bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MilaMila

Hallo , ik zit met iets verveeld ; 

onze hond krijgt dagelijks zijn beloop ( voldoende ) . als we allebei weg zijn ging ze tot vorige maand in de bench . een tweetal maanden is ze door de kleine tralies van de bench ontsnapt . maar ze had niks kappot gedaan of zo . onze reactie was : a den laten we de bench voor wat hij is en kan ze vrij lopen . dit heeft 2 m heel goed gegaan . maar nu sinds 2 weken is er steeds een groter stuk van de zetel kappot gebeten door haar . hebben haar genegeerd , berispt volgens technieken die we in veel boeken lezen . maar elke dag opnieuw probleem . ik twijfel hoe het verder moet terug bench of zijn er ander manier om . ze wordt bij 2j.kan het zijn dat ze nu maar last van verlatingsangt krijgt ? er is niks aan haar of onze levensstijl veranderd . 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

hoe heb je de hond berispt? hoe lang zit de hond dan alleen? hoeveel uitdaging geven jullie de hond?

 

 

Anoniem (Gast)

Zit max 2 u alleen . Berispt ( klinkt mss dom , de plaats in zetel tonen en met vinger in de lucht zeggen foei .  Uitdaging haar dagelijkse wandeling van +_ 1u 30 . Ze heeft ook zo'n puzzel waar je brokjes in verstopt en zoekt , spel spelen met de bal met haar 

Anoniem (Gast)

Ps , als ze braaf was krijgt ze bij tussenkomst beloning , als da nie zo is niet . Negeren bij dit ongewenst gedrag ook al geprobeerd 

Anoniem (Gast)

hmm 2 uur is niet zo lang... kan je hem in een ruimte zetten waar geen zetel of dergelijke staat? Een kong of dergelijke geven kan ook helpen. 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik ben tegen benches. Maar als het maar zolang is als jij zegt dan is het nog te doen vind ik. 

Ze heeft geproefd van haar vrijheid, je zal ze moeilijk terug in de bench krijgen denk ik. Ook gevaarlijk dat ze zich zó heeft vrijgewurmd, had kunnen vastzitten.....en dan ? 

 

Kan je haar niet ruimte niet inperken, bv alleen in de keuken zetten ? met haar speelgoedjes? 

 

Die kapotte zetel daar gaat ze zeker terug aan kauwen als ze zich verveelt of je moest haar op heterdaad kunnen betrappen en zo laten schrikken dat ze dat associeert met het zetelkauwen  ? 

Is misschien niet positief corrigeren maar anders gaat heel je zetel eraan vrees ik. 

 

succes.

honden page profiel MilaMila

ruimte inperken lukt moeilijk hier aangezien open living met keuken dus dan is de optie een plaat wat we ook al geprobeerd hebben maar die loopt ze rats omver met haar macht (is eenmaal een staffie . de enige ruimte die dan overschiet is slaapkamer en vindt mijn bed te duur om risk te nemen dat ze dit kappot maakt . wat je schrijft ivm met vastzitten is ook onze schrik darm lapt ze nog altijd vrij rond .; ik begin bijna te denken dat de enige oplossing mss en soort van trainer zoals je op tv ziet in te schakelen 

 

honden page profiel Falco BowieFalco Bowie 3 doggies

honden foto van Falco Bowie

Ik kan me heel goed voorstellen dat hij zich uit de bench wurmt.Jij zou toch ook niet opgesloten willen zitten. Ik ben anti bench . Je kan een hond best zonder bench opvoeden.
Je moet je hond niet straffen als hij is de bank gebeten heeft. Want dat weet hij niet meer als jij terug komt van weggeweest. Als je hem wilt straffen moet je dat gelijk op het moment doen dat je het ziet.
Als jij weggaat en welke staat is hij: Is hij dan hyper en loopt hij overal achter je aan voordat je weggaat of is hij al rustig op een plek.
Voor dat je weggaat zorg ervoor dat je hond rustig op een vaste plek ligt en doe rustig je ding en ga dan weg.Dan zal je zien dat hij ook rustig blijft. Ga jij door het hele huis rennen en hij rent jou achterna dan raakt hij hyper en dan word hij gefrustreerd als je weggaat en dan gaat hij slopen.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Succes!

Volgende forumvraag: trainer
^