stukje van rollade netje gegeten..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Onze Gijs heeft kans gezien om een stukje rollade elastiek naar binnen te werken. Ws 1/3 van het elastiek. 

 

Hij heeft dit afgelopen maandagochtend te pakken gekregen. Nu al een aantal dagen zijn ontlasting ed in de gaten aan het houden. Maar vind niets terug. 

Hij poept normaal, eet en drinkt prima en op zijn verkoudheid na (milde kennelhoest) gaat het prima met hem.

 

Toch blijf ik een beetje bezorgd. Kan het nu toch nog ergens vast zitten? En zou een eventuele verstopping nu nog kunnen komen,

of zou het er dan nu wel uit moeten zijn? (het nadeel is dat ik zijn ontlasting wel kan zien, maar in de ochtend om half 6 is het nog te donker. En Gijs poept alleen op plekken waar je er niet bij kan zonder zicht. Onder in de sloot, in de bosjes ed)

 

honden page profiel -- 3 doggies

oei lastig ja..

 

Het enige wat je denk ik kunt doen is het in de gaten houden. Wordt zijn eetlust minder toch even naar de DA voor een foto. 

Als het in zijn darmen vastzit ga je dat wel duidelijk merken. Poep kan er dan niet meer langs ed.. 

 

Voelt zijn buik hard of normaal zacht?

 

Meestal komt het er wel weer uit. Maar vast in de darmen wil je niet.. 

Misschien toch even bellen met de DA voor advies?

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Buik voelt gewoon normaal. Heb hem woensdag even getemperatuurd had 38,3 dus ook geen koorts. 

 

Kan idd altijd even bellen. Al heb ik niet zulke goede ervaringen met bellen naar de da. 

Blaise (Gast)

Ja, dat ruikt zo lekker.....dondersteen. Dit heeft hij er al uitgepoept. Als hij verder normaal eet, drinkt en ontlasting heeft is er niets aan de hand. Als er verstopping is komt er niets uit en gaan ze braken (komt ook niets uit, dan is het spoed naar da, maar dat is niet aan de orde bij Gijs). Wel noteren in je agenda. Mocht ooit iets zijn kan je zo vertellen wanneer iets is gebeurd. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik denk dat je wel met de schrik vrijkomt. Gijs heeft nog steeds nergens last van. Was het gewoon touw wat om die rollade zat? Want dat is een natuurproduct en breekt wel af. Was het kunststof dan wordt het ws on verteerd, maar in stukken uitgepoept.

Het is los materiaal, zo'n net, dat vormt niet snel een klont zoals bv een halve tennisbal of zo. Dat is veel gevaarlijker.

Ik snap Gijs alleen niet, waarom het net opeten, ik zou voor de rollade gaan ...

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

" Ja, dat ruikt zo lekker.....dondersteen. Dit heeft hij er al uitgepoept. Als hij verder normaal eet, drinkt en ontlasting heeft is er niets aan de hand. Als er verstopping is komt er niets uit en gaan ze braken (komt ook niets uit, dan is het spoed naar da, maar dat is niet aan de orde bij Gijs). Wel noteren in je agenda. Mocht ooit iets zijn kan je zo vertellen wanneer iets is gebeurd.  "

 

Goede tip! 

 

Was is samenspraak met poezebeest. Die heeft het op het aanrecht uit een bakje gejat en op de grond laten vallen. Daar was Gijs rap bij!

 

DA assistente zei ook zal er ws wel uit zijn maar mocht hij misselijk worden of gaan braken dan moesten we aan de bel trekken. 

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

" Ik denk dat je wel met de schrik vrijkomt. Gijs heeft nog steeds nergens last van. Was het gewoon touw wat om die rollade zat? Want dat is een natuurproduct en breekt wel af. Was het kunststof dan wordt het ws on verteerd, maar in stukken uitgepoept.
Het is los materiaal, zo'n net, dat vormt niet snel een klont zoals bv een halve tennisbal of zo. Dat is veel gevaarlijker.
Ik snap Gijs alleen niet, waarom het net opeten, ik zou voor de rollade gaan ... "

 

Het was een stukje net, van soort elastiek zeg maar. Tja waarom het elastiek op eten, de rollade had hij al geproefd.  kat gooit het op de grond en manlief wilde het netje oprapen, dus dacht Gijs ik neem een snoekduik en slik het snel door! Want dat ruikt net zo lekker als dat wat ik net kreeg. 

 

Hoop idd dat we met de schrik vrij komen. Pff, lijk wel een havik als hij aan het poepen is. Haha.. zie ik iets? 

Volgende forumvraag: Testen of de hond goed ziet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^