer en gezonder van!

Voorbeeld?

Zit vanavond die malle Martin Gaus ineens op de bank bij Jinek. De voordelen te noemen van de labradoodles. Had ook 3 exemplaren meegenomen. En plots zat die strenge Jinek helemaal over die labradoodle gevleid op de bank en lag naast of zowat bovenop de hond hem in zn vacht te kroelen....En vond dat duidelijk heel prettig....zei ook dat het zo veel prettiger presenteren was...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zo Grietje, jij houdt geld over  er is genoeg vlees voor Bumper te vinden.

 

en een zonnetje ? ja dacht het wel, maar veel is het niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vandaag !!

 

vr 16 jan 2015, 07:00

 

Op weg naar rustiger en kouder weer

Zeist (weeronline.nl), 16 januari 2015 - Het was de laatste tijd herfstachtig weer met veel wind en regen. De komende dagen kunnen we een winters weertype verwachten. Er wordt geen strenge vorst verwacht, wel kan soms wat sneeuw vallen. Het ziet er naar uit dat het een week lang vrij koud blijft.
 

Vanochtend en begin van de middag is droog met geregeld een vrolijk zonnetje. Er staat nog een stevige zuidwestenwind.

Vanmiddag zwakt de wind af en waait uiteindelijk zwak tot matig. De temperatuur loopt op naar 8 graden. Later op de dag neemt vooral in het westen de kans op buien toe. Daarbij kan onweer, hagel of natte sneeuw voorkomen. 

Vanavond en vannacht trekken de buien verder naar het oosten en daarbij is kans op natte sneeuw. De wind waait en tijdens opklaringen kan mist en nevel ontstaan. De temperatuur daalt tot rond het vriespunt

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vr 16 jan 2015, 07:50

 

Over op winterweer

Van onze weerman

SOEST - 

Het wordt winter in Nederland! Vanaf vrijdagavond bereiken ons de eerste winterse buien met hagel en natte sneeuw die het vrijdagnacht mogelijk landinwaarts glad op de wegen maken.

 

Het is vrijdag afwisselend bewolkt en er valt nu en dan een bui. Ook zijn er zonnige perioden en het wordt 5-8 graden. Vrijdagnacht daalt het kwik tot net boven nul. Buien trekken in de avond over ons land.

Zaterdag zijn er zonnige perioden maar later komen er vanuit het westen winterse buien met hagel en sneeuw. De temperaturen lopen op naar 2-5 graden. Zaterdagnacht kan het een graadje vriezen.

Zondag trekt een kleine storing over ons land. Er kan dat enige tijd regen of sneeuw vallen bij temperaturen tussen 1 en 3 graden. De wind waait de eerste dagen nog uit het zuidwesten maar die gaat volgende week aflandig worden. Dan wordt het ook kouder.

Het lijkt er voorlopig op dat er komende week iedere dag wel wat winterse neerslag kan vallen, voornamelijk sneeuw. De temperaturen komen overdag uit rond of net boven het vriespunt. In de nachten vriest het licht, later in de week mogelijk matig daar waar het opklaart en boven aanwezige sneeuw. De kou lijkt van langere duur.

pagina 20 van 61 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 2021 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Volgende forumvraag: ontwormen
^