Hoe een honden ren maken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lianne. (Gast)

Hallo, Ik en mijn vriend wonen nu een jaar op Aruba, (tijdelijk bij zijn familie) hier is het heel normaal dat de honden buiten leven. Veel mensen hebben hun honden gewoon los maar dit willen wij niet. We hebben geen afgesloten tuin dus eerst een goedkope oplossing gezocht om de honden toch vast in een hok te kunnen houden. We wilden hier niet te veel geld aan uitgeven omdat als we binnenkort ons eigen huis krijgen we dit hok waarschijnlijk niet mee kunnen nemen maar nu met de pup kunnen we niet anders meer. Het mormel blijft manieren vinden om te ontsnappen en maakt alles ook helemaal kapot. (We hebben moeder en zoon.) zijn moeder deed dit ook toen zij klein was en op heden nog steeds maar hield er mee op sinds de pup bij haar in zit. Hij zit nu aan een ketting in het hok maar ik ben als de dood dat dat een keer fout gaat. Nu komt mijn vraag, heeft iemand, wie dan ook ideeën voor ons dat we een veilig hok voor ze kunnen maken, op welke manier, welke materialen, maar dat wij dit ook af kunnen breken en weer mee kunnen nemen naar onze toekomstige woning?  Alvast bedankt.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Prima dat dat normaal is in Aruba maar dat betekent toch niet dat jij je honden niet binnen kan hebben?? Voor dat sloopgedrag dat is gewoon verveling. Lopen jullie wel met de honden geven jullie de honden hersenwerk hebben ze interactie met mensen en dan bedoel ik spelen en dergelijke niet een keer een aai geven wanneer je eten en drinken komt brengen

honden page profiel Leanne K.Leanne K.

Nogmaals, wij wonen bij mijn vriend zijn ouders thuis. Hun willen de honden niet binnen dan heb ik weinig te zeggen toch? Het zijn niet mijn spullen die ze dan vernielen. 

Elke dag als we thuis komen van werk laten we ze los en laten we ze hun ding doen. Wij dan vaak hok schoonmaken en vers water zetten. Daarna zit ik met ze buiten en speel met ze tot het donker word. Ook gaan ze elk weekend mee naar het strand of maken we een lange wandeling.

 

Anoniem (Gast)

kennel panelen of betongaas en een houten kist als nachthok niks mis mee

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Kun je niks vinden als je wat googled?

 

Even een heel (zorgelijk) ander puntje...wordt 1 van de 2 dieren(of beide) wel gesteriliseerd??

Anders zitten ze straks aan elkaar vast,een reu is rond de 6 maanden geslachtsrijp.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mee te nemen, schutting delen, ongeveer twee, die kan je neerzetten ter beschutting van....... en dan een kennel maken van drie x vier meter.

twee schutting delen, de rest palen in de grond en goed gaas hangwerk eraan, de palen ongeveer een meter van elkaar af daartussen gaas, geen kippengaas maar stevig gaas, je kan het gaas zo hoog maken als je wilt, dus palen de grond in , een meter van elkaar af, deurtje erbij. twee schuttingdelen voor bescherming van buren of inkijk. houdt de kennel ten opzichte van de woonkamer, zodat je als je in huis zit er kijk op hebt.

van de schuttingdelen kan je ook nog een afdak opmaken, van paal naar paal, schutting en dan naar de paal. een is voldoende voor beschutting , zon of regen. veilig en mee te nemen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Prima dat dat normaal is in Aruba maar dat betekent toch niet dat jij je honden niet binnen kan hebben?? Voor dat sloopgedrag dat is gewoon verveling. Lopen jullie wel met de honden geven jullie de honden hersenwerk hebben ze interactie met mensen en dan bedoel ik spelen en dergelijke niet een keer een aai geven wanneer je eten en drinken komt brengen "

 



dat is de vraag toch niet ? hier heeft Bamse ook toen ze klein was een heerlijke kennel gehad hoor, tegen het huis aan, vanaf de woonkamer zicht. snachts lekker binnen, maar daar zal het lekker warm zijn, ze zijn met zijn twee dus dat kan makkelijk, het is zeker niet de bedoeling van de toicopener dat ze geen aandacht aan de honden schenkt.

honden page profiel Leanne K.Leanne K.

Heb inderdaad op google wel gezocht maar dan krijg je veel die al klaar zijn, en als je intypt hoe je het zelf zou kunnen maken kom je uit op bedrijven die dit doen of forums als deze bv.. Vandaar mijn vraag hier ;) ik dacht als ik hier niets uit krijg kan ik een aantal foto's opslaan en naar de bouwmarkt gaan om een beetje rond te vragen.

antwoord op jouw vraag, ja, de reu word gecastreerd zodra hij 6 maand is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is niet moeilijk echt niet, zo gemaakt.

zelf gemaakt, schutting, palen, ik had er ook gaas in, ik heb houten delen gemaakt, daarna pas. echt het staat binnen een paar uurtjes, en alles is mee te nemen, wel zou ik aanraden voor een beschutting tegen zon en regen. twee schuttingen, en de palen erin, en daar tussen sterk gaas. je kan hem dan zo groot maken als je zelf wilt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



vergeet de foto erin te zetten, het gaas heb ik toen Bamse groot genoeg was vervangen........ geen deur erin, want volwassen is dat niet meer nodig.

honden page profiel Leanne K.Leanne K.

Haha willemijn, bedankt voor je reactie op dat andere bericht. Zat zelf even te denken of ik er ook wat op zou reageren maar ben hier om advies te krijgen, niet om een lectuur te krijgen over hoe ik mijn honden 'opvoed'. 

op dit moment hebben we inderdaad palen in de grond en zo met paletten ertussen. Voor Shanti was dat al snel niet hoog genoeg meer, kon er zo overheen springen. Dus hebben van die schuine dingen erop gezet wat ze vaak gebruiken om katten binnen de tuin te houden, dat helpt nu wel dus het lukt haar niet meer. Maar dat hek staat er nu een jaar en na al het kouwen houden sommige 'balken' er mee op. 

Denk dat betongaas een goede optie is voor deze kouw monsters. Zat ook te denken om een deel cement te doen en een deel met zand/gras waar ze hun behoeftes kunnen doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen gras dat kan je niet schoonhouden.

graaf een ondiepe bak, van ongeveer 15 cm. doe daar worteldoek in, dan zand erop en dan grind, ook dat zijn de kosten niet echt. een bak van 1.20 x 1.20 en leer ze daar de behoefte op te doen, nogmaals geen voor uitlaten, maar dat hoef ik eigenlijk niet te zeggen he :-D maar voor de vroege ochtend late avond en als je even te lang weg bent, de bak kan je goed schoon houden zo. als je zand of gras neemt, dan echt is het niet goed schoon te houden.

beton gaas, super, en je kan dat tot aan de bovenkant van de palen zetten, zodat ze er niet uit kunnen en voldoende frisse lucht hebben.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

helemaal achteraan, bij de boompjes, een stuk waar bamse kan plassen, heus als je dat aan leert , de tuin gaat ze echt niet gebruiken, even een week heel conseqwent zijn, en ze gebruiken echt het eigen plekje.



hier voor de vroege ochtend en late avond, hier wordt savonds niet meer de weg op gegaan, en als ze ziek is, ze heeft al eens een operatie ondergaan, en dan kan er niet gewandeld worden, ook dan is een eigen wc, ideaal en zonder stres. wees conseqwent met de plasplek, echt het is binnen een week aangeleerd. even wat tijd in steken. maar dan houden ze de rest kraakschoon. :-D

Volgende forumvraag: claimen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^