hond wil brokken niet meer eten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bartbart

ik geef hem Royal canin pediactric junior voor een hond van ongeveer 10 maanden.

 

een goede 2 weken geleden heeft hij eens goed overgegeven omdat volgens de diereanarts zijn maag even van streek was. even war rust voor hem zou alles terug in orde maken.

Sindsdien vast hij uit zijn eigen. Hij krijgt zijn portie voorgeschoteld maar eet er niet van of heel moeilijk. Hij was wat zwaar, dus hebben we de portie aangepast, maar voor de rest is er niets veranderd.

Hij mag dus wel wat vermageren,  maar dat zelf vasten zie ik niet graag.

Heft er iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Als dit nog langer duurt van de week, ga ik wel eens terug naar de dierenarts. hij is voor derest levendig, komt spelen, is entousiast, haalt kattekwaad uit, Ik zit dus een beetje met mijn handen in m'n haar. zijn haar wel te verstaan want zelf heb ik niet veel meer.

.

Bedankt;

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou nog een keer naar de dierenarts gaan. Het kan goed zijn dat je hond nog misselijk is en daarom niet wil eten. 

Dat moet je zowiezo uitsluiten voor je aan een andere mogelijkheid gaat denken. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

brokken misschien zat / ? probeer eens bij de dierenwinkel een goede kvv, kant en klaar vlees, te kopen, misschien vind je hond dat wel lekker.

 

hier bij vers vlees topics kan je eens informaties inwinnen, over vers vlees.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik zou niet gelijk gaan veranderen van voeding. In ieder geval eerst terug naar de dierenarts zoals Wendy al aangeeft.

 

Met 10 maanden kan je hond al behoorlijk aan het puberen zijn. Het kan best dat hij daarom even wat slechter eet.

Ik doe wel eens een KVV worst door de brokken, of wat vlees. 

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Ik denk ook dat hij de brokken niet graag lust, ff een smaakje erbij of zo?

of veranderen van brok?

Ik vind brokken zowiezo al niet smaakvol, ik geef ook brokken hoor maar Ioki lust ze, misschien lust hij ze helemaal niet !

honden page profiel bartbart

hij krijgt al van dat hij hier is die brokken. Dan zou ie al lang dat moeten tonen. We zoeken verder.

Bé (Gast)

En? Ik heb sinds enkele dagen hetzelfde probleem, ook met Royal Canin German Shepherd Junior. Mijn teef is intussen 11 maanden. Ik heb haar gisteren ontwormd omdat haar stoelgang naar de gele kant is, maar nu eet ze nog altijd niet.   Ze is nooit een goede eter geweest, en daarom deed ik er in het begin natte voeding bij, en dan was er geen probleem, tot nu.  

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Bé, bij een teefje kan het ook zo zijn dat ze wat slechter eten omdat ze loops moeten worden. Je hoort het vaak dat het eten dan opeens een stuk moeilijker wordt. Kan het zijn dat je teefje nu voor de eerste keer loops moet worden? Ze is nu 11 maanden lees is, is dus misschien een mogelijkheid.

Iets minder voeren wil ook wel eens helpen. Vaak voeren we al snel te veel. Sommige honden eten dit gewoon op (en krijgen overgewicht), maar andere honden stoppen dan juist met eten (en regelen het dus eigenllijk zelf).

 

Maar goed, de oorzaak is soms moeilijk te vinden. Hoop dat ze snel weer beter eet!

