Pitbulls.. wat hebben mensen er toch tegen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KK

honden foto van K

" Ja maar moet dat dan in 1000 topics? en elke keer als er eentje naar beneden zakt weer een nieuwe openen. Kijk ik snap best dat je als eigenaar met veel vooroordelen te maken hebt, en dat je dat niet fijn vind.  en er zijn een hoop verschillende meningen hier op het forum.. maar moet daar dan elke keer weer opnieuw over gediscussieerd worden? "

liever niet. maar aangezien er ook tientallen topics zijn over: help, er woont een stafford in mijn straat, help, mijn hondje is gebeten door een stafford, of help, ik ben bang voor staffords.
dan zullen ze daar eerst mee op moeten houden, want ik 9 van de 10 gevallen is het niet eens relevant dat het om een staff ging.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pitbulls.. wat hebben mensen er toch tegen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Wat ik dus al schreef over 'uitlokken'!

honden page profiel Lauren, Jimi & Luca Lauren, Jimi & Luca

honden foto van Lauren, Jimi & Luca

Dat snap ik ook wel weer een beetje, en je wil natuurlijk zo graag bewijzen dat het niet zo is en dat jouw honden wel lief zijn en wel luisteren..  Het is gewoon de eeuwige discussie die maar door blijft gaan hier en wat gewoon nooit over zal zijn. Vervelend is het wel natuurlijk.

honden page profiel KK

honden foto van K

" Wat ik dus al schreef over 'uitlokken'! "

ja, dat is ook echt zo, maar helaas word dat niet gezien.
dit topic kan sowieso wel op slot, aangezien ts haar profiel al heeft verwijderd. die heeft al geproefd hoe de sfeer hier is als het om deze rassen gaat. goed gedaan jongens, weer 1 weg gejaagd.;-)

honden page profiel KK

honden foto van K

" Even een vingertje op de zere plek! Moet je eens zien hoe Lab eigenaars zich hier soms kunnen verdedigen!

"Nee, mijn hond is geen ongemanierd brok ADHD''
"Nee, mijn hond bespringt niet alles wat hij tegenkomt''
''Nee, we hebben hem niet omdat het mode is''

Dus hoe logisch is het dat je in verweer gaat tegen vooroordelen?
Vrij logisch dus! "

haha ja, of: nee, mijn chi zit niet in een tasje en heeft geen jasje aan. en nee, hij bijt geen kinderen.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" Ja maar moet dat dan in 1000 topics? en elke keer als er eentje naar beneden zakt weer een nieuwe openen. Kijk ik snap best dat je als eigenaar met veel vooroordelen te maken hebt, en dat je dat niet fijn vind.  en er zijn een hoop verschillende meningen hier op het forum.. maar moet daar dan elke keer weer opnieuw over gediscussieerd worden? "


ik wordt er ook moe van, maar als er 1tje loopt, ach dan reageer ik vaak wel mee...
maar lees dan lekker niet als je het niks vind, ik zie hier topics voorbij komen om elke scheet van alle honden hier, dan mag dit toch ook?


reageren is niet verplicht he ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

" .. ik snap niet zo goed (haha) waarom je dogo, RR enz als vechthond ziet, maar je podenco .. .gemaakt om andere dieren te killen = vechthond!! dan weer anders ziet...  "

Nou, dit heb ik me natuurlijk ook bedacht toen ik het schreef (want het is inderdaad een beetje krom), maar..

Áls mijn Podenco eens een konijntje te pakken zou krijgen (ik denk overigens dat zij uit de "retriever-lijn" komt, ze gaat nauwelijks achter beesten aan maar brengt mij wel reeds overleden beesten, ook fijn.. ;-) maar dat even terzijde) dan zou ik dat écht heel erg vervelend vinden! Echter is het leed een stuk kleiner, dan wanneer een hond de Pekinees van de overburen dood bijt. Dat is gewoon niet acceptabel in de maatschappij, dat kán gewoon niet, iedereen moet veilig over straat kunnen. Ik ken zoveel mensen die niet meer naar buiten met hun hond durven omdat er een Pitbull o.i.d. in de buurt rondloopt. Mijn stiefmoeder voelt zich bij haar in de buurt zo onveilig dat ze allerlei voorzorgsmaatregelen treft, die gaat de deur niet uit zonder dazzer, en plant haar wandelingen heel aandachtig om deze honden niet tegen te komen. Mensen in de buurt nemen daar hun verantwoordelijk niet. En het zijn niet alleen Pitbull-achtigen hoor, er lopen daar twee Boxers die uit zijn op ruzie en een Mechelse Herder die op iedere nietsvermoedend hond springt, die laatste heeft Punk ook wel eens te pakken gehad.

