waarom valt cash bukkende mensen aan? update(het is toevallig gefilmd)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik zou ze zowizo nooit meer los laten lopen..... wat als een kind gebukt staat? En de eerste situatie in de winkel dat een meneer over haar bukt kan ik begrijpen dat ze zich bedreigt voelt. Maar dat voorval op het strand is moeilijk te verklaren ze zal iets meegemaakt hebben en bukkende mensen daaraan linken... 
Hierin zal je je verantwoordelijkheid moeten nemen en altijd aanlijnen bv aan een lange lijn....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom valt cash bukkende mensen aan? update(het is toevallig gefilmd)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

wat ik overigens niet snap, is dat je in een ander topic zegt dat een meisje dat bang is voor staffords ze eens bij cash mag komen.. een persoon dat bang is en dan een hond dat onstabiel is.... daar stel ik vragen bij :-)

honden page profiel KK

honden foto van K

cash reageert op iedereen enthousiast, of dat nu binnen of buiten is. ik zie er geen problemen in om haar kennis te laten maken met en bang persoon of bange hond.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ik denk ook niet dat cash geen vriendelijke hond is, daar zit de oorsprong van haar reacties niet.

Ze heeft in mijn optiek moeite met veel impulsen tegelijk. Wij kunnen een strand rustgevend vinden maar ervaart de hond zo'n open ruimte vol geur en geluid dat ook zo?

Op een bepaald moment ziet en ervaart ze iets wat haar nog extra verwart en wil dat door controlerend gedrag "in de poot" houden.

Dat ze niet werkelijk raak hapt... Is dat de volgende keer ook zo of zullen handelingen in intensiteit toenemen en wil je maar 1% risico nemen?
En denk je dat op deze manier loslopen en functioneren haar ontspannen en gelukkig maakt?

Ze luistert goed naar je, richt haar nog meer op je zodat ze refereert aan jou lichaamstaal en die controlerende handelingen niet meer nodig zijn.

Het 1e in dat proces is haar letterlijk en figuurlijk dichter bij je houden en dus aanlijnen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

ben ik mee eens

honden page profiel KK

honden foto van K

als ik mijn volle aandacht op dat moment bij cash had gehad, zou het nooit gebeurd zijn.
als cash ergens onzeker over is, kijkt ze ALTIJD eerst naar mij. dit zal ze nu zeker ook gedaan hebben, maar omdat ik met de kids bezig was, heb ik dat gemist, en besloot ze om zelf te reageren.
dit heeft me dus geleerd om mijn aandacht in het vervolg altijd bij cash te houden, zodat ik haar gerust kan stellen als dat nodig is, en zij niet meer zo reageert.
naar de winkel heb ik haar maar 1x meegenomen en 2 minuten vastgelegd, omdat ze eigenlijk altijd goed reageerde op mensen, ook in het asiel, had ik toen niet verwacht dat dat anders zou zijn als ik er niet bij was. toen ik dat wist, nam ik haar dus niet meer mee.
cash loopt nooit ver van me af, en als  er op het strand mensen aankomen, moet ze normaal gesproken volgen, omdat veel mensen bang zijn van dit ras. het is dus zeker niet zo dat ik cash overal maar op af laat gaan. deze keer had cash dat commando niet gehad, omdat ik geen mensen zag.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" cash reageert op iedereen enthousiast, of dat nu binnen of buiten is. ik zie er geen problemen in om haar kennis te laten maken met en bang persoon of bange hond. "

dit is de fout die je maakt.. ze reageerd niet op iedereen enthousiast (er zijn al 3 voorvallen geweest)... ik ga hier niet liggen zeggen wat je wel en niet moet doen... het is je eigen verantwoordelijkheid en je eigen hond.... maar je moet je ook bewust zijn van de gevaren

honden page profiel KK

honden foto van K

zowel bij het eerste als 3de geval was ik niet bij haar. de 2de keer was ik het zelf, en ik weet niet of het toen om hetzelfde ging. het kan toen ook zo zijn geweest dat cash wilde dat ik die stok gooide, en zo reageerde omdat het te lang duurde. ze hapte toen niet, en sprong ook niet tegen me op, maar blafte op een manier waar ik niet van gediend was.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

