Is Cesar Milan nou echt zo geweldig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier geen geluid te horen bij het filmpje, zie alleen de beelden maar , meer niet.

een hond die baknijd heeft, laat de hond dan alleen en rustig eten, heb je kinderen ? zorg en leer je kinderen dan dat ze als de hond te eten krijgt, niet bij de hond kunnen komen.

als volwassene kan je de hond of buiten apart eten geven en je kinderen op dat moment binnen houden, hoelang duurt het eten van een hond ? laat hem het vertrouwen dat er rustig gegeten kan worden.

en ik ken heel de hond daar niet, maar de hond wijkt uit angst en niet voor respect van Cesar, als de hond respect zou hebben, zou die alleen waarschuwen en niet bijten, en Cesar is flink gebeten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is Cesar Milan nou echt zo geweldig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

" eigenlijk wil ik hier niet eens op reageren, maar respectloos voor de hond, wat hij daar doet.

de hond eet, vertrouwt dat er geen haar gekrengt wordt, en in een reflects zit hij te graaien in de bak van de hond, niet zo raar dat de hond, Cesar is een vreemde op dat moment, zijn baas staat op de achtergrond, hem pakt.

en dan dwingt Cesar de hond respect voor hem te hebben ?

er zijn zoveel manieren om als een hond baknijd heeft daar rustig in te trainen, maar moet dat op deze manier ?

Cesar zal van deze hond nimmer het respect krijgen, nimmer, ja de hond zal uit angst hem met rust laten, maar een band zal het nimmer worden, de hond wordt gedwongen, maar een band zal die nimmer met deze hond krijgen. "


Inderdaad, opzich vind ik niet dat je baknijd echt moet toelaten, maar zeker niet zo aanpakken! Maakt het enkel erger in mijn ogen.. 
Vino heeft ooit 1x naar me gesnauwd toen we haar net hadden en ben er meteen aan gaan werken, nu kan ik alles met haar doen als ze eet, zou zelf mee mogen eten van haar bij wijzen van spreken.:-D

Maar ik was daarstrax samen met Jana ook hier op het forum naar een hondenschool gaan luisteren die heel positief werken, en de baas gaf een mooi voorbeeld.
Wat zou jij doen als iemand 200 euro van je zou willen afpakken? Ik denk niet dat je dat zomaar zal laten gebeuren en dat je die ook zou willen tegenhouden.. Kan je er een beetje mee vergelijken!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Helaas is dat een achterhaalde en onjuiste gedachte,dat een hond maar te allen tijden moet accepteren dat er iets wordt afgepakt,dat een eigenaar dat "moet kunnen" doen,want eigenaar is DE baas en bepaalt!
Zo werkt niet helemaal bij honden.
Wanneer de hond en eigenaar elkaar leren vertrouwen,respecteren is het niet nodig om in bepaalde situaties in aanval te gaan!
Verstandig is om een vertrouwensrelatie met samenwerken te creeeren,met (bege)leiding,zonder dwang,zonder fysieke acties,zonder eeuwige strijd,gewoon in harmonie,zoals het de bedoeling is!
:-D ;-)



honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

ik ken er niet zoveel van als jullie. Maar is het niet zo dat de hond onderaan in de roedel staat in een gezin en dat jij altijd aan zijn eten moet kunnen komen ?

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

"  En ja dan vind ik best dat er eens een harde hand mag gebruikt worden als het zulk goed resultaat oplevert. "