Ik wil niet zeggen dat een Pitbull sneller zal bijten dan een ander ras, sterker nog, waren het niet de Cocker Spaniëls die de meeste bijtincidenten op hun naam hadden staan? Ik heb jaren in het asiel gewerkt en heb een hele hoop Pitbull-achtigen gezien en heb maar één bijtincident met ze meegemaakt. Helaas was de schade daar velen malen groter (hij vloog mijn beste vriendin letterlijk naar de keel) dan bij de tientallen Jack Russell Terriërs, Poedels en Spaniëls die mij gebeten hebben. Misschien is het ons mensen gelukt om hun originele gebruik (het doden van andere honden) eruit te fokken, dat is discutabel. Maar feit blijft dat het een ontzettende sterke, krachtige hond is die gruwelijk veel schade aan kan richten.

honden page profiel KK

honden foto van K

" Dat snap ik ook wel weer een beetje, en je wil natuurlijk zo graag bewijzen dat het niet zo is en dat jouw honden wel lief zijn en wel luisteren..  Het is gewoon de eeuwige discussie die maar door blijft gaan hier en wat gewoon nooit over zal zijn. Vervelend is het wel natuurlijk. "

ik heb niet zo de behoefte om te gaan bewijzen dat cash lief is en luistert. ik weet dat dat zo is, en heb nooit problemen in de buurt. maar hier word er inderdaad door bepaalde mensen uitgelokt en gevoerd, en daar kan ik niet tegen, heb een enorme hekel aan onrecht.

honden page profiel Lauren, Jimi & Luca Lauren, Jimi & Luca

honden foto van Lauren, Jimi & Luca

het ging ook niet over jou en je hond persoonlijk.. gewoon vanuit het oogpunt van mensen die zo'n topic openen :-)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

maar hoe hadden  mensen anders moeten reageren in dit topic dan op TS
ik heb het net terug gelezen en ik lees helemaal niks "wat haar wegjaagt"

die vooroordelen zijn er, dat is denk ik een feit
net zo goed als die er dus zijn over meerdere rassen
of zelfs in het algemeen over honden (want dat is minstens zo sterk, alleen niet op HP ;-))

telkens opnieuw benadrukken dat er vooroordelen zijn, maakt het toch ook niet beter?

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

En weet je wat ik het ergste vind dat die topics wat het ras omlaag halen niet op slot gaan. Dan hoor je alleen maar oh wat erg oh vreselijk.....

En dat opent er iemand een topic zodat mensen wat echt een serieuze vragen hebben over "ons" ras dat er dan weer van die ...... tussen zitten met hun rare antwoorden totaal offtopic gaan. En de hele boel op stelten zetten.

Niet leuk meer om als Stafford baasje hier te zijn.

Ik snap ook niet dat die bepaalde mensen ons ook niet ons waarde laten en gewoon niet reageren al er geen zinnig woord uitkomt.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

@ lauren
nou dat ook niet, ik hoef niemand te bewijzen dat mijn lootje leuk en lief is...die hond is er voor mij en mensen die dr kennen weten het..

maar het gaat me wel om het ras, en dan wil ik soms wel weerword geven als ze zwart worden gemaakt, meningen prima, maar onjuistheden mogen best rechtgezet worden!

honden page profiel Lauren, Jimi & Luca Lauren, Jimi & Luca

honden foto van Lauren, Jimi & Luca

Dat begrijp ik ook en dat is jouw oogpunt. Maar deze topics over 'wat hebben mensen toch tegen mijn hond' en dat er dingen genoemd worden van: 'Oh maar mijn hond is heel lief hoor, kan heel erg goed met onze kinderen etc'. Ik snap best dat je je ergert aan negatieve topics, daarom ontstaan er weer zulke topics van mensen die het tegendeel willen bewijzen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Dat is absoluut niet waar! Voor jouw is moordenaar t ergste vooroordeel. Voor mij is dat dat een lab saai dik en dom is. Wat dat is ook absoluut niet waar. Is leuk als je ergens loopt en mensen alleen maar zeggen dat je hond mager is. Dat t geen echte lab is en dat anderen zo dik zijn.
Oh wauw dat is de eerste labrador die ik zie die niet zo moddervet is. Kijk dat kun je oppakken als compliment, negeren of jezelf druk over maken. In zo'n geval is het echt dat de ontvangen de boodschap bepaald.

Ik denk niet dat eigenaren van een chi het leuk vinden om altijd maar met paris Hilton vergelijkt te worden.. "

dus als iemand jou ras een moordwapen noemt dan vindt je dat minder erg dan dat ze dik, dom en saai worden genoemt. Lila is een lui dikkertje en het kan me echt geen moer schelen dat mensen dat denken want om die reden jagen ze mij echt niet ergens weg en het stoort mijn honden niet. dat gegil en gedoe daarentegen daar hebben mijn honden wel last van.
voor mijn honden nu heb ik ook kleine honden gehad dus die vooroordelen ken ik ook wel.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ieder ras heeft zijn eigen vooroordelen en ja ik vindt t niet leuk als mensen standaard zeggen oh wat een saai dom beest. Wat burgerlijk je hebt zeker ook een stationwagen. Dan ben je ook niks aparts net als ieder ander...

