Ik snap het echt niet meer :-s

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Onze Nouki is nu 10maand en is nog steeds niet zindelijk.
Nu zet ik hem 's nacht altijd in zijn bench, maar elke morgen sta ik op en zijn bench is helemaal onder gepiest en gepoept. Nu spreek ik niet over 1 plasje, maar echt heel de bench en doeken zijn door en door nat.

Hij gaat 's avonds de laatste keer buiten om 23u30 dan doet hij buiten enkele plasjes en altijd zijn hoopje. Dan zijn we rond 24u terug thuis en gaan we allemaal slapen. Om 6u sta ik terug op om beide hondjes even in de tuin te laten. Maar als ik opsta is heel de bench terug doorweekt van de pies. ook liggen er vaak tot 2 hoopjes in de bench.

Ik straf hem niet, maar laat hem gewoon meteen buiten op het terras en maak intussen de bench terug schoon.
Als hij tijdens de wandeling een plasje of hoopje doet word hij uitbundig beloond en hij weet dan ook dat hij het goed heeft gedaan want dan komt hij meteen voor mij zitten om zijn snoepje te krijgen.

Ik heb echt al vanalles geprobeerd, maar hij lijkt maar niet zindelijk te worden. Onze chihuahua was op een leeftijd van 4maand helemaal zindelijk.

Ik weet dat niet elke hond even snel is, maar op een leeftijd van 10maand zou hij toch al een beetje vorderingen mogen maken toch?

Hoe kan ik onze witte pluizenbol zindelijk krijgen? Ik ben bang dat als het zo blijft verder gaan dat mijn vriend er echt niet meer zal tegen kunnen en dat hij dan zal eisen dat Nouki weg moet. :'(
Ikzelf vind het zeker ook niet leuk, maar ik geef het nog niet op. Mijn vriend daarin tegen heeft het al volledig opgegeven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik snap het echt niet meer :-s" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha 3 doggies

honden foto van Haike & Acha

Hey Kelly,

ik snap je helemaaal! Onze acha was met tien maanden ook nog niet 100% zindelijk. Snachts gaat ze in haar bench en toen iedere ochtend in haar bench haar behoeften!
Toen zijn we weer van 0 gestart!
Bench verkleinen, haar belonen als ze zelf in haar bench ging... Dit ging hééél goed! Ze is nu 100% benchzindelijk!

Succes, en vooral niet opgeven!

honden page profiel wilma (sanne&joda)wilma (sanne&joda) 3 doggies

honden foto van wilma (sanne&joda)

hoi kelly

ze had al lang zindelijk moeten zijn , mijn advies is ga er eens mee daar de DA toe en leg het probleem uit misschien kan hij jullie helpen,

veel sterkte

wilma

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja 3 doggies

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Hoewel niet iedere hond even snel zindelijk is vind ik 10 maanden best lang.
Ben je al bij de DA geweest om hem na te laten kijken of het niet iets medisch is ?
Wat je misschien naast de dingen die je al doet kunt doen is een babyfoon aanzetten. Het klinkt misschien raar en overdreven maar doordat je hem kunt horen, kun je zijn behoeftes voor zijn. Op een gegeven moment hoor je d.m.v. geluidjes of getippel of iets degelijks dat je hondje zijn behoefte moet doen. Wanneer je hem dan buiten zet en hij zijn behoeftes doet flink belonen zoals je nu al doet. Maar door een babyfoon ben je het plassen en poepen binnen voor.

Groetjes

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Ik ben reeds bij de dierenarts geweest met het probleem toen hij 6maand was. Ik dacht dat hij een blaasontsteking of iets dergelijks had, maar na onderzoek van bloed, urine en stoelgang is er niets gevonden.
Ik heb in mijn leven al heel wat pups groot gebracht en honden opgevoed, maar nooit was er een hond die zo moeilijk zindelijk te krijgen was.

Ik weet echt niet meer wat ik nog meer kan doen.
Ik ben nu zelfs bachbloesems aan het proberen elke dag 2x 3 druppeltjes in het drinkwater. Maar het wil allemaal niet baten.

