ik weet het ff niet meer ... wondjes , update : Allergie mijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Wat stom dat ik dit nu pas lees. Het is net alsof ik ons eigen verhaal hoor! Ik snap ook dat je er af en toe helemaal doorheen zit en dat er geen einde aan komt; iedere keer heeft hij wel wat. Je wordt er moedeloos van. Maar; er is zeker wat aan te doen! Na maanden (vanaf dat we hem hadden, vanaf pup) hebben we heel wat moeten doorstaan en was hij steeds ziek. We konden op een gegeven moment helemaal niks meer. Dachten we na alle ellende er even tussenuit te gaan; op vakantie met de honden, lekker de bossen in. Zaten we met 2 dagen alweer thuis, omdat hij te ziek was en niks meer kon zien van de ontstekingen. Er kwam geen einde aan. 
Sinds een paar maanden zijn we bezig met de immunotherapie en hij gaat *even afkloppen* met sprongen vooruit! :-D 
 
Waar kom jij nu met je hond? Nog steeds bij de dierenarts of bij de dermatoloog? Je moet het uiteraard zelf weten, maar ik raad je echt aan om naar een dermatoloog te gaan. Wij bleven ook steeds bij de da en de da had ook echt goede informatie en deed z'n best. Ik had ook het gevoel dat de da er vrij veel vanaf wist, tot ik op een dag bij een invaller kwam en die zei: "Wat doe jij hier nog? Wij zijn heel goed, maar een dermatoloog is nóg beter. Die heeft er jaren voor gestudeerd en heeft de ervaring." En ze had helemaal gelijk! Jeej wat was ik blij toen we bij de dermatoloog waren. Zij hebben inderdaad ook de ervaring en kunnen je veel meer vertellen. Je vertelt dat je op de hypoallergenic hebt gezeten (je hond dan haha), maar bij de dermatoloog hebben ze nóg een stapje verder; de analergenic. Daarmee kan je pas echt goed uitsluiten of je hond een voedselallergie heeft. Vaak gaat het namelijk samen; voedselallergie en omgevingsallergie. 
 
Heb je alleen een bloedtest laten doen, of is er ook een huidtest gedaan? Een bloedtest is, net als bij mensen, namelijk niet geheel betrouwbaar. Een huidtest is dat wel. Als er bij een bloedtest uitkomt dat je niet allergisch bent, kan het zijn dat je dat wel bent. Dan worden er op dat moment alleen geen antistoffen voor gemaakt, op het moment van de bloedafname. Een dermatoloog zal ook een huidtest afnemen en zal die naast de bloedtest leggen. Op die manier kunnen ze het beste kijken naar het vervolgtraject.
 
Wij hebben dus gekozen om voor de immunotherpatie te gaan, de injecties speciaal op de hond afgestemd (ook speciaal voor hem gemaakt). En we zien duidelijk verbetering. Wat een opluchting! Ging er eest geen week voorbij waarin hij 'normaal' kon zijn, kan hij nu heerlijk buiten spelen en rennen. Het kan trouwens goed zijn dat die oorontsteking door de (omgevings)allergie komt. Allergieen uiten zich vaak in ontstekingen van de huid, dus ook oor- en oogontsteking. Het kan altijd nog iets anders zijn, dus laten nakijken door je da kan zeker geen kwaad. En het moet uiteraard behandeld worden. Maar dan ben je zeg maar de symptomen aan het behandelen, terwijl je liever de oorzaak wilt behandelen. Ik zou de injectjes daarom zeker in overweging nemen. Ik vond de prijs trouwens ook meevallen, de dermatoloog was niet (veel) duurder dan de gewone da hier. En de injectjes vielen me ook mee. Mocht je de exacte prijzen willen weten, moet je het maar laten weten. Zoek ik het even voor je op. 
 
Ik zou er ook rekening mee houden dat de allergie ergens vandaan komt. Je kunt alleen een allergie opbouwen, als je met de stof in aanraking komt. Dus voer luchtdicht houden enz. Alle factoren zo veel mogelijk weghalen/uitschakelen. 
 