" wie zegt dan dat ik tolerant was? ik heb alleen cash's reactie beschreven, niet die van mezelf.
niemand kon een aanklacht indienen, aangezien cahs niet heeft gebeten. voor een aanklacht zul je toch iets van een verwonding moeten laten zien.
ik weet dat jullie er niet bij waren, en dat mijn beschrijving waarschijnlijk erger overkomt dan hoe het ging. hoe vreemd het ook klinkt, cash was niet agressief, en toen ik haar riep kwam ze meteen terug.
natuurlijk is het niet de bedoeling dat ze zo reageert, maar als bijvoorbeeld een hond enkel reageert op mensen met een petje op, zou je die hond dan nooit meer loslaten, of zou je haar bij je houden als er iemand aankomt met een petje?
ik buk thuis heel erg vaak, om mijn schoenen aan te doen, speelgoed op te rapen, enz, en dan reageert ze nooit.
wat voor haar de precieze trigger is weet ik niet, en daar zal ik ook niet achterkomen.
ik zal haar zeker niet constant aangelijnd gaan houden, maar ze zal wel vaker het commando "volg" krijgen.
ik wist niet dat cash hier zo op zou reageren, en was gisteren op het bewuste moment met mijn kids bezig op het strand, waardoor ik niet meteen zag dat cash er vandoor ging. dat zal me geen 2de keer gebeuren, omdat ik het nu dus wel weet. had ik toevallig gezien wat ze ging doen, dan had ik gemakkelijk in kunnen grijpen door haar terug te fluiten. "

Tolerant m.b.t de aangevallen mensen, niet op hoe jij reageerde wat dat beschrijf je inderdaad niet. Niet agressief? Ik denk dat je dat toch een beetje onderschat.. Ze doet het iig zeker niet om even leuk te spelen. Op iemand afrennen en naar het gezicht happen zie ik als een directe aanval of uitdaging. 

Wil je echt mijn mening over het petjes verhaal? Ik vind dat deze hond niet meer los zou mogen TOT er aan deze problemen gewerkt zou worden. Je kan mensen toch niet lastig vallen met de problemen van jou hond..

Begrijp dat je het op dat moment niet snel genoeg overzag en ja daar komt weer een MAAR, maar dat Cash 3 keer op een dag mensen aanvalt zou ik niet meer beschouwen als uitschietertje of gedrag wat je door een fluitje kan terug roepen. Hier zit een probleem die hoe vaker ze 'zal slagen' erger zal worden. 

Vergeet niet Karin dat jij Cash kent en zei jou, daarom ben jij niet bang voor haar en ziet ze zou niet als bedreiging (alhoewel dat misschien niet helemaal waar gezien je aangeeft dat ze ook al 'een poging tot' richting jou heeft gedaan). Denk dat je op dit moment niet objectief naar het probleem kan kijken.. gevaarlijk vind ik het. Je hebt namelijk ook nog kinderen die wel eens slachtoffer van haar 'geintjes' kan worden. Misschien denk ik te ver door wat dat betreft hoor.. maar Cash blijft toch    een hond die erg onvoorspelbaar is.

