Waarom negeert mijn hond mij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dit heb ik ook geprobeerd :-D Op advies van Sanne (van Evy). Dan hurkte ik en ging ik een beetje door het gras friemelen, legde er ondertussen wat snoepjes neer en zei dan ook verbaasd, "wat is dit nou??". Punk kwam dan meteen aangesjokt (terwijl die de snoepjes niet eens lust), helemaal enthousiast. Cosmic keek ons even zo aan van: "Oké.. Kunnen we verder??" en bleef daarna in de verte staan turen. Toen duidelijk werd dat er snoepjes lagen kwam ze toch even wat snoepjes pikken. Dus nog een aantal keer geprobeerd maar helaas, weinig effect.. Ze is meer van de "bewegende" dingen, als ik een snoepje in het gras gooi gaat ze wel aandachtig lopen zoeken. Tenminste.. Niet in het bos. Ik ben vanmiddag in het bos gaan oefenen en dan kan ik een snoepje in haar neus stoppen, dan vindt ze dat écht niet interessant en wordt het gewoon geweigerd.

Overigens ging het oefenen in het bos wel redelijk. Aan de lange lijn, ik heb haar twee keer "in moeten halen" en verder kwam ze iedere keer braaf terug. Moet zeggen dat ik het "hier" commando niet heb gebruikt maar gewoon ineens stil ben gaan staan, op mijn hurken ben gaan zitten, en ben gaan wachten tot ze kwam. Duurde dat lang, dan riep ik haar naam, kwam ze dan nog niet, dan zei ik "hier", kwam ze dán nog niet, dan werd ze ingehaald. En iedere keer als ze kwam en klik en een snoepje, en (althans, dat was het idee) even dolle met een speeltje, maar daar had ze totáál geen aandacht voor, zelfs niet voor haar Wubba.

Overigens wel geblesseerd, hihi. Haar lange lijn was om mijn pinkje heen geslagen, toen ze ineens uitgedaagd werd tot spel door een klein hondje. Ze begon alvast te rennen en toen had ik ineens pijn.. ;-)

Daarna is ze 6 minuutjes alleen thuis geweest, terwijl ik Punk een plasje liet doen. Ze heeft één gilletje gegeven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom negeert mijn hond mij?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Mijn aanbod om hier eens te trainen op een relatief klein maar omheimd terrein te oefenen staat ook nog.... Dat ik Cosmic even vast houdt en jij wat ons afloopt en haar bij je roept/fluit ... zodra ik voel dat zij naar jou wilt op jou commando ik haar dan los laat... de omgeving is dan redelijk vrij van prikkels maar groot genoeg dat ze "weg" kan lopen e toch omheind.... door dit vaak te herhalen de afstand steeds groter maken enz leert zij het commando/fluitje te herkennen...dat zij terug moet komen.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Jaaa dat gaan we doen :-) Vanavond? O-)

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

is goed hoor ':-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan 3 doggies

honden foto van Ben en Bryan

Bij Bryan doe ik momenteel als ie niet luisterd de riem aan tot hij t commando wel doet, doet hij t, krijgt ie zn beloning, gaat de riem af en gaan we verder.

En als ie stout is, dus echt verkeerd gedrag vertoont, dan spuit ik n keertje met de plantenspuit. Doet geen zeer, en komt wel over :-)

Als Bryan ergens zit waar die niet mag zitten zou die eerder gewoon grommen als ik hem zou zeggen dat t niet mag.. Ik heb m n paar keer gewoon opgepakt en op de grond gezet.. Nu hoef ik alleen maar te wijzen en hij gaat opzij, ook op de grond als ik er langs wil.. T schijnt dat ik daarmee de "macht" heb overgenomen. Maar ik merk hierdoor dat Bryan gewoon beter gedrag vertoont, en hij beter zn best doet als ik met m wil oefenen.

Maar t belangrijkste (wat ik al op facebook zei) accepteren. Accepteer hoe Cosmic is. Accepteer dat ze niet luisterd, accepteer haar gewoon zoals ze is. En begin dan weer helemaal opnieuw met haar. Eerst gewoon alleen uit aan de riem (wellicht flexi zodat ze nog iets kan lopen, maar ik haal zelf een grote winst aan de korte riem momenteel) en dan zon camping ding aanschaffen en haar midden op t veld daaraan vastzetten. Zo houd jij de riem niet vast, maar kan ze niet weglopen! :-) ik ga van de week ook zon ding halen voor Bryan, want ondanks dat t loslopen eigenlijk heel goed gaat, zal dat voorkomen dat Bryan naar vreemde honden die vast zitten toe kan. Honden die los kunnen en willen spelen komen doorgaans wel naar hem toe. Maar dan heb ik wel n veld van 10x10 meter waarop ik met Bryan kan oefenen :-D