Thank you!!!
Hehe, eindelijk iemand die het zo ziet als ik.
Ja, natuurlijk zijn er wel gevallen waarbij Cesar gegrepen wordt, meerdere gevallen zelfs. Is dat nou echt raar? Ik vind het knap dat hij nog leeft als je ziet met wat voor dieren hij soms werkt.
Hij geeft deze beesten tenminste een kans. Hij doet zijn best om de fouten die andere mensen gemaakt hebben, te herstellen. Zo vaak zie je een hond die uit het asiel is gehaald 'want anders zouden ze hem afmaken'. Deze mensen willen iets goeds doen, maar de hond blijkt door de vorige eigenaar volledig verkloot (met gebrek aan beter woord) te zijn. Ze staan bijna op het punt om hem maar terug te brengen, maar staan te huilen bij de gedachte eraan.
Uiteindelijk blijkt dat de hond super lief is, maar gewoon de slechte gewoonte van zijn vorige eigenaar nog in zijn kop had en hij kende gewoon nog niks anders.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb zelf geen kinderen en een hele makkelijke hond, dus ik heb sowieso geen ervaring met een hond met bak/voernijd. Denk wel dat er betere manieren zijn dan in bovenstaand filmpje. 

Weet verder ook niks over mogelijke andere issues die de hond al dan niet heeft, ik ga nu puur af op het filmpje (het eerste filmpje wat Isha plaatste, die zonder uitleg van CM). 

En dan nog steeds: als je de hond gewoon buiten eten geeft en de deur even dicht doet kan kindje niet naar buiten en kan hond kindje niet bijten.

Maar nogmaals, misschien heb ik makkelijk praten als kinderloze en met een (wat eten betreft ;-)) makkelijke hond.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vind het jammer dat mensen zo dom zijn om allerlei handelingen van hem te kopiëren.
Een chi hier in de straat wordt op de rug geklapt omdat ze blijft keffen tegen min hond, dat soort dingen.
Echt, in de basis vind ik dat hij best wat dingen goed doet, maar ik vrees dat al die uitzendingen ook heel veel kwaad hebben gedaan.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Daarom staat er ook uitdrukkelijk bij dat de handelingen die hij doet niet zonder enige professie moeten worden gedaan. Helaas zijn er mensen die het negeren en wel gaan uitproberen.

Net zoals bij stuntprogramma's er wordt duidelijk gezegd niet nadoen en wat doen sommige mensen? Ze doen het na...zo'n dingen blijft je toch houden... ;-)

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

" Kwam nog een ander filmpje tegen,hier zijn ook duidelijk de signalen te zien.
Er wordt een leuk verhaaltje van gemaakt,met een grappig muziekje op de achtergrond maar de hond voelt zich duidelijk niet prettig!


"
ik.....zie niet hoe dit met het onderwerp te maken heeft.
Je weet dat niet alle honden het optrekken van de lip als agressie zien? De meesten natuurlijk wel, maar dat is dus zeg maar het 'leuke' aan honden, het zijn geen wilde dieren meer en het natuurlijke instinct voor lichaamstaal zit er niet meer helemaal in...

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik ben niet met alles eens wat CM doet maar wel voor een groot deel. Hij doet veel goede dingen en in zijn nieuwe afleveringen doet hij veel dingen niet meer die hij eerst wel deed.

Dat filmpje met die labrador is al talloze keren getoond hier op het forum. Ik ben geen echte kenner van honden lichaamstaal en veel mensen op het forum hier ook niet (terwijl ze het wel denken even grof gezegd), maar hij maakt hier ook een fout in en daar leert hij zelf ook weer van en andere ook.

Sommige dingen die hij gebruikt zijn bij bepaalde honden echt onnodig en bij andere wel weer. Het zal altijd een gevoelig onderwerp hebben. Ik ben bijv. absoluut geen fan van Martin Gaus...belachelijke man als je het mij vraagt. Terwijl andere hem weer top vinden.

