Het forum: Waar ik mij aan stoor

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

;-).........Ik doe hier lekker mee met mijn kerels na de grote maaltijd.....verplicht tukkie.....heeeeeerlijk verfrissend werkt dat!:-D

Maar ik heb hier nog wel wat eierwekkers staan die ik wil doneren voor het goede doel;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het forum: Waar ik mij aan stoor" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dit is een redelijk vriendelijk forum, inderdaad. In geval van dit topic heb ik gewoon gezegd dat een matras en hoes misschien niet zo'n goed idee is ivm. vocht aantrekken via de grond.

Of zo'n beest naar buiten kan, tja, daar kon ik in de eerste post van TS niet genoeg informatie over halen en ik vond dat TS al genoeg aangevallen was. Zelfs al ga je dan vragen om meer informatie, dat komt door de vorige reacties al héél anders over. Het is niet alleen je eigen reactie die de toon zet, maar ook de reacties ervoor en erna. En daar heb je weinig invloed op. Daarom is het zinvol dat men zich in het algemeen zorgvuldig en voorzichtig uitdrukt. Niet spreken in absoluten (een hond buiten, dat kán niet). En zeggen dat het je eigen mening is heeft ook al een milder effect.

En soms alléén de vraag beantwoorden zonder je eigen zin door te drijven, zeker als díe mening al tig keer gegeven is.

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Wat het betreft door de strot duwen van adviezen.

Als iemand vraagt om advies en op alles een maar heeft, dan ben ik er wel vrij snel klaar mee.
Dan denk ik persoonlijk, wat wil je nu? Dat we op een knopje drukken en dat je hond zich dan ineens goed gaat gedragen?

Dit forum staat voor positief en vriendelijk omgaan met je hond, iets waar ik ook helemaal achter sta.

Als degene niets wil doen met de gegeven adviezen? Prima, moeten ze helemaal zelf weten. Willen ze aan de slipketting of fysiek corrigeren, dan zal ik inderdaad zeggen dat dat niet strookt met wat ik hier op het forum en van een bevriende GT heb geleerd.
Maar dan moeten ze niet blijven piepen dat niets werkt.

Als iemand gewoon even wil ventileren is dat ook prima. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen niet de makkelijkste honden en eindeloos geduld hebben.

Verder...ik stoor me zelden aan anderen, behalve als ze hun hond pijn doen, bang maken of onheus behandelen en dan verwachten dat wij "goed zo" zeggen.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"

.

Hoeft dus niet, het wordt aangegeven als een voorbeeld...Duidelijk dat hier de omgang en antwoorden bedoelt worden en niet dat er een hond in de garage ligt..... "


.Zoals je kunt lezen in de reacties blijkbaar wel.
Niet alleen over het matras topic, maar ook andere topics. Misschien maakt het makkelijker iets aan te halen in een uitleg?!

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik moet zeggen dat ik bepaalde dingen niet hier op het forum zet omdat ik bang ben dat ik er commentaar op krijg. Maar misschien is dat ook maar goed - ik post al genoeg O-)

Ik kwam op dit forum omdat ik advies zocht. Inmiddels gebruik ik het ook om leuke dingen te delen, maar ook om van me af te schrijven. In het begin kon ik slecht om gaan met bepaalde kritiek. Daarom vraag ik nu minder om advies m.b.t. opvoedkundige problemen. Je doet het namelijk toch nooit goed, is mijn ervaring. Zoveel mensen, zoveel meningen.

Als ik iets op het forum post lees ik het drie keer na. Ik pas hier en daar iets aan. "Oh, hier zou wel eens iemand vervelend op kunnen reageren..", of, "Oh, dit vatten ze misschien verkeerd op..". Vervolgens druk ik met ingehouden adem op "reageren" en dan is het in spanning afwachten.. Iets posten doe ik niet op mijn gemak, er gaat behoorlijk wat denk- en schrijfwerk aan vooraf!

Maar de wél leuke reacties maken het dan ook wel erg leuk! De gezellige groepswandelingen, nieuwe mensen ontmoeten, etc. De liefde voor onze honden delen. En let's face it, HP is gewoon één van de actievere hondenfora.. Soms trek ik me terug op andere fora maar dan duurt het drie dagen voor er één iemand reageert. Tja..

honden page profiel Me!Me!

honden foto van Me!