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Mja, ik zie een plantenspuit als "fysieke correctie", en daar doe ik niet aan.. O-) ..want waar trek je dan de grens? Een halsband die iets in de neus van een hond sprayt als correctie doet ook geen pijn. Een lichte stroomstoot in de hals doet ook geen pijn. Een slipketting (mits "correct" gebruikt) doet ook geen pijn. Het idee van een "correctie" is ook niet dat het pijn doet, maar dat de hond het als onprettig ervaart. En ik wil mijn honden geen onprettige dingen aandoen, ik wil juist dat ze mij als iets positiefs ervaren en graag bij me zijn.

Maar misschien ben ik wel een softhearted watje wat dat betreft..

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan 3 doggies

honden foto van Ben en Bryan

" Mja, ik zie een plantenspuit als "fysieke correctie", en daar doe ik niet aan.. O-) ..want waar trek je dan de grens? Een halsband die iets in de neus van een hond sprayt als correctie doet ook geen pijn. Een lichte stroomstoot in de hals doet ook geen pijn. Een slipketting (mits "correct" gebruikt) doet ook geen pijn. Het idee van een "correctie" is ook niet dat het pijn doet, maar dat de hond het als onprettig ervaart. En ik wil mijn honden geen onprettige dingen aandoen, ik wil juist dat ze mij als iets positiefs ervaren en graag bij me zijn.

Maar misschien ben ik wel een softhearted watje wat dat betreft.. "


als ik zie hoe Ben doet als hij Bryan corrigeert (gewoon een harde snauw en soms zelfs een hap) dan is die plantenspuit echt helemaal niks. Ik had m eigenlijk aangeschaft voor de katten maar toen merkte ik dat Bryan er ook op reageerde..
Maar gewoon het laten zien dat ik de baas ben doet hier echt wonderen. Hij is zowaar gaan luisteren en ik heb al een hele andere hond dan een maandje geleden.. Want Bryan kon ook absoluut niet los.. Nu kan hij op bepaalde plekken gewoon los. Op risicoplaatsen lijn ik hem nog altijd aan, dus t familiepad in t bos, bepaalde paden in t bos waar veel pitbulls die niet met andere honden kunnen lopen en bij water houd ik m vast.. Want bij water is t gewoon.. Als Bryan er in springt dan kan ik op mn kop staan, Bryan heeft besloten dat Bryan gaat zwemmen.. Dus Bryan gaat zwemmen.

Bryan corrigeert trouwens nog hardhandiger naar Ben.. Dat is eerst een grom als waarschuwing en daarna gewoon een keiharde hap in de neus, vaak met wondjes tot gevolg. Toch lijkt Ben t helemaal niet erg te vinden.

Slipriem word eigenlijk nooit juist gebruikt.. Meeste honden met n slipriem stikken net niet.. Gewoon n wurgding dus.
Stroomstoot is geen lekker gevoel.. En water in de neus voelt echt niet prettig.. Gewoon n spuitje water op de rug daarintegen is meer van, hee er zit iets op mn rug!

En Cosmic mag je heus wel.. Maar ze moet gewoon leren wie de baas is en dat t ook voor haar leuk is als ze luistert. Bryan komt nu bijvoorbeeld in n rotvaart aanzetten als ik m roep.. Want hij krijgt dan een knuffel en een koekje! Dit is alleen bij water (nog) niet zo.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Een slipketting hoort los om de nek van een hond te hangen, en met een korte ruk geef je een "correctie", waarmee een beet in de nek (wat honden onderling doen) gesimuleerd wordt. Na deze korte ruk moet de slipketting weer meteen los en open om de nek hangen, dus van wurgen is, als je hem "goed" gebruikt (voor zover je zoiets goed kunt gebruiken) geen sprake.

Tevens ben ik van mening dat mijn honden mijn niet als hond zien, en dat ik dus ook mijn honden niet moet corrigeren zoals een andere hond dat zou doen. Sterker nog, dat kan ik helemaal niet, want ik spreek geen hondentaal. Hier in huis wordt door de honden onderling ook niet gecorrigeerd, overigens. Cosmic wil wel eens een héél zacht grommetje laten horen als ze een kluifje heeft en Punk loopt te dicht langs, maar that's it..