 

Anoniem (Gast)

Malou is gesterilieerd, dus ik denk dat van die loopsheid in haar geval niet telt. Ik had in de week rijst afgekookt en heb er wat van brokken tussen gedaan, en dat heeft ze dan wel gegeten. Intussen heb ik gelezen dat rijst niet zo goed is. Ik was nu net bezig met wat couscous granen af te koken, en ga er weer wat brokken tussendoen. Misschien regelt ze haar gewicht inderdaad zelf, maar ik ga toch eens tot bij de veearts gaan als ze zo blijft.  Bedankt in elk geval voor de reactie!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als er geen medische kwestie is, dan zou ik eens kijken naar kvv. carnibest of..... je hond staat op de brok, overstappen kan gewoon, geef eens wat vlees in kleine porties, kijk wat ze doet.

een beetje rijst kan geen enkele kwaad, maar mag niet als hoofdvoer zijn, het is ballast, wat rijst er tussen door om je hond te laten eten is niet erg.

een hond die een granenallergie heeft kan men beter geen rijst geven.

probeer maar eens een rol te halen van carnibest, wie weet vind je hond het heerlijk.
ik ben niet antibrok, maar als je hond het weigert kan je eens bekijken of vlees een goede optie is.

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Ik zou niet gelijk wisselen als hij een paar keer niet eet,dan kun je dalijk iedere maand wat anders kopen.(bij wijze van). Misschien probeert hij je wel uit door het puberen? . Zou ook nog wel even naar de da gaan,die kunnen je ook vast meervertellen

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Toevallig las ik in her boek: dit is de hond iets over het geheugen. Een hond kan niet terug denken, als je hem wilt straffen voor iets wat hij een uur geleden doet, snapt hij niet. Maar een hond kan wel terug denken over voedsel. Als je hond een uur na het eten moet overgeven, zal hij zijn ziek zijn koppelen aan het geen hij gegeten heeft en als hij dat weer te eten krijgt, denkt hij aan ziek zijn en wil het dus niet meer eten. Ze denken dat dit een soort zelfbescherming is. Stel dat het eten bedorven is, dan gaat de hond het niet nog een keer eten.

Jou hond denkt dus nu dat hij door zijn eten ziek is geworden, vandaar dat hij het niet meer eet. Je zult dus even heel ander voer moeten geven! 

 

Weet niet wat je voert??

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik wou net hetzelfde schrijven als Suzanne. Hij associeert misschien in zijn kleine honde hersentjes die brokjes met  zijn overgeven ?

Haal eens een flesje vloeibaar schapenvet in de dierenzaak, heel goed voor de vacht ook en geef hem daarvan een koffielepelke over zijn brokjes. Wedden dat hij ze nu eet ? 

Ik had met Lance net hetzelfde, ineens niet meer willen eten hetgeen hij al maanden at. Dat schapenvet geeft er een lekker nieuw smaakje aan en is nog gezond ook. Wél oppassen dat hij niet teveel bijkomt. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik wou net hetzelfde schrijven als Suzanne. Hij associeert misschien in zijn kleine honde hersentjes die brokjes met  zijn overgeven ?
Haal eens een flesje vloeibaar schapenvet in de dierenzaak, heel goed voor de vacht ook en geef hem daarvan een koffielepelke over zijn brokjes. Wedden dat hij ze nu eet ? 
Ik had met Lance net hetzelfde, ineens niet meer willen eten hetgeen hij al maanden at. Dat schapenvet geeft er een lekker nieuw smaakje aan en is nog gezond ook. Wél oppassen dat hij niet teveel bijkomt.  "

 Dat is slim Anny, zo ruikt hij de brokjes niet meer! Hoef je ook geen ander voer te kopen. 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Toevallig heeft de 1-jarige reu van zus op het moment hetzelfde probleem en ik vertelde haar wat Suzanne en Luca hierboven al schreef. Deze reu krijgt KVV en af en toe een BARF hap sinds pup maar moet sinds hij laatst het virus wat rond ging te pakken had er niks meer van weten. Als hij het al at ging het met veel tegenzin en lange tanden. Hij eet inmiddels met heel veel smaak de brokken die ze voor hem heeft uitgezocht.

 

Ik denk dat het de geur is die de associatie maakt. Zelf heb ik dat met Whisky, de geur is genoeg om me te doen kokhalzen nadat ik er een keer goed ziek van ben geweest. En dan te denken dat ons reukvermogen geheel ih niet valt bij dat vd hond.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" En? Ik heb sinds enkele dagen hetzelfde probleem, ook met Royal Canin German Shepherd Junior.

