Is mogelijk het jacht gedrag af te leren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SultanaSultana

Ik fungeer als gastgezin voor een teefje (5) dat een zwefertje was op het eiland Kos en in een dierenasiel daar terecht kwam.Sinds een maand in Nederland. Een schaatje van een hond heel braaf en aanhankelijk.Geen problemen thuis, buiten gedraagt ze zich heel goed met honden en mensen.Maar...zij is een jachster van konijnen en katten.Zij gaat door het lint en luistert helemaal niet meer.De laatste tijd wordt het zo erg dat ik haar niet meer durf los te laten.Zij is voordurernd aan het lint wat zij niet leuk vindt. Ik breng haar naar het kinderboerderij waar zij van dichtbij konijnen kan zien en zij reageert niet.Zij kijkt naar ze alleen maar.
Tot nu toe probeerde ik die plekken waar konijnen zitten te ontwijken,maar misschien is juist better haar naar die plekken te brengen ? Graag wil ik advies hoe ik dit moet aanpakken.Ik wil dat zij na al de ellende eindelijk hier gelukkig kan worden.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik denk dat het heel moeilijk wordt. Ze heeft zich vroeger misschien wel in leven moeten houden door konijnen te vangen. Een gehoorzaamheidscursus/jachttraining heeft misschien zin. Informeer eens bij een hondenschool in de buurt. Oefenen is altijd verstandig, maar wel volgens een protocol waarbij je de hond het op de juiste manier aan/af leert. Van hieruit is het heel moeilijk te zien wat voor de hond zal werken.

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Probeer inderdaad te werken met hun jacht instinct.
Dan weet de hond zelf ook beter hoe er mee om te gaan!
Jachtcursus heeft heel veel zin!

honden page profiel SultanaSultana

Bedankt voor het advies, Marijke en Diana.Ik zal inderdaad bij een hondenschool informeren.Een gehoorzaamheidscursus heeft ze niet nodig.Als er geen konijnen of katten in de buurt zijn,zij luistert en wandeld zonder problemen.Maar zij weet niet wat spelen is.Het enige spel dat zij kennt is naar konijnen jachen. Zij is ontzettend pinter en leerde alles fast. Ik hoop een manier te vinden,ik kan geen dure cursus veroorloven.Bij de scholen heb ik ook geen specifiek jachtcursussen gezien.
Ik denk ik zal haar elke dag naar de konijnen brengen en proberen haar te laten wenen aan hun aanwzigheid.Alle tips zijn welkom.

honden page profiel De DamesDe Dames 3 doggies

honden foto van De Dames

Hier ook een buitenlander met enorm jachtinstinkt. Onze eigen konijnen zijn niet interessant...zelfs niet als ze loslopen...maar tijdens een wandeling pffff. Hoe we het afgeleerd hebben? uh NIET! Maar ze kan wel los (met gebruiksaanwijzing! Hoe? Uhm ja 2 jaar lang vallen en opstaan. Maar wij kregen haar mee met het verhaal dat ze nooit los zou kunnen...dus er is hoop. En ze hebben het zo nodig lekker los te kunnen lopen...I know!

Maar ja jachtinstinct zegt het al...het is instinct! Instinct leer je niet af...je leert er hooguit mee dealen ;-)

Houd haar zowiezo aan de lijn als het gevaarlijk is...auto's, fietsers in de buurt en waar honden niet los mogen! Om boetes aansprakelijkheid etc. te voorkomen. Wij hebben een flexie aan haar tuigje voor deze moment zodat er toch wat meer vrijheid is. Ook zoeken wij de plekken waar ze minder zitten anders is ze echt de hele wandeling pleite. En ga ervoor zorgen dat ze geen succes heeft, die van ons hebben 2 naamplaatjes aan de halsband...dat klingelt lekker. De konijnen zijn al lang en breed vertrokken als de dames aan komen stieren...dus nooit succes!

We zijn in de geschikte gebieden (groot losloopgebied) begonnen met een lange lijn aan haar tuigje die over de grond sleept (10 meter) zodat je er op kan gaan staan mocht ze er tussenuit willen piepen. En veeeeeeeel kaas! En dan gedurende de wandeling haar aandacht vragen, bij je roepen en belonen. Elke 5 minuten wel een keer. Als dat er goed in zit en ze komt graag bij je kan het lijntje steeds korter worden. Wees ook vooral onvoorspelbaar, neem steeds andere routes en wees de leukste...doe onderweg zoekspelletjes (kaas verstoppen) of speel met een speeltje als ze dat leuk vind. Het gaat erom dat ze graag bij je terugkomt ontdanks haar straks onvermijdelijke uitstapjes.