Zo blijf je dat heen en weer kaatsen toch houden. Beste is gewoon iedereens mening te respecteren.


honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Nee Anny,is niet helemaal juist!
Dit is wat er altijd gedacht werd,na een onderzoek dat gedaan is,later bleek dat de basis van het onderzoek niet juist was,is het onderzoek opnieuw gedaan en daar kwamen andere theorieen uit.
Uit het eerste onderzoek kwam idd dat er een rangorde was,1 die bovenaan stond was de alpha en de dominantste en bepaalde dus alles.
Het tweede en juiste onderzoek,daar bleek uit dat wolven helemaal niet met elkaar in strijd gaan maar juist conflictvermijdend zijn,tenzij ze echt erg bedreigd werden,leefden in harmonie met vader,moeder,familie in harmonie.
Dominantie werd altijd,vanwege dat 1e onderzoek,gezien als overheersend in negatieve zin,altijd laatste woord willen,claimen,agressie maar zelfs bij plassen,wanneer een hond plast bij de plas van een ander,wordt dat gezien als dominant maar daadwerkelijk is het puur communiceren van honden onderling.
Na het 2e onderzoek is gebleken dat dominant iets heel anders inhoudt,een hond die zich dominant gedraagt is,rustig,vriendelijk,conflictvermijdend,zelfzeker,accepteert veel.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

En is het je wellicht opgevallen dat Cesar dat ook zo behandeld?Hij zegt altijd dat een roedel altijd stabiel moet zijn. Als een hond/wolf in het roedel instabiel is, vormt dat een gevaar voor het overleven van het roedel. In het wild zul je het bijna niet zien, maar lang leve de mens, wij weten het wel voor elkaar te krijgen.
Hij doet namelijk helemaal niet met stabiele honden wat hij wel doet met de honden in de show, want bij de stabiele honden is het niet nodig.
In zijn eigen roedel, met de stabiele honden, is hij inderdaad alleen rustig - je zult hem niet gillend zien rondrennen - , vriendelijk - lekker spelen met de honden met de bal of in het water - conflictvermijdend - hij zoekt het gevaar heus niet bewust op, het gevaar ontstaat door instabiele honden - , zelfverzekerd - spreekt bij Cesar wel voor zich - , accepteert veel - geen agressie uiteraard, maar wel lekker rondrennen en dollen.

Wat jij dus eigenlijk onbewust zegt, is dat Cesar Millan het wél goed doet! XD

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Mooie is dat 'in het wild' honden geen roedels vormen. De enige groepen bestaan uit moeders met hun jongen. Zie het onderzoek van Raymond Coppinger.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" ik.....zie niet hoe dit met het onderwerp te maken heeft.
Je weet dat niet alle honden het optrekken van de lip als agressie zien? De meesten natuurlijk wel, maar dat is dus zeg maar het 'leuke' aan honden, het zijn geen wilde dieren meer en het natuurlijke instinct voor lichaamstaal zit er niet meer helemaal in... "


Naar aanleiding van je vraag over signalen in het filmpje van CM,heb ik dit filmpje geplaatst,omdat hier ook veel signalen te zien zijn!
Even een bijkomend voorbeeld!
:-D

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" ik.....zie niet hoe dit met het onderwerp te maken heeft.
Je weet dat niet alle honden het optrekken van de lip als agressie zien? De meesten natuurlijk wel, maar dat is dus zeg maar het 'leuke' aan honden, het zijn geen wilde dieren meer en het natuurlijke instinct voor lichaamstaal zit er niet meer helemaal in... "


Naar aanleiding van je vraag over signalen in het filmpje van CM,heb ik dit filmpje geplaatst,omdat hier ook veel signalen te zien zijn!
Even een bijkomend voorbeeld!
:-D

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

oh, oké, ik zat nog met specifiek Cesar in mijn hoofd :p
Maar ja, wat de signalen betreft snap ik je dan wel. Maar wat ik net ook zei, gedomesticeerde dieren willen de natuurlijke lichaamstaal nog wel eens kwijtraken.

Ik ken bijvoorbeeld een maltezertje dat als een debiel gaat kwispelen als je binnen komt lopen, maar ook zijn lip optrekt. En geloof me, bij deze is het echt geen agressie;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Dat kan ook een submissive grinn zijn, dus misschien is het wel niet zomaar lip optrekken.
Er is zo veel meer in lichaamstaal te zien. Daar heb je wel wat oefening voor nodig, en vaak geven honden die signalen wel, alleen worden zo door ons niet gezien, dat is dus andersom.

