Heerlijke ochtendwandeling en wat zien we? grrrrr

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

We hebben bijna 1,5 uur gewandeld door bos heen...
De honden,alle 4 genoten er eerlijk van...4 verschillende rassen...van klein naar groot en er tussin...Pitoe en Luna rennen opeens weg. renen huppen en doen! schieten alle kanten op!
Konijntjes....van die boskonijnen...leven in het wild...we kijken er samen naar! (loop samen met vriendin en haar hond en hond van buren vaak smorgens door bos heen )
Nee ze pakken de konijntjes niet...dogs komen ook niet terug als we ze roepen...logisch...wie wil nu terug komen als je zo leuk spel samen doet?
opeens zie ik voor me een mooi redelijk dik wit met zwart konijn...dit is geen wilde konijn! een tamme....houd zich dood stil,tegen een boom aan!amper beweging in,lijkt in shock,geen wonder als je opeens 4 loslopende honden en 2 kakkelende wijfjes rond lopen!
we doen vanwegen de honden net of we de konijn niet zien...konijn zou anders doodschrik kunnen krijgen als op eens 1 van de honden,zeker zo grote als luna opeens voor hem staat hem proberen op te jagen!
We proberen de honden bij ons te roepen een eindje van de tamme konijn vandaan, zodat ze hem niet in de gaten krijgen.
We maken de honden vast en lopen rustig andere kant op en zijn boos en hebben onbegrip voor diegene die de tame konijn in het bos DUMPT!
beseffen die mensen niet dat een tamme konijn het niet zal overleven in het bos?
dus niet alleen worden honden aan boom vast gebonden of naar asiel gebracht, ook tamme konijnen worden veel al gedumpt in het bos...was laats nog op het nieuws,dat erg veel tamme konijnen in het bos gewoon gedumt worden, mensen denken echt dat ze wel overleven in de natuur!
geld alleen voor wilde konijnen, niet tamme konijnen!, hoe dom zijn ze nu dan?
had zelf nooit mee gemaakt en loop elke dag in het bos!
en nu vanochtend? arm beestje...
straks ga ik terug om te kijken of ik hem kan pakken en dierenbescherming bellen dat ze hem kunnen ophalen!
ik ben zo boos op die mensen he!
breng het dan anoniem naar dierenasiel!
ipv dumpen in bos zonder overlevingskansen!
grrr ben erg boos! helaas kan ik het konijntje niet zelf houden! heb 2 honden met jacht instinkt,niet echt gunstig voor konijn!
Grrrr ben zo boos!

Boze Louise!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over " Heerlijke ochtendwandeling en wat zien we? grrrrr " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel You know whoYou know who

honden foto van You know who

Hoi Louise,
Ik snap dat je erg boos bent :'(
Als ik het zo lees weten mensen inderdaad niet dat ze geen tamme konijnen moeten dumpen in het bos want die beestjes zijn gewent verzorgd te worden en niet voor alles zelf te moeten zorgen :'(
Mensen mogen echt beter na gaan denken ;-)
Dus Louise ik snap je woedde! ;-)

Groetjes Natasja

honden page profiel Stephanie en CashStephanie en Cash

honden foto van Stephanie en Cash

ja echt zo sneu, snap echt niet dat mensen dit doen.
ik heb met een vriending ook een keer zo'n konijn gevonden in het bos wij hebben hem wel meegenomen en heeft nog een tijd bij mijn vriending gewoont.
Hij was helaas al wel ziek en heeft het niet heel lang meer uitgehouden, vast teveel rare planten gegeten :'(

Toen ik nog stage liep bij de kinderboerderij werden er in de vakantie periodes ook altijd veel konijnen over het hek gegooid.
Tsss belachelijk maar daar wordt er dan gelukkig nog goed voor gezorgd en in het bos moeten ze het zelf maar uitzoeken :'(

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

hmm denk je echt dat ie gedumpt is? Mijn konijn is nl ook al 2 keer ontsnapt!

Zou hem wel vangen en de dierenambulance of ssiel bellen.

Je red er weer een leventje mee!

honden page profiel Ingrid en DootjeIngrid en Dootje

honden foto van Ingrid en Dootje

Ja dit is echt een vreselijk iets, mensen nemen een konijntje voor de kinderen en als het groot is kijken ze er niet meer naar om, er is veel leed onder dit soort diertje. Ze worden gedumpt in het bos of ze worden vergeten in een veels te klein hokje ergens in de tuin.

Wij vangen regelmatig konijntjes op die weer door mensen gedumpd worden. Heb een kleine kinderboerderij achter, lopen allemaal vrolijk los met heel veel warme hokjes.

Maar kan hem echt niet opnemen, want hebben er nu eigenlijk al te veel :'(

Hoop dat je het arme diertje kan vangen.

groetjes Ingrid en Dootje

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

zeker ga ik straks terug! even wachten tot man lief terug is...kan dogs niet mee nemen!en de dogs alleen laten...nee even niet! ontsnapt zal ie niet zijn!! zal hem strakd lekker vangen....met appeltjes of zo worden ook honden aan bomen vast gebonden! bos moet maar de naam krijgen..dumpbos! op nieuws was het enkele weken nog heel gesprek over dat mensen hun konijn massaal dumpen in het bos en veel problemen zijn hierdoor...en men deed ook enkel keren oproep om de konijnen niet te dumpen...maar gewoon naar asiel of zo te brengen! en wat vinden wij!?
grrrr

honden page profiel ManonManon

honden foto van Manon

Schandalig.
Ik snap echt niet dat er mensen zijn die het lef hebben.

