Doe jezelf een plezier.....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

en laat met regelmaat de chip van je hond(en) lezen als je ook met ze reist!

 

Wij waren (nou ja mijn kerels en ik zijn nu dus nog) op familiebezoek in Nederland en vertrokken afgelopen woensdag bepakt en bezakt met de auto richting Calais om daar weer de oversteek naar Dover te maken om naar huis te gaan.

 

Paspoorten in orde (chip, nog geldige Rabiës, verplichte door DA toegediende en ondertekende wormenkuur)..........dachten we. En dat waren ze ook alleen bleek Ten's chip de brui eraan gegeven te hebben. 

 

3 Chiplezers later, een bezoekje aan een DA in Calais die bij hoge uitzondering door de douane was gecontacteerd en indien hij wel de chip kon vinden/lezen voor ons een verklaring mocht opstellen zodat we toch terug konden reizen met een latere boot op dezelfde reservering.......en niks nada noppes!!!!! 4 chiplezers dus! Je voelt hem gewoon zitten waar hij al sinds het eerste jaar zit maar is gewoon niet te lezen!?!?

 

En nu? Nu moet Ten dus opnieuw gechipt en voor Rabiës geënt worden, wachten we de 21dagen incubatietijd af en moeten ze beiden NOGmaals ontwormd worden 5-1 dag voor vertrek. 

 

Ik baal als een stekker!

 

Dus beste mensen, laat de chip tussentijds lezen/controleren en zeker voor je op reis gaat. Wie verwacht nu dat dat ding het opeens niet meer doet?! Wij niet duidelijk.....Ik wist dat ze wel eens afgestoten worden of zoals ik wel een las geresorbeerd worden, migreren hebben ze bij beide kerels gedaan.......maar nog altijd op de plaats zitten en onleesbaar zijn????

 

Wat als die van Loco het straks opeens niet meer doet?

.......anyway een gewaarschuwd mens telt voor 2, toch?!

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Wat bizar dit, wat balen! Wat raar! 

 

Je voelt hem zitten en de chip doet niets meer? Kan je niet laten eruit halen en kijken wat er mee is? Lijkt raar, maar wie weet? 

 

En nu? Is het niet erg nog een rabiës prik? Weet niet wanneer ze ze hadden? Hoe nu met je werk en alles thuis? Wat balen dit.

 

Dus altijd voor een reis de chip laten controleren, sta je toch nooit bij stil dat dit kan gebeuren.

Vind het echt erg sneu voor jullie! 

 

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Oh jeetje! Dat is echt balen zeg! Dat verwacht je toch ook niet: zo ineens niet meer af te lezen. Daar zit je dan.... Nou ja, een verlengd bezoek aan NL dan maar (maar ja, daar zit je niet echt op te wachten natuurlijk!). Wat een gedoe

 

Hier ook altijd lastig om de chip af te lezen, maar dat komt omdat 'ie aan de 'verkeerde' kant zit: hij zit bij de linkerschouder in plaats van de rechterkant. Ik moet het altijd even zeggen en ze moeten er altijd even een paar keer overheen gaan om 'm te vinden. Het is gelukkig nog niet voorkomen dat 'ie helemaal niet te vinden was. Vreemd zo

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Jeetje Manuela..., wat een verhaal.

En nu, nu mag je 21 dagen de grens niet over met Ten.., maar jij en Loco.., blijven jullie ook aan deze kant van de plas?

Dan moet Loco straks dus ook opnieuw ontwormt worden...., ongelofelijk.

 

Ik wist ook niet dat dit kon..., de volgende keer bij de DA toch maar weer eens controleren.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Dat is inderdaad balen zeg. Ik dacht dat die een heel leven actief bleef , niet dus. 

Volgende keer laat ik hem ook eens aflezen  bij de DA. 

 

Heel jouw reisplanning foetsie. Hoe los je dat nu op ? 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat is balen zeg. Ik hoop dat je gewoon bij je familie kunt blijven die tijd?

 

Vorig jaar las ik al eens een soortgelijk verhaal, toen besloot ik de eerstvolgende keer bij de dierenarts te vragen of ze de chip wilden checken. Maar... vergeten!

Gelukkig deed hij het afgelopen augustus uit zichzelf. Mijn gegevens kwamen gelijk naar boven (adres, mailadres, telefoonnummer thuis, geen mobiel nummer).