Sterkte met Boefke en geef niet op hoor! Ik snap helemaal hoe je je voelt, maar er is licht aan het einde van iedere tunnel :-)
 
Misschien heb je hier trouwens nog iets aan;www.allergiepolivoorhonden.nl 
 
  "

 

Bedankt voor je lange bericht!

Boefke heeft inderdaad op de brok hypoallergenic gezeten. maar nu zit die al anderhalve week op vers vlees, en eerlijk gezegd gaat het sindsdien steeds beter.

 

Ik ben nog niet naar een dermatoloog geweest , maar mijn DA is er wel in gespecialiseerd.

 

Bloedtest hebben we gedaan, grafiekje had ik in deze topic gezet, ook zijn er afkrabsels gedaan.

Huidtest is niet gedaan.

 

Wij gaan ook beginnen met de immunotherapie. Doe dit zo wel even uitgebreid in een apart berichtje hier in mijn topic. Ben vandaag bij de DA geweest.

 

Wat vervelend dat jou hondje dit ook heeft meegemaakt en klinkt ook echt erg met zijn oogjes enzo!

Wat fijn om te horen dat het nu beter met je hond gaat!

Hoop dat het met Boefke ook zo beter gaat in de toekomst!

 

Ik ben nog verzekerd dus die injecties zullen  nog worden vergoed.

Echt super je bericht!!Doet me goed!

 

 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

"
" " Maaike, wat is  de immunotherapie ? Eigenlijk heel logisch wat je zegt een dermatoloog, een DAheeft maar een beperkte kennis op dat gebied. Ik denk dat Amy heel blij zal zijn met het bericht van Maaike!      " Suzanne en Luca   Bij immunotherapie word er gekeken naar waar de hond allergisch voor is. De huidtest en bloedtest leggen ze naast elkaar en sturen ze op. Dan gaan ze naar aanleiding van de onderzoeken een injectievloeistof maken, waarin de allergenen zitten waar de hond niet tegen kan. Deze vloeistof is dus speciaal op de allergie van jouw hond aangepast. Je spuit deze dan via een schema in (je begint met heel weinig en dat bouw je langzaam op), waardoor het lichaam van de hond de allergenen als normaal moet gaan zien. Allergie is namelijk niets meer dan een overreactie van het lichaam. Doordat je lichaam gaat wennen aan de stofjes, zal het niet meer allergisch reageren. Het wordt ook wel desensibilisatie genoemd.    Het werkt helaas niet bij alle dieren, maar er zijn bij honden goede resultaten. Een dermatoloog zal naast de therapie ook kijken naar andere middeltjes om de klachten te verminderen. Zo heeft Finch bepaalde shampoo die hij regelmatig moet gebruiken, moeten zijn pootjes dagelijks worden schoon gespoeld, heeft hij oogdruppels voor als we naar het bos gaan (met veel allergenen). Ook kunnen ze wat tegen de jeuk krijgen en/of corticosteroiden tegen de ontstekingen van de huid.  "
Maaike

Dank voor je uitleg. Dit is super! Heb er idd wel eens van gehoord. Jeuk is zo naar, erger dan pijn! Hopelijkdoet ts hier iets mee!  "

 

ik weet dat jeuk erger is dan pijn of even erg want is allebei erg! maar ben er druk mee bezig hoor en alles wat iedereen hier zegt Doe ik iets mee, al zoek ik het op of vertel het mijn DA. :)

 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Hier is Saffira ook allergisch voor mijten, waaronder de huisstofmijt (en ook de meelmijt zoals bij jou, en nog eentje maar weet het niet goed meer)Dierenarts had ons ook allerlei oplossingen aangeboden, waaronder die injecties. Wij durfden het risico niet nemen, aangezien hij erbij gezegd had dat het bij sommige honden gewoon geen effect heeft, en dat sommige honden er ook verkeerd op kunnen reageren en in shock kunnen geraken.  "

 

wat erg dat jou hond ook zo allergisch is.

Toch ga ik het proberen. Niet geschoten is altijd mis denk ik dan maar :-)

Alles zodat Boefke geen jeuk meer krijgt.