In het filmpje van CM laat de hond al heel veel signalen zien voordat hij uitvalt. Hij ontwijkt, hij kijkt weg, hij doet alles om CM te ontwijken, alleen weet hij van geen ophouden, en pas als de hond geen enkele andere keus meer heeft valt hij uit. 
Baknijd kun je op zoveel andere manieren af leren, dit is echt overbodig. Het gaat juist om vertrouwen en je leert de hond zo alleen maar te wantrouwen.

Het grootste gevaar van CM vind ik dat men denkt dat er voor alles een eenvoudige oplossing is.
Sommige mensen worden er erg onzeker van. 'Als het zo eenvoudig is, dan ben ik vast geen goede leider' terwijl bijna alle gevallen met langdurige training zijn op te lossen.
Het lijkt te werken. Maar doet het niet. De hond gaat conflictvermijdend gedrag laten zien, en zo lijkt het even opgelost, maar op de lange duur is het dat zeker niet.
Als je gedrag wil veranderen of aanleren kan dat ook met positieve opvoeding, alleen is daar meer tijd voor nodig.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

En ik ben het trouwens niet helemaal met je eens wat je tegen Anny zei. Als eigenaar van de hond moet je wel degelijk bovenaan staan en dominanter zijn. Wat je zelf zei, dominantie betekend niet agressie, maar gewoon, grof gezegd, de meest 'wijze' van de groep.Verder vind ik wel degelijk dat je ten alle tijden bij het eten van de hond moet kunnen. Ik vind het inderdaad onnodig om een hond uit te dagen door te pas en te onpas door zijn bak te gaan woelen, maar het moet in principe wel kunnen. Stel dat er iets verkeerds in zijn eten terecht is gekomen (en dan niet antwoorden met dat je ervoor moet zorgen dat dat niet gebeurd, want het is een stel-dat-geval)
Als de hond op wat voor manier dan ook iets verkeerds in zijn eten heeft zitten wat gevaarlijk kan zijn, dan moet je dat toch meteen weg kunnen halen zonder het risico dat hij je hand probeert af te bijten?
Of zit ik nou fout en moet je rustig wachten tot de hond zelf in de gaten heeft dat er iets niet klopt of dood neervalt?
(even heel zwart-wit, maar wel serieus)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Je moet in principe wel bij zijn eten kunnen, maar dat kan ook heel goed op een andere manier geleerd worden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik heb een hond uit een asiel gehaald die daar 4 jaar gezeten had, je kon haar een redzone hond noemen, een bijtverleden en uitvallen naar echt alles, en als je in de buurt van haar etensbak kwam leek ze een soort wilde wolf.
Ze vertrouwde gewoon niets en niemand. En dat is het cruciale in een relatie: vertrouwen. Als dat er eenmaal is gaat alles als vanzelf.

Ik hoefde alleen maar wat geduld te hebben, haar rustig laten wennen, haar laten zien dat ik iemand ben wie ze kan vertrouwen iemand die haar eten niet afpakt. 
 En na een tijdje kon ik gewoon langs haar lopen en nu komt ze nu  zelfs met een botje aan mijn voeten liggen knagen. Ik heb haar gewoon bewezen dat ik te vertrouwen ben. Toen iemand een blikje hondenvoer waar rattengif in zat in onze tuin had geplaatst en zij dit uiteraard vond kon ik het ook met gemak afpakken, omdat ze me vertrouwde. Ik kom eigenlijk nooit bij haar eten omdat ik het heel belangrijk vindt dat ze in alle rust kan eten, maar als het nodig moest zijn zou ik nu wel gewoon iets uit haar bak kunen halen..

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Ik ben persoonlijk helemaal weg van Cesar Millan. Echt groot fan.

