Wat kan je doen als je iemand zijn hond ziet mishandelen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lisanne & SiennaLisanne & Sienna

honden foto van Lisanne & Sienna

Hoi iedereen, ik hoop echt dat dit topic in de juiste categorie staat, ik wist niet goed waar ik het kon plaatsen. Vanmiddag zijn mijn zusje, een vriendin van mij en ik samen met mijn hond, de hond van mijn zusje en de hond van mijn vriendin naar het bos hier in te buurt geweest. Normaal gesproken ontzettend leuk, ze kunnen los en lekker zwemmen, maar deze keer was het een stuk minder leuk.

We waren er nog maar net toen achter ons drie dames van ik gok, 23/25 jaar oud, die met twee Staffords liepen, de ene een normale halsband en de andere had een slipketting, beide aan de lijn. Op dat moment waren onze honden los en hebben we onze honden bij ons geroepen om die dames voor ons te laten lopen, zodat wij rustig aan konden doen. 
Bij het water aangekomen waren die dames er ook, met hun honden. Ze hadden de halsbanden van de honden (dus een met slipketting, andere normale halsband) aan elkaar vast gemaakt met een riem en wilden ze laten zwemmen. Dit wilde hun honden niet, dus gaven ze een trap tegen een van de honden... "geef maar een trap" hoorden we een dame nog tegen een andere zeggen en ze deed het vervolgens ook.. Wij zijn verder gelopen, het waren echt van die associale mensen waar wij (met onze 17, 19 en 19 jaar) echt niet tegen op konden. Ik kon het ook echt niet aanzien. 

Aan de andere kant van het meertje zagen we dat ze na ruim 20 minuten nog de honden in het water hadden. Een dame was zelf het water in gegaan om de honden voort te trekken en golven te maken om over de honden heen te gooien. Ik vond het echt vreselijk om te zien.. Er waren af en toe wat voorbijgangers maar ook zij deden niets. Na een uur verder te hebben gewandeld waren we weer bij het begin, waar die dames nog steeds waren. 

De honden waren nu op de kant, een aan een boom vastgemaakt en deze hond blafte elke keer. Hier kon een dame niet tegen, dus besloot ze de hond te slaan. Ze gaf echt flinke meppen met haar slipper (geen zachte slipper). Op dat moment waren er nog twee andere mensen die voorbij liepen met hun hond, die deden net alsof ze het niet zagen. Het enige wat wij konden doen was weggaan en boos kijken (wat hen ook al opviel want we hoorden ze nog zeggen "moet je hen eens zien kijken!".

Wat kan je in zo'n situatie doen? Ik kon die mensen echt niet uitstaan en stond helemaal te trillen op mijn benen van woede. Die mensen aanspreken was echt geen optie, maar ik voel me nog steeds rot als ik er aan terug denk, die arme hondjes..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat kan je doen als je iemand zijn hond ziet mishandelen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RoosjeRoosje 2 doggies

honden foto van Roosje

Je had 144 kunnen bellen.

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

als ik het had gezien had ik meteen 144 gebeld of de politie. zelf ingrijpen kan je beter niet doen straks hebben ze een mes opzak. je weet het tegenwoordig echt niet meer

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ontzettend moeilijk. vind het altijd erin springen moeilijk als ik dat zie.

je hebt je eigen honden ook bij je, waar moet je op dat moment met je eigen honden naar toe ? ben je zonder hond dan zou ik ze zeker aanspreken, al zou ik daar ruzie over hebben, maar je hebt je eigen hond mee.

als er getrapt wordt, en geslagen, wat niet normaal is, dan zou ik , je hebt een telefoontje bij je ? bellen naar de politie.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 3 doggies

honden foto van Merry & Me

Volgende x mobiel meenemen, en de hele scene filmen (stiekem dan)..
Bellen naar 144 en doorgeven dat je bewijs hebt.

Geloof me, als je bewijs hebt werk alles beter.. helaas.

honden page profiel Jenneke88Jenneke88 3 doggies

honden foto van Jenneke88

Ik spreek, wanneer ik alleen ben, ook geen mensen meer aan. Je weet maar nooit met die gekken wat rond lopen. Heb al eens de politie gebeld omdat een honden bezitster geschopt en geslagen werd omdat ze tegen iemand dat ze hun hond moesten ophangen aan de riem.

Ik heb toen de politie gebeld en een paar stevige mannen om hulp geroepen. De jongens zijn toen gevlucht, en nooit gepakt... We hebben hen en hun hond hier ook nooit meer gezien... Wellicht op vakantie hier. Maar had ik met mijn 1,64 er wat gezegd had, had ik waarschijnlijk ook klappen gekregen.