Racoon heeft het meest fantastische nummer ooit gemaakt, namelijk Laugh About It.
Het refrein hou ik altijd in mijn hoofd wanneer er iets negatiefs tegen mij gezegd wordt. Of het nu in het dagelijks leven is of hier...


I can laugh about it,
or I can cry about it,
I should ignore the words you say.
‘Cause they can hurt,
but won't kill me
They can hurt,
but won't kill me.

honden page profiel Me!Me!

honden foto van Me!

Wat ik wel altijd heel vervelend vind...

Iedereen denkt hier altijd dat hij een ander tegen heug en meug in kan veranderen en er wordt vaak een wil opgelegd die de ts niet wilt of deelt...

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

" Wat ik wel altijd heel vervelend vind...

Iedereen denkt hier altijd dat hij een ander tegen heug en meug in kan veranderen en er wordt vaak een wil opgelegd die de ts niet wilt of deelt... "


.

Iedereen heeft recht op een eigen mening.
Alleen is het wel handig als je je aanmeldt bij ene forum, je van te voren de huisregels doorneemt en je daar ook naar schikt.

Dat houdt in dat je op een forum als dit niet kan spreken over het gebruiken van fysieke correcties en of CM.

Als je op die manier met je hond omgaat en je wilt het roer omgooien dan ben je hier op een prima adres om advies te krijgen.
Als je juist op die manier wilt werken was het beter geweest je van te voren goed in te lezen voordat je je registreerde.
Dat zou een boel ergernis schelen bij alle partijen.

honden page profiel Me!Me!

honden foto van Me!

Ik heb het niet over cm of prikbanden etc.. Ik heb het over dingen als voer. Iemand komt met een vraag, benoemd welk voer hij of zij geeft en dan wordt er direct advies gegeven over voer zonder granen, vers of barf. Prima. Maar als de ts dan zegt dat ze dat niet wil, niet haalbaar is of financieel er voor hem of haar niet in zit, zijn er nog altijd een stuk of 10 forummers die proberen door te drukken dat de ts wel het voer gaat veranderen.

Een eigen mening hebben is iets compleet anders als een ander jou mening opleggen.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Lees alweer enige geïrriteerde reacties....

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja beter houden we het gezellig want dat is wat t.s bedoeld. Nu moet ik zeggen dat ik het ook met ts eens ben het is af en toe net een kleuterklas de een weet het beter dan de ander en dat mag ook best maar het zijn ook vaak dezelfde mensen die dit doen die altijd er weer een draai aan geven. Ik heb inmiddels wel geleerd me er niet druk meer om te maken en steek er weinig of geen energie meer in. Wat ik wel jammer vind is dat mensen niks durven te zeggen bang voor het commentaar wat ze krijgen en dat moet niet zo zijn

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Misschien kunnen we een topic openen waar iedereen z'n frustratie kwijt kan over onderwerpen die in andere topics besproken worden. Hevige welles-nietes discussies tussen twee HPers heeft een TS niks aan.

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Hooo sorrry onderstaand me frustratie O-)

Maar indd een nieuw topic is wel een goed idee, ook voor de TS indd.

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

En juist hierom ben ik zolang van het forum af geweest... iedereeeen weet het altijd beter ! Nahjha iedereen, vele dan.. en andere proberen het beter te weten. 
Tuurlijk het is een forum en we zijn hier om te leren en advies te geven, maar de manier waarop verpest de sfeer hier sorry dat ik het zeg.

Er is een verschil tussen adviseren en opdringen.
Adviseren is - ik zou..
Opdringen - ik vind
Tenminste zo zie ik het voor, sommige geven hier zulk verrot advies(opdringerig, afkeurend etc) dat ik bij wijze van de pc al 300x door het huis gegooid had al zou het kunnen, er wordt op pagina 2 niet meer gekeken wat de TS vroeg/vraagt

Mijn honden leven ook buiten, ze zijn overdag wel eens binnen maar slapen zeker buiten. Het zijn sporthonden, meeeeer dan genoeg beweging meer dan de meeste honden hier dusja vele mensen begrijpen dat niet ... ;-)

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Misschien kunnen we een topic openen waar iedereen z'n frustratie kwijt kan over onderwerpen die in andere topics besproken worden. "


.