Nou weet ik dat een GT er niet in zit voor jou maar wellicht kan je iemand op hp heel lief aankijken om eens te komen kijken? Of via het asiel of e.o.a. instantie? Dat er iets moet gebeuren is zeker.

honden page profiel KK

honden foto van K

hoe kom je er in vredesnaam bij dat het 3x op 1 dag is gebeurd????
pfff, ik ga er denk ik maar eens mee stoppen, want dingen worden totaal uit hun verband gerukt hier, en jullie maken het allemaal veel erger dan het was.
de eerste keer dat ze dat deed voor de winkel was toen ik haar net had, in februari. die keer met mij was anders, en is ook al maanden geleden.
dat ik tolerant zou zijn m.b.t de aangevallen mensen begrijp ik niet wat je daarmee bedoelt.

honden page profiel jabadabadoejabadabadoe 3 doggies

honden foto van jabadabadoe

Ik hoop dat je Cash de komende tijd aanlijnt, en zo de naam van zijn "ras soort" niet verder aantast.Het is nu 3 keer goed gegaan, maar wie zegt dat het de 4de keer ook goed gaat..........
Dus gebruik je verstand en aanlijnen!!

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

Mijn excuus, nou goed in mijn ogen een klein verschil die het er absoluut niet minder erg om maakt!
Ik vind dat de aangevallen vrouw bijv. zeer tolerant heeft gereageerd.. tenminste dat maak ik op uit jou verhaal dat ze geschrokken is en nog gewilligd is om het verhaal van Cash aan te horen ook.. 

Je kan nou wel boos worden omdat dit niet is wat je wilt horen, maar Karin kom op je bent een slim mens.. je ziet toch zelf ook wel dat dit écht niet kan?

honden page profiel KK

honden foto van K

ze is dan ook niet gebeten. ik ben zelf wel eens besprongen(en mijn dochter), door een zeiknatte labrador. toen waren wij ook geschrokken, maar geen schade, dus was een excuus genoeg.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" ja, ten eerste, waar zie jij excuses staan?
ten tweede, waar zie jij staan dat ze corrigeert met haar tanden? cash heeft niet gebeten!
ook snap ik niet waar je vandaan haalt dat ik niet de baas zou zijn. cash weet haar plaats heel goed, en ik ben zeker wel de baas.
het punt is, dat als ik het had gefilmd, het heel anders over was gekomen dan dat je met woorden kunt beschrijven.
natuurlijk ben ik het ermee eens dat dit niet meer mag gebeuren, maar ik ben het niet eens met de manier die jullie je daarbij voorstellen.
cash luistert heel erg goed, ze had op dat moment niet het commando om bij mij te blijven, want er was bijna niemand op het strand, en die vrouw kwam ineens tussen de palen door, dus ik had haar niet gezien.
nogmaals, die vrouw had totaal geen reden om de politie te bellen, aangezien cash haar niets heeft gedaan. ze was ook helemaal niet boos, alleen geschrokken.
ik heb dit topic geopend om te vragen of iemand misschien een soortgelijke ervaring heeft, en weet wat cash kan hebben meegemaakt dat ze op die manier reageerde, niet om opvoed-advies.
zowel peter als ik zijn niet van plan om cash constant aangelijnd te houden, maar zeker wel om haar beter in de gaten te houden nu we dit weten, zodat het niet meer voor kan komen.
we komen dagelijks mensen tegen als cash losloopt, en normaal gesproken loopt ze er gewoon langs, of als iemand haar aan wil halen loopt ze er kwispelend naartoe. "

Lieve Karin,

Ik vind je een ongelooflijke leuke meid. Ik geloof echt dat je het beste met Cash voor hebt. Het uit een asiel halen van een terminale hond is absoluut niet niets. Niet veel mensen zouden het je na doen.
Wat ik in dit topic zeg is ook absoluut niet om je de grond in te boren, maar om jou en Cash te helpen. Laten we dit even voorop stellen.

