Iemand een paar toller oren gevonden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Want meneer Luan had ze gisteren absoluut niet bij zich op jachttraining  

Het volgen en, afliggen en uit zicht oefenen ging allemaal nog redelijk. Maar toen kwam het apporteren. Normaal 1 van zijn sterke punten wat hij erg leuk vindt. 

We begonnen met dummies apporteren. Luan ging helemaal eager klaarzitten en luisterde zowaar naar 'wachten' zodat hij niet te vroeg insprong. De dummy valt, ik geef het commando apport en Luan stuift weg, nog sneller dan anders. Hij loopt recht op de dummy af, ziet hem liggen en op het laatste moment wijkt hij uit, schiet door en zo de bosjes in. Toen kon ik er dus achteraan want meneer vond het echt niet nodig om terug te komen. Gelukkig sleepte hij de lange lijn achter zich aan dus kon ik hem op die manier weer vangen.

Volgende poging, dit keer met konijnendummy. Luan vindt die echt heel leuk. Weer commando apport, Luan stuift weer weg, pakt nestjes de dummy en... verdwijnt met dummy en al de bosjes in. Trainer riep op dat moment lachend "ik wens je veel succes met de rest van de training, als een toller loopt de klieren kan je het wel vergeten." (Hij heeft zelf ook zo'n rood apparaat lopen)

Ik kon er stiekem ook wel om lachen al bleef ik achter hem aan rennen. Grapjas. Hij dacht volgens mij, vrouwtje, je wilt toch wat aan je conditie doen, nou kom maar op dan  Maar het zonnetje scheen en we waren op een mooie plek in de natuur dus een toller zonder oren kon toch echt mijn goede humeur niet verstoren .

Met humor Is volgens mij ook de beste manier om het te benaderen om zelf niet gillend gek van te worden op dat moment. Heb hem wel weer snel kunnen herstellen gelukkig, maar apporteren (en terugbrengen) dat zat er toch echt niet. Daarna geoefend met sleepspoor van een gans, dat was de eerste keer en vond hij enorm spannend. Hij heeft aan de gans gesnuffeld en daar ben ik op dit moment tevreden mee. Toen kwam het kwartel apporteren. De kwartel was al een beetje stukgekauwd door de vorige hond. Luan stuift er op af en dacht, dat is een lekker hapje. Knaag knaag, kauw kauw. Kon nog net een halve kwartel tussen zijn tanden vandaan redden. 

Einde van de les, mogen ze altijd even los om de spanning af te schudden. De gans lag in een vuilniszak maar blijkbaar was de kwartel er net naast gevallen. Luan snuffelen, en ja hoor, hij heeft de kwartel te pakken. Toen natuurlijk geen mogelijkheid meer om hem te herstellen dus hij heeft mazzel gehad, extra lunch voor hem.

We zaten allebei uiteindelijk uitgeput in de auto. Hoop toch dat hij volgende week zijn oren weer terug gevonden heeft want het is toch vervelend om echt de grootste schlemiel van het veld te zijn . Je hebt ook niet het idee dat je er ooit ook maar een beetje opvoeding ingegooid hebt. Maar volgende week gaan we over water apporteren en dat vindt Luan echt super, in het water is er ook weinig afleiding dus hopen dat dat beter gaat 

Na afloop nog even met de trainer gesproken. Hij gaf aan (wat wij ook wel merken) dat Luan super gevoelig is. Niet zozeer op correcties, maar wel op allerlei indrukken. We zetten dan ook heel weinig druk op hem, proberen het wel speels te houden maar ook duidelijk de grenzen aan te geven, wat een lastige balans is. Hij vindt alles snel spannend maar wil wel graag en vindt het ook heerlijk om af en toe uit te dagen. De trainer gaf ook aan dat de potentie echt wel in hem zit maar dat we nog een lange weg te gaan hebben, zeker twee tot drie jaar voordat het een volledig stabiele jachthond is. Maar hij kende dan ook weinig tollers onder de drie jaar die al volledig stabiel waren.

Vind het ook helemaal niet erg. Doel is om lekker samen te werken en onze band te verbeteren en dat koppie lekker bezig te houden, niet om binnen een jaar een perfecte jachthond te hebben .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand een paar toller oren gevonden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Haha geweldig! Soms kan je ze toch echt achter het behang plakken! O-) :-D

Inderdaad, met humor is de enige manier om er mee om te gaan. Boos worden heeft geen zin.

Wat heb je toch een leuke, rode draak :-)

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

zijn dit ze soms ? O-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Hahaha, ja denk dat dit ze zijn :-D O-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hahahaha. :p  misschien heeft ie ze op het strand laten liggen twee weken goed?

Sorry, wat ik heb begrepen was Evy al begonnen aan de kwartel en kennelijk heeft Luan dat af gemaakt. Mijn ouders hadden al verteld dat er een hond was die de kwartel had opgegeten en daar moesten ze erg om lachen, maar ze hadden niet gezegd dat het Luan was. :p

Lekker allemaal vergeten en uit kijken naar het zwemmen volgende week, ik heb er echt zin in! :-D

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Helaas...geen tolleroren gevonden.
Maar mischien dat deze beter helpen????

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Bedankt voor de teruggevonden oren, hopen dat hij ze niet weer kwijtraakt volgende week ;-)
@Sanne haha, fijn dat Luan in ieder geval je ouders vermaakt heeft. Hij heeft zeker de show gestolen met zijn toeren :P. Ik zag vanuit mijn ooghoeken dat Evy wel netjes meedeed volgens mij?

En volgend weekend in het water heb ik echt zin in. Net ff lekker buiten geoefend met apporteren op het water en ging echt super goed :-)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

haha, die titel!! heel erg leuk. nou volgende keer beter!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand een paar toller oren gevonden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^