HELP !! Wat zijn dit voor aanvallen ?? :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel boomieboomie

Mijn hondje van 8 maanden heeft vaker van die enge aanvallen. Het lijkt dan alsof ze geen lucht krijgt en ze maakt dan zo'n heel hard akelig geluid. Ze verstijft dan helemaal en houdt haar mond een klein stukje open met haar tong een klein beetje naar buiten. Als ik haar zelf hieruit laat komen, duurt het voor mijn gevoel echt lang. Meestal pak ik haar gelijk op en sus ik haar als een babytje en dan is het vrij snel over. Erna houd ik haar op mijn schoot en blijft ze ook rustig liggen wat ze normaal niet vaak doet en dan kijkt ze steeds effe naar me alsof ze bang of geschrokken is. Ze heeft dit niet elke dag, maar toch vind ik het eng. Ze heeft het thuis, maar ook bij anderen thuis of op straat. Wat kan dit zijn ?? Ik maak me zorgen.....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "HELP !! Wat zijn dit voor aanvallen ?? :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Het doet me denken aan epilepsie. Ik zou even langs de da gaan.

honden page profiel boomieboomie

Kan het niks te maken hebben met een te korte neus ofzo. dat had ik zelf al es bedacht. ik ken via via een meisje met een chi en die zei dat haar hond het ook wel es heeft, maar dat ze het negeert en vanzelf over gaat. maar het zit me niet lekker.

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

Is het geen reverse sneezing?
Ook epilepsie heeft ervan weg, als ik het zo lees.
Maar dat zou ik op een filpje beter kunnen beoordelen.
Ook ik zouu naar de DA gaan!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Reverse sneezing veroorzaakt geen verstijving.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Mss kun je eens een video ervan maken en dat mee nemen naar de da?

honden page profiel Puck en IncaPuck en Inca

honden foto van Puck en Inca

Is het geen reverse sneezing?

honden page profiel boomieboomie

Wat is reverse sneezing.
Ik heb epilepsie ff gegoogled op youtube, maar dat is niet wat ze heeft. die honden krijgen echt stuiptrekkingen met de poten, maar dat heeft zij niet. ze verstijft echt helemaal. als ze het nog es heeft, zal ik proberen te filmen, maar ze heeft het nu een paar weken niet gehad.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Epilepsie heeft heeeeel veel verschillende vormen ;-) De een word stijf, de ander knippert met de ogen en weer een ander valt neer en begint heftig te stuipen. En dan kun je ook nog eens verschillende aanvalsvormen zien bij 1 hond/mens.

honden page profiel JacquelineJacqueline

honden foto van Jacqueline

Hoeft niet, bij epilepsie komen er ook "partiele aanvallen" voor, dat ziet er voor een leek dan niet meteen uit naar een epi-aanval, terwijl het dat wel is.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Reverse sneezing?
Heb je een filmpje?

Doet die zo iets? > Klik

honden page profiel boomieboomie

ja zo is het zoals dat reverse sneezing !!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Als dat het is, zou het moeten helpen door heel even haar neus dicht te drukken met je vingers.

Behandel je hond niet als zielig. Reverse sneezing kan inprinciepe niet veel kwaad. Ze kan dan onnodig angstig worden.

Het zou alleen niet de stijfheid verklaren.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Je kan dan beter niet optillen en kalmerend over het borstje wrijven.
Als het echt niet helpt, even in het neusgat blazen, maar niet te veel en ook niet elke keer.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Wat voor ras heb je?

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Kun je het filmen of het wat beter nog omschrijven?
Hoe klinkt het geluid bijv? Is het lucht zuigen? Is het meer niezen of hoesten enz? Klinkt het benauwd, naar luchthappend, met veel of weinig slijm/speeksel?
Gebeurd er verder nog iets met het lichaam of enkel verstijfd over het hele lichaam of trekt het lichaam bijv ergens samen? Is je hond bij kennis of echt van de wereld?

Wat doet je hondje daarna?
Heeft het dorst/honger of misschien misselijk? Laat het ook het urine lopen bijv?
Nouja misschien kun je nog wat gedetaileerder zijn, want het kan zoveel zijn wat op deze omschrijving zou kunnen slaan...