Over shock heb ik niks gehoord van mijn DA.. Maar dit lijkt me wel meevallen aangezien je met een hele hele lage dosering begint..

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Lieve allemaal,

 

Ik zal weer even een update doen zodat we niet in verwarring komen of dat jullie me tips gaan geven die niet meer nodig zijn :)

Vandaag ben ik bij de DA geweest en hebben we dingen goed  besproken.

 

Ze is er helemaal voorstander van dat ik nu vers vlees geef omdat de bijv. de meelmijt waar hij o.a allergisch voor is niet in vers vlees zit. Waarschijnlijk draagt dit er ook bij dat hij nu minder jeuk heeft, en mischien door het verse vlees een betere weerstand heeft/krijgt..

 

Over brokken hoef ik me dus gelukkig niet meer druk te maken, alleen geef ik om te trainen/belonen op de puppycursus en thuis de brok Orijen , en heb dus de fantastische tip gekregen om dit in de vriezer te doen.

 

de injecties met het speciaal gemaakte serum zijn besteld en ik word gebeld als ze er zijn.

Mijn DA wil daar het liefst nu  mee beginnen omdat het nu nog ''winter'' is , voor zover we dat mogen noemen hihi , en straks in de lente , zomer , herfst de allergie meestal erger is vanwege de mijten buiten .

 

Ze had me al verteld dat het in het begin erger kan zijn, maar na verloop van de tijd er verbetering moet komen, en natuurlijk werkt het niet bij alle honden maar ze had er wel vertrouwen in.

 

voorderest kan ik er natuurlijk alles aan doen om thuis de mijten zoveel mogelijk weg te houden.

Dit werd eigenlijk al gedaan omdat mijn vriend allergisch is voor huisstofmijt.

 

ik ga ook een stoomreiniger kopen zodat ik het nog beter kan reinigen allemaal (Bedankt voor de tip Roosje), we hebben namelijk wel gordijnen en een kleed bij de bank ( deze word wel bijna elke dag gestofzuigt met een speciale stofzuiger voor allergieen, zonder zak) -voor wat het helpt-.

 

Wilde ook nog even zeggen dat het me echt goed doet dat jullie allemaal meedenken!

En zoiezo de moeite nemen om al iets neer te zetten hier.. :)

echt super!

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"
" " even een update : Morgen naar de DA met Boefke om te bespreken wat we gaan doen, waarschijnlijk dus de injecties.   En nu net was Boefke zichzelf aan het krabben en hoorde ik een "soppend" geluid. en hij piepte in een keer. Dus ik kijken, eerst bij zijn nagels van de poot waar die mee krabte ( omdat ik hier op het forum enge dingen had gelezen over de nagel ziekte dat het lichaam nagels afstoot ) en daarna keek ik in zijn oortje en toen zag het niet echt rood maar ook niet heel gezond en heel veel oorsmeer..... hij heeft ook altijd wat he..   morgen weer even aan de DA laten zien.  mischien een beginnend oorontsteking... Mocht er wel met een doekje in van hem, maar niet te lang. " Amy Laat die troep er lekker uit komen (niet met een doek erin, dan prop je het juist weer terug in het oor). Het kan ook een vorm van ontgiften zijn Hier ook enorme bagger oren gehad met ontgiften..   Schilvers en jeuk kunnen ook tot ontgiftigen horen..   Ik zou dus niet te snel met allerlei middeltjes beginnen.. Een controle bij de da op mijt is voldoende en daar was toch niets uit gekomen? "
Roosje

 
Dankje voor de tip roosje!
Ik ga er verder niet meer in pielen hihi. 
Wilde het even schoon hebben maar het is vandaag alweer minder, en inderdaad wat jij zegt over ontgiften, had er zelf  nog niet aangedacht!
het is in ieder geval niet ontstoken.
En uit die controle was inderdaad geen mijt uitgekomen! "
 
Fijn dat je alweer verbetering ziet! :)
 
 
Wat de rest betreft: ik denk dat jullie mij verkeerd opvatte. Ik bedoelde idd oormijt. Dat is uitgesloten door de da. Wat mijten allergie betreft: ook daar ben ik geen voorstander van om te enten. Maar een ieder moet doen waar hij zich goed bij voelt. Hier dus ook een hond met mijten allergie en ik heb het nu redelijk onder controle. Ik zal dus ook niet enten. Overigens heeft ze niet alleen een mijten allergie.