Hoe we vervolgens precies de overgang hebben gemaakt naar helemaal los weet ik niet meer precies (lekker handig...). Maar ik denk dat we de lijn gewoon op een dag af lieten. Als ze dan mooi een stukje met ons mee was gelopen (al kaas voered en aandacht vragend wat we in de loop van de tijd konden afbouwen) gaven we haar toestemming om even haar eigen ding te doen "toe maar". Dan sprint ze er vandoor helemaal uit het zicht, niet echt leuk je wilt het liever niet maar wat in zo'n koppie zit hebben ze niet in hun kont... en op deze manier is het wel met onze toestemming en waar het dus kan en kunnen ze ook hun ei kwijt. Ik moet wel heel erg goed op haar letten. Als ik haar zie focussen in de verte weet ik dat ze er elk moment vandoor kan sprinten...dan roep ik haar en heb ik kaas! En nog gebeurd het wel dat ik mijn hoofd er niet helemaal bij heb en ze ineens vertrokken is...of de trigger verderop leuker is dan mijn kaas...ja jammer dan. Ze is gelukkig altijd snel weer terug en dan zijn we altijd heel erg blij!

Dus met deze gebruiksaanwijzing gaat het hier nu heel erg goed. Maar we hebben ook het geluk dat we een paar mooie gebieden hebben waar het kan. Ook doen we nu speuren erbij en dat vinden we allebei super leuk. Ze kan heerlijk haar hobby uitoefenen en haar ei kwijt in iets wat ze echt heel erg leuk vind. Misschien dat haar jachtuitstapjes er zelfs iets minder langdurig en frequent van zijn geworden maar dat durf ik nog niet vol overtuiging te zeggen.

Edit: Jachtcursus kan natuurlijk ook....maar ik denk dat dit instinct een stukje sterker is dan die van een visla of duitse staander...het windhonden-jachtinstinct (heb ik dat goed?). Met een buitenlandse bastaard ben je vaak ook niet welkom op een jachthondenclub helaas ;-)

honden page profiel SultanaSultana

Dank u wel Iris leuk als iemand de situatie meegemaakt heeft en ervaring mee heeft.Zij blijft wel in mijn buurt en komt elke keer ik haar roep.Ik beloon haar met knuffels,die vind ze het best.Ook na het jagen komt ze vanzelf terug,nadat ik helemaal onder stress zit.Dank u voor de tip met de naamplatjes,dit zal ik ook zeker doen.Wat denkt u eigenlijk van een elektronische honden trainer? Is het niet te aangrijpend? Zou zij mij nog kunnen vertrouwen?Ik wil haar nooit pijn doen of bang maken.Zij is echt een lieve hond. Kaas en worstjes zal mijn aanpak zijn op dit moment. Ik denk niet dat ze jacht om te eten,maar voor sport.Toen een stoere kat haar tegenover ging,was zij bang van haar.Dat vond ik grappig.Naar vogels jacht zij ook niet.Nogmaals hartelijk bedankt.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wij hebben ook een jachthond, zij heeft haar eerste 3 maanden op straat geleefd en wie weet wat ze heeft moeten doen voor haar eten.

In principe gaat het goed (aan de lijn dan), maar als ze wat ruikt... Dan kan ik roepen, gek doen, weglopen wat ik wil, maar dan zit ze zó in die jachtmodus dat ze er maar moeilijk (niet) uit de krijgen is, totaal onbereikbaar.
Waar wij vaak lopen zitten veel reeën, ook wel vosjes en konijnen, ze kan zich dus lekker uitleven.

In de wijk weer veel katten waar ze ook achteraan wil jagen (terwijl onze eigen kat voornamelijk werd genegeerd).