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Tjee, nooit van gehoord. Wat een gedonder geeft dat jullie.
Ik weet geeneens waar die zit bij Santa. Toen werd hem net uit het asiel hadden zijn wel naar de dierenarts gegaan en die heeft hem wel gelezen.
Als ik eraan denk zal ik het de eerstvolgende keer ook vragen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik was ah quoten geslagen maar doe het gewoon even zo als antwoord op jullie hierboven allemaal

 

Zeker BIZAR(met hoofdletters!) Suzanne. Ik heb er ook even over gedacht om hem er uit te laten halen maar daar is waarschijnlijk een roesje voor nodig en daar pas ik liever voor. Manlief heeft ons weer hierheen gereden en is de volgende dag weer vertrokken en inmiddels alweer ah werk sinds gisteren. Dat wordt fastfood, brood, patat, ommeletjes ed. tot ik er ook weer ben. 

 

De Rabies zit gelukkig ah eind vd 3-jaars periode, ergens id laatste week van december verloopt de geldigheid (op papier). Ik heb vandaag wel nosodes binnen gekregen die ik voor het eerst gebruiken zal voor mijn kereltjes. Hij kan dan di worden geënt.

 

Dat ik nog/weer hier ben vind ik helemaal niet erg, integendeel.....maar de manier waarop/reden waarom is niet 'je van het'. Bootticket, autorit(op en neer), ontwormingen door DA de prullenbak in.....en dan de chip, consult en nieuwe enting nog.....met een mogelijke toekomstige afkeer voor de DA van Ten. Die zit strak in het pak en gaat niet blij zijn met de chip.....van overtollig vel is allang geen sprake meer...

 

De chip zit zowel bij Ten als bij Loco ad voorzijde op schouder/borst hoogte. Hij is bij Loco ad linkerzijde vd nek geplaatst en bij Ten rechts door verschillende DA's. Maar bij beide kerels zat hij na een paar maanden dus al ad voorkant. Bij Ten kun je hem makkelijk voelen. Ik weet dat ze daar zitten dus scan ook gelijk op die plekken met de chiplezer alleen deze keer gaf hij 'niet thuis' bij Ten. 

 

Ja aan deze kant vd plas voorlopig. Vanaf dinsdag mogen we 22 dagen gaan rekenen en dan komt er hoogstwaarschijnlijk een week bij dan komt mijn man op zijn gewone vrije dagen ons ophalen. En dat dubbel ontwormen daar ben ik ook helemaal niet blij mee idd.

 

Nee helaas geen levenlang actief Anny. Daar ging ik ook vanuit en op dit jaar na zijn ze 2 maal jaarlijks de grens over gegaan en lieten beide chips zich wel lezen. Als ik iedere 4 jaar een nieuwe chip en daardoor ook nieuwe Rabiës enting moet laten zetten..............

 

In de tussentijd maak ik er een soul search werkvakantie van en geniet ik zoveel mogelijk van al het 'Hollandse' met mijn kerels.

 

edit: foutjes enzo 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Dat is balen zeg. Ik hoop dat je gewoon bij je familie kunt blijven die tijd?
 
Vorig jaar las ik al eens een soortgelijk verhaal, toen besloot ik de eerstvolgende keer bij de dierenarts te vragen of ze de chip wilden checken. Maar... vergeten!
Gelukkig deed hij het afgelopen augustus uit zichzelf. Mijn gegevens kwamen gelijk naar boven (adres, mailadres, telefoonnummer thuis, geen mobiel nummer). "

 

Ja dat verhaal zal je hier wel van mij gelezen hebben......toen waren nog geen 24 uur verlopen na de ontworming. Fout geteld door de DA en onszelf als hoofdverantwoordelijken uiteraard. 

 

En juist daardoor waren we nu echt in het midden gegaan voor die ontworming.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ohw wat balen Manuela - maar wel een goede tip. We hebben 1x gehad dat het uitlezen bij 'nak niet lukte bij de grens maar dat was Noorwegen en mochten we alsnog door (de drugshond werd gek van 'nak en die had ook nog een tattoo dus ze wilden ons kwijt ... ) 

 

Zit je nu weer in zuid Nederland? Of in Calais gebleven? en als je in de buurt bent, date tijd?? 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Ohw wat balen Manuela - maar wel een goede tip. We hebben 1x gehad dat het uitlezen bij 'nak niet lukte bij de grens maar dat was Noorwegen en mochten we alsnog door (de drugshond werd gek van 'nak en die had ook nog een tattoo dus ze wilden ons kwijt ... ) 
 
Zit je nu weer in zuid Nederland? Of in Calais gebleven? en als je in de buurt bent, date tijd??  "

 

Ja ik dacht gooi deze ervaring na de 'flater' van vorig jaar er ook maar weer even op. Er was geen reden voor 'je' (vaste) DA om de chip te lezen......maar bij deze!!!