Ik heb in dit topic aangegeven dat ik ook vind dat je de hond moet aanlijnen om erger te voorkomen en om die onzekerheid bij haar weg te halen. Dit betekend wellicht niet dat je haar eeuwig aan de lijn moet houden, maar in ieder geval tot ze jullie zo danig vertrouwd, dat ze haar 'verleden met rust kan laten'.
Zou je het jezelf vergeven als ze de volgende keer wel naar iemand hapt of als ze weer net niet hapt en ze alsnog door de politie een spuitje krijgt? Dat is toch je ergste nachtmerrie? Dan is ze niet terminaal door haar kanker, maar terminaal door haar gedragingen..
Ik merk aan je reactie die ik gequote heb dat je niet verwacht dat dit gebeurd ed, maar in Nederland hoeft iemand alleen maar zonder rede bang te zijn van je hond om hem in te laten slapen door de politie. Het is geen onzin, het is echt waar. Hou dit goed in je hoofd bij elke beslissing die je nu gaat maken.

Je zegt dat je Cash niet gaan aanlijnen en dat je het meer in de gaten gaat houden, maar je zegt ook dat die vrouw tussen de palen vandaan kwam en je het nooit optijd had kunnen zien..
Daarnaast zeg je dat Cash heel goed naar je luisterd, maar waarom heb je Cash dan niet terug geroepen zodat ze terug bij jou kwam voordat ze de kans kreeg om naar het gezicht van die mevrouw te happen?

Sommige mensen beweren dat hoe de gedragingen ontstaan, niet uit maakt. Ik vind dat het wel uit maakt omdat je er dan gerichter mee aan de slag kan. Helaas is het bijna onmogelijk om te achterhalen wat er met Cash gebeurd is. Het kan zijn wat ik eerder zei (man met stok), maar het kan ook zijn dat er mss toch wat mis is in jullie roedel-rangorde of een combinatie van die 2. Je vertelde in een ander topic immers dat ze gemixte signalen aan Dinos af geeft en enorm te keer gaat wanneer iemand bij jou in de buurt komt als jij in de bench zit. Ook zou ze enorm beschermend naar zowel jou als je kinderen zijn.

Wat ik denk is dat Cash wel degelijk bukkende mensen linkt aan die man met de stok. Daarbij is ze beschermend naar jullie toe. Ze ziet iets gebeuren waarvan zij denkt dat jullie (en zij) gevaar lopen en rent happend richting het gezicht van iemand erop af. Aangezien dit niet alleen bij vreemden gebeurd, maar ook met jou is gebeurd, maakt dit de kans op herhaling en met een slechtere afloop vele malen groter. En als ik heel eerlijk ben, laat het ook wel zien dat er iets niet helemaal goed is in jullie roedel rangorde verhouding. Een hond die accepteerd dat jij de baas bent, zal jou nooit en de nimmer gericht aanvallen (zeker niet met dat leuke karakter dat je zelf hebt!).

Mijn advies is om een GT of gedragsdeskundige in te schakelen of naar een door de raad van beheer erkende hondenschool te gaan. Je kunt dan Cash haar 'verleden problemen' aanpakken en er een nog leukere hond van maken als ze al is en een hond die wel los te vertrouwen is. Je kunt daar ook je band tussen Cash en jou nog meer verstevigen.

Ik hoop dat je dit oppakt zoals ik het bedoel.

Gr.

honden page profiel KK

honden foto van K

daarom opende ik dit topic helemaal niet. ik hoef helemaal niet te horen wat ik volgens jullie zou moeten doen, want dat weet ik zelf wel.
ik vroeg alleen waarom ze dit zou doen. jullie kennen cash verder niet, en weten niet hoe ze reageert, of hoe ze in elkaar steekt. jullie waren er ook niet bij, dus hebben niet precies gezien hoe het ging, en zoals ik al zei, als ik het had gefilmd, was het anders over gekomen dan dat ik het kan beschrijven.
het enige wat ik wil weten is waarom het bedreigend voor een hond zou kunnen zijn als mensen voorover gebogen staan, that's all.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Dat antwoord gaf ik je in het begin al.