 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Super dat je da positief tov kvv staat :)

 

Ik verwacht nog meer verbetering als je nu al zit. Je ziet bij jouw hond echt snel verschil. Super!

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Super dat je da positief tov kvv staat :-)
 
Ik verwacht nog meer verbetering als je nu al zit. Je ziet bij jouw hond echt snel verschil. Super! "

 

 

Jaa ik was een beetje bang voor haar reactie ten opzichte van Kvv omdat je heel veel verhalen leest dat DA's er geen voorstander van zijn. maar gelukkig vond zij het alleen maar goed!

 

Ik hoop ook nog zoveel verbetering te kunnen zien , ben jou ook echt dankbaar Roosje!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Gelukkig worden de injecties vergoed! Hopelijk op een goed resultaat en dat alle plekken verdwijnen.

Meelmijnt, nooit van gehoord maar slim om de orijen brok in de vriezer te doen! Ik heb van orijen belonings voertjes, is nieuw. Vind t alleen wel duur, dus ik denk ook maar het gewone voer te gebruiken als belonings brok. 

Wat jij zegt, mooi dat hier op dit forum zoveel honden vrienden zitten die elkaar zo goed helpen! 

Heel veel beterschap en op naar een goed herstel!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"
" Super dat je da positief tov kvv staat   Ik verwacht nog meer verbetering als je nu al zit. Je ziet bij jouw hond echt snel verschil. Super! "
Roosje

 
 
Jaa ik was een beetje bang voor haar reactie ten opzichte van Kvv omdat je heel veel verhalen leest dat DA's er geen voorstander van zijn. maar gelukkig vond zij het alleen maar goed!
 
Ik hoop ook nog zoveel verbetering te kunnen zien , ben jou ook echt dankbaar Roosje! "

 

Graag gedaan :) Maar eigenlijk moet je mij niet dankbaar zijn, maar jezelf.. zonder jouw inzet en vastberadenheid, had je er niet gekomen/kom je er niet ;)

honden page profiel ..

honden foto van .

Wat fijn dat je in ieder geval iets hebt waar je mee verder kunt en waarmee de klachten hopelijk helemaal of zo goed als zullen verdwijnen :) En natuurlijk helemaal fijn voor Boefke! 

 

Je kleed stofzuigen heeft helaas geen nut, aangezien levende mijten zich helaas heel goed vasthouden aan stof. Wat je wel kunt doen is de stoomreiniger erover doen, dan gaan ze dood :) Daarna de stofzuiger erover.

 

Laat je even weten hoe het (over een paar weken en maanden) met Boefke gaat? Ik hoop dat jullie net zoveel succes krijgen als wij!

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

fijn dat de oorzaak gevonden is en het nu al zoveel beter gaat op kvv. ik hoop dat de prikken ook nog gaan helpen. Bij onze hond hebben ze heel veel geholpen,  van flinke kaalgebeten plekken naar bijna geen jeuk meer.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Wat fijn dat je in ieder geval iets hebt waar je mee verder kunt en waarmee de klachten hopelijk helemaal of zo goed als zullen verdwijnen :-) En natuurlijk helemaal fijn voor Boefke! 
 
Je kleed stofzuigen heeft helaas geen nut, aangezien levende mijten zich helaas heel goed vasthouden aan stof. Wat je wel kunt doen is de stoomreiniger erover doen, dan gaan ze dood :-) Daarna de stofzuiger erover.
 
Laat je even weten hoe het (over een paar weken en maanden) met Boefke gaat? Ik hoop dat jullie net zoveel succes krijgen als wij! "
 

Jaa ik ben al aan het zoeken naar de perfecte Karcher stoomreiniger hihi.

Ik ga zeker neerzetten hoe het verder met Boefke verloopt!!

Zoiezo elke week een update-je  :D

 

Groetjes!