 

Nee, nee geen Calais, gewoon weer in het 'Limburgse' vorige week in nog in het westen, Rijswijk.....Ja en die date gaat er komen hoor! Dik 3 weken de tijd want van as. dinsdag gaan we de Rabiës dagen aftellen (en waarschijnlijk haalt mijn man ons de week erop dan op).

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Had je vorige week moeten zeggen..., hadden de heren leuk kunnen daten met de dames hier 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Had je vorige week moeten zeggen..., hadden de heren leuk kunnen daten met de dames hier  "

 

Weet je dat ik nog aan je had gedacht? Voor we vertrokken las ik hier in één vd topics dat je (in de buurt van?) Den Haag zat.

 

Ik heb behoorlijk wat 'gesmolten genotjes'  in de Bogaard weg zitten werken ih zonnetje. (heb het er ook weer braaf afgewandeld met de kerels hoor!)

 

Gemiste kans voor mijn kerels dan had ik heeeeeel veel bonuspunten bij ze kunnen scoren.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ach..., je maakt een hoop goed met een verlengde vakantie.., hoewel ik niet zeker weet of Ten het daar na dinsdag nog steeds helemaal mee eens is 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Zeg als je toch nog 3 weken in het limburgse verblijft willen mijn dames vast ook wel een date:p

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je kan je klacht bij de fabrikant deponeren. Wie weet voelen ze zich verantwoordelijk voor de (vervolg)schade.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Ach..., je maakt een hoop goed met een verlengde vakantie.., hoewel ik niet zeker weet of Ten het daar na dinsdag nog steeds helemaal mee eens is  "

 

De volgende keer! ......Ten die wil wel achter Aysa aan racen hoor (met gemiep als hij haar niet bijbenen kan) en Loco zie ik wel met Misty paraderen

 

Na de DA dinsdag zal ik wel wat vuile blikken krijgen......en het is een volhouder hoor.

 

Mijn vorige reu werd op 4-6 jarige leeftijd gechipt, toen werd het verplicht in Griekenland. Hij was helemaal geen doetje en altijd heel vriendelijk met de DA maar die loei wat eruit kwam en die 'shock' in zijn ogen toen hij gechipt werd, vergeet ik nooit meer. Het heeft toen wel een behoorlijk aantal consults gekost eer hij weer een beetje als vanouds met de DA omging.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Zeg als je toch nog 3 weken in het limburgse verblijft willen mijn dames vast ook wel een date:p "

 

O ja, jij zit ook hier id buurt! ......O jeeh, mijn kerels willen straks niet meer weg....(net zoals het baasje)

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Je kan je klacht bij de fabrikant deponeren. Wie weet voelen ze zich verantwoordelijk voor de (vervolg)schade. "

 

Ten is hier in Nederland gechipt. Volgens mij is die chip van Virbac, kan dat? 

Ik neem as maandag contact op met de DA om het hem door te geven en dan zal ik eens navragen of het idd. van Virbac is.

 

Maar goed dat je het zegt, thanks! Ik wil wel weten of dat vaker voorkomt eigenlijk.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

"  
O ja, jij zit ook hier id buurt! ......O jeeh, mijn kerels willen straks niet meer weg....(net zoals het baasje)
  "

 

Haha jep wij zitten in sittard! Over 1 week heb ik vakantie en over 10 dagen komt de kleine uk dus kan je zelfs nog puppy knuffelen:p

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

"  
O ja, jij zit ook hier id buurt! ......O jeeh, mijn kerels willen straks niet meer weg....(net zoals het baasje)
  "

 

Haha jep wij zitten in sittard! Over 1 week heb ik vakantie en over 10 dagen komt de kleine uk dus kan je zelfs nog puppy knuffelen:p

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Ten is hier in Nederland gechipt. Volgens mij is die chip van Virbac, kan dat? 
Ik neem as maandag contact op met de DA om het hem door te geven en dan zal ik eens navragen of het idd. van Virbac is.
 
