fixeren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dogie (Gast)

Onzereu van 1,5 jaar oud doet het volgende als hij onbekende honden tegenkomt en losloopt: liggen en fixeren, soms komt hij omhoog en gaat naar die ander hond toe en soms blijft hij fixeren en gaat dan in sluiphouding naar de andere hond toe.
Hij is redelijk makkelijk met andere honden het is een reu. Tot nu toe nog nooit gevochten, alleen maar spelen. Natuurlijk wel uitproberen bij de andere hond wat hij kan maken, als de andere hond naar hem gromt en grauwt dan accepteert hij dat maar als de ander hond onderdanig is dan is hij meneer macho. Dekt de andere hond dan ook, stopt daar wel mee als ik het hem verbied en doet het daarna niet meer.
Wat betekent dit fixeren, moet ik daar iets aan doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "fixeren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Dogie. (Gast)

Misschien overbodig maar het is een Duitse Staande Langhaar en wij zitten met hem op jachttraining.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi hoi,

Heel herkenbaar. Onze Morris, draadharige foxterrier, gaat ook voor iedere hond liggen/staart laag en blijft kijken tot de hond in zijn buurt is. Ook hij heeft nog nooit gevochten, maar kan soms wel een mannetje zijn naar honden die flauw tegen hem doen. Vooral honden die hem als pup soms een snauw gegeven hebben! Mij is verteld dat de hond dit doet omdat hij wat onzeker is en hiermee de andere hond wil laten zien dat hij geen kwaad in zijn donder heeft, maar dat hij gewoon even niet weet hoe hij moet/zal reageren. "Gaan we spelen, of wordt je boos of wat gaan we doen?" zal hij denken....Onze Morris doet het ook bij honden die hij dagelijks een paar keer tegenkomt. Als hij ziet dat hij kan spelen, gaat z'n staart ook omhoog (neutrale stand) en springt hij meestal op de hond af. Als hij boos wordt dan zie ik zijn staart richting zijn rug gaan. Misschien dat je daar ook eens op kan letten. Eigenlijk zou je dan ook de andere hond moeten bekijken. Ze geven elkaar toch seintjes.....

Bij de jacht zie je dit ook. Onze Morris gaat voor een vogel ook liggen en gaat dan heel langzaam sluipen en als hij ziet dat hij een kans heeft, dan vliegt hij er op af....Niet alleen vogels, maar ook katten! Iets wat ik weer minder vind! Als je dit in je achterhoofd houdt, dan zou je denken dat Morris iedere hond aan wil vallen, maar dit is echt niet het geval. Sommige mensen denken dat wel als ze hem zo zien liggen, maar ach....als ze dichterbij komen, dan zien ze ook wel dat hij het uit onderdanigheid/onzekerheid doet....

Groetjes Monique

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Het fixeren is het lang aankijken in de ogen van de andere hond: daarmee wil hij de andere hond imponeren, het kan ook agressie opwekken. Het is namelijk niet zo 'netjes' in de hondenwereld om langdurig oogcontact te maken.
Waarschijnlijk zie je dat de andere hond veel gaat snuffelen en van de ene kant naar de andere kant loopt(snuffelend). Deze hond probeert jouw hond dan te kalmeren. 'Rustig maar, ik ben ongevaarlijk'.
Een andere hond kan er juist voor kiezen om te zeggen'ben jij helemaal belatafeld!!' en die gromt. Dan bind jouw hond gelukkig in.

Het liggen heeft een uitdagend karakter. Hij maakt zich klein (lijkt daardoor ongevaarlijk) en dan ineens springt hij op, als een soort verrassingseffect. Hij is dan ineens veel groter en overdonderd daarmee zijn 'tegenstander'.

Groetjes, Margje

honden page profiel AngelAngel

honden foto van Angel

Hoi,

Was op de site opzoek naar dit onderwerp. Wodan doet dus prcies het zelfde. Fixeren, plat liggen of opeens opspringen. Best een vervelende eigenschap. Los merk ik dat hij nu minder dapper opspringt of naar de andere hond toe gaat. Maar aan de riem leidt dit bij honden die hier niet van gediend zijn soms vervelende reacties op. Hoe kan ik dit fixeren verminderen? Iemand enig idee? Het strooien van koekjes werkt niet. Ik ga er ook weleens voor staan maar dan kijkt hij langs mij heen. Het weglopen doe ik nu meestal alleen hij weegt 40 klio dus voordat meneer is opgestaan is de ander hond al dichterbij...

Ik hoop dat iemand hier een goede tip voor heeft!

Gr Angel.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "fixeren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^