Ik zeg pas fokker als de asielen leeg zijn!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Nee, duidelijk niet. Daarvoor is fraude veel te veelvoorkomend in de "rashonden"  wereld. Kijk maar eens hoeveel "rashonden" met stamboom er lopen waarvan de lijn uit landen komt waar feitelijk niet te controleren is of het ook echt een zuivere lijn betreft.

Ook in Nederland gebeurt dat gewoon hoor, voordat ik weer lekker makkelijk naar het buitenland wijs.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik zeg pas fokker als de asielen leeg zijn!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Er zitten veel rashonden in asiels? dan spreken ze over het algemeen over honden die lijken op een rashond, maar wat is veel? ik ben even aan het tellen geslagen bij  een paar willekeurige asiels in nederland, kom ik uit op 244 kruisingen en 53 rashonden, en daar komt bij ik heb niet gekeken naar evt. papieren, en ik denk dat van de 53 rashonden maar een paar zijn met daadwerkelijk de juiste papieren om een rashond te kunnen zijn. "

Als je mijn reactie goed leest staat dat ze GEEn stamboom hebben ...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" toch zegt het niet hebben van een stamboom niets over de raszuiverheid. "

Ben ik mee eens honden die gevonden zijn hebben geen rugzakje met de papieren in he:-D

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ik ben verliefd op een bepaald ras, en zal die in de toekomst ook zeker nemen als mijn situatie het toelaat. Namelijk een mechelse herder. Maar de mechelse herders die ik in het asiel zie hebben vaak problemen. Juist omdat ze in het asiel zitten, niet kunnen werken daarzo enz. Maar ik wil een sociale hond. Dus dan is het in het asiel heel moeilijk te vinden, aangezien ik ook wedstrijden wil blijven lopen met mijn toekomstige hond. Dan is het gewoon handiger als je een blanco blad kan beschrijven in plaats van over andermans handschrift heen moet tekenen.

Ik laat nu de honden van andere uit in mijn vrije tijd, die dat zelf niet meer kunnen. Dat is mijn manier om er voor te zorgen dat die honden niet in het asiel belanden en dan ook mijn bijdragen aan het verminderen van de asielhonden.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"
Daar heb je gelijk in, niet jouw fout en niet jouw probleem. Er is alleen geen hond mee geholpen. En de foute eigenaren heb je er echt niet mee, de hond echter wel. "



ik help er toch mijn pup mee?
Wie weet wat er van hem terecht zou zijn gekomen als ik hem niet genomen had. Grote kans dat die geen goede afloop zou gekend hebben of een fijn leven.

iris (Gast)

kan ik niet met je eens zijn...de pup die je koopt is speciaal voor jouw "gemaakt". Als jij hem niet had gekocht had iemand anders dat misschien wel gedaan...maar die iemand anders wil toch ook een rashond dus nu heeft diegene gewoon een andere pup bij dezelfde of andere fokker gekocht. Ik zie dat niet als een hond geholpen maar als een hond er extra bijgemaakt.

Of hebben alle ras-pups die jij niet neem nu eenmaal grote kans op geen goede afloop of geen goed leven?

honden page profiel EllenEllen

honden foto van Ellen

Ik ben de jongste thuis dus helaas had ik hier niet over te zeggen. Wij hebben onze rottweiler van een fokker. Ik ben het wel met je eens, als ik later mijn eigen hond koop haal ik hem sowieso uit het asiel. Ik ben van mening dat oude honden te rehabiliteren zijn, je kunt ze wellicht geen leuke trucjes meer leren maar het kan wel een fatsoenlijke hond worden. Bovendien zijn veel honden uit het asiel al lief als je ze daar weg haalt.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik denk dat je dat mis hebt
Ook honden van fokkers kunnen een fatsoenlijke hond worden
Pups zijn ook lief uit de fokkerij
En asielhonden hebben soms If vaak dingen meegemaakt die hun gedrag hebben verslecheterd
Oud mensem kunnen ook dingen leren, Dus wss oudere honden ook wel

Excuses voor ipad typfoutem

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

In een asiel zitten ook pups...helaas.