Veel van mijn argumenten zijn reeds genoemd, maar ik ben het vooral eens met Erika: mensen die het thuis gaan doen zijn verkeerd bezig..

Vandaag heb ik de docu gezien van Cesar Millan over welke ervaringen hem hebben gevormd tot hoe en wie hij nu is. Op NatGeo was dat. Echt heel bijzonder.

Nee, ik heb niks op hem aan te merken, daarnaast is zijn nieuwe show: Leader of the Pack", een show waar iedereen wat van kan leren.. Echt wow..

honden page profiel --

honden foto van -

De goede en slechte dingen van CM zijn door de meesten al opgenoemd, dankzij dit forum heb ik ook geleerd dat er ook andere manieren bestaan. 
Wat voor mij de doorslag geeft is in dit filpje: http://www.youtube.com/watch?v=yXE-fwI0SWU#t=2m25s  (2min. 25 ) , hoe Junior gelijk ineenduikt wanneer CM 'boos' wordt.. Ik zou nooit willen dat mijn hond zo bang van mij was. Dan liever iets minder gehoorzaam, maar lekker gelukkig zichzelf zijn, dan  100% onder appèl maar bang zijn voor me. 
Nu heb ik het uiteraard over de gemiddelde gewone huishond, wat Junior is. Niet hoe hij met red-zone cases omgaat, want daar heb ik voor de rest geen verstand van.

Edit: wat ik ook heel typisch vind in het filmpje, om 5:40 zie je Junior weer met dat balletje spelen, wat dus niet mocht van CM. Oftewel, zo gauw CM niet kijkt, gaat hij lekker door met wat dus van zijn baas niet mag (spelen onder etenstijd). Hij heeft dus geleerd bepaald gedrag wel of niet te tonen zo gauw CM kijkt, maar zo gauw de baas niet oplet gerust z'n eigen ding te doen.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

oke, dit is de laatste waar ik op reageer XDsorry, maar op deze moet ik gewoon wel reageren.
Junior 'duikt hier niet ineen'. Geloof me, dit weet ik echt. Ik heb nu twee honden, waarvan één een pup. Als de pup iets doet wat niet de bedoeling is, corrigeert de oudere hond haar vaak. Dat is niet op agressieve manier, maar je ziet dat ze gecorrigeerd wordt, omdat ze op die manier op haar zij/rug draait. Dat is wat Junior hier doet.
Hij is niet bang, echt niet. Als een hond uit angst in elkaar duikt, dan zie je hem in een schokkende beweging omlaag duiken, met zijn buik tegen de grond en de kop of licht omhoog gedraaid of weggedraaid.
Junior laat zich rustig naar beneden zakken en draait in dezelfde beweging op zijn rug. Dit is gewoon onderdanig omdat hij gecorrigeerd wordt, geen angst.

honden page profiel --

honden foto van -

Is dat zo? Kijk, zo leer ik hier weer wat..
Is een van jouw honden dan ooit zo voor jou op z'n rug gerold, of alleen naar de oudere hond? 
Honden corrigeren nou eenmaal 'heftig', maar ik heb niet de drang om op een hondenmanier te corrigeren. Vooral omdat Junior nog maar een jonge hond is, lijken me er betere manieren om hem gedrag aan te leren.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Oke, ik ga denk ik stoppen op dit topic, want mijn laptop gaat raar doen zodra er twee pagina's zijn (hij gooit de berichten door elkaar en dan is het moeilijk de laatste te vinden -.-' )Wat ik vind van Cesar Millan:
Pluspunten:
Geeft dieren een nieuwe kans
Helpt honden van angsten, agressie e.d. af
Zorgt dat mensen een andere, betere kant van onder andere pitbulls te zien krijgen
Zorgt dat duizenden honden niet onnodig worden afgemaakt

