Toch maar weer op cursus? Wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik zet dit nu bij volwassen honden neer, omdat Maylo nu de 8 maanden is gepasseerd en ik hem niet meer echt als een 'pup beschouw'.

Ik ben de laatste tijd steeds meer aan het twijfelen om weer deel te gaan nemen aan de cursus waar ik met Maylo de puppycursus heb gedaan. Hij zat toen der tijd al bij de volwassen honden, omdat ik niet op de puppycursus dag kon.

Nu was het voor Maylo absoluut niet nodig om bij de puppies te gaan, omdat meneertje heel goed mee kon komen met de volwassen honden en kon alle commando's die nodig waren.

Ik was eigenlijk meer puur gegaan voor de socialisatie en het was gewoon gezellig daar.

Nu merk ik dat Maylo steeds meer 'reuen gedrag' gaat vertonen en dan vooral naar honden van zijn eigen grootte en leeftijd. Het gedrag is dan vooral, snauwen en zijn haren overeind zetten. Echt een confrontatie aangaan, doet hij niet, maar hij is wel erg zelfverzekerd van zichzelf.

Hij is nu ook nog pas 8 maanden en zit volop in zijn tijd om grenzen te gaan op zoeken. Hij wordt nu ook echt een reutje, dus bepaald gedrag zal zeker hier uit voort komen. Maar ik wil niet weer zo eindigen als mijn vorige hond Ziko, die bijna met geen enkele hond kon opschieten en echt andere honden afsnauwde.

Nu dacht ik om weer de cursus te gaan volgen, waar hij eerst ook cursus deed. Zodat hij toch weer wat meer in contact komt met honden en dat ik echt weer iets gezelligs doe met Maylo. Want hij kan pas met de 1 jaar op agility, vanwege zijn groei en dit is wat ik zeker wil gaan doen met hem.

De cursus die ik dan volg, is geen gehoorzaamheid cursus. Deze cursus is echt bedoeld, dat honden leuke en praktische dingen leren, maar ook socialisatie krijgen. Er is geen examen, dus geen druk van ik moet oefenen!!

Doen of niet? Ik zal dan niet elke week gaan, zoals ik wel de vorige keer deed. Dan gaat het om de week worden en het zijn dan 10 lessen.

Edit: Plus ik moet zeker niet vergeten, het is en blijft een terriër. Die echt af en toe zijn eigen plannetje trek, als ik rechtdoor ga, gaat meneer handig linksaf en dan kan ik doen wat ik wil. Vandaag ook weer eens gemerkt. Ik lijn hem altijd aan bij een bepaald stuk, omdat daarachter de woonwijk weer begint. Nou dat dacht ik...meneer ging zijn eigen plan en vond wel dat hij het ook los kon, dus gewoon pats de straat over en jawel hoor ik kon gaan rennen! Achter hem aan! Meneer had een plas water gezien en vond dat hij zijn dorst moest gaan lessen, dus hij stond heel uitgebreid daar te drinken en ik stond hijgend, woedend en geschrokken achter hem....tja...krijg je hé met zo'n eigenwijs...






Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Toch maar weer op cursus? Wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

" Nu merk ik dat Maylo steeds meer 'reuen gedrag' gaat vertonen en dan vooral naar honden van zijn eigen grootte en leeftijd. Het gedrag is dan vooral, snauwen en zijn haren overeind zetten. Echt een confrontatie aangaan, doet hij niet, maar hij is wel erg zelfverzekerd van zichzelf. 






"
dat is geen zelfverzekerdheid, maar juist onzekerheid. een cursus is altijd goed, lekker met je hond bezig zijn, en contact met andere honden, zodat hij wat zekerder wordt.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Zo bedoel ik het niet :-D . Ik bedoel dat het zo kwa persoonlijkheid een zelfverzekerd hondje is, in die situatie wat jij bedoelt heb ik ook mijn twijfels af en toe.

Hij gaat namelijk vaak liggen als er andere honden op hem af komen en blijft ook liggen totdat ze geroken hebben of gepasseerd zijn. Als ze blijven ruiken, dan staat hij daarna ook op en ruikt ook. Dus daar zou ik zeggen onzekerheid en afwachtend.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"
De cursus die ik dan volg, is geen gehoorzaamheid cursus. Deze cursus is echt bedoeld, dat honden leuke en praktische dingen leren, maar ook socialisatie krijgen. Er is geen examen, dus geen druk van ik moet oefenen!!