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" klinkt me logisch, je helpt als het ware je eigen commando's langzaam om zeep...omdat er niet naar geluisterd wordt, tot het niets meer voorstelt en je gewoon brabbelt voor je hond haha

kort op jouw vraag; ik zou de lange lijn gebruiken ja, een 10 meter lijn achter dr aan slepen, of je houdt zelf het einde vast. wordt jouw "kom hier" niet opgevolgd, dan kun je het zelf waarmaken, zodat het iig altijd wel uitgevoerd wordt.
ik zou het terugkomen altijd belonen, wordt er genegeerd en moet je zelf gaan binnenhengelen dan niet, maar een vrolijke goedzo zou ik er denk ik nog uit proberen te persen "


Goede tips!

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan 3 doggies

honden foto van Ben en Bryan

" Een slipketting hoort los om de nek van een hond te hangen, en met een korte ruk geef je een "correctie", waarmee een beet in de nek (wat honden onderling doen) gesimuleerd wordt. Na deze korte ruk moet de slipketting weer meteen los en open om de nek hangen, dus van wurgen is, als je hem "goed" gebruikt (voor zover je zoiets goed kunt gebruiken) geen sprake.

Tevens ben ik van mening dat mijn honden mijn niet als hond zien, en dat ik dus ook mijn honden niet moet corrigeren zoals een andere hond dat zou doen. Sterker nog, dat kan ik helemaal niet, want ik spreek geen hondentaal. Hier in huis wordt door de honden onderling ook niet gecorrigeerd, overigens. Cosmic wil wel eens een héél zacht grommetje laten horen als ze een kluifje heeft en Punk loopt te dicht langs, maar that's it.. "


Ik heb nog nooit iemand de slipriem goed zien gebruiken ;-) Meestal word de keel ongeveer dichtgeknepen.. En maar zeuren dat t niet werkt ;-)

Mijn honden zien mij ook niet als hond.. Vooral Ben niet. Maar Ben is enorm aanhankelijk en zou t liefst 24 uur per dag bij me plakken. Zelfs als ik bij de computer zit ligt Ben keurig op mn voet.

Bryan lag eerder overal door t huis maar begint nu ook plakkerig te worden.. Want op dit moment worden dus mn beide voeten verwarmd, want Bryan ligt ook op mn voet..
Bryan komt nu ook vaker voor een knuffel en hij pakt vaker een speeltje van de grond om samen te gaan spelen.. Dus eigenlijk, hij word leuker! Ik heb niet meer n hondje die bij t uitlaten alleen maar vooruit wilt.. Maar gewoon n jonge hond die veel moet leren.

De plantenspuit is al n paar dagen niet nodig geweest. Bryan weet nu dat ie bij de kattenbak en kattenvoer weg moet blijven en gaat niet meer op de leuningen van de bank of de vensterbank zitten :-)

Ben en Bryan zijn enorm close. Ze zijn echt helemaal gek van elkaar. En daar hoort bij dat 1 van de 2 in de ogen van de ander soms iets verkeerds doet, en dan corrigeren ze elkaar. Maar ze houden elkaar ook schoon. Ze likken elkaar de oogjes enzo.. Waardoor ik al n tijdje niet meer met n nat washandje langs de oogjes moet.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Haha, da's handig, zelfreinigende honden O-) Punk en Cosmic leven erg "langs elkaar heen".

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan 3 doggies

honden foto van Ben en Bryan

Yep ik hoef alleen soms t piemeltje van Bryan schoon te houden in de "pus" periodes.. Maar dat is dan 3 a 4 dagen en dan is t weer over.. Maar andere dingen doen ze helemaal zelf.. Ze likken elkaar wel 3 a 4 keer per dag.. Ik had t ook nooit eerder gezien maar ze doen t gewoon vaak..

Maar ze gaan ook wel eens ineens uit t niets samen door t huis rennen.. Dat soort dingetjes :-)

Bryan en Ben zijn altijd een goed stel geweest.. Bryan werd al als jonge pup altijd verzorgd door Ben, hoewel Ben het spelen pas ging doen toen Bryan ongeveer 7 maanden was.

Laatst ging Bryan een keer n uurtje met iemand mee.. Even spelen met n vriendinnetje bij t teefje thuis.. Dan zijn ze voor Ben te druk dus ik had hem gewoon even meegegeven.. Ben liep in huis maar wat te zoeken, dus ik ben maar met m naar t bos gegaan toen, dus dat is niet voor herhaling vatbaar :-)

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Ik geef hier ook even het linkje van het oefenen vanavond met Cosmic en Pauline (en ik en Ruby)...
http://www.hondenpage.com/hondenforum/161646/hierrrrrrrrr-cosmic-en-ruby!-%28foto%27s-en-filmpjes%29.php

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom negeert mijn hond mij?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Rashond uit Zweden halen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^