Mijn teef is intussen 11 maanden. Ik heb haar gisteren ontwormd omdat haar stoelgang naar de gele kant is, maar nu eet ze nog altijd niet.

 

Ze is nooit een goede eter geweest, en daarom deed ik er in het begin natte voeding bij, en dan was er geen probleem, tot nu.

  "

Ik denk dat de gele kleur komt omdat royal canin stijf staat van de granen en de kleurstoffen.
Royal canin is ook geen goed merk, zit geen voedzame stoffen in.
Je kan beter vers vlees geven, daar zullen ze ook minder van poepen en hun vacht glanst veel beter

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

Als je niet aan het vers vlees wil kijk dan eens voor orijen of taste of the wild.

 

Mijn hond at ook altijd slecht en had slechte ontlasting (gaf royal canine) totdat ik overstapte op ander voer. (taste of the wild)

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Misschien kan je even een paar dagen een andere brok/smaak proberen. En dan daarna weer terug naar de oude brok (Als die beter bevalt).
Bij yara heb ik dat ook een keer gedaan nadat ze misselijk was geweest en het niet meer wilde eten. Na een paar dagen een andere smaak at ze alles weer.

honden page profiel RafRaf

Jij hebt gewoon een heel verstandige hond die begint te beseffen wat voor troep hij binnenspeelt met die RC. Commercieel tot en met, maar echt veel voeding zit er niet in. Al eens aan versvlees gedacht? Heeft alleen maar voordelen. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Over het voer, al het honden voer wordt heel goed getest in NL, en er is geen slecht voer! Ook kan een hond kan wel degelijk granen verteren, tijdens het domesticatie proces hebben ze een enzym gekregen voor het verteren van granen. Helaas wordt er nog steeds beweerd dat ze geen granen kunnen verteren, is dus niet waar. 

 

Wetenschappers zijn er ook nog niet uit wat beter is: vlees of brok. Het is aan jou als baas waar je voorkeur ligt en waar je hond het goed op doet. 

 

Waar je met voer wel op moet letten, dat het voor voor het grootste deel uit vlees bestaat. Honden kunnen nl niet te veel granen verteren. Veel honden brokken hebben een te groot aandeel granen, waardoor je een hond er meer van moet voeren en hij veel poept.

 

Op voerwijzer.com, kun je precies zien hoe groot het aandeel vlees is in de brokken.

 

Goede merken zijn bvb: orijen, acana, applaws, tast of the wild. 

Orijen is vrij, duur, applaws is minder duur, qua prijs als Royal canin. 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ze kunnen het inderdaad verteren, maar ze halen er niet de voedingsstoffen uit.
Wat er qua graan in gaat komt er ook weer uit. Waarom denk je dat honden die brokken eten zoveel moeten poepen?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ze kunnen het inderdaad verteren, maar ze halen er niet de voedingsstoffen uit.
Wat er qua graan in gaat komt er ook weer uit. Waarom denk je dat honden die brokken eten zoveel moeten poepen? "

 Als honden geen granen zouden opnemen, zou je ongeveer een pak RC per dag moeten geven om een hond aan zijn voedings behoefte te moeren laten komen. Dit hoeft dus niet omdat ze de granen wel opnemen, alleen een beperkte hoeveelheid, daar zit het verschil in.

80% graan in RC (?)  daarvan poept hij ong 50% uit, de 30 % neemt hij gewoon op. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik zou in jou geval gewoon overstappen op een betere brok zoals Taste of the wild, orijen, acana of applaws of gewoon KVV of/en BARF :D

 

Ik denk dat hij het ziek zijn idd heeft gekoppeld aan zijn voer en dat ie het daarom niet meer wilt eten ;)

 

Maar van het eten moet je geen hele show gaan maken. Anders heb je kans dat ie helemaal niet meer gaat eten (:

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

hoi bart

dan word het nu tijd dat je jou hond eens vlees gaat geven,je weet toch dat een hond van huis uit een CARNIVOOR is wat nog steeds wil zeggen VLEESETER wie zijn wij dan om een hond iets anders te geven als vlees??????en vergis je niet vlees geven aan je hond is nog steeds goedkoper,als honden brokken aan je hond of honden te geven,ik zelf haal mijn honden vlees al jaren bij de firma KIVO en dit tot aller tevreden heid

grt hans mast

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Zo, dat is wel héél dwingend zeg 

 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" hoi bart

dan word het nu tijd dat je jou hond eens vlees gaat geven,je weet toch dat een hond van huis uit een CARNIVOOR is wat nog steeds wil zeggen VLEESETER wie zijn wij dan om een hond iets anders te geven als vlees??????en vergis je niet vlees geven aan je hond is nog steeds goedkoper,als honden brokken aan je hond of honden te geven,ik zelf haal mijn honden vlees al jaren bij de firma KIVO en dit tot aller tevreden heid

grt hans mast "

 

Je bent bijzonder vervelend.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Goed, dan nu het topic zelf. ;)

 

Het kan best voorkomen dat een hond een keer niet eet. De oorzaken kunnen heel erg verschillend zijn en het is lastig voor ons om dat via internet te kunnen beoordelen. Belangrijk vind ik zelf altijd om eerst eens te kijken of er sprake is van een medische kwestie. Zo niet dan even terug kijken naar wanneer het probleem begonnen is. Ik denk dat er, zoals door anderen al aangegeven is, sprake is van associatie. Wat je moet doen is die associatie dus doorbreken. Kijk of je de brokken weer leuk kunt maken. Stop ze in een voerbal of een kong, verstop ze door het huis, gebruik ze als beloningen, enz. Je hond zal zo de brokken als het goed is weer binnen krijgen. Verder is het niet erg als een hond een keer niet eet als er geen medische kwestie is, ze kunnen best wel wat hebben. Houd wel in de gaten dat hij genoeg drinkt.

 

Zoals je bij een aantal voorgangers al hebt gelezen is niet iedereen fan van Royal Canin. Mijn mening is dat je vooral betaald voor de reclame en sponsoring die zij doen. In de brokken zitten voornamelijk granen (goedkoop vulmiddel), dus waarom zou je er dan zoveel voor moeten betalen? Verder zitten er een hoop chemische stoffen en andere "troep" in die ik liever niet aan mijn hond zou voeren. Ik merk aan mijn hond echt wanneer ze brokken (Acana) heeft gegeten in plaats van vlees. Ze gaat meer naar hond ruiken, haar vacht wordt slechter en ze poept meer.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" hoi bart

dan word het nu tijd dat je jou hond eens vlees gaat geven,je weet toch dat een hond van huis uit een CARNIVOOR is wat nog steeds wil zeggen VLEESETER wie zijn wij dan om een hond iets anders te geven als vlees??????en vergis je niet vlees geven aan je hond is nog steeds goedkoper,als honden brokken aan je hond of honden te geven,ik zelf haal mijn honden vlees al jaren bij de firma KIVO en dit tot aller tevreden heid

grt hans mast "

 Ik ga er vanuit dat je aandelen Kivo hebt? Dat dit een verkooppraatjes is??

Niet erg objectief dus.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

"  Ik ga er vanuit dat je aandelen Kivo hebt? Dat dit een verkooppraatjes is??
Niet erg objectief dus. "

 

Reageren heeft eigenlijk geen zin, het enige wat hij nog wel eens wil doen is dan opnieuw zijn post plaatsen. -.- Hij heeft echt 0 bijdrage aan dit forum. Zal mij inderdaad niets verbazen als hij zelf KIVO verkoopt. Zo'n goed product vind ik het niet eens met granen en premix.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Als brokken te oud worden, dus je hebt een grote verpakking en een klein hondje, dan gaat de geur ook achteruit.

Mijn ouders merken dit met hun hondje, nieuwe zak, en er wordt beter gegeten.

 

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Tom&co hondenvoer
^