Mijn eerste ingeving is ook iets van reverse sneezing maar het zou ook epilepsie of misschien wel iets heel anders kunnen zijn....
Is je hondje wel volledig ingeënt?

honden page profiel boomieboomie

ey sally, het is precies zoals op het filmpje dat net in een link is gestuurd. het klinkt egt een beetje als naar lucht happen en haar borstkas trekt een beetje samen. haar poten verstijven helemaal en als ik haar roep, lijkt het alsof ze meer met zichzelf bezig is. laatst heb ik haar afgeleid met een koekje en toen was het ook ineens over. na de aanval is ze wel ff angstig, maar dat kan ook komen door mijn betuttelende reactie.

honden page profiel boomieboomie

ok, das fijn om te weten. ik raak elke keer in paniek als ze dat heeft, maar het kan geen kwaad toch. ik heb een kruising chihuahua x shih tzu.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Mijn Jack-russel heeft sinds een tijdje ook regelmatig reverse sneezing (hij is nu ruim 13 jaar). Soms als hij heel diep heeft liggen slapen en ineens opspringt (dus vanuit totale rust naar hoge inspanning) maar soms ook tijdens het uitlaten als hij erg opgewonden is.
Het ziet er idd heftig uit en je voelt gewoon zijn benauwdheid door merg en been gaan... Maar raak niet in paniek! Ik ga altijd bij hem zitten en praat altijd zachtjes en rustig tegen hem en wrijf onder zijn keeltje... dan is het meestal snel weer over... soms heeft hij meerdere "aanvallen" per dag en soms ook maanden helemaal niets.... Zolang hij geen andere symptomen van iets heeft, hoef ik er verder bij hem niets aan te doen.

Mocht je hondje ook misselijk zijn daarbij/daarna of veel hoesten o.i.d. zou ik zeker wel even op controle gaan bij je dierenarts... ik zou je aanraden omdat sowieso ook even te doen (of overleg te voeren met je dierenarts) als je dit nog niet eerder hebt gedaan... dit dat zo met je tekst niet helemaal inschat worden en benauwdheid/ademnood kan ook vanuit andere ziekte beelden ontstaan.... onderliggend symptoom zijn. Even een check bij je dierenarts, al is het voor je eigen geruststelling, kan nooit kwaad..... ;-)

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Marcel heeft ook soms last van reverse sneezing. Hij blijft ook vaak staan dan maar soms trekt hij zich er niets van aan en loopt hij gewoon door.
Marcel is ondertussen bijna 6 en hij heeft er bijna nooit meer last van. Ik denk dat hij er zelf beter mee om kan gaan. Hij loopt ook gewoon aan een halsband maar trekt nooit.
Als hij zo'n aanval krijgt terwijl we aan het wandelen zijn dan blijf ik even staan zodat hij kan bekomen. Als hij los loopt of als we thuis zijn lost hij het prima zelf op.
Ervaring leert dus dat als je er niet te flauw over doet ze er zelf mee leren om gaan.

Toen hij heel klein was deed hij er ook zielig bij. Ik zette mij dan naast hem op de grond met mijn hand zachtjes op z'n zij en vertelde tegen hem dat het niets was. Laten zien dat je er bent maar niet zelf panikeren.

In de neus blazen helpt ook niet altijd en niet alle honden vinden het leuk. Op aanraden van andere mensen met het zelfde probleem hem ik in het begin ook op zijn neus geblazen. Ik mag nu niet meer met mijn gezicht in de buurt van zijn neus komen (hij trekt dan weg). Dus ik zou aanraden van het niet te doen, ze vinden het volgens mij echt niet leuk.

Wat hier wel wou helpen was wat over de borst aaien. Maar dat is misschien ook omdat Marcel dit enorm ontspannend vind.

Belangrijkste tip is om zelf rustig te blijven. Als de hond rustig is gaat de aanval minder erg zijn en minder lang duren.

honden page profiel boomieboomie

zoals ik al zei, als ik haar oppak en eventjes sus als een babytje dan is het gelijk over, als ik niks doe en het aan haar overlaat, dan duurt het wat langer. wat is dan wijzer om te doen.

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik zou haar niet oppakken en sussen maar naast mij op haar eigen pootjes laten staan, ze kan gaan zitten als ze dat gemakkelijker vind. Maar in mijn ogen is het belangrijk dat ze leert dat het niet erg is en dat ze er zelf op haar eentje ook door geraakt.
Je bent niet 24/7 bij haar en als ze in paniek slaat als ze een aanval krijgt als ze alleen is dan kan dat ergere gevolgen hebben.