Wahaha wat denk je dat er dan gebeurt.......


Nog meer felle reacties en meningen dit zogenaamd meningen zijn en toch bij iemand door de strot geduwd wordt......

Er kan nu al niet fatsoenlijk gereageerd worden in 1 topic laat staan als er meerdere onderwerpen in staan waar mensen het niet mee eens zijn wat de antwoorden en raadgevingen betreft....

honden page profiel Me!Me!

honden foto van Me!

Ik heb hier al 3 bakken modder staan waar ik mee kan gooien.. ;-) ;-)

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Mensen komen zichzelf dan wel tegen.. 

Als je een topic krijgt met meningen..... Degene met een " echte mening " blijven bij hun punt en reageren fatsoenlijk, de mensen met de mening van een ander lopen met andermans mening mee en weten zich geen houding te geven..

Denk persoonlijk, dat het wel voor de sfeer even nodig is... denk denk ik dan

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Klopt, dat topic wordt één grote beerput maar de mensen die een TS gewoon normaal advies willen geven worden dan niet meer ondergesneeuwd door de frustraties van andere.

We noemen het gewoon 'Het Beerput Topic' en iedereen die zich ergert aan een welles nietes discussie blijft daar gewoon weg. O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zouden er niet vele zijn die het forum de rug toekeren ?

als er straks maar iedereen een mening verkondigt ? waarom ? heb respect voor een ander en elkaar.

we hebben allemaal een andere mening, dat is niet raar, maar de reacties naar elkaar toe kunnen genuanceerder zijn.

als iemand vraagt , {geef maar een voorbeeld} ik wil een goede matrasbeschermer hebben voor mijn honden die buiten slapen, waarom dan opeens de topic opener erover aanvallen, dat hij zijn honden buiten laat ?

door een genuanceerd antwoord , blijft de topic opener aanwezig, wat gebeurt er nu ? hij verdwijnt , komt niet meer terug, keert zijn rug naar hp. jammer toch ?

en zo is het ook met adviezen, geef genuanceerd advies, en dan kan de topicopener er uitpikken wat voor hem/haar belangrijk is.

er zijn al veel verdwenen juist door dit soort topics, elkaar aanvallen..... {een voorbeeld} waarom die honden naar buiten ? had je van te voren moeten weten dat ze veel plek innemen in huis} de topic opener als die antwoord krijgt op de matrasbeschermer zou zeker vertellen als men daar dan later naar vraagt van... joh wat doe je zoal met je honden ?

een hele andere insteek, en niemand loopt dan weg, nu is de topic opener verdwenen, en gaat zijn gram bij een ander halen.

en zo is het met meerderen topics, toon respect voor de vraag die degene stelt, vertel rustig jouw advies wat jij zou doen, vragen en antwoorden, daar zitten grote verschillen tussen. probeer respect voor ieder op te brengen, ook al ben je het niet altijd eens met iemand.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

uhhhh ik heb nog een volle emmer veendrenk staan..

iemand interesse ? het spreid zo lekker uit. :-D

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

" zouden er niet vele zijn die het forum de rug toekeren ?

als er straks maar iedereen een mening verkondigt ? waarom ? heb respect voor een ander en elkaar.

we hebben allemaal een andere mening, dat is niet raar, maar de reacties naar elkaar toe kunnen genuanceerder zijn.

als iemand vraagt , {geef maar een voorbeeld} ik wil een goede matrasbeschermer hebben voor mijn honden die buiten slapen, waarom dan opeens de topic opener erover aanvallen, dat hij zijn honden buiten laat ?

door een genuanceerd antwoord , blijft de topic opener aanwezig, wat gebeurt er nu ? hij verdwijnt , komt niet meer terug, keert zijn rug naar hp. jammer toch ?

en zo is het ook met adviezen, geef genuanceerd advies, en dan kan de topicopener er uitpikken wat voor hem/haar belangrijk is.