Jammer dat je met mijn uitgebreide antwoord (waar ik heel veel tijd in heb gestoken), niets, maar dan ook echt helemaal niets doet.

honden page profiel KK

honden foto van K

die had ik nog niet gelezen, omdat peter's laptop een stuk trager is, en ik even iets anders aan het doen was. ik was mijnreactie aan het typen, in de tuusentijd heb jij die reactie getypt, en hij was nog niet zichtbaar. ik ga daar zo op reageren, als ik de rest heb gelezen.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

" ze is dan ook niet gebeten. ik ben zelf wel eens besprongen(en mijn dochter), door een zeiknatte labrador. toen waren wij ook geschrokken, maar geen schade, dus was een excuus genoeg. "

Serieus?? Zeiknatte labrador v.s. een op iemand af rennende poging tot in gezicht happende hond ;-)

Nou ik hoop dat je het advies van Roosje opvolgt, de problemen van Cash erkent en er wat aan gaat doen of de nodige maatregelen zal nemen.

Heel erg veel succes ermee, en ik hoop écht van harte dat dit de 3e en laatste keer is zullen we maar zeggen..

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Cash heeft misschien meer pijn dan je denkt? Daarom die onvoorspelbare reacties?

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" hoe kom je er in vredesnaam bij dat het 3x op 1 dag is gebeurd????
pfff, ik ga er denk ik maar eens mee stoppen, want dingen worden totaal uit hun verband gerukt hier, en jullie maken het allemaal veel erger dan het was.
de eerste keer dat ze dat deed voor de winkel was toen ik haar net had, in februari. die keer met mij was anders, en is ook al maanden geleden.
dat ik tolerant zou zijn m.b.t de aangevallen mensen begrijp ik niet wat je daarmee bedoelt. "

Het feit dat de eerst keer was toen ze net bij je was en de laatste keer niet zo lang terug, zegt mij al heel veel.. Dat vind ik zelfs erger al dat het 3x kort achter elkaar zou zijn. Het is dus een lang slepend probleem en dus nog lastiger om eruit te trainen, maar het kan wel! Als je dit tenminste in wilt gaan zien..

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"

Zou je het jezelf vergeven als ze de volgende keer wel naar iemand hapt of als ze weer net niet hapt en ze alsnog door de politie een spuitje krijgt? Dat is toch je ergste nachtmerrie? Dan is ze niet terminaal door haar kanker, maar terminaal door haar gedragingen..
Ik merk aan je reactie die ik gequote heb dat je niet verwacht dat dit gebeurd ed, maar in Nederland hoeft iemand alleen maar zonder rede bang te zijn van je hond om hem in te laten slapen door de politie. Het is geen onzin, het is echt waar. Hou dit goed in je hoofd bij elke beslissing die je nu gaat maken.

Je zegt dat je Cash niet gaan aanlijnen en dat je het meer in de gaten gaat houden, maar je zegt ook dat die vrouw tussen de palen vandaan kwam en je het nooit optijd had kunnen zien..
Daarnaast zeg je dat Cash heel goed naar je luisterd, maar waarom heb je Cash dan niet terug geroepen zodat ze terug bij jou kwam voordat ze de kans kreeg om naar het gezicht van die mevrouw te happen?

Sommige mensen beweren dat hoe de gedragingen ontstaan, niet uit maakt. Ik vind dat het wel uit maakt omdat je er dan gerichter mee aan de slag kan. Helaas is het bijna onmogelijk om te achterhalen wat er met Cash gebeurd is. Het kan zijn wat ik eerder zei (man met stok), maar het kan ook zijn dat er mss toch wat mis is in jullie roedel-rangorde of een combinatie van die 2. Je vertelde in een ander topic immers dat ze gemixte signalen aan Dinos af geeft en enorm te keer gaat wanneer iemand bij jou in de buurt komt als jij in de bench zit. Ook zou ze enorm beschermend naar zowel jou als je kinderen zijn.
"

Dringt het wel tot je door?