Ik be/veroordeel niemand die een hond kiest die bij hem past. Als je dat niet zou doen, zouden er nog veel meer honden in het asiel terecht komen.

In deze discussie voel ik ook echt wel wat verdriet over hoe er gesproken wordt over asiel honden..ik noem het gedumpte honden.

Als ik om me heen kijk, zie ik mijn gedumpte buitenlanders liggen slapen, en mijn verantwoord gefokte Golden, met super ouders in haar mand liggen.

Allemaal honden die er niet zo best aan toe zijn .

Ik blijf er bij..een hond is een hond, altijd, en een ieder maakt zijn eigen keus. We kunnen elkaar niet dwingen om een hond te kiezen, juist dan gaat het verkeerd. Ook moet je geen hond kiezen omdat hij zielig in een asiel zit, dat is niet een eerlijke keus. Als je bewust een hond een tweede kans wilt geven, ga je naar een asiel, wil je graag iets doen, of ben je helemaal verliefd op een soort hond, dan kies je die. Zo raken de asiels niet nog voller, en met mijn 20 jaar asiel ervaring, valt het, vergeleken met toen ik begon, wel mee. Er is best wel bewustwording, maar mensen worden zich bewust, en gaan dan heel fanatiek worden, en moet het opeens direct helemaal anders..dat kan niet.

En de honden in het asiel worden echt niet de dupe van het adopteren van Buitenlandse hond..steeds wordt dit herhaalt, en steeds vind ik dit een nare opmerking. Alsof hun het probleem zijn.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Leuk maar onrealistisch, ik wil ook elke hond redden en een goede thuis geven maar helaas, vind dat elk dier, asiel, buitenland, herplaatsen en gewone pup alle kansen moet krijgen.... Geef mij ook maar herplaatsen maar ik kan begrijpen dat sommige mensen liever een pup van een fokker hebben.... Tenslotte weet niet iedereen onmiddellijk met een hond om te gaan, en nieuwe baasjes moeten ook leren opvoeden ;-)

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" kan ik niet met je eens zijn...de pup die je koopt is speciaal voor jouw "gemaakt". Als jij hem niet had gekocht had iemand anders dat misschien wel gedaan...maar die iemand anders wil toch ook een rashond dus nu heeft diegene gewoon een andere pup bij dezelfde of andere fokker gekocht. Ik zie dat niet als een hond geholpen maar als een hond er extra bijgemaakt.

Of hebben alle ras-pups die jij niet neem nu eenmaal grote kans op geen goede afloop of geen goed leven? "


die is helemaal niet speciaal voor mij gemaakt. Die was er al hoor.

En ja, binnen mijn wereld kan ik wel zeggen dat ik 1 van de betere ben voor het leven van de honden ja.

iris (Gast)

"

die is helemaal niet speciaal voor mij gemaakt. Die was er al hoor.

En ja, binnen mijn wereld kan ik wel zeggen dat ik 1 van de betere ben voor het leven van de honden ja. "

Oke, heb wel zo'n idee over welke "wereld" je het hebt...
fokken ze in jouw wereld dan maar gewoon op de gok zonder te weten of ze allemaal wel verkocht gaan worden? 
worden ze weleens niet allemaal verkocht?

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Het is wel lekker makkelijk oordelen zeg.

Hoeveel van ons hebben wel niet een hondje uit het asiel gehad of een ander afgedankt hondje.
Hoeveel van ons hebben jarenlang de rotzooi van de anderen opgeruimd, verantwoordelijkheden genomen die niet voor ons waren.

Ik heb op mijn dertigste, na even denken, na 2 asielhonden en 3 herplaatsers die uit miserabele omstandigheden kwamen eindelijk eens een eigen pupje gekocht. Dat had ik nog nooit meegemaakt en vond ik heel bijzonder om te beleven.

