Gehoorproblemen - doof of is het medisch ???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pack MemberPack Member

honden foto van Pack Member

Zoals jullie (misschien wel) weten is Adal mijn stille ietwat teruggetrokken lieverd van 3½ jaar met ernstige gehoorproblemen, waarmee ik communiceer door middel van gebarentaal.
Volgens de DA is Adal doof, gebaseerd op een paar keer met de vingers knippen terwijl hij achter hem stond. Zijn diagnose: Adal is doof of wel heel erg slechthorend
Volgens mij reageert Adal -af en toe zoals Westies nu eenmaal doen- wel op het speciale hoogfrequentie hondenfluitje die ik heb aangeschaft.

Toen ik gisteravond tijdens de uitslagen van het Songfestival gechoqueerd was van de score voor Griekenland deed ik als grapje een luchtalarm na. Verbaasd zagen we hier allemaal dat Adal zijn kop bewoog, en zijn beide oorschelpen de geluiden probeerden op te vangen. Dit heb ik werkelijk nog nooit bij hem gezien. We zijn daarna zo met hem bezig geweest, dat we de rest van de uitslagen niet meer echt hebben meegekregen.
Het zal toch niet zo zijn, dat hij erover heen gegroeid is?

Nu wordt er vaak gezegd dat doofheid voor de baas vaak lastiger is dan voor de hond zelf omreden dat een hond in de communicatie voornamelijk zijn ogen en neus gebruikt en pas op de derde plaats zijn oren. Dat kan dan wel zo zijn, maar als ik Adal vaak hoor gillen omdat hij schrikt van iets wat hij niet had zien aankomen, dan ben ik het daar dus niet mee eens. Dit gaat over hem, niet over mij.
Want stel je eens voor dat ik gelijk heb en niet mijn DA. Dat Adal zijn “doofheid” met een ingreep te verhelpen zou zijn.

Door de diagnose van de DA hebben we 3 jaar geleden geen BAER-test laten uitvoeren. Wel heb ik toen opgezocht dat er in Nederland 2 klinieken zijn die deze test verrichten: Kliniek voor Gezelschapsdieren in Eersel & Diergeneeskundige Kliniek Dijkshoorn in Zeist.

Mijn vragen op HP
- Is hier iemand die een soortgelijke ervaring met z’n hond heeft / heeft gehad?
- Is hier iemand die ervaring heeft met de BAER test?
- Wie heeft ervaring met de dierenkliniek in Eersel en wie met die in Zeist?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gehoorproblemen - doof of is het medisch ???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Ik kan je alleen helpen met iets wat ik zelf heb meegemaakt met mijn hond. Overigens had die het alleen bij 1 oor.
En die bleek een flinke binnenoorontsteking te hebben (gehad)waardoor de gehoorgang langzaamaan dichtgroeide.
Ook al was zijn andere oor goed, reageerde hij niet tot nauwelijks op geluiden enz. ook had hij hierdoor last van zijn evenwicht (weet niet of dit bij u zo is).
Maar was meerdere malen bij de DA geweest konden niets vinden.
Tot ik naar een andere DA ging....(allemaal dankzij Karin van Cash)
Ik heb hier ook best lang mee gezeten (de hond dan)
Hij heeft er nog last van, maar in mindere mate, wanneer hij zwemt. Hij kan er aan geopereerd worden, maar dan moet zijn oor eraf en eronder open gemaakt worden, zodat die ingang vrijkomt.
Dit betekent wel dat hij niet meer mag graven/zwemmen e.d. omdat de kans op infecties behoorlijk groot is. En mijn hond is geen hond om voor de rest van zijn leven te wandelen aan de riem zonder te ravotten.
Maar een lang verhaal O-)
Zou het mogelijk kunnen zijn een binnenoor ontsteking o.i.d.?

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Zelf heb ik geen ervaring met een BEar test en met geen van beide praktijken.
Wel met een oude hond die doof  was/werd.
Dit hondje was zo gewend haarzelf op mij te oriënteren,dat het vaak leek alsof ze me hoorde.En ze deed ookerg haar best om haar oren te stellen naar het geluid.Of dit ook lukte kan ik niet zeggen.
Misschien heb je zelf al gegoogled,maar misschien heb je wat aan de volgende link.
http://www.kvgd-eersel.com/baer-test-dierenkliniek-eersel.html

honden page profiel Pack MemberPack Member

honden foto van Pack Member

Bedankt, ook voor de privé berichtjes ;-). Heb hier erg veel aan

De knoop doorgehakt en voor morgenmiddag een afspraak gemaakt bij “Kliniek voor Gezelschapsdieren” in Eersel voor de Baertest.
Hopelijk duimen jullie mee voor een goede uitslag van dit doofheidsonderzoek voor mijn manneke.

Ga me dan maar voorbereiden, ook op de autorit van 2 x 250 km.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Toi,toi toi voor morgen en sterkte met de lange rit.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Hoe is het afgelopen met de test?

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

Idd een beartest laten doen, achteraf zou ik die direct al laten doen. Kosten zijn het niet iig.

Swiff heeft de test ook gehad toen ze nog pup was, zij is doof.