Omdat zij ook nog steeds heel angstig kan zijn gaat ze niet los. Ik blijf oefenen aan de lange lijn (20 meter) en dat gaat al wel beter dan vorig jaar. Maar of ik haar ooit (in zulke gebieden) los kan laten? Ik weet het niet.
Tuurlijk vind ik het ontzettend jammer dat ze niet los kan, maar aan de lange lijn kan ze ook aardig wat energie kwijt. Ze is nog jong, ik blijf hoop houden :-)

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

" Dank u wel Iris leuk als iemand de situatie meegemaakt heeft en ervaring mee heeft.Zij blijft wel in mijn buurt en komt elke keer ik haar roep.Ik beloon haar met knuffels,die vind ze het best.Ook na het jagen komt ze vanzelf terug,nadat ik helemaal onder stress zit.Dank u voor de tip met de naamplatjes,dit zal ik ook zeker doen.Wat denkt u eigenlijk van een elektronische honden trainer? Is het niet te aangrijpend? Zou zij mij nog kunnen vertrouwen?Ik wil haar nooit pijn doen of bang maken.Zij is echt een lieve hond. Kaas en worstjes zal mijn aanpak zijn op dit moment. Ik denk niet dat ze jacht om te eten,maar voor sport.Toen een stoere kat haar tegenover ging,was zij bang van haar.Dat vond ik grappig.Naar vogels jacht zij ook niet.Nogmaals hartelijk bedankt. "


Gebruik nooit een schokband...dat is wat je bedoelt met electronische trainer denk ik. Je kan de hond hiermee de stuipen op het lijf jagen, haar kapot maken of dat ze niet meer terugkomt. Echt niet doen! Beter met veel geduld het jagen sturen door toestemming te geven als ze mag gaan. Hierdoor is de druk eraf omdat ze weet dat ze straks toch mag. Hoe lang is ze doorgaans weg?

honden page profiel SultanaSultana

Cindy,Mellow  en Jozef,bedankt voor de reactie. Jullie beschrijven exact wat ik zelf beleef.Een lange lijn dus. Ik ga naar de Diemerbos (Amsterdam),waar helemaal geen konijnen zitten.Dan kan zij haar energie kwijt.Daar gedraagt ze zich voorbeeldig. Echte Lady met alle dieren en mensen.Buiten de konijnen en katten die rennen.Eerste keer dat ik zoiets meemaak,moet de manier leren om het haar duidelijk te maken.Zij is heel slim,ik moet ook slimmer worden,he,he.

honden page profiel SultanaSultana

Beste Iris bedankt voor de advies.Ik had ook geen zin om een schokband te gebruiken.Zij blijft meestal niet lang weg.Na 5-10 minuten komt ze terug.Maar ik word bang dat zij naar de straat zal rennen en onder een auto komt.Zij wordt manisch.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hier ook een jachthond, loop grotendeels los. Maar laat geen konijn of kat wegschieten en hij is weg. Net ook bijna achter een kat, ik heel hard en streng (bijna hysterisch) 'MAYLO NEE EN HIER!!!!'. Daar kwam hij geschrokken aangelopen. Zelfs de gene waarmee ik liep schrok van mijn reactie. Ik moet gewoon goed opletten. Kan je het afleren? Misschien een beetje maar het blijft een instinct . En puppy is makkelijker dan een volwassen hond, die niet beter weet.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Cindy,Mellow  en Jozef,bedankt voor de reactie. Jullie beschrijven exact wat ik zelf beleef.Een lange lijn dus. Ik ga naar de Diemerbos (Amsterdam),waar helemaal geen konijnen zitten.Dan kan zij haar energie kwijt.Daar gedraagt ze zich voorbeeldig. Echte Lady met alle dieren en mensen.Buiten de konijnen en katten die rennen.Eerste keer dat ik zoiets meemaak,moet de manier leren om het haar duidelijk te maken.Zij is heel slim,ik moet ook slimmer worden,he,he. "


Ook in het diemerbos moet je uitkijken. Op het stuk aan de andere kant van het viaduct zitten wel hazen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als je bang bent dat ze onder een auto komt dan moet je haar (voorlopig) niet meer los laten. 
Ik heb mijn hond liever 15 jaar aan de lijn (wisselend 2 meter, Flexi van 7 meter of lange lijn van 20 meter) dan dat ik haar morgen van de weg moet peuteren.

Mellow volgt niet alleen sporen van eerder genoemde dieren, maar jaagt ook op blaadjes (en dat mag :-)), ze is helemaal gelukkig als het waait in de herfst, hele bek vol blaadjes. Maar als er een blaadje de weg op waait, dan gaat ze daar gewoon achteraan, of er nou een fiets, auto of bus aan komt interesseert haar niet...

Dus daarom lekker aan de lijn. Veiliger voor haar en fijner voor mij en mijn medemens ;-)

honden page profiel Pauline, Cosmic & Punk †Pauline, Cosmic & Punk †

honden foto van Pauline, Cosmic & Punk †

Hier ook een buitenlander met jachtinstinct.. Had je mij een jaar geleden gevraagd of je zoiets eruit kon krijgen, had ik volmondig JA geroepen. Alles is bij te sturen met training. Na negen maanden trotse eigenaar van een Podenco te zijn, zeg ik volmondig NEE. Je kunt op je kop gaan staan met twee leverworsten uit je oren, als ze eenmaal in die "modus" zitten ben je totaal niet meer interessant. Althans, dat is mijn ervaring..