Doen of niet? Ik zal dan niet elke week gaan, zoals ik wel de vorige keer deed. Dan gaat het om de week worden en het zijn dan 10 lessen. "

Dat klinkt als een hele goede hondenschool! Gewoon op een rustige, prettige manier je hond dingen leren en inderdaad niet die druk van moeten presteren. Zeker ook dat het om de week is, is alleen maar beter in mijn ogen (vanwege de opbouw van stresshormonen) :-D
Ik zeg doen ;-)

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Inderdaad, ik vind het zelf prettig dat mijn hond niet hoef te presenteren en ik ook niet. Honden hebben allemaal hun eigen karakter en zo'n examen is een moment opname, waar vaak zenuwen, stress en prikkelingen overmacht hebben.

Het is inprincipe elke week, maar je mag van hun ook om de week of om de 2 weken komen. Maak hun echt niks uit, zij hebben niet een strak schema van zo en zo gaan we het doen en dit moeten ze hebben geleerd voor deze tijd.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Persoonlijk ben ik ook niet zo voor die examens.. ik vind het belangrijker dat de band tussen hond en baas goed is, er respect is en de hond goed mee kan draaien in de maatschappij en om leert gaan met prikkels, dan dat ie netjes op commando kan gaan zitten of een rondje draaien. Sowieso zie ik ook vaak dat zo'n examen stress meebrengt voor hond en baas.  Daarnaast is zo'n examen inderdaad niet perse representatief voor de rest van de cursus..je hond kan de hele cursus prima luisteren..en dan net op examendag besluiten dat ie even niet zoveel zin heeft / er bananen in zn oren zitten.
Ga lekker genieten van je cursus samen, maak plezier, versterk je band..en iets er van opsteken gebeurt dan vanzelf wel :-D

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Ik zou lekker naar de cursus gaan! :-)

honden page profiel MarindaMarinda 3 doggies

honden foto van Marinda

Ik zou ook lekker cursus blijven doen.. lekker samen bezig blijven tussen en met andere honden en baasjes.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik ga het bespreekbaar maken hier en dan kunnen we gelijk instromen ;-)

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

ik zou ook lekker op cursus gaan.
zijn jullie ook gezellig met zijn tweeën bezig en zo te lezen hadden jullie het op jullie vorige cursus ook prima naar jullie zin.

en mocht je tegen dingen in de opvoeding aan lopen, dan kun je ze daar ook gerust stellen en geven ze je misschien wel heel handige tips en tricks.

mag ik vragen waarom je om de week zou willen gaan?

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Dat mag natuurlijk, Maylo is snel overprikkeld en om elke week te gaan is best een uitputting voor hem. Als we ergens naar toe gaan, waar veel prikkels zijn (bijv. de stad) dan is hij bijna 2 dagen knock-out.

+ Voor mij, ik ben een student en moet ook nog studeren. Ik doe een voltijd studie, die best veel tijd vergt. Hierdoor raak ik af en toe gestressed van, als ik daarbij ook nog elke week naar cursus moet is dat voor mij echt te veel. Als het mij te veel wordt, ben ik snel moe en snel geïrriteerd. Ik wil die energie niet overbrengen op Maylo en zou hij iets uithalen op cursus dan ga ik juist die spanning inzetten.

Daarom zou het voor ons beide beter zijn om om de week te gaan ^_^

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

dat is een erg goede reden, je hebt er duidelijk over nagedacht.
ik vroeg me dit af vandaar de vraag, ik kan me helemaal vinden in je antwoord.
zo heb ik er nog helemaal niet over nagedacht.

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke 3 doggies

honden foto van Janneke-Tanneke

Waar zit die hondenschool? Klinkt interessant...

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

In Venlo :-D

Puppytalk heet de cursus, ze hebben alleen:
- Puppycursus
- Basiscursus - alle honden van elke leeftijd is welkom en dit ga ik nu doen en heb met Maylo ook gedaan toen hij puppy was.
- Showtraining

Bij geen enkele cursus krijg je een examen, en de les duur 1 uur en dan mogen ze altijd nog een kwartier spelen.

Elke les is anders, dan doen ze agility, dan naast een fiets lopen hoe de honden daar op reageren, dan kan het zijn dat ze wat commando's doen, het verstop spel, dat de eigenaar zich verstop en de hond moet hem komen zoeken enz.

Het is echt niet alleen commando's en gehoorzaamheid, zij kijken ook meer vanuit de hond dan vanuit de mens.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Een heel goed idee, Laura.
Lijkt mij trouwens ook wel wat die cursus ;-)

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

In Venlo zitten ze ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Toch maar weer op cursus? Wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: gezin gezocht voor shiba inu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^