Ze reageerd ook als je haard geluid maakt in een gesloten of kleinere ruimte. Door de trillingen die flink weerkaatst worden.

Was je woonkamer dicht? Kan goed dat je hard genoeg riep om flink te kaatsen.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

heb geen ervaring met de BAER test, maar wij zijn bij eersel geweest voor rontgenfoto's en drachtbegeleiding, en ik was heel tevreden over de praktijk. erg nette en kundige mensen.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Mijn herder was op het eind doof/slechthoren en blind/slecht ziend.

Mijn herder kon mij onder het lopen volledig kwijt raken. Hij was me duidelijk aan het zoeken, hoorde mij niet en zag me ook niet, terwijl ik mss een paar meter van hem af stond. Hij liep compleet de verkeerde kant op.
Als hij me dan wel weer zag, was hij echt super blij. Hij was me dus echt duidelijk kwijt, het was niet een kwestie van mij niet willen horen ;-)

Wij deden wel eens 'testjes' door hem te vragen of hij een koekje wilde. Hij wist namelijk van 'koekje' betekende. Steeds vaker reageerde hij totaal niet, terwijl als wij hem een koekje gaven hij hier wel duidelijk trek in had.

Wat ons verder nog opviel was dat hij soms echt heeeeeel hard blafte. Echt zo hard, dat het voor ons wel duidelijk was dat hij wat met zijn oren had.

Je kunt overigens doof zijn voor bepaalde toon frequenties. Het kan dus goed zijn dat hij het een wel hoort en het andere niet.

Wij hebben er nooit geld aan uit gegeven omdat ze er toch niets aan konden doen. Ik heb het wel eens op tafel gegooid als we toch bij de da waren.

honden page profiel IngeInge

Hai,
Ik heb ook een doof hondje, ze is nu 11 geworden onlangs maar doof geboren. Wij hebben ook momenten waardoor we twijfelden of ze echt we doof is. Was het toeval of toch iets wat ze had gehoord. Of alleen hoge tonen. Een beartest heb ik ook om gevraagd jaren geleden maar na onderzoek bleek er bij haar niets in haar oortjes te zitten dus had een beartest geen zin zeiden ze. Maar er zijn echt momenten waarin we blijven twijfelen maar anderzijds zie ik ook hoe ze oplet bij de andere honden en daar haar conclusies blijkbaar uit trekt.

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Sorry maar dat is onzin hoor! beartest heeft niets met binnenkant oortjes kijken te maken ze schieten tonen erin waarbij ze kijken of de hersens registreren. krijg je pieken kan je hond horen, is het plat is je hond doof!

honden page profiel IngeInge

Hai Lisanne,
Ik weet wat de beartest inhoud alleen bij ons hondje zitten geen onderdeeltjes in haar oren, dus geen trommelvliezen enz, het was helemaal leeg is ons verteld.Dus de kans dat ze iets zou horen is nihil. Daarom had zo'n beartest geen zin zeiden ze.

Ik heb nergens iets gezegd wat een beartest inhoud, waar haal je dat vandaan. Ik zeg enkel dat men ons hondje toen ze erg klein was onderzocht hebben en de beartest als zinloos aangaven voor haar. Dus wat bedoel je met onzin dan?

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

ah, dan is het een misverstand

ik las dit:
Een beartest heb ik ook om gevraagd jaren geleden maar na onderzoek bleek er bij haar niets in haar oortjes te zitten dus had een beartest geen zin zeiden ze.

ik ging er hier van uit dat je verwachtte dat er iets in haar oren zou zitten oid. en aangezien de beartest niets te maken heeft met wat er in de oren zit maar met tonen en hersenen vandaar mijn reactie haha!

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

Wij hebben hier een dove bullterriër.

Ook wij hebben geen BEAR test laten doen. Ze komt uit een asiel en van daaruit werd ons verteld dat ze doof was.
Soms hebben wij echter ook het idee dat ze bepaalde geluiden toch wel hoort.
We zijn dan ook van plan om, het liefst, dit jaar nog toch een BEAR test te laten doen.
Wellicht dat blijkt dat ze bepaalde frequenties toch nog hoort.
Dat geeft dan weer mogelijkheden mbt het communiceren.

ik heb met beide klinieken eigenlijk geen ervaring.
Ik denk dat het op zich niet zo veel uitmaakt.
Voor mij is de afstand het belangrijkst.
Vooral gezien het feit dat ze voor de BEAR test onder narcose moeten..

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

honden page profiel IngeInge

" ah, dan is het een misverstand

ik las dit:
Een beartest heb ik ook om gevraagd jaren geleden maar na onderzoek bleek er bij haar niets in haar oortjes te zitten dus had een beartest geen zin zeiden ze.

ik ging er hier van uit dat je verwachtte dat er iets in haar oren zou zitten oid. en aangezien de beartest niets te maken heeft met wat er in de oren zit maar met tonen en hersenen vandaar mijn reactie haha!

"



Mss moet ik wat creatiever zijn met punten en komma's?

;-) ;-) ;-) ;-)

Maar zo kun je het idd ook lezen denk ik...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gehoorproblemen - doof of is het medisch ???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Welk ras is geschikt voor ons?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^