Stel haar gerust maar laat haar rustig op de grond staan. Spreek haar lieve woordjes toe en zeg dat ze het goed doet. Dan straal je zelf ook meer rust uit.

honden page profiel boomieboomie

thanks voor het lieve advies. ik weet nu wat het kan zijn en hoe ik er beter mee kan omgaan. dat is voor haar ook beter.

honden page profiel boomieboomie

ze heeft erna nergens last meer van, alleen als ik haar op schoot houd, blijft ze me zo verward aankijken. ze gaat binnenkort naar de arts, dus daar vraag ik het zeker ff na.

honden page profiel Baasje van Bren† R.I.P      & LizzyBaasje van Bren† R.I.P & Lizzy

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

Ik wist niet eens dat het  Reverse sneezing heet. Ik zag net een filmpje en ik herken het van m'n hondje die er niet meer is. Ik had altijd een idee dat ze het kreeg als ze heel druk was, Hondentrimster toen ook gevraagd en zij dacht dat het een soort hyperventiltie was. Snap heel goed dat je je zorgen maakt, ik dacht soms dat m'n hond ging stikken. Maar het duurde vaak even, en dan ging het vanzelf weer over. Misschien kun je toch voor de zekerheid even naar de dierenarts gaan.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Sorry. In eerste instantie zag ik alleen eerste bericht en geen antwoorden. Wilde dus vragen of het geen Reversed sneezing kon zijn........duh! Staat al een aantal keren in de antwoorden.

Mijn vorige hond had het ook. Het helpt om heel even je hand om zijn snoet te doen. Of voor zijn neus. Ik zou haar niet oppakken en sussen. Dan maak je het eng voor ze. Ze vindt het nu blijkbaar al heel eng omdat ze erna bij je op schoot blijft. Mijn hond ging gewoon door met waar hij mee bezig was. Wandelen, spelen enz. Het komt best vaak voor. Ik ken wel meerdere honden die er last van hebben. Voor zover ik weet kan het geen kwaad.

honden page profiel baukjebaukje

honden foto van baukje

Als de dierenarts medisch niets kan vinden dan zou ik ophouden met je hondje op te tillen op de momenten dat hij/zij dit doet.Zo versterk je het gedrag en weet hij/zij ik doe zó en ik word opgetild.....je kunt dit het beste negeren het kan geen kwaad al klinkt het eng.Mijn Chihuahua doet dit ook en ik heb ontdekt dat hoe meer ik er aandacht aan schonk hoe vaker hij dit deed.Wél eerst medische dingen uitsluiten natuurlijk!!!

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Toen Tobias bij ons kwam, had hij dit ook. Gelukkig wist ik wat dit was.
Even de neusvleugels dicht drukken..heel zachtjes. Dan is het zo over.
Geen paniek, kan me voorstellen dat je in het begin schrikt.

Wat ik heb gemerkt, is dat hij het meestal krijgt, als hij erg druk is geweest. bv. Met spelen.
Het is nu veeeel minder, en als het gebeurt, komt hij al naar mij toe lopen.

Niet schrikken, het kan geen kwaad.
Zie het als je zelf de hik hebt, heel vervelend, maar het gaat over.

honden page profiel GinaGina

honden foto van Gina

Joris heeft dat ook regelmatig. Ik aai dan altijd even over zijn keel en dan is het zo over. Vaak zijn het maar hele korte aanvallen en gaat het vanzelf over. Fijn dat je het vraagt, ik dacht altijd al dat het reverse sneezing was maar weet het nu zeker.

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Bij het zien van het filmpje denk ik dat Toby dit misschien ook heeft. Ik dacht altijd dat hij dan iets op wilde braken, haar of iets dergelijks.. We hebben een kat en die doet precies zo bij haarballen. Ik schrik er van! Lees dat het ook andere dingen kunnen zijn.. Hartafwijking of vernauwde luchtpijp.

Ik zou van jullie wel willen weten of het inderdaad ook het opbraken van iets kan zijn, zo niet dan ga ik volgende week naar de DA!

Sorry boomie dat ik dit in jouw topic zet, als je dit niet wilt wijzig ik m'n teks.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "HELP !! Wat zijn dit voor aanvallen ?? :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wel of geen stamboom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^