Tot voor kort stond ik 's nachts elke 2uur op om hem even uit te laten, maar dat telkens opstaan begon bij mij echt zijn tol te eisen en heb er mij helemaal kapot door gemaakt.
Zelfs op 2 uur tijd slaagde Nouki er nog in om zijn bench te bevuilen.

Ik weet echt niet meer wat ik nog kan doen of kan uitproberen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kelly, tien maanden en niet zinderlijk ? je hebt gelijk dat duurt te lang, als je hondje niets medisch mankeert, kan je het volgende advies op volgen.

je laat hem 11.30 uit schrijf je. helemaal goed voor de laatste keer.

dan neem je de hond mee naar boven, in zijn bench naast je bed. iedere drie uur ga je met je hond naar buiten, je bemerkt als je hond zich gaat roeren, juist omdat je alert bent, ben je zo wakker. half drie zet je de wekker, en half zes. ga je met hem uit.

dan nog een advies. hij plast zijn hele bench nat, en ook poept hij zijn hele bench onder.

dan doe je wat fouts.

mijn advies, zorg dat tie om negen uur zijn laatste slok water heeft gehad, en om vijf uur zijn laatste eten hebt gehad, dat kan makkelijk met tien maanden.

ga over op vers vlees, smorgens een goeie brok, en savonds vers vlees. dan hoeft tie meer zoveel te drinken en niet meer zoveel te poepen. een hooguit twee keer per dag en meer niet.

dan heb jij je hond zo zinderlijk snachts, en op een gegeven moment slaapt jouw hond door. tot de ochtend.

ga dat maar eens proberen. heus het werkt.

honden page profiel Kirsten & CacaoKirsten & Cacao 3 doggies

honden foto van Kirsten & Cacao

Tsja.. een hele vervelende oplossing, maar wellicht een goed werkende..


Zet 's nachts een keer de wekker, om een uur of 2/3. Ga dan snel even naar buiten. Plast hij, dat is het goed. Meteen de bench weer in en lekker slapen.

En het zo steeds iets uitstellen, totdat hij lang genoeg droog blijft en jij neit meer 's nachts je ben uit hoeft.

honden page profiel eefeef 3 doggies

honden foto van eef

je hoort dit meer over dit ras,ze zijn moeilijk zindelijk te maken.toch gewoon doorzetten komt het vast wel goed

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoe groot is de benche? Hoe maak je de benche schoon? Wat doe je als hij het in zijn benche heeft gedaan? Ziet hij toevallig dat jij het schoon maakt? Het kan natuurlijk een manier van aandacht zijn, maar het kan ook dat zijn benche zijn wc geworden is. Ik bedoel bij reutjes heb je het probleem dat ze vaker over een plasje heen willen plassen om zo aan te duiden dat dit zijn terratorium is. Zo kan dat natuurlijk ook met de benche gebeuren als niet alle geurtjes er uit zijn! Ik denk ook dat het het beste is om even een tijdje de wekker gaan te zetten en dit weer langszaam afbouwen. Misschien moet je de hele zindelijkheidstraining weer even opnieuw doen, zodat je hondje merkt dat het hem wat oplevert als hij buiten zijn plasje doet. En de benche even goed ontsmetten en daarna inspuiten met deoderant. Dan is de geur van hem er echt wel uit! Verder natuurlijk de benche zo klein mogelijk houden zolang de hond nog niet zindelijk is. Succes....

Groetjes MOnique

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Ik heb al geprobeerd om hem 's nachts om de 2uur uit te laten, maar dan slaagt hij er nog in om zijn bench te bevuilen.

Het drinken neem ik al weg om 8u en pas 's morgens krijgt hij het terug.

Als voer krijgt hij nu 's morgens om 7u farmfood en 's avonds om 18u krijgt hij duck pens compleet of dynamiek met nog een beetje karnemelk achteraf.

Soms heb ik het gevoel of hij het echt doet omdat hij zich in de steek voelt gelaten als we naar bed gaan.
Normaal lopen de honden dag en nacht vrij rond in het huis, maar omdat Nouki niet zindelijk word hebben we 2 maand geleden toch 2 benches aangeschaft.
Onze chihuahua is volledig zindelijk, zowel in de bench als los in huis. Maar Nouki lijkt maar niet te begrijpen dat de bench niet mag bevuild worden.