Maar goed dat je het zegt, thanks! Ik wil wel weten of dat vaker voorkomt eigenlijk. "

 Weet bijna zeker dat de chip van Virbac zijn. Is wel een goede om dit aan te klagen. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wow, wat ontzettend balen is dit. ik heb er geen idee van waar de chip hier zit, zal ik ook eens vragen of ze deze af willen lezen, nog nimmer gedaan.

wel weet ik dat een chip ook mankementen kan vertonen, of een chip gaat ..wandelen.

het is toch een implantaatje wat er niet hoort, kan natuurlijk ook stuk gaan, maar daar zit toch niemand op te wachten.

wel een goed advies van je om dat eens te controleren.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

"  
Ten is hier in Nederland gechipt. Volgens mij is die chip van Virbac, kan dat? 
Ik neem as maandag contact op met de DA om het hem door te geven en dan zal ik eens navragen of het idd. van Virbac is.
 
Maar goed dat je het zegt, thanks! Ik wil wel weten of dat vaker voorkomt eigenlijk. "

 Ik heb ff in de paspoorten gekeken. Op 1 barcode staat idd dat ie van virbac is, op de andere twee staat niets. Maar de dierenarts die hem gechipd heeft zal het ongetwijfeld(?) weten.....

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes 3 doggies

honden foto van DogsWithLoes

ik laat hem elk jaar lezen bij de dierenarts

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.virbac.nl/identificatie/een-chip

 

De levens duur is onbegrensd. Zou ze echt aansprakelijk stellen voor al je gemaakte kosten. 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Heb niet alles gelezen maar meid ... Ken je gevoel. Gehad met Luna. Wel van te voren laten nakijken maar ...  Chip ook foetsie. Enfin ... Nieuwe chip laten zetten. 

 

Maar moesten een geheel nieuw paspoort aanvragen ivm verschil nummers ... Heel gedoe maar opgelost en wij naar Ierland ook vanaf Calais. 

 

Ja duhhhhhh .... De datum van het zetten nieuwe chip en paspoort wasniet juist. En aangezien het middennacht was ... Niemand daar. Ik en oudste terug, naar DA voor een schriftelijke bevestiging. 

 

Dus ook als je nieuw paspoort moet aanvragen .... Check of alles klopt wat datum enzo betreft Engeland doet zo moeilijk hierover.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"  Ik heb ff in de paspoorten gekeken. Op 1 barcode staat idd dat ie van virbac is, op de andere twee staat niets. Maar de dierenarts die hem gechipd heeft zal het ongetwijfeld(?) weten..... "

 

Wendy zou je me aub van je hond die zeker met Virbac gechipt is, de 3 cijfers na de landcode (=528) door kunnen geven? Deze 3 cijfers staan voor de fabrikant en dan kan ik zien of die gelijk is aan de mijne.

 

Ik heb contact opgenomen met de DA bij wie ik hem heb laten zetten, hij denkt dat de chip idd. van Virbac is. Ze hadden echter tot 2 jaar geleden nog een ander merk in huis. Daar het nu al na 5-en is kan ik morgen pas weer bellen (geldt ook voor beide fabrikanten). 

 

Uiteraard ben ik nu erg ongeduldig, vandaar alvast mijn vraag aan jou. Dan weet ik iig. welke fabrikant ik morgen bellen moet.

 

Alvast bedankt!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" http://www.virbac.nl/identificatie/een-chip
 
De levens duur is onbegrensd. Zou ze echt aansprakelijk stellen voor al je gemaakte kosten.  "

 

Bedankt voor de link!

 

Er staat echter;"de levensduur is vrijwel onbegrensd"....... 

Maar ik ga er zeker achteraan want het slaat natuurlijk helemaal nergens op. 

 

Stel we waren echt alleen maar op vakantie geweest ergens in Europa (dus geen familie hier).....dan had ik daar nu in dat KL... Calais in een hotel de dagen af mogen tellen.

 

Extra kosten:

  • Benzine terug naar NL (allen)
  • Benzine terug naar Calais en van Dover naar huis (man)
  • Nieuw ticket terugreis Calais-Dover (man)
  • Nieuwe chip en Rabiës (Ten)
  • Nieuwe ontworming tussen 1-5 dgn. voor vertrek (Ten en Loco)
  • Benzine van huis naar Dover (man)
  • Ticket naar Calais (man)
  • Benzine naar NL (man)
  • Nieuw ticket terugreis Calais-Dover (allen)

 

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

140

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: mijn hond
^