Nu nog lopen er hier twee hondjes waar anderen hun zorg niet voor droegen en de pup die ik ooit eens voor mezelf kocht. Ik houd evenveel van ze alle drie en ik vind mezelf omdat ik eens voor mezelf koos en om mijn droom na te jagen niet egoistisch.
Ik kan me dat ook goed voorstellen bij anderen. Iedereen heeft recht op een eigen keuze en hoeft daar niet om veroordeeld te worden.

iris (Gast)

Wie zegt dat je egoïstisch zou zijn als je al zoveel honden hebt geholpen en ook een keer voor jezelf kiest?
Ik hoop niet dat je mijn bericht zo interpreteert want dat is echt niet mijn bedoeling...ik had het tegen de mensen die juist nooit voor een asielhond/herplaatser zouden gaan. En daar veroordeel ik ze niet om hoor...snap het best. Vind het gewoon heel sneu voor al die honden.

honden page profiel KK

honden foto van K

als ik de staatsloterij win, en een huis koop met veel grond, dan vang ik er heel veel tegelijk op. nu eerst nog mee gaan spelen met de loterijO-)

iris (Gast)

ik ook ;-)
dan begin ik een soort Dierenthuis, echt een super concept!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"
Oke, heb wel zo'n idee over welke "wereld" je het hebt...
fokken ze in jouw wereld dan maar gewoon op de gok zonder te weten of ze allemaal wel verkocht gaan worden? 
worden ze weleens niet allemaal verkocht? "


Die worden prima verkocht hoor.

honden page profiel KK

honden foto van K

ik vraag me af, en dat is echt een oprechte vraag: wat gebeurd er met de raspups die niet worden verkocht? de economie is slecht, en raspups zijn duur, dus er zullen er vast wel regelmatig overblijven.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

In een ideale wereld zou er volgens mij pas een nestje komen als er al flink wat aanmeldingen zijn voordat de dekking überhaupt heeft plaatsgevonden. Van 'onze' fokker heb ik begrepen dat zij al mensen op de wachtlijst hebben staan voor ongeveer 2,5 nesten (afhankelijk van de grote van de nesten, uiteraard). Of dat overal zo gaat? Geen idee. Ik hoop het wel.

En om nog even terug te komen op het onderwerp zelf... Ik ben ook opgegroeid met asielhondjes en herplaatsers. Ginny komt ook uit het asiel. Nu wilde ik graag een tweede hond erbij, eentje van hetzelfde 'kaliber' als Ginny, die als hij is uitgegroeid ons kan 'bij houden'. De zoektocht is begonnen door asiels na te speuren, maar we hebben nog al wat eisen. De hond moet met andere honden kunnen, met katten, moet een reu zijn, en met sommige rassen heb ik (en dan ben ik bruut eerlijk) gewoon helemaal niks. Uiteindelijk heb ik de zoektocht opgegeven en ben gegaan voor een pup bij een goede fokker. En stiekem ben ik toch ook heel erg enthousiast om eens een hondje te krijgen waarbij je niet tegen eventuele al bestaande gedragsproblemen in hoeft te werken.

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

zo,ik had even nodig om alles bij te lezen poeh!

Intressant hoor!Wat een hoop meningen!

Wat me opvalt is dat er waanzinnig veel vooroordelen bestaan in de
hondenwereld over zowel de 'erkende' fokker en de asieldieren..

Ook een hond met stamboom papieren kan ziek worden en zich een paar mindere gewoontes aannemen,moeilijk op te voeden zijn enz..!!
Het is alom bekend dat je per ras verhoogde risico's kunt hebben op bepaalde ziektes of afwijkingen!
Iets wat veel mensen schijnbaar graag in koop nemen als het beestje maar mooi is om naar te kijken?

Een asielhond is niet altijd een probleem hond met rugzak en ziektes!
Enne,ELKE NIEUWE HOND HEEFT EEN OPVOEDING NODIG!
Een beetje vertrouwen in de natuur,ook pups die uit hondenliefde zonder menselijke sortering geboren worden komen meestal gezond op de wereld!