honden page profiel Chester & RiverChester & River 3 doggies

honden foto van Chester & River

Ik wilde me eigenlijk niet met dit topic bemoeien.
Heb bij chester ook geprobeerd wat hij doet als ik over hem heen buig maar merk geen verschil. Ook bij vreemden niet. Chester loopt eerder naar iemand toe om zich aan te laten halen en duwt zich dan met zijn hele lijf tegen iemand zijn benen aan. Als hij succes heeft laat hij zich heerlijk hangen om verder geknuffeld te worden. De aai komt dus altijd van boven af daar de man of vrouw zich moet bukken om dat te kunnen doen.
Chester's verleden, opgesloten in een kelder, meer weet ik niet. Het feit dat hij zijn naam niet kon en er niet op reageerde verteld dat ze niet veel met hem gedaan hebben.
Toen we van de week naar huis gingen met de trein moesten we de lift pakken daar hij geen open trappen durft te lopen. En daar stonden ze dan, twee stafords, mooie beestjes eerlijk gezegd, netjes aan de riem en de man vond het leuk dat ik er een opmerking over maakte. Hij maakte mooi plaats want vond zelf dat we niet samen in de lift moesten zijn. En toch ondanks had zich een uit de halsband gewurgd. Er is gelukkig niks gebeurt maar ik was blij toen de liftdeur dicht ging.
Tuurlijk doet het vooroordeel mee maar stel je voor.....
Wat blijft er dan van Chester over en daar bedoel ik het geestelijke. Hij is nu vrolijk en vriendelijk, speels en enthousiast en dat wil ik graag zo houden. Als ik nu al kijk hoeveel ellende schrikdraad ons bezorgd.

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan


Oh meisje toch!
Niet overstuur raken hierdoor.
Het mag ook gezegd worden dat ik het stoer van je vind dat je dit voorval met Cash eerlijk deelt hier op HP.
Genoeg anderen zouden een verhaal als dit 'nooit' geplaatst hebben en zich eeuwig voordoen als de 'Toppie Joppie'' baas ;-).

Ik begrijp dat je in eerste instantie 'not amused' bent met het aanlijnverhaal!
Jij hebt net als ik bepaald geen voetbalveld als achtertuin, of een bunder weiland van de boer om de hoek.

Niet meer van de riem kunnen op die paar plaatsen waar dat mag, is voor ons haast een straf (zo stel ik me het althans voor) 
Maar weet je, misschien is het slechts een heel korte periode nodig! Het is geen levenslang vonnis hoor meid!
Probeer het gewoon eens een tijdje, misschien ga je enorm veel signalen bij haar zien.
Je hebt al tig honden gehad, dus dat zal het probleem niet zijn.
Kop op!

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Ik denk dat het echt wel te maken heeft met hoe ze bij de laatste persoon is behandeld.
Mijn Moob is ook zo behandeld geweest en het heeft me ook behoorlijke denkrimpels bezorgd.
Hij deed het niet bij iedereen, maar ineens vloog hij bij (indd voorovergebukte mensen) er op af. En echt niet in het begin hoor, het kwam een aardige tijd later toen hij bij mij gesetteld was. En aanlijnen....werd het alleen maar erger. Hij was onzeker over de situatie,maar tegelijkertijd ook verdomd zeker om aan te vallen.
En daarbij ,ook wat jij zegt,constant contact met mij maken. Aankijken en dan zag je hem meteen veranderen wanneer ik zei..waag het, dan negeerde hij het compleet. Wat ik heb gedaan met hem is hem veel vaker meenemen naar plekken waar het druk was ergens gaan zitten en kijken, werd meneer "gek" stond ik op negeerde zijn gedrag en liep door om verder op het weer te proberen en langzamerhand veranderde hij. Ook ging ik vaak met mensen staan praten (die ik kon en hij niet) zodat hij leerde om te ontspannen zodat hij uiteindelijk relaxt ging liggen en alles negeerde...Nu kan hij met kinderen, "enge" mannen het doet hem niks meer, zelf wanneer er oogcontact wordt gemaakt.
Ik hoop dat je iets aan dit lange verhaal hebt.
knuffel voor Cash en misschien is ze nog steeds in de war door de schijnzwangerschap, dan zijn teefjes superscherp. En dan zijn jij en je dochters degene die zij denkt te moeten beschermen

