Titerbepalingen, wel of geen goed idee

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" Alle dierenartsen in mijn woonplaats probeerden mij het titeren uit mijn hoofd te praten. Entingen en dan vooral jaarlijks, brengen geld in het laatje. Mijn dierenkliniek titert ook niet, het zou heel duur worden, weet ik wat ze allemaal zeiden en je zou overgaan tot enten, als ik niet zo vasthoudend was geweest. Prijzen varieerden van euro 85,00 tot euro 225,00 voor titeren, ze moesten de testen opsturen, dus zij adviseren enten ! Romeo is sinds 2010 niet meer ge-ent, wel getiterd. Tannetje Koning vraagt voor een titerbepaling van 3 onderdelen, iets van euro 51,00, zij is dierenarts ! Er zijn hondenpensions die standaard entingen eisen, gewoon omdat er bij zijn die totaal niet weten wat titeren is, de dierenartsen napraten. Ik heb nu twee dierenpensions gevonden, zelfs eentje bij mij in de buurt, die titerbepalingen accepteren. De titerbepalingen staan gewoon in het paspoort met handtekeningen, stempels ed. Maar wat het belangrijkste is, de hond krijgt geen overdosis, omdat ze gewoon op datum enten, bv. bij de grote cocktail 3 onderdelen, en ze weten niet eens of ze wel alledrie nodig zijn, dat weten ze pas na titeren. Romeo is geregeld geweigerd bij hondenpensions, vooral degenen die contact hebben met dierenartsen. Ik was zover dat ik een tijdje geleden met een pension bezig was te mailen over titeren, ze stonden er eigenlijk voor open, maar nadat ze met de dierenarts gesproken hadden, accepteerden ze Romeo niet ! Het speet ze ! Ik ben niet van plan Romeo te enten, omdat pensions meestal niet eens weten wat titeren is !   "

 



He? Zoveel voor titeren?
Bij any animal kost het 49.10 euro, en elke 10e van de maand kost het maar 35 euro. En zou hij een entstof missen volgens de titerbepaling, kost het vacin iets van 19 euro. En any animal is een heel gespecialiseerde dierenarts

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Ik wil effe volgen ...

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ja Sem, de prijzen voor titeren varieren nogal. Ik denk dat het verschil zit in de testen die ze in eigen huis kunnen doen en die ze moeten opsturen, naar een lab.  Ikzelf heb euro 85,00 betaald, bij een dierenkliniek in Meijel, voor 3 onderdelen, maar bij Tannetje Koning kost het euro 51,00. Ze noemen deze hoge prijzen om het titeren te ontmoedigen, dus die verschillen enorm. Goede dierenkliniek die Any Animal. Ze verkopen Carnivoer, versvlees. Dat zegt mij al genoeg. Van zulke dierenklinieken zouden er meer moeten zijn. 

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

ik heb hier in de omgeving net bericht van een dierenarts die deze bepaling kan doen:
95 euro, en voor de tweede hond 75...

Dat valt niet mee! Toch nog andere dierenartsen bekend in de omgeving van Eindhoven die titeren?

Is er iets wat ik jaarlijks wel moet doen? Kennelhoest? Weil? Honden zwemmen veel! Wil het gewoon allemaal even zeker weten!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Misschien kun je eens kijken of Tannetje Koning ergens bij jou in de buurt een titersessie heeft. Ze gaat het land in en het kan zijn dat ze ergens is, waar je naar toe kunt. Haar prijs is heel redelijk, euro 51,00 voor 3 onderdelen. Romeo krijgt ook geen enting voor Weil en kennelhoest.  Ik heb getwijfeld of ik Weil zou enten, maar na lang nadenken, doe ik het niet. De hond van mijn overbuurvrouw werd elk jaar ge-ent, ook voor de ziekte van Weil en is toch gestorven aan de ziekte van Weil. 

honden page profiel floflo

hey allen,

wij titeren onze honden ook al jaren, net als onze vrienden met honden :-). In dierenkliniek VvD, Antwerpen zitten een paar dierenartsen die er ervaring mee hebben. 