Mijn jagertje gaat alleen los op overzichtelijke stukken, stukken waar ze niet weg kán (water aan beide kanten en afgesloten met een hek of geheel omheind), of stukken waar weinig/geen wild zit en waar ik overzicht heb. Bijvoorbeeld op een zandvlakte (duinen of strand). Maar zelfs dan moet ik er constant bovenop zitten en bezig blijven met oefeningetjes, snoepjes, aandachtsoefeningen, spelletjes, want zodra mijn aandacht verslapt strekt ze haar eigen plan..

Dus een kort antwoord; krijg je het eruit? Nee, dat denk ik niet. Betekend dat dat je hond nooit lekker los z'n benen kan strekken? Nee, dat denk ik niet. Onder de juiste begeleiding is het te doen, maar hou in je achterhoofd dat het ten alle tijden verkeerd kan gaan dus neem je voorzorgmaatregelen, zorg dat je vér van autowegen verwijderd bent, overzicht hebt, en bezig blijft..

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Het enige wat bij ons teefje hielp om haar jachtinstinct wat om laag te brengen is door geen dingen meer te doen als balletjes gooien.. Op aanraden van een gedragstherapeut moesten we daarmee stoppen..en vanaf een week daarna echt heel snel minder jachtinstinct gezien :-).. Het is niet over, maar met name met konijnen is het echt verminderd

honden page profiel Pauline, Cosmic & Punk †Pauline, Cosmic & Punk †

honden foto van Pauline, Cosmic & Punk †

" Het enige wat bij ons teefje hielp om haar jachtinstinct wat om laag te brengen is door geen dingen meer te doen als balletjes gooien.. Op aanraden van een gedragstherapeut moesten we daarmee stoppen..en vanaf een week daarna echt heel snel minder jachtinstinct gezien :-).. Het is niet over, maar met name met konijnen is het echt verminderd "


Daar had ik eigenlijk nog nooit over nagedacht.. Cosmic gaat niet achter balletjes e.d. aan, dus hier kan ik niet mee stoppen, haha!

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Hoe herkenbaar???

Onze Jack heeft ook een ontzettend jachtinstinct... komt hij los, dan zie je hem niet weer. Hij heeft bij zijn vorige eigenaars kippen gedood.
Als we met Jack buiten lopen (aan de riem) en hij ziet/ruikt een konijn, dan is hij helemaal gespannen.

@Iris, goede tips... ;-) Ga ik zeker toepassen... Jack is nu 5 jaar en ik hoop dat hij nog ruim 10 jaar bij ons blijft, dus zeker het proberen waard.
Ook al zou Jack nooit helemaal los kunnen lopen, dan vind ik de lange lijn achter hem aan een idee omdat je daar op kan gaan staan.

@Cindy en Mellow, ik heb het hier ook geaccepteerd dat Jack niet kan loslopen, ondanks dat ik het hem zo gun... maar ja, ik wil hem ook geen moeilijkheden laten begaan als het niet hoeft.

Onze Max (vandaag precies 6 maand) loopt vanaf dag 1 dat hij bij ons is los... natuurlijk ook aan de riem omdat het in de stad niet mag, maar zodra ik vanaf huis het buitengebied in loop, dan gaat bij Max de riem af... af & toe roep ik Max bij me en beloon hem natuurlijk... ook als Max uit zichzelf bij me komt krijgt hij een beloning.

honden page profiel WendyWendy 2 doggies

honden foto van Wendy

Ik weet niet meer wie dat bij welke hondenschool geleerd had, maar die verstopte zelf pluche dieren in het bos en dan gingen ze die samen opzoeken. Een vervanging van de jacht op levende dieren. 
Dan heeft je hond de kans om aan zijn natuurlijke gedrag te doen op een veilige manier.
Ook kan je speuren op mensenlucht (praktijkspeuren). 
Ik heb dat ok met de oudste whippet gedaan en hij is er niet meer van gaan jagen. Ik was bang dat ie zijn neus ook zou gaan gebruiken maar dat is niet gebeurd. En het is echt heel leuk.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Hier nog eentje met een jachtinstinct.
Met veel training...trainging en nog meer training laat ze nu eindelijk katten op bepaalde plekken (waar het ook het belangrijkste is zoals bij mensen binnen in huis) met rust.
Maar ik moet er wel op blijven waken dat ze ook rustig blijft..anders krijgt ze toch een herrinering dat het niet mag.

