Dierenfaculiteit Utrecht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sandra en Amigo DobermannSandra en Amigo Dobermann

honden foto van Sandra en Amigo Dobermann

Tja, ik heb wat vraagjes. Wie is er bekend met de dierenfaculiteit in utrecht? Nu waarschijnlijk over 8 weken moet mijn Dobermann Amigo erheen voor een schildklierscan. Morgen hoor ik tijdens een persoonlijk gesprek met de dierenarts, hoe en wat.

O.a wat de internist heeft gezegd. Voor diegene die niet weten waar het overgaat, mijn dobermann amigo heeft een trage schildklier, dit is bekend sinds 6/7 maanden. In al die maanden is diverse keren zn bloed onderzocht en zn medicijnen verhoogd, 2 weken geleden was er weer een bloedonderzoek vericht, en de uitslag was net als al die andere keren, T4 8, T3 0,5. Volgens de dierenarts was amig's waarde nog meer gezakt :'( .

Wat allemaal vreemd is, want op het laatst zat amigo op een hele hoge dosering fortyron 2 keer daags 4 tabletten, 400 mg.

Amigo, viel zelfs af, en toch slaan de medicijnen niet aan. Verder is bij amigo een algehele geratisch onderzoek + T 4 en galzuren onderzoek vericht en daar kwam verder niks uit.

Dus nu heeft de dierenarts mij voor de keuze gesteld om een schildklierscan te laten doen, maar als op die scan niks word gevonden, ben ik bij terug af aan.

Volgens de dierenarts is amigo een medisch raadsel, wie is bekend met mijn verhaal. En wie heeft ervaring met de faculiteit? En is het waar dat je gelijk cash moet betalen.

En ik ben een beetje angstig, ik moet voordat die scan word gemaakt, 8 weken van te voren met die medicijnen stoppen, ook al doen ze niks of wel, maar de dierenarts vertelde me vanmiddag het is niet anders, toen zei ik maar dan word ie ook weer dikker, tja dat is niet anders.

Ik heb al op die site gekeken van de faculiteit, maar ik word er niet wijzer van, wel op die van Gent in Belgie, heb zelfs een foto gezien hoe een hond die scan in gaat, maar vond het een zielige foto, denkend dat mijn amigo ook zo raar plat op zn buik moet liggen met een slang in zn keel, enz.

Alvast bedankt, Sandra en Amigo

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dierenfaculiteit Utrecht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Wat vervelend.
Mijn moeder heeft last van haar schildklier, en daar was laatst ook paniek in de tent. Haar waardes waren veel te laag, bleek dat de dokter was vergeten dat je met haar medicijnen de waardes moet vertweevoudigen of verviervoudigen. Dus misschien is dat met zijn medicijnen ook zo?

Ik heb vooral positieve dingen over Utrecht gehoord maar dat is altijd via via. Wij zijn een keer naar het Dierenziekenhuis Amsterdam (da's ook dichterbij) gegaan, en daar was ik over te spreken. Ik dacht te hebben gezien dat ze daar op rekening werken maar wij hebben direct betaald dus ik weet het niet zeker.

Ik heb gehoord dat behandeling in Duitsland of België honderden euro's kan schelen.

Heel veel succes met dit allemaal!

honden page profiel Sandra en Amigo DobermannSandra en Amigo Dobermann

honden foto van Sandra en Amigo Dobermann

Hey, daar heb ik de dierenarts helemaal niet over praten dat je de waarde's moet verviervoudigingen, morgen moet ik daar toch heen, kan ik haar dat eens vragen O-) . En in Amsterdam doen ze volgens de dierenarts geen schildklierscan. En de buitenland is te ver, i.v.b ik alles met openbaar vervoer doe.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik heb er geen ervaring mee, maar ik hoop dat ze daar je hond kunnen helpen...

honden page profiel BasBaasBasBaas

honden foto van BasBaas

Hoi Sandra,
Ook wij hebben een medisch raadsel helaas. Wij hadden ook de keuze Utrecht of wat anders. Ik ben zelf ooit eerder met een hond in Utrecht geweest en regelmatig met de paarden, maar ik blijf het erg onpersoonlijk vinden. En huisdieren is inderdaad a contact afrekenen. Ik heb nu dus ook voor Bas de keuze gemaakt niet naar Utrecht te gaan maar naar de Lingehoeve. Hier ben ik erg over te spreken. Je bent geen nummer daar. En als je van de een naar de ander moet moet je hoogstens een paar minuten wachten, maar je wordt vlot aan 1 stuk door geholpen. De Lingehoeve heeft in een aantal gevallen nog geavanceerdere apparatuur dan Utrecht. Wat ik nu ook fijn vindt is dat ik over de behandeling te pas en te onpas kan bellen en de arts mij vrijwel direct terug belt. Utrecht kun je heel moeilijk bereiken. Succes met je keuze maar ik zou echt de Lingehoeve een keer bellen.

