fabel of waarheid betreft casteratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

Wat vinden jullie ....groeit een hond die gecastereerd is wel mooi of niet mooi uit??? Dus fabel of waarheid??? mij is verteld dat de groeischijven later sluiten als je ze redelijk vroeg laat helpen en dat ze 10 maanden langer door groeien ....mijn ervaring is met mijn vorige honden die ik allemaal heb laten helpen met 9 maanden mooi en breed zijn uitgegroeid , ben benieuwd naar jullie mening en ervaring??!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "fabel of waarheid betreft casteratie " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Waarheid...een hond die te vroeg gecastreerd wordt kunnen niet goed uitgroeien.
Let wel het hoeft niet.
Als je je hond hebt laten castreren op vroege leeftijd weet je niet of ze mooi zijn uitgegroeid je weet namelijk niet hoe het anders had gegaan.
Naast het groei proces kan een hond in pup of pubergedrag blijven hangen (zie het bij de hond van de buren, onze eigen golden etc.)

honden page profiel Dorien & LucaDorien & Luca 3 doggies

honden foto van Dorien & Luca

Wij hebben het 2 weken terug laten doen en dinsdag word hij een jaar.. achteraf had ik het liever gedaan bij 9 a 10 maanden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hormomen zijn nodig voor de opbouw van het skelet en ook het karakter.

wanneer hormomen al heel jong wegvallen en het bot nog niet volgroeid is kunnen er later problemen ontstaan, zoals zwak bot en orgaan kankers als de hond gecastreerd wordt.

ook op latere leeftijd, niet alleen bij jonge honden, als er geen hormonen meer zijn, dan ook gaat het bot achteruit, kijk maar bij mensen, die krijgen ook geen mooie botopbouw meer, integendeel, grote kans op osterporose .... dierenartsen zijn er ook van terug gekomen om als het even niet hoeft te castreren, hormonen heeft iedereen nodig.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 2 doggies

honden foto van Landseer ect

" Naast het groei proces kan een hond in pup of pubergedrag blijven hangen (zie het bij de hond van de buren, onze eigen golden etc.) "
En bij onze Newfy/flatcoat reu. ;-)
Hij blijft vreselijk lang in z'n hyper gedrag hangen.
Heb er uiteraard niet voor gestudeerd, maar wat ik er inderdaad ook van begrepen heb bepalen de hormonen ook voor een groot gedeelte het karakter.
De drift, de beheersing.

Maar, de dames hebben daar over het algemeen meer ervaring mee....

honden page profiel KoeiKoei 2 doggies

honden foto van Koei

Osteoporose is een verzwakking van het bot door onvoldoende kalkopname tgv een viatamine D3 gebrek en heeft niets te maken met castreren.
(Oudere) mensen krijgen D3 gebrek door te weinig zonlicht. Veel vaker buiten komen en gematigd zonnen is een goede remedie voor iedereen.
Verder producten eten die van nature D3 bevatten zoals vis. Geldt voor dier en mens. D3 pillen en poeders toegevoegd in voedsel werken in de meeste gevallen niet, maar is als reclamemiddel uitstekend.
Dus allemaal iedere dag een uurtje naar buiten en met opgestroopte mouwen de tuin of de natuur in.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

" Wij hebben het 2 weken terug laten doen en dinsdag word hij een jaar.. achteraf had ik het liever gedaan bij 9 a 10 maanden. "


Waarom zou je dat liever gedaan hebben?

honden page profiel Dorien & LucaDorien & Luca 3 doggies

honden foto van Dorien & Luca

"

Waarom zou je dat liever gedaan hebben?

"


Hij zat nu al in de fase van teefjes ruiken.. overal tegen aan rijden etc etc bij 8 a 10 maanden is het meestal nog niet zo erg. Maarja is voor iedereen persoonlijk

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

Dank jullie wel voor jullie reacties!!!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

"

Hij zat nu al in de fase van teefjes ruiken.. overal tegen aan rijden etc etc bij 8 a 10 maanden is het meestal nog niet zo erg. Maarja is voor iedereen persoonlijk "


Oke..
Ik was gewoon benieuwd naar de reden en daar heb je wel een punt.. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "fabel of waarheid betreft casteratie " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Advies bij Hartruis gevraagd.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^