Als je hond wegrend.....wees blij als je hond uiteindelijk weer terug komt.
Wees niet boos, maar beloon je hond voor het feit dat die uiteindelijk weer terug komt naar je.
Anders gooien ze nog een tros bananen in hun oren.

Samen jagen bouwt een band op.
Al is het op een ronddwalende ballon.
Een persoon die verstopt in het bos zit....
Of koekjes die je verstopt die je hond moet gaan zoeken op jou aanwijzingen.

Hiermee train je dat je hond bewust naar jou gaat luisteren als die weer op ''jachtstand'' staat.

Maak het hondenritueel ook compleet.
Een flinke wandeling..onderweg speuren naar dingen  waar die wel naar mag speuren...en als klapper op de vuurpijl krijgt die eten thuis.
Maar het eten kan je beter niet zomaar geven.

Een jachtritueel is..
Speuren en jagen..vangen..doden..meenemen naar huis(honden dragen hun prooi in hun maag om het mee te nemen naar de roedel om vervolgens daar over te geven zodat de rest van de roedel de prooi kan eten).....je kan rustig een verstopte zakdoek mee naar huis nemen.
Dan verscheuren en opeten.

Het verscheuren van het prooi kan je vervangen door de brokken/eten/bot/gevulde kong flink in krantenpapier te wikkelen.
En dan nog in een kartonnen doos.

Dan mag je hond de kartonnen doos en zijn voer wat in krantenpapier zit, helemaal verscheuren nadat jullie eerst hebben lopen speuren.

Het geeft flink wat rotzooi...maar ach, met een bezem heb je het zo bij elkaar geveegd en kan het gelijk in de papierbak.

Samen jagen schept een sterke band.
Dit hoeft niet elke dag, maar als je het om de dag doet bij een maaltijd...bv het avondeten...of ontbijt..(als het maar op een dagdeel komt dat jij er alle tijd voor kan nemen)
De rest kan je dan doen zoals je normaal de dag doorbrengt met je hond.

honden page profiel SultanaSultana

Beste Lady, ik dacht ik probeer haar aandacht te trekken om achter een bal te rennen in staat van een konijn.Maar zij weet helemaal niet wat de bedoeling van een bal of een stick is.Zij weet niet wat spelen is. Maar elke keer zij achter een kat of konijn zit,verliest zij haar vrijheid door strak aangelijnd te worden.Zij vind het niet leuk.Misschien met de tijd maakt zij de connecties.Ik heb vroeger een hond gehad dat achter de kippen zat, maar met de tijd leerdde wel naast te lopen zonder aan ze te jachen.Wat met de kippen lukte,misschien lukt ook met de konijnen.

honden page profiel Pauline, Cosmic & Punk †Pauline, Cosmic & Punk †

honden foto van Pauline, Cosmic & Punk †

Ik heb pas één les praktijk speuren gehad (financiën laten het even niet toe), maar toen kwam ik er achter dat Cosmic realitief weinig met haar neus doet. Of ze moet het nog leren, haha.

honden page profiel SultanaSultana

Beste Hondenhumor Sasja dit lijkt haar instict tot jachen nog meer te prikkelen.Ik kan haar ook niet belonen als zij terug komt,omdat dan zal zij denken dat ik haar beloon voor het jachen.Ik denk ik zal een konijn voor enige tijd thuis te nemen en haar aan de geur laten wennen.Ik zal ook de geur van de konijn op haar wrijven zodat zij zelf naar konijn ruikt.Misschien die confrontatie zal doch resultaat hebben.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" Beste Hondenhumor Sasja dit lijkt haar instict tot jachen nog meer te prikkelen.Ik kan haar ook niet belonen als zij terug komt,omdat dan zal zij denken dat ik haar beloon voor het jachen.Ik denk ik zal een konijn voor enige tijd thuis te nemen en haar aan de geur laten wennen.Ik zal ook de geur van de konijn op haar wrijven zodat zij zelf naar konijn ruikt.Misschien die confrontatie zal doch resultaat hebben. "


Als je je hond beloont bij het terug komen beloon je het laatste dat ze gedaan heeft.
En dat is terug komen.