Hond blijft hond!

Ik moet toch wel een beetje lachen als ik hier lees dat mensen persé een hond met papieren willen hebben..alsof een hond daar dan rekening mee gaat houden en weet dat hij zich moet gedragen en niet ziek mag worden!?

Ik blijf lezen!blijf maar komen met jullie ideeen hierover!


honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik vind het jammer dat dit ter discussie moet staan. Iedereen is vrij om te kiezen voor datgene wat een bewuste overtuiging is en binnen iemands vermogen en wensen ligt.

Ook als iemand nooit voor een asielhond/herplaatser kiest is dat een duidelijke en eerlijke keuze. Een keuze maken, onder druk, die niet bij je past gaat niet werken. Ik vind niet dat je een keuze van ander hierin kunt veroordelen. Ook vind ik dat je de verantwoording voor asielhonden/volle asiels kunt neerleggen bij iemand die er bewust voor kiest deze verantwoording niet te willen nemen.

Ik kies bewust voor asielhonden/herplaatser, maar erken dat ook dit een zeer bewuste en oprechte keuze is en zou nooit iemand anders deze keuze opdringen. Voor de hond in de eerste plaats gaat dit alvast niet werken.

Als je kiest wat bij je past, vanuit je hart en wensen en vermogen. Weet wat je zoekt en weet wat je te bieden hebt, ben je oprecht in je keuze. Niemand die daar een oordeel over kan vellen.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Het staat niet ter discussie, dat heeft de TS ook al gezegd, maar om zo'n onderwerp gewoon eens onder de aandacht te brengen. ':-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Het ter discussie staan is niet specifiek gericht aan TS. Het is meer algemeen dat dit voor mij niet echt iets is wat ter discussie staat.

Een uitwisseling is juist leuk en interessant om te lezen waarom iemand bepaalde keuzes maakt. Vrij van oordelen.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Eens met dat laatste ;-)

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Verantwoorde fok moet blijven bestaan. Anders je niet mag fokken tot alle honden uit het asiel zijn dan is er geen ras meer om te fokken. je Moeders zullen dan al te oud zijn en of je daar de toekomt een plezier mee doet.

Wel zou ik het fijn vinden dat nederland eerst haar eigen asiel leeg haalt in plaats van uit het buitenland te helpen. Als de asiel hier leeg zijn mogen ze uit alle landen komen.
Maar dat is mijn mening ik ga wel voor een asiel hond maar niet voor een spaanse.

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

" ik vraag me af, en dat is echt een oprechte vraag: wat gebeurd er met de raspups die niet worden verkocht? de economie is slecht, en raspups zijn duur, dus er zullen er vast wel regelmatig overblijven. "

Ik heb nog nooit één overgehouden, en vrienden van ons(inmiddels halverwege het derde alfabet) ook nog nooit één overgehouden ;-).

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" ik vraag me af, en dat is echt een oprechte vraag: wat gebeurd er met de raspups die niet worden verkocht? de economie is slecht, en raspups zijn duur, dus er zullen er vast wel regelmatig overblijven. "


Dat is juist op de verantwoorde manier fokken. Je moest eens weten hoeveel toekomstige baasjes voor een pup met stamboom gaan. Hier is er nog nooit een pup "overgebleven".

Hier zal ook nooit een asiel hondje komen juist omdat wij gaan voor een hond met stamboom.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" ik vraag me af, en dat is echt een oprechte vraag: wat gebeurd er met de raspups die niet worden verkocht? de economie is slecht, en raspups zijn duur, dus er zullen er vast wel regelmatig overblijven. "

Wel, bij de fokkers die ik ken gaat het zo: ze beginnen pas aan een nestje als er genoeg geinteresseerden zijn. Dan is er een inschrijflijst. Pas als daar minstens 6 ernstige kandidaten opstaan, gaat de dekking door. Zijn er niet genoeg kandidaten, dan geen dekking. De verantwoordelijkheid begint dus al bij de planning.
Nu het economisch wat slechter gaat, zie je bij de malamutes dat er amper nestjes gepland staan dit jaar. In Belgie tot nu toe slechts 2.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik weet het niet goed...
Ik mag dan wel in een asiel werken, maar ik hem Max van pups af aan...
Geeft op de 1 of andere manier een veiliger gevoel... Of najah, ik voel me 10000% veilig
bij Max... Wat ik bij een hond uit het asiel toch minder zal hebben....

honden page profiel JacquelineJacqueline

honden foto van Jacqueline

" Het is wel lekker makkelijk oordelen zeg.

