Verplichte rust

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

Skaraa is nu inmiddels bijna 11 weken. En ze doet t super. Weinig ongelukjes, ze heeft door om aan de deur te krabben, geen ongelukjes meer in de bench.

'S nachts slaapt ze wel boven in een bench en gaat echt supe. Elke week slaapt ze wel een uurtje langer. Nu van ongeveer half 11 - 08.00 uur.
Overdag krijgt ze haar verplichte rust beneden in een bench maar meestal is ze nog erg hyper. Ik wandel 4x op een dag 10 minuten en verder gaat ze na elk dutje en spelletje even buiten in de tuin plassen.
Maar ze slaapt beneden maar een uurtje in de bench. Terwijl boven slaapt ze zo 2-3 uur.

Na de 10 minuten wandeling is mevrouw echt niet moe. Meestal oefen ik dan wat met commando's. En lekker knuffelen of spelen maar mevrouw wilt daarna lekker ravotten met de grote. Als ik haar in de bench zet zal ze gerust een uur zitten krijsen.
Ik laat haar na de 10 minuten rondje maar ook even ravotten en zet haar na 10 minuten in haar bench. Dan slaapt ze wel. Maar dan maar een uurtje. Dan plassen in de tuin en gaat ze weer ravotten. 20 minuten. En dan weer slapen. Ik heb ergens zo iets van je moet wat langer slapen. Maar haar max is 1,5 uur slapen.

Is het dan verstandiger om haar boven in de bench te leggen over dag ook, zodat ze echt haar rust krijgt en niet bij een geluidje van de honden of mij wakker word.
Ik kan nl niet bakken of vaatwasser uitruimen etc.
Mijn volwassen honden slapen meer dan haar. Die spelen enkel buiten of wanneer zij met hun speelt. Dus die maken haar meestal niet wakker. Maar als er 1 opstaat is ze al wakker. :S

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verplichte rust" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel 1 doggies

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Ook Kyra moest ik de eerste maanden verplichte rust geven. Als ik dat niet deed dan had ik de hele dag een hyper pup. Kyra lag gewoon in de bench in de woonkamer. Maar moest daar toch echt de halve middag blijven liggen. Ik zou Skaraa inderdaad boven leggen en laat maar krijsen, ze houden van zelf wel op, of gooi een gevulde kong bij in de bench, dat doet hier ook nog steeds wonderen. Kyra hield nooit op met krijsen, dus die moest ik ook echt streng toe spreken en soms zelfs laten schrikken. Met twee weken kende ze de bench ook en ging er uit zichzelf in liggen. Verplichte rust geven zou ik wel doen, anders krijg je ook zo'n overprikkelde pup en dat is ook niet wat je wilt denk ik ;-).

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

Ze krijgt ook echt wel haar verplichte rust hoor. Alleen in kleinere stukjes verdeeld.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Grappig, ik weet nu al niet meer hoe ik dat anderhalf jaar geleden presies deed, maar volgens mij timede ik de rust echt niet hoor. Als de heren wat te hyper waren greep ik in, voor de rest regelde het zichzelf wel, geloof ik

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ja, heeel af en toe als ze uit zichzelf al lekker is gaan liggen bij mijn voeten stop ik dr niet in de bench. O-)
Alleen regelt ze dat zelf nog niet echt elke keer. Want als het aan haar ligt kan het zo een uur spelen zijn.

Net ook, we hebben gewandeld 10 minuten, rond een uur of half 2. Even gespeeld erna. En in de bench. Kauw staafje erbij. Maar mevrouw wilde niet. Kauwstaafje ligt versnipperd in haar bench beneden. En ze heeft 1,5 uur zitten krijsen. Na 1 uur toen ze stil was 2 tellen de kong erbij in gedaan, daar heeft ze 10 minuten aan gelikt met tussen door krijsen, krijsen. UIteindelijk toen ze weer stil was maar weer een rondje gedaan. Buiten even gespeeld met de JRT van de achterburen. En nu is ze binnen de honden aan het uitdagen. Ik wil dr niet gelijk in de bench stoppen, want ze komt er net pas uit. Dus ik laat haar maar ff razen, en doen. en over 15 minuten maar weer de bench in als ze dan nog niet van zelf slaapt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

De ene hond is de andere niet. Nukka was een echt slaapmonster, maar Nanu sliep gewoon nooit! (bij wijze van spreken O-)). Het hangt wat af van hun karakter. Nanu is een heel controlerende hond, die alles moet weten. Dus sliep ze ook heel licht en was ze meteen wakker als er iets gebeurde. Nukka is een hondje dat alles best vindt. Dus als die in slaap viel, was dat als een blok!
Ik zou Skaraa gewoon laten zijn wie ze is. En als je merkt dat ze toch echt slaap nodig heeft: gewoon zelf even met een boekje op de bank gaan zitten en even niks doen, dan zal ze ook wel slapen. Maar of ze nu haar slaap verdeeld in allemaal kleine mini-slaapjes, of ze slaapt 3 uur aan een stuk... mij zou het persoonlijk niks uitmaken.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Ik heb precies als Christel gehandeld en nog nooit aan verplichte rust gedaan.
Ben begonnen met de instelling,ik zie wel hoe de dag loopt en greep ook in als ik zag dat de pup slaap kreeg.Kroop zelf achter de Pc of ging een boek lezen en  hier gaf puplief het wakker zijn dan al gauw op.
Ook een pup gehad,die er meer moeite mee had om rustig te worden,daarmee ging ik eerst op de grond liggen een en aaide haar rustig van oor tot puntje van de staart,kreeg  dan een diepe zucht en ging daarna rustig iets voor me zelf doen.