Minpunten:
Maakt gebruikt van e-collars
Maakt soms gebruik van methodes die de eigenaren niet willen gebruiken (was een aflevering waarin hij een e-collar wilde gebruiken op trilfunctie, maar dat wilden de eigenaren liever niet. Hij bleef erover doorgaan tot ze toestemden)
_______________________________________________________________
En als edit:
Toch denk ik wel dat hij in sommige gevallen wandelende tijdbommen creëert. Bij sommige honden is er gewoon echt geen redden meer aan, maar hij blijft proberen. Dan lijkt het goed te gaan, maar je weet gewoon dat die hond weer terug zal vallen, vroeg of laat... 
(gelukkig heb ik hier weinig van gezien)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Als het om de veiligheid gaat,kan het ook op een andere,positievere,meer vertrouwelijk,minder dwingend gedaan worden!
Er zijn bepaalde oefeningetjes voor om honden zelfbeheersing te leren bv en iets te eten wanneer de eigenaar het veilig verklaard! :-)

Boven de hond staan,de baas spelen is niet de enige manier om met een hond om te gaan.
Een hond heeft idd leiding nodig,moet grenzen leren,maar dit kan bv door constant te zijn in de leiding,door wederzijds respect,elkaar de rust en ruimte te geven,letterlijk en figuurlijk!

Wanneer bv een gezin met kinderen voor een hond kiest,moet dit een bewuste en weloverwogen keuze zijn,waar men 100% achter staat en waar men zich 100% voor wil inzetten.
Kinderen en een hond moeten leren met elkaar om te gaan!
Een hond moet leren rustig te reageren op kinderen,moet leren kinderen met rust te laten wanneer er eten in het spel is,een kind moet net zo goed leren een hond met rust te laten wanneer deze op zn eigen plekje ligt,ligt te slapen,te spelen,op een bot te kauwen,te eten!
Kids moeten leren dat er niet naar de hond gerend mag worden,niet van achteren en plotseling benaderen,hier kan een hond van schrikken,knuffelen/vastpakken vinden vele honden helemaal niet fijn,hier kan rekening mee gehouden worden!
En altijd,te allen tijden,onder toezicht,nooit,nooit een hond en een kind alleen laten,ook niet voor een paar seconden,je weet nooit wat er gebeurd!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Filmpje plakken wil niet, maar de link wel.
Echt de moeite waard om even te kijken hoe je ook voedselnijd kunt aanpakken

http://youtu.be/xjpP5EZC7HI

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Jaaaa,hier wordt ik vrolijker van! :-D
Dit is gewoon een veel leukere,positievere manier,top! ;-)

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

" Filmpje plakken wil niet, maar de link wel.
Echt de moeite waard om even te kijken hoe je ook voedselnijd kunt aanpakken

http://youtu.be/xjpP5EZC7HI
--------------------------------------------

;-)
Veeeeeeeeeeel prettiger!! "

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Over Junior bij CM.. dat honden mogelijk zo onderling communiceren,dat kan,maar dat mensen dan het willen nadoen bij de hond,dat is natuurlijk niet realistisch.
Honden zijn honden en wij zijn mensen,sommige dingen kunnen wij als mens mogelijk toepassen maar ook heel veel dingen niet,qua communicatie en correcties.
De correcties en de manier van correcties van honden onderling,de handeling,gebeurd op een specifieke manier,op een specifiek moment,kunnen wij onmogelijk gaan nadoen.
Dus de uitspraken als "Ja,maar de moederhond pakt de pups ook bij het nekvel,dus doe ik dat ook" en "Ja,maar honden doen dat ook bij elkaar",is dus niet reeel.
Daarbij doet een moederhond dat alleen bij pups als het gaat om veiligheid en corrigeren gaat meestal niet bij het nekvel,daar zitten namelijk veel spieren,zenuwen,werveltjes die bij een handeling belast/beschadigd kan worden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is Cesar Milan nou echt zo geweldig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 11 123 4 5 6 7 8 9 10 11
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^