Puppytips gezocht!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Hoi allemaal,

Ik ben net nieuw op het forum. Ben vooral veel aan het lezen geslagen! Binnenkort krijgen wij een puppy in huis. Een chihuahua van 9 weken.
Heb al veel info gelezen over de zindelijkheid, benchtraining etc.
Nu heb ik nog een vraag over de bench. Ik ben in principe heel vaak thuis, ik werk niet. Maar hoe kan ik haar er toch aan laten wennen dat ze wel eens alleen is. Langer dan een half uur voor de boodschappen oid ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppytips gezocht!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Welkom ;-) Door toch het alleen zijn heel stapsgewijs op te bouwen. Tot bijvoorbeeld een uur 2.
Het is wel belangrijk dat de pup gaat leren langer dan een half uur alleen te zijn.
Ookal ben je normaliter wel thuis toch aan wennen en bijhouden af en toe toch iets plannen wanneer de pup daar aan toe is je iets langer weg bent want als je onverwachts naar huisarts, tandarts moet en het loopt uit ben je ook langer weg. 
En het is niet fijn als je weet dat je hond niet aan die tijd gewend is, want dan is het vervelend voor de hond voor jezelf en misschien ook wel voor de buren.

Of je moet zeker weten dat je voor dergelijke situaties altijd een oppas zou hebben maar dan nog is het fijn dat als je oppas niet kan, en je hebt geen andere keus je hond toch een tijdje alleen te laten, je toch zeker weet dat je hond het wel kan.

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Bedankt voor je reactie. Dat is inderdaad ook de reden dat ik dat wil gaan oefenen met haar. Ik ben wel veel thuis maar ook niet altijd. Is ook wel eens een ziekenhuisbezoekje oid en dan ben ik toch wel eens 3 uurtjes weg. Heb wel diverse mensen die willen oppassen maar wil eigenlijk niet altijd een oppas inschakelen.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Hoi Linda, welkom op het forum.

De eerste twee weken (of zoiets) zou ik lekker veel tijd thuis doorbrengen met je pup. Zo wordt jou huis een vertrouwde omgeving.
Probeer te voorkomen dat het pupje constant achter jou aan loopt in huis. Geef haar een eigen plekje (mand, bench iod) waar je  bijvoorbeeld een kluifje geeft. Loop dan, zodra ze druk aan het knagen is, rustig naar de keuken. Doe alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Hopelijk heeft ze niet direct door dat je weg loopt en zo kan ze zien dat er niks engs gebeurt als jij er even niet bent, je komt altijd weer terug. 
Maak er ook geen feest van als je terug komt. Alles is gewoon de normaalste zaak van de wereld. Zo zal de pup zich het snelste op haar gemak voelen omdat jij je ook heel natuurlijk gedraagt.

Misschien was mijn hondje erg makkelijk maar ik heb hier weinig problemen gehad met alleen zijn. Ik denk dat hoe meer zorgen jij je maakt, hoe onwenniger het is voor je hondje. Die voelt namelijk ook jou spanning. 
Maar ach het blijft spannend! Ik zie mezelf nog zo rennen naar de supermarkt. Snel snel snel tas vol proppen en snel snel snel naar huis wat puplief zat vast heel zielig alleen te piepen!! Eenmaal thuis lag meneer gewoon te slapen op de bank en keek amper op toen ik binnen kwam ;-)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

veel plezier! een boekje waar ik veel aan gehad heb is 'puppy in huis' (of zoiets) van Martin gaus, via dit boekje (gaat week voor week) krijg je tips over opvoeding en gedrag.

een leuke hondenschool is altijd plezant voor hond en baasje!

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik ruim alle zachte plekjes op: huiskamerkleed (ook makkelijker schoonmaken bij ongelukje); gangmat, voordeurmat. Het enige heerlijke hondenbedje maak ik in de bench! Daar gaan ze dan al vanzelf inliggen.

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Een training ga ik zeker doen. Heb me al opgegeven :-). Ja waarschijnlijk maak ik me wel druk om niks ;-).
Zal ook eens kijken voor dat boekje :-)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Hallo Linda, welkom hier op het forum.
Als je je hond stabiel goed opvoed heb je helemaal geen bench nodig.
Zeker op deze leeftijd zou ik aan dat soort oefeningen nog helemaal niet beginnen. Belangrijk nu is dat je vooral een goede band met je pup opbouwt en hij stabiel wordt en veel vertrouwen in je krijgt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppytips gezocht!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Zo gemeen... ik ben verliefd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^