er zijn al veel verdwenen juist door dit soort topics, elkaar aanvallen..... {een voorbeeld} waarom die honden naar buiten ? had je van te voren moeten weten dat ze veel plek innemen in huis} de topic opener als die antwoord krijgt op de matrasbeschermer zou zeker vertellen als men daar dan later naar vraagt van... joh wat doe je zoal met je honden ?

een hele andere insteek, en niemand loopt dan weg, nu is de topic opener verdwenen, en gaat zijn gram bij een ander halen.

en zo is het met meerderen topics, toon respect voor de vraag die degene stelt, vertel rustig jouw advies wat jij zou doen, vragen en antwoorden, daar zitten grote verschillen tussen. probeer respect voor ieder op te brengen, ook al ben je het niet altijd eens met iemand. "


.

Mwoaaahhh nu lijkt het net zo alsof de TS van dat specifieke topic een heilig boontje was.
En dat was ie dus echt niet hé!

Ik reageerde pas (pissig) nadat ie de rest voor zogenaamde hondeneigenaren had uitgemaakt en met veel machtsvertoon had gezegd dat hij kon doen met zijn honden wat hij wilde.

Laten we niet doen alsof hij in het belang van zijn hond(en) handelde.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja vind ook als een topic tegen mijn gevoel ingaat dan moet ik netjes reageren ken ik dat fatsoen niet opbrengen dan moet ik mijn waffel houden

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik geef ook maar een voorbeeld hoor.... :-D

er zijn toch vele forummers die voor een plasplekje in de tuin gevraagd hebben, hoe dat voor elkaar gekregen moet worden... antwoorden....

je moet je honden uitlaten. als je dat niet wilt moet je geen hond nemen.

niet zo gek dat mensen weglopen, het komt zeker voor bij dit onderwerpen, als men nou eens een goed advies geeft en tussen haakjes vraagt, joh zit je ergens mee ? is er een reden dat je graag een plasplekje wilt hebben ?

zou zo anders overkomen, denk eerst eens na voor men iemand aanvalt, en nogmaals dit is maar een voorbeeld.

ik heb ook een plasplekje voor Bamse, en ik ben toch echt de sportiefste van het hele forum, hahahaha

maar verleden week had Bamse een blaasonsteking, ze haalde de weg niet, je tracht haar toch uit te laten, dom dom dom.... zonder stres naar het plasplekje, tot de blaasonsteking over is, vandaar, vraag verder dan dat je een plasplek niets vind.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" ik geef ook maar een voorbeeld hoor....  :-D

er zijn toch vele forummers die voor een plasplekje in de tuin gevraagd hebben, hoe dat voor elkaar gekregen moet worden... antwoorden....

je moet je honden uitlaten. als je dat niet wilt moet je geen hond nemen.

niet zo gek dat mensen weglopen, het komt zeker voor bij dit onderwerpen, als men nou eens een goed advies geeft en tussen haakjes vraagt, joh zit je ergens mee ? is er een reden dat je graag een plasplekje wilt hebben ?

zou zo anders overkomen, denk eerst eens na voor men iemand aanvalt, en nogmaals dit is maar een voorbeeld.

ik heb ook een plasplekje voor Bamse, en ik ben toch echt de sportiefste van het hele forum, hahahaha

maar verleden week had Bamse een blaasonsteking, ze haalde de weg niet, je tracht haar toch uit te laten, dom dom dom.... zonder stres naar het plasplekje, tot de blaasonsteking over is, vandaar, vraag verder dan dat je een plasplek niets vind.

"

He he Willemijn dan ken je mij nog niet :-D ofwel?
.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Waar ik mij aan stoor is dat er hier op het forum erg vaak erg negatief wordt gereageerd.  "


Ik vind dit net een heel positief forum. Heel veel behulpzame mensen. 
Het valt me op hoeveel mensen elke keer opnieuw diezelfde vragen beantwoorden: over zindelijkheid, benchtraining, uitvallen aan de lijn, loopsheid, enz. Je zou denken dat ze het na een tijdje beu worden om steeds datzelfde te moeten schrijven, maar nee hoor, daar gaan ze weer: uitgebreide antwoorden met weetjes en tips en ervaringen voor TS.
Ik vind dit net een erg behulpzaam, leerlijk en positief forum. En wil bij deze net al die mensen bedanken die elke keer opnieuw de tijd maken om in het belang van de hond een vreemde op het forum verder te helpen! ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik ken jou wel Tineke, het is niet voor jou bedoeld, eigenlijk voor niemand hoor.

vele ken ik al een beetje, en we reageren allemaal wel eens ongenuanceerd, een beetje er door heen kijken, moet natuurlijk ook kunnen.