honden page profiel Sandra en Amigo DobermannSandra en Amigo Dobermann

honden foto van Sandra en Amigo Dobermann

De Lingehoeve waar zit dat? En ik weet ik ben vrij om te gaan met amigo waar ik wil, maar als de dierenarts zo haar best heeft gedaan, "zegt zij"om kontakt gehad hebben met een internist in utrecht, dan voel je wel wat gebonden, en dan moet ik opnieuw beginnen met uitleg. Maar hoezo is jou doggie een medisch raadsel?

honden page profiel BasBaasBasBaas 3 doggies

honden foto van BasBaas

Lingehoeve zit in Lienden, bij Tiel. En Utrecht is natuurlijk ook goed, maar je bent meer een nummer vind ik altijd en daar houd ik niet zo van. Ook al die studenten er om heen...
Mijn hond heeft waarschijnlijk een zware voedselallergie, maar waarschijnlijk toch ook niet omdat hij het van pup af aan heeft. Mijn hond heeft alles waarschijnlijk, niks passend in een ziektebeeld maar ondertussen zijn we veel geld armer en zitten we nog altijd met een zieke hond! Mijn hond at/eet niks meer. Wij zijn en bij de Lingehoeve onder behandeling en met het homeopatische bezig inmiddels. Je moet voor je vriendje he? Maar ik weet wat het is...

honden page profiel Sandra en Amigo DobermannSandra en Amigo Dobermann

honden foto van Sandra en Amigo Dobermann

Nou vanmiddag een gesprek gehad met de dierenarts die later niet zo vriendelijk was :'( , maar zij vertelde me, dat het bij honden niet zo werkt als ze bloed onderzoeken dat je dat moet verviervoudigen, volgens haar de grootste onzin. Ik heb wel voor ik wegging voor de gein naar Lingehoeve gebeld, die zouden me terugbellen, maar helaas.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Bij mensen is het zo dat als je iets aan de hypofyse mankeert, er hele rare schildklier waardes kunnen onstaan. Maar dat is dan de TSH en niet T3 en T4.

Het kan ook zijn dat de schildklier achteruit gaat. Bij mensen is het zo dat bij behandeling het slechter kan gaan. De schildklier loopt dan op zijn tenen om het bij te houden en als je dan hormoon krijgt gaat het interne mechanisme de schildklier minder stimuleren, waardoor die (nog!) minder gaat doen.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Was de DA beledigd? Wat vervelend.
Als ze echt heel onvriendelijk is dan weet ik nog wel een goede DA in Heemstede.

Bij mensen is het soms wel zo, de huisarts belde mijn moeder dat hij het bloedonderzoek niet begreep. Volgens de waardes in haar bloed werkte haar schildklier bijna niet omdat mijn moeder helemaal geen symtomen had, belde hij de internist die hem vertelde dat de waardes vertwee- of verviervoudigd moesten worden (ze wist niet meer welke). Ik moet wel zeggen dat mijn moeder niet de standaard medicijnen voor haar schildklier krijgt ivm bijwerkingen. Jammer, dat het bij honden niet zo is. :'( Succes!

honden page profiel Corrina  & BaileyCorrina & Bailey

honden foto van Corrina  & Bailey

Ik heb met mijn vorige kat (ik weet het geen hond) vreemde dingen meegemaakt.

Ik had een heilige birmaan, zeer aanhankelijke katten. De mijne at goed, dronk goed was in mijn ogen ontzettend gezond.
Naar de DA voor een cocktailprik, mocht hij niet hebben, ijn hartje had ruis maar dat was niet alles. DA kon niet zeggen wat het nou wel was.

Enigste mogelijkheid was naar de Utrecht.

Daar is toen gebleken dat hij een verdikte aorta had en met medicijnen nog lang kon leven. En dat klopt, hij is bij mijn ouders omdat het niet ging met de hond, en leeft nog steeds.

Dus ik heb goede ervaringen met ze, al was de rekening erg hoog helaas, maar ja dat hebben we er maar voor over!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dierenfaculiteit Utrecht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^