Dilemma oppas

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

honden foto van Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

Eigenlijk gaat het om opvoeding mensenO-)
Even de vraag in het kort: Wat te doen als de oppas anders met jou hond(en) omgaat als jijzelf, en daar niet goed (genoeg) in te sturen is?
De uitleg hierbij:
Wij (en onze honden ;-)) zijn gezegend met goede oppas voor de honden. Ze hoeven daardoor nooit langer dan 2 a 3 uur alleen te zijn, want dan kunnen ze ofwel naar opa en oma (die letterlijk om de hoek wonen) en dol zijn op de honden, ofwel naar mijn oom en tante, die het ook heel gezellig vinden. Nu zou je denken, klinkt super. Is het ook!
Maar mijn schoonouders hebben een tijdje terug ook hun hond in laten slapen en willen dus ook graag oppassen. Heel lief natuurlijk, maar wij zijn een aantal maanden terug overgegaan op een andere opvoedmethode, en mijn schoonouders vinden het allemaal maar zozo, zijn niet echt van plan om zich hier aan te houden. Maar ze willen wel oppassen en als we dan op een vriendelijke manier uitleggen (inclusief instructieboekje :P) hoe of wat vatten ze dat niet echt positief op.
Hoe kan ik ze duidelijk maken dat we het lief vinden dat ze oppassen, maar ze dringend verzoeken het toch echt op de andere manier te doen? En daarbij een familiedrama voorkomen O-) Iemand tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dilemma oppas" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Nog eens rustig praten en duidelijk maken dat ze jullie opvoeding moeten overnemen...
Ik heb over twee weken ook eenoppashondje en ik heb gevraagt hoe ze hun hondje opvoeden zodat ik dat ook kan toepassen. ( tenzij het een corrigerende opvoeding zou zijn maar dan zou ik niet op het hondje passen moest dit zo zijn)

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

het is simpel: of op onze manier of niet
zo hard zou ik wel zijn naar mijn (schoon)familie.

als je je baby afgeeft aan de oppas is het toch ook zo van: dit eet ie, op die tijd en dan moet ie slapen en dat doet je oppas dan (zo goed en kwaad als het kan) met af en toe een snoepje extra omdat het toch opa en oma zijn ;-)
het zou niet anders met honden moeten zijn, toch?

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

er rustig over praten... Ik heb geen specifieke eisen voor mij oppassen. Ze mogen ze niet slaan of schreeuwen of schoppen of in de nekvel pakken. En verder niet

honden foto van Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

Bedankt voor jullie reacties! Rustig praten gaat dus niet echt, we hebben het al een aantal keer geprobeerd, maar ze zien het nut er niet van in. Wel goed om het met een baby te vergelijken, ze zullen ons dan wel raar aankijken :P maar snappen het dan wel misschien.
Probleem is ook, dat we te kampen hebben gehad met nogal wat agressieproblemen van de jongste hond, vandaar dat we de andere opvoedmethode zijn gaan toepassen, en sindsdien gaat het al een stuk beter. Als we haar dus bij mijn schoonouders brengen, gaat dat helemaal omzeep, omdat we juist vertrouwen aan het opbouwen zijn.
En inderdaad schreeuwen of schoppen etc. dat zijn minimale eisen. Maar dit heb ik ze bij hun vorige hond regelmatig zien doen. Ze zijn dan ook van de oude stempel, doet een hond iets wat niet mag dan krijgt hij een fysieke correctie... Als ze dit bij onze jongste hond doen wordt ze agressief (angst), en ze hebben daar ook nog een 6 jarig jongetje rondlopen, dus dan ben ik als de dood als hij zijn ouders na gaat doen en Liz hapt naar hem...

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Niet laten oppassen lijkt me dan de enigste optie. Is geen noodzaak als ik het goed begrijp? Als je niet doordringt, houdt het op.

honden page profiel Charlotte, Marcel, James, Arthur & GraceCharlotte, Marcel, James, Arthur & Grace 3 doggies

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik zou hen uitnodigen om mee te gaan wandelen als ze het contact met honden missen maar geen haar op mijn hoofd dat er aan zou denken mijn honden bij hen achter te laten.
Toch niet tot ze overtuigd zijn van een positievere manier om met honden om te gaan.
Ik ben zelf heel hard in dat soort dingen, mijn honden zijn mijn verantwoordelijkheid. Ik heb er voor gekozen hen in mijn leven te verwelkomen en ik moet er nu dus voor zorgen dat zij zo gelukkig mogelijk zijn. Hardhandig worden aangepakt door mensen die totaal niets met hun opvoeding te maken hebben is dus uit den boze.

honden page profiel Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

honden foto van Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

Voor ons niet een noodzaak nee, maar opa en oma gaan wel eens naar de camping (hebben een stacaravan) en mijn oom en tante kunnen niet altijd. Als we dan ergens naartoe mee worden gevraagd, gaat dan vaak 1 van ons of we gaan niet. We hebben immers de keuze gemaakt voor honden, dan moet je daar rekening mee houden :-)

Maar mijn schoonouders accepteren dan geen nee als antwoord. Ja jullie kunnen allebei toch mee, ik pas wel op, stel je niet zo aan. Dat kan een aardige discussie worden, dus we willen dit gewoon oplossen. Vandaar de vraag, misschien heeft iemand nog een methode of oplossing die wij over het hoofd hebben gezien ;-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik begrijp dat je schoonouders een kind van 6 rond hebben lopen..., stel tegenover hen dan het voorbeeld dat jij je even gaat bemoeien met de opvoeding van het kind en dat jullie er dan helemaal geen probleem van maken om zo af en toe een ruk aan het oor of een tik tegen het achterhoofd te geven.