Hoeveel van ons hebben wel niet een hondje uit het asiel gehad of een ander afgedankt hondje.
Hoeveel van ons hebben jarenlang de rotzooi van de anderen opgeruimd, verantwoordelijkheden genomen die niet voor ons waren.

Ik heb op mijn dertigste, na even denken, na 2 asielhonden en 3 herplaatsers die uit miserabele omstandigheden kwamen eindelijk eens een eigen pupje gekocht. Dat had ik nog nooit meegemaakt en vond ik heel bijzonder om te beleven.

Nu nog lopen er hier twee hondjes waar anderen hun zorg niet voor droegen en de pup die ik ooit eens voor mezelf kocht. Ik houd evenveel van ze alle drie en ik vind mezelf omdat ik eens voor mezelf koos en om mijn droom na te jagen niet egoistisch.
Ik kan me dat ook goed voorstellen bij anderen. Iedereen heeft recht op een eigen keuze en hoeft daar niet om veroordeeld te worden. "

zo zie ik dat ook, ik heb hier naast de (stamboom) werkhonden ook altijd honden uit de rescue/asiel gehad, waar er 2 of 3 eten kan ook nog wel een 4e bij.
Ik heb me na de zoveelste "afdanker van deze maatschappij" ook eens de luxe van een goed gefokte pup gegund.

Maar mijn werkhonden komen toch echt van een goeie fokker vandaan, eentje die ook na aankoop zijn verantwoording neemt, je helpt met de training van je hond (border collies die aan schapen werken in dit geval). Mijn fokker verkoopt ook alleen zijn honden aan mensen met vee (schapen of runderen).
En meestal meer mensen op een wachtlijst dan dat er pups zijn.
Moest er een keer geen geschikte kandidaat zijn voor een pup dan blijft die, dan gaat die toch niet met de eerste de beste mee, zo eenvoudig is dat.

Ik wil voordat ik met een hond (een jarenlange) weg van training ga afleggen wel een beetje kunnen inschatten of die pup datgene aan genetica in zijn rugzakje heeft wat ik graag zie.
Alles wat hier aangeschaft wordt dat wordt ook oud hier, en ja, dan wil ik gewoon op voorhand weten dat het past!
En dan kijk ik niet naar uiterlijk, maar naar karakter, gezondheid en werkeigenschappen, zie ik in vader en moeder dingen die ik graag zie in een werkhond. Zo nee, dan is dat niet de combinatie voor mij.

Op mijn eerste border uit werklijn heb ik bijna 2 jaar moeten wachten, de teef moest nog loops worden, dan lukte het niet met een nestje, en ja, dat zou ik weer zo doen.
Heb nu een geweldige hond die echt goed bij me past!

Als je in dit geval pas ging fokken als de asielen leeg waren dan had menig landbouwer geen geschikte werkhond meer.

Mijn ervaring is bovendien die dat de asielen meestal volzitten met de papierloze look-alike-rashonden, juist omdat mensen geen "dure" pup van een fokker willen, het mag immers niks kosten, maar het moet er als het even kan wel zo uitzien.

Als nu eens de mensen ophielden met impulsaankopen, even op zondagmiddag shoppen voor een pup (die dan veelal voordat ie 2 jaar oud is in het asiel belandt omdat men zich daaraan mispakt).
Dan zag het er al anders uit in een asiel....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik zeg pas fokker als de asielen leeg zijn!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 6 12 3 4 56
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^