Teefje/reu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marjoleinmarjolein

Eindelijk besloten om dan toch een Engelse Bulldog te nemen en we hadden een goede fokker genomen maar...
Wij hadden onze zinnen gezet op een reu maar ze hebben enkel nog teefjes.
Ik heb nog nooit een teefjeshond gehad en ben een beetje bang voor wat er komt als ze loops worden. Ik kan me nog herinneren van de hond van mijn grootmoeder dat die echt wel veel bloed verloor. Hoe is dit bij een Bulldog?
Zijn er voordelen aan een teefje?

alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Teefje/reu" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Hebben jullie intussentijd al een goede fokker gecontacteerd?Ook de testen zijn in orde? ;-)

Ikzelf zou ook voor een reutje gaan, ik merk aan mezelf dat ik meer heb met reutjes in omgang.Ook het loops zijn bij een teefje, en de bijhorende minpuntjes vind ik zelf iets om over na te denken.

Zou wel niet voor een teefje gaan als jullie geen goed gevoel daar bij hebben!Dan zou ik eerder wachten op een toekomstig nestje.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

onze eerste hond was een reu, ja ook wij zagen er tegen de loopsheid aan.

na 2 jaar er eentje bij van een groot ras, kregen alleen maar een teef van de fokkers waar we zijn geen informeren (omdat we weinig ervaring hadden met dit ras toen, een reu eenkennig was en wij 2 kleine kinderen hadden)
en nu weer 2 teefjes

ik vind de loopsheid geen probleem, je moet er wel zeker rekening mee houden
meestal houden ze zich zelf ook proper

ik denk van karakter dat het per hond verschillend is, soms heb je knuffelkonten van teefjes, maar ik denk dat er zo ook reuen zijn

waarom dat ik nu bij mijn Chi voor teefjes gekozen heb, omdat er soms reuen op straat lopen die niet sociaal zijn met andere reuen, en een chi heeft geen verhaal tegen een grotere reu. 

maar je moet zelf beslissen, en zijn mensen die alleen maar voor reuen gaan, andere alleen maar voor teefjes
de loopsheid zou geen op stakel mogen zijn

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hier een teef. Waarom? Mijn moeder en ik zijn teven mensen. Ik heb niet zoveel met reuen. Ik vind ze leuk, zolang ze maar van een ander zijn. Constant overal tegen aan willen plassen (is gelukkig af te leren), dat haantjes gedrag naar andere reuen. Nee, niets voor mij. De loopsheid is 6 weken in het jaar bij de gemiddelde hond. Vind ik prima te doen.

Een reu of een teef is echt een persoonlijke keuze. Jij bent degene die er hopelijk 15 jaar mee samen bent.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Hier reuen en teefjes in huis. Luna is net loops geweest en was weer even geleden voor mij van hoe was het ook alweer. Zij heeft zich keurig zelf schoon gehouden af en toe druppeltje bloed maar dat mag geen naam hebben. 

Nadeel sommige reuen met uitlaten bij elk ding willen plassen. 

Persoonlijk zou ik meer nagaan van  waar voel ik me prettig bij. Een reu of teef want beiden hebben mindere ditjes en datjes. 

Met steriliseren / castreren los je al een aantal dingen op maar hoe en wat karakter ed. 

Waarom ging je voorkeur uit naar een reu? Een eerste gedachte of? 

Dat zijn denk ik dingen om even bij stil te staan want zoals Sanne al zei ... het is meer een persoonlijke keuze. 
Want voor mij persoonlijk is het toch belangrijkste welk past het best in mijn gezin, situatie wat karakter ed betreft. Maar ik vind beide sekse geweldig.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik zie niet zoveel verschil tussen reu en teef. Toen ik nog bij m'n ouders woonde, hadden we altijd reuen, nu ik zelf honden heb, zijn het teefjes. 
Zowel reu als teef kunnen hormoongevoelig zijn, wat zich kan vertalen in bepaald gedrag of gemoedstoestanden (van chagrijnig, kort lontje, patserig tot super-aanhankelijk, pieperig, droevig, enz) 
De ene teef heeft niks last van een loopsheid, de andere wel. Maar de ene reu kan je gek maken als er in je buurt een loopse teef woont of wandelt, en de andere reageert er niet op. De ene reu kan niet met andere reuen (wat het wandelen ook niet altijd fijn maakt), en de andere maakt het niet uit. Volgens mij is het dus vooral individu-afhankelijk en niet zozeer geslachtsafhankelijk.
Dusvoor mij persoonlijk zou het niet uitmaken, maar als je echt een voorjeur hebt, wacht je beter tot een volgend nest, of ga je op zoek naar een andere fokker.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Hier beiden, alhoewel mijn teef gesteriliseerd is en de reu nu net aan 8 weken oud  O-)Beiden hebben zo zijn voor en nadelen denk ik... teefjes worden loops, reuen willen nog wel eens een voorhuid ontsteking krijgen (ook niet superfris!). Sommige reuen reageren inderdaad fel op andere reuen, maar ik ken ook een aantal teven die precies hetzelfde gedrag vertonen naar andere teven. Uiteindelijk gaat het er om waar jij je het fijnst bij voelt. Het is natuurlijk niet 'nu geen hond, nooit een hond'. Als je liever een reu hebt, dan kun je altijd wachten tot een volgend nest, toch? :-)

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik heb meer met teefjes. Taiko is een reu, gecastreerd, maar soms nog wel macho. Kiya is een teefje, gesteriliseerd vanwege knobbeltjes en ik merk dat ik met haar gewoon veel meer heb :p ben wel een beetje zo'n tuttemens met roze halsbandjes enz ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Teefje/reu" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^