honden page profiel KK

honden foto van K

" Zou je het jezelf vergeven als ze de volgende keer wel naar iemand hapt of als ze weer net niet hapt en ze alsnog door de politie een spuitje krijgt? Dat is toch je ergste nachtmerrie? Dan is ze niet terminaal door haar kanker, maar terminaal door haar gedragingen..
Ik merk aan je reactie die ik gequote heb dat je niet verwacht dat dit gebeurd ed, maar in Nederland hoeft iemand alleen maar zonder rede bang te zijn van je hond om hem in te laten slapen door de politie. Het is geen onzin, het is echt waar. Hou dit goed in je hoofd bij elke beslissing die je nu gaat maken.
ik weet dat honden in beslag genomen kunnen worden alleen op basis van verdenking van gevaarlijk gedrag, en daar houd ikwel degelijk rekening mee.

Je zegt dat je Cash niet gaan aanlijnen en dat je het meer in de gaten gaat houden, maar je zegt ook dat die vrouw tussen de palen vandaan kwam en je het nooit optijd had kunnen zien..
dit was dus een fout van mij, omdat ik mijn aandacht niet bij cash had, en zal niet meer voor komen.
Daarnaast zeg je dat Cash heel goed naar je luisterd, maar waarom heb je Cash dan niet terug geroepen zodat ze terug bij jou kwam voordat ze de kans kreeg om naar het gezicht van die mevrouw te happen?
omdat, toen ik me omdraaide, net zag hoe cash omhoog sprong, en ik was dus te laat. toen riep ik haar wel meteen, en kwam ze ook direct.

Sommige mensen beweren dat hoe de gedragingen ontstaan, niet uit maakt. Ik vind dat het wel uit maakt omdat je er dan gerichter mee aan de slag kan. Helaas is het bijna onmogelijk om te achterhalen wat er met Cash gebeurd is. Het kan zijn wat ik eerder zei (man met stok), maar het kan ook zijn dat er mss toch wat mis is in jullie roedel-rangorde of een combinatie van die 2. Je vertelde in een ander topic immers dat ze gemixte signalen aan Dinos af geeft en enorm te keer gaat wanneer iemand bij jou in de buurt komt als jij in de bench zit. Ook zou ze enorm beschermend naar zowel jou als je kinderen zijn.
overdreven beschermend is cash alleen als ze in de bench zit.

Wat ik denk is dat Cash wel degelijk bukkende mensen linkt aan die man met de stok. Daarbij is ze beschermend naar jullie toe. Ze ziet iets gebeuren waarvan zij denkt dat jullie (en zij) gevaar lopen en rent happend richting het gezicht van iemand erop af. Aangezien dit niet alleen bij vreemden gebeurd, maar ook met jou is gebeurd, maakt dit de kans op herhaling en met een slechtere afloop vele malen groter. En als ik heel eerlijk ben, laat het ook wel zien dat er iets niet helemaal goed is in jullie roedel rangorde verhouding. Een hond die accepteerd dat jij de baas bent, zal jou nooit en de nimmer gericht aanvallen (zeker niet met dat leuke karakter dat je zelf hebt!).
waarschijnlijk was dit omdat ik niet zag dat cash eerst naar mij keek, wat ze altijd doet als ze onzeker is. omdat ik dit signaal miste, kon ik er niet op inspelen. als ik haar gerust had gesteld, was ze niet zo uitgevlogen, want ze vertrouwt dan op mij om haar uit de bedreigende situatie te halen.