Als je van je beest af wil, zet m gratis op marktplaats omdat je er zelf niet voor kan zorgen, en binnen een dag word het beestje nog bij je thuis opgehaald ook.

Ga m maar vangen ja,ik ben benieuwd!

honden page profiel ~~~Mambo~~~~~~Mambo~~~

honden foto van ~~~Mambo~~~

Wat een stomme actie van die mensen om een tam konijn zo in het bos te dumpen!
Die overleeft het niet lang...
Daar zou ik ook boos van worden!

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

reactie
tamme konijnen kunnen zeker wel overleven in het wild
hier in ons bos liepen ook veel tamme konijnen jarenlang kwam ik er en de wachter vertelde ook dat ze gewoon overleven en dat er zelfs nageslacht was met de wilde konijnen dan zie je een konijn met wild kleur en zwart met witte vlekken
koijnen eten instinctief gras en blad vocht halen ze ook uit hun vegeatie als er een normaal laag meertje is kunnen ze drinken
nee tamme konijnen gaan niet dood in de natuur ze overleven zij zijn nog steeds met het instinct van overleven in de natuur

ze hebben wel een paar jaar geleden wat konijnen hier uit het bos gehaald omdat het anders teveel zou worden en de konijnen allemaal tamkleur zouden krijgen


maar het is niet waar dat een tam konijn sterft in de natuur bij deze

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

hallo

ja zeker is dat stom van die mensen die zo iets doen
een tamme konijn kan het nooit in het wilt over leven
ik word zelf ook boos van en inderdaad breng ze naar de dieren asiel met een smoes of zo want dan hebben de konijnen toch noch een kans ik vind zelf als een dier neemt moet je er voor zorgen anders moet je geen dier nemen

groetjes anja

honden page profiel sandra en Glendasandra en Glenda

honden foto van sandra en Glenda

Mensen zijn zo makkelijk geworden alles dumpen ze maar als ze er maar vanaf zijn pff...arm beestje in de kou geen schuil plekje.
Het weet gewoon niet waar het heen moet, verstijfd van de angst.
Ik hoop als je terug gaat dat je hem nog ziet, denk het bijna niet, arm beestje hoor.
de mens moet zich schamen, en na denken voor ze een beestje aanschaffen,

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ik snap zulke mensen niet elk dier heeft ook gevoel net zoals een mens en een mens dump je toch ook niet in het bos als je het zat bent.

Laat je nog even horen als het elukt is om het konijn te vangen

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

Hoi hoi,

Hier in de buurt zit ook een tam/wild konijn. We krijgen hem niet te pakken. is helaas al te verwilderd. Maar hij leeft hier samen met de andere konijnen. geen idee hoe het komt dat ie geacepteerd is maar het is wel zo. dus dat is een geluk voor het konijn. het is hier midden in een woonwijk waar veel konijnen leven dus of ie nu ontsnapt is of buiten gezet is weet ik niet.
maar hij leeft nog steeds.

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

Hey Tanja...dat scheelt weer...wij hebben konijnen gehad tot iets meer als jaar geleden...we hebben altijd gehoord dat tamme konijnen niet overleven als ze die zo ergens dumpen,ze zijn het immers niet gewend! scheelt dat er heel veel wilde konijnen zijn daar! man lief is nog niet thuis en er is zo te merken erg slecht weer op komt...waait als een gek hier....alles waait omhoog en weg! man lief is al wel onderweg naar huis...straks even samen naar konijntje kijken!

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Een tam konijn kan inderdaad wel overleven in het wild, maar zeker niet alle tamme konijnen.
Het is en blijft een risico je konijn te dumpen, je weet nooit of deze het daadwerkelijk overleeft of niet.
Zeker als het konijn gewend is aan katten en honden. Zo'n konijn gaat dan niet uit de weg voor een kat of hond en als er dan een kat of hond komt die geen konijnen is gewent is het beestje hoe dan ook dood of goed gewond.

Hier werden een tijd terug ook heel veel konijnen gedumpt. Er zit hier een kinderboerderij en de mensen dumpten de konijnen dan bij de kinderboerderij in de buurt met de gedachte dat de kinderboerderij deze dan wel zou opvangen.
De kinderboerderij heeft dit dus ook een tijd gedaan totdat hun halve boerderij vol zat met alleen nog maar konijnen.
Je ziet hier dus regelmatig tamme konijnen rondhuppelen die toch dankzij de kinderboerderij (kunnen daar toch eten en water halen) overleven, maar ook een hoop tamme konijntjes die hier toch de dood hebben gevonden.

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

we hebben konijn nog niet gevonden...vanochtend ook niet gezien...we gaan vanmiddag weer kijken...hij valt wel op in het bos...zal ik niet goed gekeken hebben!

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Ik snap helemaal wat je bedoeld.
Wij hebben hier in de buurt nu ook een familie konijnen wonen die een afstammeling is van tamme konijnen. Er lopen 2 grote witte/zwarte konijnen en hun nakomelingen lopen er ook. Nu leven zij in de geluidswal van onze wijk nog vrij beschut. (Alleen kwam één van mijn katten laatst met een babykonijntje thuis :'( , dat was wat minder....)

Grtz Marleen

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Veel huisdieren worden gedumpt momenteel ('financiele crisis'), maar zo'n konijn kan idd ook weggelopen zijn. Ik zou 'em wel even naar een asiel o.i.d. brengen... Arm ding :'(.

honden page profiel Thea/RebbelThea/Rebbel

honden foto van Thea/Rebbel

ja idd. zielig zeg, doe maar goed zoeken louise, je vind hem misschien nog wel :-)

Liefs Thea en Rebbel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over " Heerlijke ochtendwandeling en wat zien we? grrrrr " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^