Volwassen honden kennen de routine en weten wanneer ze aktie kunnen verwachten,samen met het feit dat de wereld lang zo spannend niet meer is,maakt dat ze juist wel heel rustig kunnen blijven liggen.
Nu moet ik zeggen dat ik dus nog steeds wacht op dat volwassen worden van het mannetje hier(2,5) want die is zo nieuwsgierig dat er weinig geslapen wordt,maar wel heel goed wordt opgelet.:-D

honden page profiel ikkeikke 3 doggies

honden foto van ikke

Hugo is 1 en krijgt nog verplichte rust, zeker 1x pd

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ik heb mij ook nooit gehouden aan die tien minuten spelen, ze speelden rustig een half uur of mee en vielen dan bovenop elkaar in slaap. 
Shadow had gewoon wel veel meer energie en daar moest ik Spot af en toe tegen beschermen. Weet je, ze waren rond die leeftijd al halve dagen alleen thuis (in de kennel) en dan kon ik het ook niet regelen :-) ...

honden page profiel Me!Me! 3 doggies

honden foto van Me!

Ik heb ook zo'n heerlijke rauwdouwer... Als pup bleef hij maar door gaan... Verplichte rust had ik nog nooit van gehoord! Tot ik met 15 wk op de cursus kwam...Daar gaven ze mij de tip om de bench af te dekken met een deken. Hiervoor ging hij wel eens uit zichzelf de bench in, maar er hoefde maar iets te gebeuren en meneer stond al weer op en dacht dat het playtime was!
Toen het kleed over de bench ging werd Ne een stuk rustiger, niet alleen doorslapen maar ook in gedrag.

Dan hoef je d'r niet direct naar boven te doen, maar dan kan ze erbij blijven...

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik heb me met Mara nooit echt heel erg aan die wandeltijden gehouden..
Ik ben natuurlijk niet continu met haar gaan lopen of dat soort gekke dingen..
Maar na 10 min stond ze gewoon nog te stuiteren ;-) tja, ook logisch, het is een border, die willen graag wat doen.

Volgens mij is die per week 1 min erbij een beetje achterhaald.. en voor ieder ras hetzelfde. Dat je met iets als een leonberger (iets groots/vatbaars voor de gewrichten) of een chi (klein, sneller moe, minder energie) je wel aan die standaard houd is logisch, maar ik ben er zelf hier en daar wat van afgeweken en heb me laten leiden door Mara.
Als ik zag aan Mara dat ze na 10 min echt nog aan het stuiteren was, was ik soms 30 min buiten.
En dan niet rennen sprinten vliegen, maar gewoon hondje op schoot en zitten in het parkje, dan weer een stukje lopen, zodat het toch verdeeld blijft..

Ik kan me heel goed voorstellen dat iets als een hus ook wel graag pootjes wilt strekken en dus gewoon meer nodig heeft dan 10 min om 'moe' te worden ;-)

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Ik kan me voorstellen dat jou oudere hond overdag ook veel ligt te "slapen", luieren eigenlijk? Wij doen ook nooit aan verplichte rust, maar goed de rest van de honden liggen hier ook bijna de hele dag te luieren dus dat doen de puppen/jonge honden dan ook....

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

kleed over de bench vind ze beneden echt helemaal niets. Heb dat een week gehad. en het was echt grote drama. Nu hangt het kleed boven over de bench en dat gaat wel goed. Heb er dan nog 1 beneden liggen, probeer het af en toe maar dan doet ze echt neits aan slapen.

Het lastige is dat Skaraa gewoon op sommige dagen echt helemaal geen rust neemt. En ik merk aan mijn honden dat ze dat niet echt op prijs stelden. Skippa gaf ik ook nooit verplichte rust, maar dat was nr 1, hij was de enige. En sliep zo de hele dag door.

Ik kan zelf op de bank zitten, en dan blijft ze door racen. Als ze niet de gewenste reacties krijgt van mij of de honden gaat ze op t gordijn knagen, op de bekabeling, aan de bank, etc. (goh t lijkt wel of ze al aan het puberen is ;-) )

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Haha, hier nog een zondaar aan die 10 minuten regel. Wat is nu 10 minuten? Een sterke, energieke en nieuwsgierige pup kan wel wat meer hebben. Daarenboven hoef je ook niet steeds te lopen. Je kan een wandeling onderbreken met beetje rondhangen en luieren in het bos, nieuwe dingetjes ontdekken, hondje kroelen, in riviertje spelen, enz...
Als ze zo'n moment heeft dat ze echt blijft doorgaan en gaat slopen... kan je dan niet samen met haar even naar boven gaan (dus weg van de andere honden), in die bench doen en bij haar gaan zitten met de laptop (en terwijl op HP berichtjes typen ':-))

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verplichte rust" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Frolic brokken.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^