Mijn advies is om een GT of gedragsdeskundige in te schakelen of naar een door de raad van beheer erkende hondenschool te gaan. Je kunt dan Cash haar 'verleden problemen' aanpakken en er een nog leukere hond van maken als ze al is en een hond die wel los te vertrouwen is. Je kunt daar ook je band tussen Cash en jou nog meer verstevigen.

Ik hoop dat je dit oppakt zoals ik het bedoel.

natuurlijk weet ik dat jij het goed bedoelt, en ik wil je bedanken voor je antwoord.

Gr. "

Anoniem (Gast)

Pffff,okay soms loopt het hier wel erg snel uit de hand op dit forum!Karin jij was erbij!Jij kan de situatie het beste inschatten!
Cash nooit los laten lopen..BULL SHIT!!!

Heb je iets waarmee je altijd zijn aandacht mee kan krijgen?Een bal of een koekske?
Zo heb ik het met mijn happertje ook gedaan :-)
Jess vond vreemde voorbijgangers ook maar eng en als deze mensen
een zwakte lieten zien begon ze nog meer te blaffen en haar haren omhoog zetten!!!
Gelukkig kon ik na een tijdje oefenen altijd haar aandacht op mij richten door ineens de bal tevoorschijn te halen of een koekje te pakken of ineens te gaan rennen ..

Als je Cash iedere keer gaat aanlijnen als er mensen aankomen is dat de bevestiging die Cash zoekt dat er toch echt iets niet pluis is en dan heb je kans dat hij of die mensen gaat 'aanpakken' of jouw gaat beschermen!Je moet er proberen langs af te komen alsof het de normaalste zaak van de wereld is!
Als je ziet dat Cash z'n houding verandert of teveel fixeert hem bij je roepen en de andere kant opgaan!
Een koekje geven voor het komen en een spel beginnnen of zo.

Maar af en toe moet je die mensen gewoon als proefpersonen gebruiken!(Met genoeg afstand)Sorry HPers ;-)
Maar anders leer je het Cash nooit dat dit gewoon een normale situatie is en er niks aan de hand is!

Hier is het goed gegaan!
Alleen die mensen die meteen willen gaan aaien hebben af en toe de tanden van Jess mogen bewonderen
Nooit gebeten maar wel dreigen..Die mensen irriteren mij ook!Ik zeg altijd NIET AAIEN ALSJEBLIEFT!
Vanaf dan is het eigen risico  ;-)

honden page profiel Jess & moJess & mo 3 doggies

honden foto van Jess & mo

oops weer eens vergeten in te loggen!

It was me!!!!!

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Anoniem, ik weet niet waar jij je honden los laat lopen!Ergens in de rimboe van Timboektoe??

Maar hier in de gewone samenleving (dus met medemens en mededier) mag er niemand als proefpersoon ingezet worden zonder dat hij/zij zich er van bewust is.

Schandalig dat jij jezelf zulke rechten toe eigent. 

Niet aaien, daarna eigen risico????

Zeg dat maar tegen een klein kind. 

Niks eigen risico... jouw verantwoordelijkheid!


Trouwens moet Cash helemaal niet af en aan van de lijn!
Dat zou alleen maar verwarrend werken.
Misschien gewoon eens beginnen met een lange lijn zodat ze eerst alles kan verkennen en hierin sturing en bijstand van haar bazin krijgt.

honden page profiel Jess & moJess & mo 3 doggies

honden foto van Jess & mo

Jep ik ben schandalig! ;-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

bull shit?ik wil mijn niet bukken in de buurt van cash.... en hij moet altijd aangelijnd zijn (niet enkel op de momenten dat hij zou kunnen uithalen)

deze situatie had TS niet zien aankomen dus het zou nog eens kunnen gebeuren wanneer er iemand om het hoekje gebukt staat...

en ik zou niet graag proefpersoon zijn !!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom valt cash bukkende mensen aan? update(het is toevallig gefilmd)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 16 123 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Volgende forumvraag: Duitseherdershond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^