Hoe leer je je pup wennen aan omgang met kinderen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Mandy (L) baasje van Gucci&Amy

Wij hebben toch een vraagje over hoe je een pup het beste kan laten wennen aan omgang met kinderen.

Sinds 2 weekjes hebben wij een chihuahua teefje in huis van nu ongeveer 4 maanden. Zodra ze kinderen in haar buurt ziet begint ze kei hard te blaffen met wat daarop lijkt een best wel agressieve houding. Wanneer een kind ook dichterbijer komt begint ze nog meer te geluid te maken (wat best wel bijzonder is , zoveel geluid voor zo'n klein hondje ;-)).

Volgens ons is ze nooit eerder met kinderen in contact geweest en snappen we ook dat we dit haar aan moeten gaan leren, ook zeker omdat we zelf over een tijdje ook kinderen willen. Nu vragen wij ons af of jullie misschien tips hebben hoe we dit haar het best kunnen leren?

Pootje van Gucci & Amy

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe leer je je pup wennen aan omgang met kinderen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Ga bij een school staan, op afstand als de kinderen uitkomen.
Zo steeds wat dichterbij, kinderen niet gelijk laten aaien, al lijkt me dat moeilijk met een chihuahua;-)

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Begin rustig op te bouwen, als het speelkwartier is op school wandel je daar eens een paar dagen om die tijd rustig voorbij.
Als je merkt dat het steeds beter gaat ga dan eens stil staan om rustig te kijken.
Als ze daar ook niet meer op reageert kun je misschien eens een kindje op jou aanwijzingen een voertje laten geven om zo de ervaring steeds positief te houden.
Of laat eens een kindje met je hondje spelen in de zin van balletje of speeltje weggooien zodat ze steeds meer door krijgt dat kinderen echt heel leuk zijn.

Maar met alles begeleid het zelf goed, jij bepaald de regels als je ziet dat het teveel wordt weer een stapje terug.
Neem haar lekker overal mee naar toe en laat je hond vanaf de grond (niet tillen en in een tas) de dingen rustig ontdekken.

Kinderen kunnen voor honden ook dreigend overkomen, ze kijken vaak de hond recht aan in de ogen en komen op een rechte lijn aangelopen, geef de kinderen als tip niet de hond aankijken en met een boogje aan komen lopen dan is de dreiging al minder voor je hondje.

Nogmaals bouw het rustig op, een kleine terugval is niet erg doe je gewoon een stapje terug in je training.

honden foto van Mandy (L) baasje van Gucci&Amy

We hebben achter ons huis wel een grote speeltuin waar iedere dag tientallen kinderen aan het spelen zijn. Misschien dat ik het daar idd eens moet gaan proberen. Het is inderdaad niet makkelijk om tegen kinderen te zeggen dat ze zo'n klein hondje niet mogen aaien, maar ja het moet wel even. Ben alleen ook benieuwd hoe je de pup laat wennen aan de aanrakingen van een kind.

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Ga met Tosca mee.
Zo heb ik het ook gedaan met mijn hond, die vond kinderen helemaal niks(wilde ze echt aanvallen).
Met mijn eigen dochter ging hij wel heel goed, dus iedere dag hond mee naar school, steeds stapje voor stapje dichterbij, nu zoekt hij zelf contact met kinderen, zijn kont schud alle kanten op...het is nu zelfs zo erg dat toen van de week mijn nicht bij me was met haar baby, hij zelfs de baby ging beschermen tegen mijn nicht. Maar er gaat wel een tijdje overheen eer het zo ver is :-D

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Ik ben er niet voor om de eerste kennis maken van een hond, die al niet van kinderen houd, te laten zijn met een groep kinderen die gillen, schreeuwen en rennen.
Ik zou op zoek gaan naar een kind (je) in de buurt die eens rustig samen met jou en je hondje wil wandelen. Dat hoeft echt niet super ver te zijn 5 minuten is al goed. Eerst naast jou laten lopen en het kind moet de hond totaal negeren. Afhankelijk van de manier waarop het hondje veranderd gaat het kindje eerst een eindje voor je lopen weer het hondje negeren. Het uiteindelijke doel is het kind naast het hondje en weer negeren. Als de hond het kind ook gaat negeren kun je het kind eens een brokje laten geven maar pas als de hond het kind negeert en relaxt is bij het kind. Anders beloon je de angst. Als het hondje reageert op het kind met een kort en duidelijk bv NO laten blijken dat dat gedrag is wat jij niet wil. Pas als hij vertrouwen in kinderen krijgt mee nemen naar gillende en schreeuwende kids. Je zou ook het hele programma nog eens kunnen herhalen met een kind dat jonger is dan waar je mee geoefend hebt. Ik zou beginnen met een kind rond de 10.

suc6

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe leer je je pup wennen aan omgang met kinderen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ik zoek een frans bulldog pupje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^