Tenzij ze zelf ook de kinderen ook hardhandig opvoeden, begrijpen ze dan misschien waarom jullie er een probleem mee hebben als iemand anders zich niets aantrekt van de manier waarop jullie met jullie honden omgaan.

Nu zal hun reactie misschien zijn dat honden geen kinderen zijn en maar gewoon te luisteren hebben...., maar dan kan je niet meer doen als je schouders ophalen en besluiten je honden niet bij hun achter te laten.

honden page profiel helmahelma

honden foto van helma

Mijn schoonouders zijn ook niet de beste opvoeders voor mijn honden, maar in nood mogen ze van mij wel oppassen omdat ik weet dat ze het goed met mijn honden voor hebben.
Ik voed mijn honden op en als zij oppassen vind ik dat geen probleem omdat ik weet binnen een paar uur ben ik weer terug.
Ik weet dat zij mijn honden altijd proberen te paaien met lekkers, ik laat ze dan altijd. Maar moet zeggen is ook echt alleen in nood.Als het voor langere tijd zou zijn, komen ze niet in aanmerking omdat ik verwacht dat mijn honden dan met de dag vervelender gaan worden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kijk als ik Bamse naar de cres doe, weet ik dat ze goed verzorgd wordt, geen gebedel daar, en geen getrek aan de riem of wat dan ook, maar de rest ? ik zal niet om de hoek gaan staan kijken wat ze met dr doen, ze is een goede oppas en ze moet het daar naar haar zijn hebben.

dat is ook zo met kinderen, tuurlijk moeten er regels zijn maar die mogen altijd wat soepeler zijn dan bij je zelf thuis.

is het zo dat je ouders of wie dan ook, laks zijn, met uitlaten, los laten waar het niet kan, of dat ze niet komen, ander verhaal, maar als ze daar lekker op de bank mogen zitten, ze zijn als ze thuis zijn echt weer aan jouw regels gewend hoor.


vertel eens wat ze dan fout doen, kunnen we beter meedenken. nu heb je het over een instructie boekje. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lees in een later berichtje van je, schreeuwen en schoppen ? dan geen haar op mijn hoofd dat ik daar mijn hond dan achterlaat, waarom ? heb je niet een andere oppas ?

of een dagopvang ? waar ze gezamenlijk naar toe kunnen ? er zijn genoeg opvangadressen die niet te duur zijn, zoek iets uit wat kleinschalig is, een familie lid die schreeuwt en schopt is natuurlijk niet de ideale oppas, dat weet iedereen.

honden page profiel Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

honden foto van Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

Het is niet zozeer 'fout' doen, als ze hebben nog een hele ouderwetse opvoedmethode. Hond moet gewoon luisteren, als ze dit niet doen krijgen ze een schreeuw of een tik. Ze bedoelen het ook niet gemeen, het is gewoon hoe hun denken dat ze de hond op moeten voeden. Braaf of goedzo komt niet, of heel sporadisch naar voren bij ze. Ze vinden dat wij veel te veel tutten met de honden. Een hond is een hond en ze moeten maar normaal doen.

Wij hebben ze het eerst uit proberen te leggen, toen dat niet werkte hebben wij een boekje die we gekregen hebben van de gedragstherapeut laten lezen, over kalmerende signalen en de schade die fysieke correctie met zich mee kan brengen. 

Wat wij willen is niet echt lastig (vind ik): Geen fysieke correcties, geen geschreeuw oid., en ook vooral belonen als ze goed gedrag laten zien (anders weten ze toch niet dat het de bedoeling is om op dat kleed te gaan liggen?)

Het vervelende is dus, ze hoeven van ons helemaal niet op te passen! Maar als ze het dan aanbieden, en je zegt, nee hoeft niet, dan vinden ze dat niet leuk, heb het idee dat ze beledigd zijn, omdat we ze wel bij opa en oma en oom en tante brengen (die trouwens wel op de manier doen zoals wij dat willen).

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

ik zou zeggen oma opa...niet bij mijn honden.(die harde behandeling)
Ik zoek wel iets anders ,dank voor het aanbod 
Als je echt wil (omdat je honden in je leven mist)gaan we oefenen hoe ik het graag wil
,en je zal zien dat het werkt! 
En dan trainen met oma en opa O-)

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Het vervelende is dus, ze hoeven van ons helemaal niet op te passen! Maar als ze het dan aanbieden, en je zegt, nee hoeft niet, dan vinden ze dat niet leuk, heb het idee dat ze beledigd zijn, omdat we ze wel bij opa en oma en oom en tante brengen (die trouwens wel op de manier doen zoals wij dat willen). "


Ik vind het al een hele prestatie dat je oppas hebt die goed is. Daar zou ik het bij houden.

Die andere mensen vinden het niet leuk dat ze niet mogen oppassen. Tja... kijk er zijn zoveel dingen die ik niet leuk vind, dat is het leven hè. Als ze eens nadenken zullen ze wel weten hoe het komt waarom daar wel en bij hun niet. Het is toch al aangebracht waar het probleem zit? Zij moeten niet veranderen, maar jij moet je honden niet bij hen doen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dilemma oppas" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: a dog is a man's best friend
^