Warm

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lientje (Gast)

Hallo,   Ik heb 2 Husky's.  's nacht hebben ze last van de warmte. Over dag wat minder gelukkig.  Hoe kan ik het beste hun koel houden?    Groetjes

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dag Lientje, waar heb je snachts de Husky,s ??

Hier een grote beer, dikke vacht, snachts ligt ze wel binnen, ze heeft de beschikking over de beneden verdieping, hier laat ik het huis savonds afkoelen, de temperatuur is ongeveer een graad of 24 , dat mag ik dan hopen, rustig houden, koel plekje laten zoeken.

geen kleedjes, een waaier die je veilig neer kan zetten of op een kast of op een plek waar je hond geen kwaad kan, staat hier aan.

en laat naar bed gaan zelf, en vroeg er uit zo dat je weer de deuren en ramen open kan zetten om het huis weer te koelen.

op de dag minder, mooi zo.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

In een koele ruimte laten slapen? Zorgen dat ze op een koele vloer kunnen liggen? Buiten slapen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

is er echt een hittegolf, 30 graden binnen dan slaapt de hond buiten, wel beschermt voor buitenstaanders, en eventueel een onderkomen voor de regen .

en dan slaap ik beneden met de ramen en deuren open :-D :-D :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" In een koele ruimte laten slapen? Zorgen dat ze op een koele vloer kunnen liggen? Buiten slapen? "

 



die van jou heeft er geen last van, lekker slapen onder het dekbed. ;-) ;-) ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

;-) ;-) ;-) ;-)

nergens geen last van hoor. O-)


Anoniem (Gast)

Die van mij slapen op de boven verdieping als ik naar bed gaat. Zij hebben de gang en mijn slaapkamer.  Deuren en ramen staan open. Op de grond ligt laminaat.  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Die van mij slapen op de boven verdieping als ik naar bed gaat. Zij hebben de gang en mijn slaapkamer.  Deuren en ramen staan open. Op de grond ligt laminaat.   "

 



heb je savonds laat de honden een flinke inspanning dan laten doen ? ook mijn hond slaapt lekker op de kale grond, en ja warm heeft ieder het nu op het ogenblik, maar het is niet anders.

wanneer het geen doen is, hier ook niet altijd, dan kan je de vacht wat nat/vochtig maken, zodat de vacht minder warm is, niet zeiknat, want dan heb je kans op broeivacht, gewoon vochtig met een koude natte handoek, helpt dat ook niet ? dan coolbanden aanschaffen voor de nacht.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nog een tip voor je wat echt heel goed helpt.

je hebt laminaat, daar kan niets nats natuurlijk op leggen, maar.... droogloop matten, grote maat, voor ieder een, daarop natte handdoeken leggen, en dan laat je je hond de keuze erop of er naast. Honden slapen bij je in de buurt ? wat let je om voor een waaier te zorgen ? zet hem voor het open raam richting de honden, zorg dat het net over hun heen waait, doe ik hier ook, en als je er dan zelf voor gaat zitten, is het koel, zorg dat de waaier nimmer het hoofd raakt, inverband met oren en ogen. afstellen is een fluitje van een cent. of laat ze in de badkamer liggen, en zet de waaier zo gericht dat de woei de badkamer inblaast, lekker koel en geen last van ogen en oren. probeer het eens allemaal uit. hier ook van alles geprobeerd en er zijn zeker middelen die er voor kunnen zorgen dat je hond koel blijft en niet oververhit raakt. nog een tip ? ja ik blijf bezig hoor, hahahaha petflessen vullen met water, in de vriezer, doe er zes of meer, dan kan je wisselen, als je honden liggen, leg je de petflessen naast ze neer, de kou straalt door hun vacht heen, een aangenaam gevoel, ook hier gebeurt dat. en een coolband heb ik hier ook, twee, een om de hals een in de koelkast, en je ziet binnen een paar minuten de hond rustig ademhalen. wanneer de halsslagaders koel blijven kan het lichaam alles regelen, zo blijft de hond rustig ademhalen, probeer maar eens, coolbanden zijn niet duur en heel efficient...

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Als de badkamer ruim genoeg is zou je de deur open kunnen laten zodat ze daar op de koele tegels kunnen liggen als ze er behoefte aan hebben.

Mijn vorige hond deed dat als het hem teveel werd id rest vh huis. Soms een hele nacht, soms voor een tijdje. Zo kwam hij (geen husky maar wel langharig) de vele hete zomerse nachten door toen we nog geen airco op de slaapkamer hadden.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

oeps.....Willemijn zegt al ongeveer hetzelfde in haar gewijzigde post......ik typ wat langzamer

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" oeps.....Willemijn zegt al ongeveer hetzelfde in haar gewijzigde post......ik typ wat langzamer "

 



raar, de regels plakken aan elkaar, hahaha niet de bedoeling.... heb er spaties tussen gedaan, maar als ik op reageren klikt, staat alles vast. hahaha

het zelfde ? ik denk toch dat iedereen nu wel weet die lang op hp komt hoe het moet om je honden koel te houden met deze vervelende temperaturen toch ? :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

airco... zucht. wie wil dat niet he ? ikke , ieder jaar spaar ik er voor, maar er is steeds wat anders wat voorrang moet hebben. :'(

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" airco... zucht. wie wil dat niet he ? ikke , ieder jaar spaar ik er voor, maar er is steeds wat anders wat voorrang moet hebben. :'( "

 

Ja op Kreta was dat wel hard nodig.........zijn de zomers hier een peuleschilletje bij vergeleken.

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Vorig jaar sliepen mijn honden binnen ivm verbouwing, in de woonkamer op de parketvloer, ik had eigenlijk niet het idee dat ze het nu vreselijk warm hadden. Nou wordt onze woonkamer max 23 -24 graden, maar toch.

Is je hond onrustig, hijgen ze veel en slapen ze slecht dan?

Anoniem (Gast)

Bedankt voor de reacties

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Onze ligt in de gang op het marmer, maar tussendoor ook op de droogloopmat bij de voordeur.
Maar daarnaast het huis koel houden.
Ik ga smorgens om 7.15 lopen, dan zet ik de schuifpui open, en sommige ramen.
Bij terugkomst gaat na een tijdje alles dicht, en ook de gordijnen waar de zon op staat. Dan is de warmte het huis uit en krijgt de zon weinig kans het op te warmen.
Ik vind nog steeds dat, wanneer je dit consequent doet, je je huis aardig koel kunt houden.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Honden in huis? nee gewoon zomer en winter buiten . geintje. nee hier heeft vooral mijn korthaar Lodewijk last van de warmte hij ligt s,nachts in zijn bench en schuift het kleed weg en gaat op de koele ijzeren benchlade liggen. Lobke mijn ruwhaar ligt onder het dekbed tegen mijn voeten aan in bed dat is een koukleum die kan het niet warm genoeg hebben,/ de husky van mijn jongste broer was een wholy  die ging ss,nachts in de badkamer liggen op de stenen vloer  voor ze naar bed gingen spoten ze dan de ruimte nog nat met koud water .   Hein.

Volgende forumvraag: Puppy doet in huis
^