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" fijn dat de oorzaak gevonden is en het nu al zoveel beter gaat op kvv. ik hoop dat de prikken ook nog gaan helpen. Bij onze hond hebben ze heel veel geholpen,  van flinke kaalgebeten plekken naar bijna geen jeuk meer. "

 

Ja echt superfijn!

Hoop het ook, laat het zoiezo hier weten.

hier ook achterpootjes kaal :( 

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

"
Over shock heb ik niks gehoord van mijn DA.. Maar dit lijkt me wel meevallen aangezien je met een hele hele lage dosering begint.. "

 

Ik heb zelf 5 jaar immunotherapie gehad.

Na de injectie moest je een kwartier blijven wachten in de wachtkamer. Hetgeen ingespoten wordt ben je allergisch voor en kun je op reageren. In al die jaren heb ik zelf nergens last van gehad en ook nooit iemand in shock zien raken. Iedereen kreeg wel het advies om niet te komen als je je niet goed voelde. Bij een flinke verkoudheid, griep, ontstekingen e.d. is je immuunsysteem hard aan het werk en kan de entstof net even teveel zijn. Helaas heeft het niet veel geholpen. Toen ik begon was het slagingspercentage 80%, vijf jaar later nog maar 40%. Daar zat ik helaas niet bij   Bij honden lijkt het beter te werken.

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

Stippeltje, de verzekeraar is zelfs gestopt met vergoeding van immunotherapie bij mensen mbv tabletten en druppels (voor injecties weet ik het niet). Ook bij mij hebben de injecties helaas niet geholpen...

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"
" Over shock heb ik niks gehoord van mijn DA.. Maar dit lijkt me wel meevallen aangezien je met een hele hele lage dosering begint.. "
Amy

 
Ik heb zelf 5 jaar immunotherapie gehad.
Na de injectie moest je een kwartier blijven wachten in de wachtkamer. Hetgeen ingespoten wordt ben je allergisch voor en kun je op reageren. In al die jaren heb ik zelf nergens last van gehad en ook nooit iemand in shock zien raken. Iedereen kreeg wel het advies om niet te komen als je je niet goed voelde. Bij een flinke verkoudheid, griep, ontstekingen e.d. is je immuunsysteem hard aan het werk en kan de entstof net even teveel zijn. Helaas heeft het niet veel geholpen. Toen ik begon was het slagingspercentage 80%, vijf jaar later nog maar 40%. Daar zat ik helaas niet bij   Bij honden lijkt het beter te werken. "


Is dat voor honden ook niet vrij nieuw?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Desensibilisatie voor honden bestaat ruim 8 jaar, als ik me niet vergis.

(dat is dus hetzelfde als immunotherapie)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Desensibilisatie voor honden bestaat ruim 8 jaar, als ik me niet vergis.
(dat is dus hetzelfde als immunotherapie) "


Ja, dat vind ik nog niet echt lang.

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

Inderdaad, Roosje. Wat zijn de eventuele bijwerkingen op lange termijn? En werkt de desensibilisatie een paar jaar of levenslang?

Na 8 jaar gebruik is dat nog niet bekend...

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Oke nu ga ik wel twijfelen of ik dit wel of niet moet gaan doen.

aan de ene kant ,oke ze kennen niet goed de bijwerkingen op lange termijn maar aan de andere kant, er zitten niet echt chemische middelen in..

 

hij krijgt eigenlijk gewoon mijten ingespoten (klein beetje)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Oke nu ga ik wel twijfelen of ik dit wel of niet moet gaan doen.
aan de ene kant ,oke ze kennen niet goed de bijwerkingen op lange termijn maar aan de andere kant, er zitten niet echt chemische middelen in..
 
hij krijgt eigenlijk gewoon mijten ingespoten (klein beetje) "


Ik wil je zeker niet bang maken hoor, maar ik zit gewoon even hardop te denken ;)

 

Ik heb geen idee wat er nog meer in die injectie zit.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Nee weet ik wel, ik ga het toch doen , ben er nu 100% zeker van, het gaat al een stuk beter maar hij moet gewoon helemaal van de jeuk Af:) 

 

oja roosje zou ik hem een eenden nek mogen geven? Het is een gedroogde geen verse 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Helemaal eens dat je het gaat proberen! Jeuk is zo naar! 