honden page profiel SultanaSultana

Bedankt Wendy,ik zal het ook zo proberen.Vandaag nog met worstjes,ha,ha

honden page profiel De DamesDe Dames 3 doggies

honden foto van De Dames

Neem geen konijn in huis voor dit probleem!
Echt dit gaat niet werken. Mijn andere hond die buiten minder jachtinstinkt heeft, behalve als de konijnen letterlijk voor haar neus oversteken...die zou na 2 jaar nog steeds onze eigen konijnen vermoorden als ze de kans kreeg. Die ander doet er dan dus weer niets mee. Geen pijl op te trekken. Dus nee niet doen...jagen buiten is heel anders dan een konijn in zijn upje in een hokje stoppen. Doe dat een konijn ook vooral niet aan.

En ook beloon je niet het jagen als de hond weer terugkomt. Jagen is zelfbelonend en daar hoef jij niets voor te doen. Maar het is wel heel belangrijk dat ze graag bij je terugkomt...dat is het allerbelangrijkst! Dus zorg dat het leuk is om bij je terug te komen ! En ga op een andere manier aan haar jaagbehoefte voldoen zoals sasja al mooi uitlegt

honden page profiel SultanaSultana

Beste Iris, ik heb op een aflevering van de dog whisperer gezien dat hij op deze manier deed met konijnen.Het konijn zal doch niets overkomen.Zij komt naar mij toe ook zonder beloningen.(Nadat zij eventjes uitgejacht heeft) Ik ben de enige persoon die ze vertrouwt.

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

ik heb het geprobeerd... zonder succes. Nu lopen ze gewoon los waar ze geen kwaad kunnen. Ik heb hierdoor minder frustratie dan toen ik het nog probeerde tegen te houden. Niet dat ik ze uren kwijt met hoor maar spiky wil nog weleens blijven snuffelen en dan ga ik in de auto zitten toeter een paar keer en dan komt ze aangerend. :-D .

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

" Beste Iris, ik heb op een aflevering van de dog whisperer gezien dat hij op deze manier deed met konijnen.Het konijn zal doch niets overkomen.Zij komt naar mij toe ook zonder beloningen.(Nadat zij eventjes uitgejacht heeft) Ik ben de enige persoon die ze vertrouwt. "


Er word niet voor niets bij verteld dat je deze dingen niet thuis zelf moet gaan uitproberen

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Is het mogelijk jachtgedrag af te leren? Ik hoop alleszins dat het deels in goede banen is te leiden! Hier een Weimaraner en die zijn we ook aan het leren om met onze katten in harmonie samen te leven. Buiten wandelen we dagelijks naast eendjes op het water en dat vindt Orga al niet meer zo interessant. Ze moeten natuurlijk niet te dicht komen, maar een meter afstand is oké. Los durf ik hem nog niet te laten (denk dat hij voorlopig zijn neus nog teveel achterna gaat). Maar wat wij nu doen is ervoor zorgen dat Orga zijn jachtdrang kwijt kan in snuffelspelletjes en speurspelletjes. Ook krantenproppen verscheuren of eierdoosjes stukmaken staan hier regelmatig op het menu. Dus verder volg ik dit topic graag voor meer tips :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Beste Iris, ik heb op een aflevering van de dog whisperer gezien dat hij op deze manier deed met konijnen.Het konijn zal doch niets overkomen.Zij komt naar mij toe ook zonder beloningen.(Nadat zij eventjes uitgejacht heeft) Ik ben de enige persoon die ze vertrouwt. "


Ik zou niet zomaar alles doen wat hij ook doet. Zoals Iris al zegt, wordt er bij elke aflevering gezegd dat je het NIET thuis moet uitproberen.

En stel dát het wel werkt, en de hond gewend raakt aan het konijn thuis, dat zegt nog niet dat buiten-konijntjes ook worden geaccepteerd.
Wij hadden een kat, dat ging redelijk (ze tolereerden elkaar, maar ik moest wel altijd opletten en liet ze nooit alleen), maar kwamen (en komen) we buiten een kat tegen... dan had de kat geluk dat Mellow aangelijnd zat, anders was ie er niet meer geweest.

Om die reden (altijd alert zijn) nemen we dus ook geen andere kat meer, hoe graag ik dat ook zou willen.

Dus een konijntje in huis nemen vind ik echt een slecht idee. Niet leuk voor je hond (want die ziet waarschijnlijk alleen maar eten rondhupsen) en ronduit zielig voor het konijntje (continu een enorme hond voor zijn neus -> stress!)

Volgende forumvraag: Op straat enorm blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^