Het beste lijkt mij om de volgende keer gewoon 144 te bellen en hen het op laten lossen. Maar zelf aanspreken zou ik niet doen.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 2 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ja, als je de kans hebt ... Zeker filmen en doorgeven...

"Geloof me, als je bewijs hebt werk alles beter.. helaas."

... is waar... maar niet altijd helaas. Want er worden ook wel "valse" aangiften gedaan ...

honden page profiel Lisanne & SiennaLisanne & Sienna

honden foto van Lisanne & Sienna

Bedankt voor de reacties! Ik wist niet dat 144 bestond en ik heb het meteen even opgezocht en opgeslagen. Voor het geval het in de toekomst nog nodig is. Nu vraag ik mij wel af of het niet strafbaar is om mensen te filmen zonder hun toestemming, ook al kan je het als bewijs gebruiken.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 2 doggies

honden foto van Merry & Me

Geen idee.
Ik heb ook gewoon een x iemand gefilmd die stenen tegen een auto gooiden om dit vervolgens aan de politie + eigenaar van auto te laten zien.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Om jezelf ietwat in te dekken ( mocht het wettelijk niet mogen ) en je bent met z'n tweetjes dan zou je nog kunnen doen alsof je je vriendin met hond filmt en als zij ietwat subtiel zo gaat staan en doen en lopen en met haar hond leuk in de weer is,  dat je het andere er ook op krijgt.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Volgens mij had je ook de gewone politie mogen bellen want dierenmishandeling.
Ik vrees dat ik er ook niet tussen zou springen.
Misschien zou ik wel omstanders hebben aangesproken het samen te doen, dan sta je toch wat sterker.
Aan de andere kant, wat doen zij als jullie ze aanspreken, weggaan en thuis die honden verder mishandelen?
Dan beter de politie bellen. En inderdaad filmen, fotograferen of misschien een kenteken opschrijven.

Over dat filmen, hun vergrijp is vele malen groter dan het ongevraagd filmen, zit daar maar niet over in.
Politie roept mensen juist op om misstanden te registreren met mobieltjes, ik denk dat ze jou weinig kunnen maken als ze zelf hun hond staan af te tuigen.

Wat een treurige meiden.:'(
De meeste psychopaten beginnen met dieren, overigens.
Wat een moraal krijg je dan mee he?
Ik durf nog geen spin plat te slaan.

honden page profiel RoosjeRoosje 2 doggies

honden foto van Roosje

144 is een onderdeel van de normale politie. Het bellen van 144 is wel sneller omdat het dan niet door gegeven moet worden, maar direct op de juiste afdeling ligt.

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 2 doggies

honden foto van Peter & Dinos

zou het zelf niet doen, mijn lontje is in zo'n geval tekort, maar beste is politie bellen en filmen

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Zolang mensen zich op de openbare weg bevinden, mag je hen fotograferen. Daar hoef je geen toestemming voor te vragen, dus ik denk dat het met filmen hetzelfde werkt. Wat niet mag is de foto/film publiceren, maar zolang je hem voor eigen gebruik bewaart, doe je dus wettelijk gezien niks fout.

honden page profiel RoosjeRoosje 2 doggies

honden foto van Roosje

Waarom mag je een bewakingscamera dan niet richten op (een deel van) de openbare weg?

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 2 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Is dat zo? Daar weet ik verder niks van.
Het kan zijn dat het met filmen anders werkt dan met fotograferen, omdat je bij film uiteraard iedere beweging letterlijk vastlegt en het bij een beveiligingscamera daarnaast ook nog om een continue-opname gaat.

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita 3 doggies

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Dat je bewijs nodig hebt, is indd waar. 
Maar je moet ook oppassen met wat voor 'bewijs' je verzameld. Filmen kunnen ze ook tegen je gebruiken. Oké ik zou ook niet weten wat je zou kunnen/moeten doen.

Wat een akelige mensen heb je toch!

honden page profiel Lisanne & SiennaLisanne & Sienna

honden foto van Lisanne & Sienna

Bedankt voor alle reacties! Ik weet nu wat ik een volgende keer kan doen als zoiets gebeurt (wat ik niet hoop).

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik word al boos als ik het nog maar hoor.. Dat zijn het soort mensen die de vooroordelen van Staffords en Boxers creëren..
En inderdaad zoals al de rest zegt, stiekem filmen (gewoon je arm naast je lichaam, en terwijl telefoon naar hun gericht) want als ze het zien heb je kans dat ze met 3 je gsm komen afnemen. En dan doorgeven aan politie inderdaad, en hopen dat zij er iets aan zullen doen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat kan je doen als je iemand zijn hond ziet mishandelen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^