Goede tip voor wonden!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SitaatjeSitaatje

honden foto van Sitaatje

Hallo Allemaal,

Ik heb een goede tip voor kleine- en grote wondjes! Onze lieve Sita heeft een tijdje geleden in het glas gestaan met haar voetje. Er zat een behoorlijke snee in haar kussentje. Je zag het vlees helemaal zitten. Het bloede enorm, en in eerste instantie had ik direct de dierenarts gebeld met de vraag wat te doen? Die vertelde mij al snel dat de enige optie zou zijn: hechten! Maar dat zou dan wel onder een roesje moeten. Ik vond dit nog al wat, Sita is een gezonde hond en een roesje/narcose is ook niet heel goed voor de hond! Natuurlijk dachten wij als het moet dan doen we het zeker. Maar voor alle zekerheid hebben wr nog een andere dierenarts om raad gevraagd. Die gaf aan dat zij geen voorstander is van het hechten van kussentjes. Ze lopen erop en aangezien de kussentjes onder de voet eigenlijk eelt zijn, scheurt dit snel weer open waardoor het niet dicht blijft en hechten dus niet zoveel zin heeft. Zij adviseerde goed schoonmaken in de Soda, daarna honing zalf opsmeren en vervolgens een schoentje/baby sok erom zodat het goed kan intrekken en kan genezen.

Ik vond zelf dat het weinig hielp. Althans misschien duurde het voor mijn gevoel te lang. Ik kreeg een tip van een kennis, waarvan haar hond ooit is aangereden ( twee tenen geamputeerd had) en 2000 euro DA kosten verder was. Niks leek te helpen. Zij kreeg vervolgens een tip via iemand om Maizena te gebruiken. Ja jullie horen het goed Maizena keuken middel (bindmiddel). Ze zij tegen me gooi Maizena in een bakje. Dep haar poot er goed in, verbind het met verband en doe er een schoentje om.

We hebben dit gedaan een week lang, twee keer per dag en er kwam een hele korst op! Het is na een week of twee helemaal volledig genezen en er is niks meer van te zien!

Ik hoop nooit dat jullie het mee hoeven te maken. Maar mocht het wel zo zijn dan bij deze een goede tip!

Groetjes Amanda

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik ga het onthouden.

Steek het bij in het schuifje waar ik dat van groene Biotex om te onstmetten, heb gestoken. Daar had ik ook nog nooit van gehoord.

Bedankt voor de tip. Hopelijk nooit nodig .

honden page profiel SitaatjeSitaatje

honden foto van Sitaatje

Hopelijk inderdaad nooit nodig, maar aangezien het gewoon een product is kan het nooit kwaad om te proberen! Bij ons heeft het gewerkt!

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik heb de tip gekregen om er een bepaald soort teer op te doen wat ook bij paarden gebruikt wordt, daaronder geneest het dan en de teer slijt er vanzelf weer af.
Stockholmer teer is het volgens mij.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Vraagje voor Kikki of Suzanne en Luca dan ? 

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Maïzena is een eiwit dat de huid helpt om te herstellen. Ik kreeg ooit van een kraamhulp het advies om bij luieruitslag ( van mijn kindjes ;-) ) maizena op de billetjes te smeren. Dat helpt super, dus ik kan me voorstellen dat het bij dit soort kleine wondjes ook goed helpt.

Volgende forumvraag: OCD Hoe verloopt het ?
^