Schapenvet/knoflook duo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Wij geven sinds kort schapenvet/knoflook (vloeibaar) over het eten van Joey. Hij krijgt medicijnen die hij anders niet op eet. Hij filtert alles er uit en als we het malen dan komt hij niet eens in de buurt van de voerbak. Nu las mijn vriend onlangs dat knoflook ontzettend slecht is en dat kleine hoeveelheden al slecht zijn voor de hond (iets met rode bloedcellen afbreken).

Heeft iemand hier ervaring mee? Joey vindt het ontzettend lekker en eet met volle teugen (inclusief medicijnen!). Wij geven nu brokken van Orijen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Of knoflook slecht is? Ik geloof het niet, toch niet in kleine dosissen aangepast aan het gewicht.

Schapenvet geef ik zo een drie keer per jaar, telkens maar veertien dagen , want het zou vgs leden hier , op de organen vet afzetten. De pels wordt er dan wel weer heel mooi van......

Nu geef ik dagelijks koffielepetlje visolie.....voor de vacht , en dit is heel gezond.Ik  merk het aan zijn glanzende vacht.

Lien en wifi (Gast)

Knoflook kan bloedarmoede veroorzaken. In goede dosissen helpt het tegen vlooien en wormen. Ik te hoge dosis is het inderdaad ongezond tot schadelijk. Ik meen me te herinneren dat een teentje knoflook per 10 kg hond per week een veilige dosis is.

Hetzelfde geldt voor schapenvet in normale dosis is dit gezond voor vacht. In hoge dosis zet het vet zich aan de organen vast. Ik geef het niet, dus weet niet wat een goede dosis is.

Ik zou beiden geven, maar met mate di een koffielepel per dag en zou af en toe een paar dagen zonder inlassen.
Pillen geven kan je ook als volgt doen: kop van je hond omhoog houden, pilletje op de tong leggen en dan kaken zachtjes masseren (terwijl de kop nog steeds omhoog is) dat is de enige manier dat hier werkt, anders eten ze errond of halen het lekkers van rond het pilletje...

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Nou ik schrik hier wel van. Ik ga denk ik meteen stoppen. Op de verpakking staat voor honden van 15 kg - 3 pompjes (ongeveer 6 ml). Wij geven wel al minder soms 1,5 - 2 pompjes. Joey weegt bijna 17 kg. Het in de mond/bek stoppen hebben wij eerder geprobeerd maar dat werkt helaas niet. Het gaat ook om gedragsmedicatie ;-). Het gaat heel goed hoor maar angst is en blijft een ding. Vertrouwen moeten we niet schaden want dan beginnen we van voren af aan. 


Nu heeft mijn vriend vandaag een zak orijen vis brokken gehaald dus we gaan eens proberen zonder de knoflook. We zijn aan het afbouwen met medicatie en de pillen worden steeds wat kleiner dus dat is een voordeel.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Schapenvet vinden ze inderdaad erg lekker ':-) Lance  is er verzot op. 
Visolie daarentegen.....mijn Lance likt het op maar wel met lange tanden en trieste oogkes O-)

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

" Schapenvet vinden ze inderdaad erg lekker ':-) Lance  is er verzot op. 
Visolie daarentegen.....mijn Lance likt het op maar wel met lange tanden en trieste oogkes O-) "


Ja het is met name de knoflook die de geur af geeft en dan eet hij het graag! Maar goed toch maar een beetje uitkijken dus.. Maar als je het eens in de zoveel tijd geeft dan lijkt het me prima. Misschien zijn er nog meer mensen met ervaring met knoflook. Ik moet zeggen dat Joey bijna nooit teken of vlooien heeft ;-) Kan door de knoflook komen natuurlijk :-)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Ik geef mijn poedeltje (gewicht 5,5 kg) een halve Biofood Schapenvet Knoflook mini bonbon per dag.
Gebruiksaanwijzing: 1 mini bonbon per 10 kg. per dag.
Samenstelling; 95% schapenvet en 5% knoflook.

Lien en wifi (Gast)

" Nou ik schrik hier wel van. Ik ga denk ik meteen stoppen. Op de verpakking staat voor honden van 15 kg - 3 pompjes (ongeveer 6 ml). Wij geven wel al minder soms 1,5 - 2 pompjes. Joey weegt bijna 17 kg. Het in de mond/bek stoppen hebben wij eerder geprobeerd maar dat werkt helaas niet. Het gaat ook om gedragsmedicatie ;-). Het gaat heel goed hoor maar angst is en blijft een ding. Vertrouwen moeten we niet schaden want dan beginnen we van voren af aan. 


Nu heeft mijn vriend vandaag een zak orijen vis brokken gehaald dus we gaan eens proberen zonder de knoflook. We zijn aan het afbouwen met medicatie en de pillen worden steeds wat kleiner dus dat is een voordeel. "


 Oh, begrijp ik... Drie pompjes per dag is de aanbevolen hoeveelheid. Geef je het meer eens en de samenstelling, zal een kijken naar de dosis!

Lien (Gast)

Ik kan weinig wetenschappelijks vinden. Ik zou in alle geval op zoek gaan naar alternatieven... Te is nooit goed, dus minderen en afwisselen. Ik hoop datje ites vind.

Waar ik nog aan denk is vermalen en onder kvv, blikvoer vb. rocco of renske mengen, zou dat lukken?

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Ja we gaan morgenochtend meteen even zonder proberen. We gaan daarna ook naar de dierenwinkel om te kijken voor een nieuw kussen dus dan kan ik meteen iets van Renske meenemen. Het is niet heel gemakkelijk want Joey is voor heel veel allergisch (granen, gluten, suikers, geit, gevogelte, pens etc.). Ik kan het wel proberen met lam bijvoorbeeld. En dan kan ik het minder gaan geven, kijken of ik verschil zie bij Joey... Nou... Weer een uitdaging haha!

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

met het allergielijstje dat je omsomt moet je geen renske kopen, ook rocco valt af. Als je dierenwinkel kvv verkoopt loont het de moeite om te kijken we"lke merken ze hebben. alaska, haaksbarf of tinlo (goed kijken op de verpakking!) kan een goede combi zijn als je direnwinkel alleen de typische merken duck, prins, carnibest... heeft, dan ben je er aan voor de moeite.

heb je al een geprobeerd om de pil(len) in een plakje hesp of paardenvlees te wikkelen? dat wilo ook wel eens lukken (behalve bij onze honden hihi)

Volgende forumvraag: dog r brokken?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^