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

De bijwerking die ik merk bij mijn hond is veel drinken ondanks vers vlees en heel stuk rustiger buiten. Ik vind dit geen verveldende bijwerkingen omdat hij nu ook wat vaker moet plassen en hij buiten rustiger is kan ik hem ook beter trainen met andere honden.

 

honden page profiel ..

honden foto van .

De slagingskans bij honden ligt tussen de 60 en de 70%. Het proberen waard toch 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Nee weet ik wel, ik ga het toch doen , ben er nu 100% zeker van, het gaat al een stuk beter maar hij moet gewoon helemaal van de jeuk Af:-) 
 
oja roosje zou ik hem een eenden nek mogen geven? Het is een gedroogde geen verse  "

 

Als er geen granen in de nek zelf verstopt zitten, kan dat.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

"
" Nee weet ik wel, ik ga het toch doen , ben er nu 100% zeker van, het gaat al een stuk beter maar hij moet gewoon helemaal van de jeuk Af    oja roosje zou ik hem een eenden nek mogen geven? Het is een gedroogde geen verse  "
Amy

 
Als er geen granen in de nek zelf verstopt zitten, kan dat. "

Oke dankjewel , er staat 100% natuurlijk op en hypoallergenic op 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"
" " Nee weet ik wel, ik ga het toch doen , ben er nu 100% zeker van, het gaat al een stuk beter maar hij moet gewoon helemaal van de jeuk Af    oja roosje zou ik hem een eenden nek mogen geven? Het is een gedroogde geen verse  " Amy   Als er geen granen in de nek zelf verstopt zitten, kan dat. "
Roosje

Oke dankjewel , er staat 100% natuurlijk op en hypoallergenic op  "

 

Beide termen zeggen helaas niets over eventueel achtergebleven graneb. Hypoallergeen is een lok term/verkoop woordje. Het woord zelf zegt dus niets.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Stippeltje, de verzekeraar is zelfs gestopt met vergoeding van immunotherapie bij mensen mbv tabletten en druppels (voor injecties weet ik het niet). Ook bij mij hebben de injecties helaas niet geholpen... "

 

Ik ben 25 jaar geleden gestart met de injecties en 20 jaar geleden gestopt. Destijds was het 'DE OPLOSSING'. Slagingspercentage 80%. Amper 15 jaar later vertelde mijn huisarts dat het slagingspercentage hooguit 40% was. Ik vraag me af of er vooraf uberhaupt wel onderzoek is gedaan naar de werkzaamheid of dat 'wij' de proefkonijnen zijn geweest. De laatste controle heb ik overgeslagen, de uitslag wist ik al. In het vierde jaar van de therapie ben ik verhuisd van een vrijwel niet groene omgeving (werkzaam in Amsterdam) naar een hele groene omgeving en werden mijn klachten heel veel erger. Tussen mijn tiende en mijn veertigste was ik 3 maanden per jaar gewoon ziek, zoveel last had ik er van. Sinds een jaar of 3 gaat het goed als moeder natuur zich aan de seizoenen houdt.

 

 

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" De slagingskans bij honden ligt tussen de 60 en de 70%. Het proberen waard toch  "

 

Het slagingspercentage was bij mensen in het begin ook 80%.

Door de jaren heen heb ik zo'n 20 mensen gesproken die de kuur ook hebben gedaan, 5 jaar lang elke maand een injectie. Het heeft bij niemand geholpen.  

 

Het bestaat nog maar 8 jaar bij dieren. Dat is veel te kort om te kunnen zeggen of het wel of niet goed werkt. Waar komt 60 tot 70 procent vandaan ? Bij de fabrikant misschien ? Die wil zijn vaccins verkopen en maakt het wellicht mooier dan het is. In dit geval vergoed de verzekering en had ik het denk ik ook wel een kans gegeven. 

 

 

 

 

 

 

 

 

pagina 5 van 7 12 3 4 56 7
Volgende forumvraag: Hoe slecht is inenten eigenlijk?
^