Bij de vorige eigenaar zat hij (volgens wat ik heb gehoord) 24u/24u in een bench waar hij zijn behoefte verplicht in de bench moest doen want de eigenaar ging er niet mee wandelen en de hond kwam nooit buiten.
Hij was toen 3maand dus ik dacht dat het allemaal wel goed ging komen omdat hij nog zo jong was. Maar blijkbaar is het toch iets moeilijker dan ik had vewacht.


honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

De bench is net groot genoeg.
Hij heeft eigenlijk geen plaats om ergens een plasje te deponeren zonder dat hij er last van heeft.

Maar hij is ook helemaal niet vies van zijn urine. Hij gaat dan ook in zijn eigen urine liggen.

De bench maak ik schoon met een product dat word gebruikt om hondenkennels schoon te maken.
En nadien poest ik nog eens na met dettol
Maar deodorant heb ik nog nooit gebruikt nadien.

Als ik 's morgens naar beneden kom en hij heeft zijn bench bevuilt dan neem ik hem er gewoon uit en ga met hem naar de tuin. Als hij daar dan zijn behoefte doet beloon ik hem en laat ik nadien de hondjes nog even op het terras spelen terwijl ik de bench ga schoonmaken. Dus hij kan het niet zien als ik ze schoonmaak.

honden page profiel Kirsten & CacaoKirsten & Cacao 3 doggies

honden foto van Kirsten & Cacao

Tsja, als hij gewend is geweest alles in de bench te doen, is dat toch moeilijk af te leren.

Maar eigenlijk.. het beste is voorkomen. Dus een paar keer per nacht er uit, laten plassen. En natuurlijk BELONEN :-) Maakt de bench, zoals gezegd, kleiner.


Even over een hele andere boeg.

Misschien heeft hij zulke vervelende ervaringen aan de bench, dat je eens zou moeten proberen hem met de deur open te laten slapen. Stukje grond afbakenen met kranten, en dan kijken waar de behoefte komt. In de bench of daarbuiten.

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Als de bench open staat doet hij zijn behoefte buiten de bench. Ik had een puppytrainer staan en daar deed hij dan zijn behoefte op.
Ik heb al gedacht om de puppytrainer terug boven te halen, maar de dierenarts heeft dit afgeraden en beweert dat ik dan alleen maar het probleem verschuif.
Maar ik persoonlijk vind het toch beter dat de hondjes los blijven 's nachts en Nouki zijn behoefte doet op de puppytrainer dan dat ze beide in de bench zitten en Nouki zijn bench bevuilt.

honden page profiel alfred,.alfred,. 3 doggies

honden foto van alfred,.

oke er aan gewend dus,

uhm mischien mogelijk om je hondje 2 weken lang iedere 2 uur uit te laten ,en ook snacht,s een keer ?

voor honden die s,nachts poepen kan je eventueel het eet progamma, vervroegen , zodat ze s,avonds laat nog hun laatste behoefte kunnen doen ,

gr alfred,

honden page profiel dogloverdoglover 3 doggies

honden foto van doglover

Lees niks over overdag en zindelijkheid?
Een hond die niet zindelijk is zal dan ook overdag weleens wat deponeren in de bench lijkt mij..
Zou het hondje gewoon eens los laten in nacht en dan kijken wat er gbeurd is.
Misschien de bench ( tijdelijk) even wegdoen.
Je zal de 'gewoonte' moeten doorbreken denk ik.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Mag ik vragen wat welke Bach remedie je gebruikt? Ik ben zelf Bach therapeut (hoewel ik er niet veel mee doe), maar ik kan me niet voorstellen dat je tegen onzindelijkheid een passend middel kan vinden.
Druppels door het drinkwater doen werkt toch al niet, dan verdun je het teveel. Het komt vrij nauw hoever je de druppels verdund. Alleen de juiste remedie in de juiste potentie zal helpen.

