Wat kunnen wij doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Hoi! Dit is mijn Aussie genaamd Beau! Hij is superlief en heel trouw. Hij is 10 maand jong! We zijn nog aan het bedenken wat van sport we gaan doen. Hij houd van Springen, klimmen en dat soort dingen, maar ook van afwisseling. Wat raden jullie ons aan? Toch agility? Maar zit daar wel genoeg afwisseling in? 

honden page profiel eva-pukeva-puk

honden foto van eva-puk

Misschien is speuren of frisbiƫn(weet niet hoe je het schrijft) iets voor hem.

Ik zou gewoon een aantal sporten hem gaan proberen. En kijken wat die leuk vind.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Agility is zeker leuk! Kijk eens op YouTube filmpje. Of speuren inderdaad. Als je hond van ballen houd kan je flybal gaan doen. Maar vind die honden frisbee van me voorganger ook een leuk idee.

Google het eens en bekijk filmpjes enz. En ga het eens uitproberen met je hond. Wat vind je hond het leukst om te doen ;-)

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik ben zelf enorm fan van speuren. Ik vind speurlessen echt heel leuk om te doen. Bovendien is het goed voor het zelfvertrouwen van de hond en worden ze er mentaal lekker moe van :-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Je hebt een ras wat bijna elke sporten leuk vind :) ideaal maar soms wel lastig kiezen. Je zou kunnen kijken of er in je buurt fun-cursussen worden gegeven. In dit soort cursussen probeer je elke keer een andere sport. Je kan dan bepalen welke sport het leukste is voor jouw en Beau.

 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Hoi, bedankt voor jullie reacties. Speuren heb ik bij Beau niet zo'n goed gevoel over, hij vind het echt leuk om echt dingen te doen met springen, kruipen ed. We lopen bij een goede hondenschool, hebben idd ook funmix. Het is allemaal zoooo leuk! En zoooo moeilijk te kiezen! En idd Judith, een ras wat alles leuk vind, daarom juist nog moeilijker te kiezen :P 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Speuren ga ik trouwens binnenkort waarschijnlijk met mn Stabijtje doen 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Voorlopig tot de 15 maanden even rustig aan wat betreft de actieve sporten, wacht tot je hond volgroeit is eer je met springen klimmen enz aan de gang gaat.

 

Ga tot die tijd werken aan een super goede band en train lekker veel gehoorzaamheid daar heb je alleen maar profijt van met sporten waar ze veel los moeten werken.

Lekker veel hersen/denkwerk doen maak je ze moe en voldaan mee.

 

Prachtige aussie trouwens, zag je zeker ook al op het aussieforum voorbij komen............

 

Wij doen overigens GG en behendigheid en dat is een prima afwisseling, probeer de juiste balans te vinden tussen activiteit en rust.

Als je het aussieforum doorspit lees je dat veel eigenaren zeker in het begin dachten heeeel veeeel te moeten doen om hun hond niet te vervelen maar door TE werd de hond er ook niet vrolijk van dus de juiste balans zoeken.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Ja klopt.. Zijn nog bezig met puppycursus(we gaan niet elke week heen, ligt aan ons schema). Hij luistert prima, en ben daar eigenlijk heel trots op, ook omdat hij mijn eerste Aussie is.. Mn schoonvader was gister in de tuin bezig, had het hek los, en bleef ook gewoon bij ons.. Liep niet weg.. Dat kan ik met mn Stabij niet doen,die gaat er vandoor haha! 

Ja, zit sinds gister ook op het Aussieforum inderdaad! 

Ben hem nu voorzichtig aan het leren dat water niet eng is en te apporteren. 

De balans vinden is even lastig, maar als we die eenmaal hebben komt het wel goed,denk ik! Als we wandelen en komen op het grote veld, dan weet ie dat ie los mag en met de bal spelen, dan rent ie als een dolle heen en weer, geweldig om te zien! En dan met de Aussie-Smile, zulke momenten maken je gewoon heel gelukkig <3

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik zit op sport, maar wij doen 4 sporten, elke keer een anders sport: aquility, flyball, frisbee en agyility. Ook doen we nooit het zelfde parcoursje bij aguility en flyball doen we ook steeds met iets anders ervoor ipv alleen de sprongetjes. 

Heel veel afwisseling, nooit het zelfde, erg leuk! 

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Gehoorzaamheid misschien? De afwisseling zit hem in de verschillende oefeningen qua volgen, apporteren, ..... 

Ik doe ook nog flyball en binnenkort agility. En af en toe gaan we een blokje lopen :D Je kan zoveel leuke dingen doen. Speuren vind ik (persoonlijk) wat saai. Maar dat zal men karakter zijn. Geef mij & sky maar het liefst snelheid :D 

honden page profiel EmilyEmily

honden foto van Emily

wat een knapperd is Beau!
behendigheid vind ik juist een hele afwisselende sport je hebt elke keer weer een nieuw parcours en veel verschillende toestellen en het is echt een sport waarbij je samen werkt met je hond.
ik heb met mijn aussie ook gewoon alles geprobeerd van schapen drijven, behendigheid, frisbee, GG, flyball en treibbal probleem is dat ik alles leuk vind haha. maar behendigheid blijft voor mij het leukst, ga gewoon van alles proeven en kijk wat jullie samen het beste ligt.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Hihi dankjewel! <3 Ben ook supertrots en blij met hem! Zo'n lieverd! 
Drijven heb ik ook aan gedacht, maar vind het voor Beau niet geschikt, ookal zijn ze er wel voor gefokt. Vind gewoon echt dingen doen qua springen ed gewoon veel leuker! Denk dat we eerst wat gaan proberen qua funmix, en daaruit kunnen we kijken wat hij echt het leukst vind!

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Ik ga nu me inlezen en info zoeken voor frisbee en drijven.. :) 

honden page profiel EmilyEmily

honden foto van Emily

ben benieuwd wat het gaat worden! veel plezier in ieder geval :)

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Sorry voor de late reactie, ben ziek geweest. Maar we hebben gisteren een proefles TrickDog gedaan en dat wordt het! Hij deed het echt supergoed! 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^