groetjes

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Als je zeker wilt weten dat de test die gedaan wordt ook goed geinterpreteerd word zou ik je aanraden je aan te melden bij deze facebook groep Titeren Met VacciCheck

 

Daar is ook een kaart te vinden met dierenartsen die de juiste manier van aflezen hebben en niet alleen maar de test in huis hebben gehaald om mee te kunnen doen met de 'hype' zonder precies te weten hoe of wat of er zelfs maar achter te staan

 

Eindhoven en omgeving staan een stuk of 6 dierenartsen en dan zijn er misschien ook nog wel sessies in de buurt binnenkort

(weet niet of deze link te openen is als je geen lid bent  lijst met dierenartsen die Titeren met VacciCheck )

Er zijn ook echt wel dierenartsen die niet op die lijst staan en wel juist interpreteren, maar als je zelf niet helemaal van de hoed en de rand weet zou ik dat risico niet nemen

honden page profiel DagmarDagmar

Ik ben het met mijn pup voor de eerste keer gaan doen. 

Ik denk dat ik het met de rest van de honden ook zal gaan doen. Het leuke vind ik dat ik ga naar een dame die ik als tiener op een forum heb leren 'kennen' en die nu een top dierenartse is met nog steeds het hart op de juiste plaats en fervent voorstander is van titteren en daar ook regelmatig voor op bijscholing gaat. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier wordt ook eerst getiterd voor er geent wordt, ben een grote voorstander ervan.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Ik laat m'n honden alleen enten als ze pup zijn, na de laatste puppyspuit krijgen ze nooit geen entingen meer. De ziekten waarvoor we enten komen hier amper voor, en voor parvo zijn ze door de puppyspuit volledig beschermd. Ik hou niet van die zooi die ze inspuiten :-) Ontwormen doe ik ook nooit, ze krijgen alleen knoflook (wat helpt tegen vlooien, teken, en wormen) "

Ik titer al tien jaar en heb bij bijna al mijn honden Parvo wel een keer moeten bij enten. Dat de ziektes niet meer voorkomen komt door mensen die zorgvuldig enten als het nodig is. Niet door mensen die maar wat roepen. En ik hou ook niet van de zooi die ze inspuiten. Maar ik snap wel waarom het soms nodig is. Niet alleen voor mezelf maar ook uit een verantwoordelijkheid naar anderen. Maar on topic. In Nederland zijn veel dierenartsen die titeren en wordt het steeds normaler gelukkig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik wil toch even op Roxanne wijzen dat dit niet waar is....na de laatste  pupspuit dat de hond beschermd is, Zoals vele weten is Ogin geent alle weken dat een pup werd geent, netjes op tijd....aangezien ik wilde titeren voor de cocktail met 16 maanden dus na alle pupentingen gehad te hebben, was mijn verbazinggroot, de parvo stond op 0.  Geen antistoffen dus wees voorzichtig met die redenering, altijd laten titeren, en niet er van uitgaan dat de pup entingen voldoende zijn, kijkof je pup de stoffen hebt opgenomen van de enting.  Klara niet ontopic, er zijn genoeg mensen die er van uitgaan dat de hond beschermd is, nee dus....

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Snap ik Willemijn en daarom titer ik al 10 jaar. Even goed lezen. Maar als ik hier lees dat mensen alleen de pup enting zetten en er daarna vanuit gaat dat het goed zit vind ik dat dom. Juist omdat ik titer weet ik dat niet zo is. Ik heb nog nooit een hond gehad die zijn hele leven beschermt was en heb altijd wel een keer moeten bijenten. Ook een keer de keuze gemaakt om dat niet te doen omdat een hond ziek was. En bij epileptie snap ik het ook. Maar juist die zieke honden die niet geent worden zijn erbij gebaat dat anderen wel netjes op maat enten. En dat ziektes niet meer voorkomen vind ik ook een rare conclusie. Praat eens met een dierenarts. Hier komt parvo best veel voor helaas omdat hier veel broodfok zit.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Chemische castratie
^