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Hey Nienke,

Ik gebruik voor Nouki crowea bloesem en grey spider fower bloesem.
Ik heb geen verstand van bachbloesems maar dit hebben ze mij aangeraden.

honden page profiel Carine BollenCarine Bollen 3 doggies

honden foto van Carine Bollen

ik ben géén Bach therapeut, maar in het drinkwater heb ik ook altijd m'n twijfels over (mij hebben ze OOK al gezegd dat het KAN..?!?):
wat als ze hun hele bak niet leegdrinken??? Hoe wéét je uberhaupt of ze de nodige dosis binnen krijgen?? Als er idd al een methode bstaat tegen onzindelijkheid....

maar vroeger die laatste maaltijd geven lijkt me wél een optie, en idd misschien eens proberen UIT de bench 's nachts???

groetjes,
Carine en de bende

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Heeft ie een waterbak in de bench?

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

oh sorry, zie nu dat je de waterbak om 20.00 weghaalt...

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Ik zoek het meer in de voeding.. ;-)

Alles wat er uit komt, moet er ook in gegaan zijn.. :-D

Van brokken moeten honden veel drinken..
Ik weet niet of Kelly de bak met brokken de hele dag tot de beschikking heeft..

Zo ja, weg halen en één of twee keer per dag eten geven..

Zo nee, dan drinkt je hond misschien overdreven veel op de vele granen die in de brokken zitten..

Ik zou je willen adviseren eens 'versvoer' te geven..
Sterre weegt rond de 30 kilo en krijgt 600 á 700 gram per dag..
Daar heeft zij 's morgens één hoopje van de rest in door het lichaam opgenomen...

Van vlees, drinken de honden amper water omdat versvlees al vochtig van nature is..

Er zijn heel verschillende diepvriesvoeders..

In div. prijsklasse..

Succes, lieve groet, Ilja

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Denk je dat het stress is bij je hondje? Vanwege de Bach Bloesems bedoel ik.
Dat hij dit uit angst doet misschien? Dan zou ik idd de bench mee op de slaapkamer nemen om hem tot rust te brengen.

Verder zou ik helemaal overgaan op vers voer, barf of een goede kvv, en hem dan 1x per dag eten geven, dan hoeft hij ook niet meer zoveel te poepen, ook gaat hij minder drinken en dus hoeft hij ook niet zoveel te plassen.


honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Bach Bloesems werken enkel op emoties. En onzindelijkheid is geen emotie. Dus ik zie er echt helemaal niks in dat deze middelen zullen helpen. Het zijn de onbekendere Bach remedies die je gebruikt, het hoort niet bij de oorspronkelijke Bach remedies. Ze kunnen heel goed helpen hoor, ik heb er ook ervaring mee, maar alleen als ze echt voor je hond uitgekozen worden door een Bach therapeut (die ook met deze remedies werkt.) Maar ik neem aan dat ze niet door een therapeut aangeraden zijn, want dan had diegene er ook bij verteld hoe je het verdunnen moet. (4 druppels van de remedie in een pipetflesje van 30ml. aangevuld met bronwater en hiervan minimaal 4 keer per dag 4 druppels rechtstreeks op de tong geven.)

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Het is een klein winkeltje waar ze alleen maar eterische oliën, celzouten, bachbloesems,... verkopen.
De vrouw in het winkeltje noemt zichzelf een therapeute, maar ik heb er geen enkele ervaring mee dus ze kunnen mij eigenlijk wijsmaken wat ze willen.

@ Dorby:
Ik denk niet dat het stress is ofzo, want hij is heel rustig in de bench. Maar ik had het verhaal verteld aan de vrouw van het winkeltje en ze vertelde mij dat deze bachbloesems zeker zouden werken.

Is het dan niet te weinig als hij slechts 1 maal per dag eet?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Bij honden die opgroeien in een vuil nest, kunnen veel moeilijker zindelijk gemaakt worden. Normaliter houdt een hond zijn nestje schoon, maar omdat jouw hond gedwongen werd om zijn nest te bevuilen, is hij het eigenlijk 'normaal' gaan vinden. Lijkt me een hele lastige situatie zo. Het enige wat je idd kunt doen, lijkt mij, is weer opnieuw beginnen met zindelijkheid en om de zoveel uur naar buiten... :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik snap het echt niet meer :-s" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^