Dat Stefan zo reageerde , hij is nieuw hier, en stelde alleen een vraag, meer niet.

en of hij nu zijn honden buiten laat slapen, daar ging de vraag niet over, hij vroeg over een matrasbeschermer, maar kreeg heel wat over zich heen.

vandaar beantwoord de vraag en vraag eens tussen neus en lippen dan verder door, van, joh wat doe je met je honden ? dan had Stefan zeker antwoord gegeven, en had het ook zeker anders overgekomen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

waar ik me aan stoor is dat mensen zich zo snel persoonlijk aangevallen voelen als er enige discussie is.
Ik vind alle meningen fijn...en bepaal mijn standpunt daarmee.
Mensen laten paar negatieve reacties vaak overheersen, en doen soms niks met de goede reacties

dat vind ik jammer...

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

" ik ken jou wel Tineke, het is niet voor jou bedoeld, eigenlijk voor niemand hoor.

vele ken ik al een beetje, en we reageren allemaal wel eens ongenuanceerd, een beetje er door heen kijken, moet natuurlijk ook kunnen.

Dat Stefan zo reageerde , hij is nieuw hier, en stelde alleen een vraag, meer niet.

en of hij nu zijn honden buiten laat slapen, daar ging de vraag niet over, hij vroeg over een matrasbeschermer, maar kreeg heel wat over zich heen.

vandaar beantwoord de vraag en vraag eens tussen neus en lippen dan verder door, van, joh wat doe je met je honden ? dan had Stefan zeker antwoord gegeven, en had het ook zeker anders overgekomen. "


.

Hij vroeg om een matrasbeschermer ja.
Maar hij schreef ook dat hij die wilde omdat zijn hond teveel plek in nam op de bank.
En vervolgens boos worden omdat mensen dat een rare reden vinden om je hond in de garage te gooien....op een forum waar hondenliefhebbers actief zijn...

Zijn openingspost was ook niet echt genuanceerd te noemen toch?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik heb het topic een even gelezen tenminste de 1e paar reacties.

Punt 1 vind ik persoonlijk dat er in de openingspost helemaal niet raar wordt gewoon wat gevraagd.
Ts krijgt in de 1e reacties enkel maar commentaar en niemand geeft antwoord op de vraag.
Ts reageert wederom met een duidelijker inzicht van de situatie en krijgt wederom een bak ellende over zich heen tenminste zo zie ik het.

Wat is er fout aan als er honden buiten leven en de beschutting van een garage hebben, hoeveel boerderijhonden zijn er niet die nooit binnen komen?

Ik kan nergens terug vinden dat beide honden naar buiten worden gegooid omdat ze teveel plek op de bank innemen, mijn honden liggen trouwens nooit op de bank ben ik dan een foute hondenbaas?

Sorry mijn mening maar vind dit nu een goed voorbeeld van doordrammen en je gelijk willen halen en ik denk dat dat is waar de meeste mensen tegenaan lopen.
Je mening prima maar niet door blijven drammen om een gelijk te halen, zo komt het op mijn over sorry als het niet zo is excuses daarvoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

lees het topic van Stefan nog maar eens terug, direkt een reactie, van ...waarom je honden buiten ? en zo zijn er meerderen reacties, ik zou ook lelijk reageren daarop, de vraagstelling ging daar niet over.

geef antwoord, en als je de vraag wat verder wil uitbreiden, vraag je wat doe je met de honden zo op de dag, of weekend , dan krijg je antwoord. en is het toch een hele andere insteek dan dat je bot vertelt, waarom je honden buiten ? waarom niet binnen ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het forum: Waar ik mij aan stoor" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 7 123 4 5 6 7
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^