Tsja vooroordelen. Het is maar hoe je er zelf mee omgaat!
Trek t je niet zo aan. Dan is t probleem een stuk minder groot.

Nee kinderen gillen ook als mijn hond komt aangelopen hoor..

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Hmhm pauline, maar in je vorige bericht maak je een opmerking ( lap vlees ) en dan vraag ik me af, heb je mijn hele stukje gelezen..?


Want mijn jond legde bijna het loodje en had een trauma voor de rest van naar leven. ;-)

Iedere hond kan ernstige schade aanbrengen hangt er maar vanaf waar er gebeten wordt.
Maargoed ik zie echt geen zin in deze discussie verder jij hebt jouw mening en ideeen ik heb het mijne.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Oh, dat heb ik gelezen, maar verkeerd om gelezen, haha. Ik las dat de Rottweiler/Leonberger het vel van de Jack Russell afgetrokken had O-) (bah zeg, sommige mensen willen alleen maar zien wat ze WILLEN zien, haha!)
Maar dat moet een flinke Jack Russell geweest zijn dan..! De keren dat ik ben gebeten door een Jack Russell had ik alleen maar wat gaatjes en blauwe plekken, gelukkig! Pff, wel een heftig verhaal zeg!

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

En dat probeer ik dus te zeggen, het was gewoon een klein jack russeltje, je hoeft niet groot te zijn om veel schade aan te brengen.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Maar je wil toch niet ontkennen dat de schade bij een Pitbull-achtige vaak groter is dan bij een Teckel/Jack Russell/etc.? Het is wetenschappelijk bewezen dat zij door hun bredere kaken een grotere bijtkracht hebben en daardoor bijvoorbeeld moeilijker los te krijgen zijn.. Toch?

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Haha moet wel lachen om me argument. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat de meeste bijtincidenten van golden retrievers, teckels en jack russels afkomen. Maar dat is niet erg want je kunt je niet voorstellen dat daar schade wordt gemaakt?


Het kan inderdaad, haha maar het ligt er aan waar er gebeten wordt. Zo kan een kleintje net zo veel schade aanrichten. Ken ik enorm veel incidenten met andere rassen waarbij een hond wordt doodgebeten en dat is geen zogenaamde 'vechthond'.

En ik zie ook weinig verschil met de jachthond die een konijn of ree doodbijt, doodbijten is doodbijten. En dat kan en mag niet.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb liever dat de hond van de buurman een konijntje dood bijt dan dat ie één van mijn honden doodbijt, eigenlijk O-)

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

En als dat konijntje nu net zo'n geliefd huisdier is als jouw hond?

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hoeveel mensen kom jij tegen die hun konijn aan het uitlaten zijn, in vergelijking met de hoeveelheid mensen die niet meer veilig over straat durven met hun (kleine) hond? ;-)
Ik snap overigens wel wat je bedoeld, hoor. Het konijn van een vriendin van me is een keer op brute wijze vermoord (haha) door een Afghaanse Windhond van een buurtbewoner. Beest rende op de ren af, wipte hem in één beweging omhoog, en weg konijn. Ja, weet je, da's een super vervelende situatie, en mijn vriendin heeft er veel verdriet van gehad (totdat ze van die buurtbewoner een nieuw konijntje uit mocht zoeken, toen was het over, haha), maar dit is een te verwaarlozen incident vergeleken met de vele bijtincidenten die ik zie gebeuren met Pitbull-achtigen, naar mijn mening. 

Als ik alleen al even kijk naar het asiel waar ik werk, daar zitten momenteel negen Pitbull-achtigen en vijftien andere honden (variërend van windhonden tot doggen tot herders tot andere terriërs). Dat wil dus zeggen dat 2/5e van alle honden (bijna de helft) die er zitten Pitbull-achtigen zijn, en ik heb voor de grap even gekeken naar hun omschrijving, en eentje daarvan kan met andere honden, terwijl de overige rassen nagenoeg allemaal met andere honden kunnen.. Toeval? Opvoeding? Of misschien toch ras-gerelateerd? Van deze negen Pitbull-achtigen zijn er vier momenteel niet plaatsbaar omdat hun gedragsproblematiek dusdanig zorgwekkend is dat ze niet met een gerust hart terug de samenleving in kunnen en intensieve training krijgen (o.a. in samenwerking met Dutch Cell Dogs). 

Dat baart mij enigszins zorgen..

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Als dat een van mijn konijnen is heeft ei toch echt een probleem hoor.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Je kan nou wel zeggen bewezen bewezen, maar dan zul je duidelijker moeten zijn. Zijn het teckels/goldens/enzovoort in -absolute aantallen- of -procentueel-.

Net zoals de VS in absolute aantallen de meeste buitenlandse hulp geeft, maar als je kijkt naar % van het nationaal bruto product er eerst 13 Europese landen in het lijstje staan, dan Canada en dan heel veel verderop pas de VS.

Hoe meet je, wat meet je? Wordt de ernst van bijtincidenten überhaupt gemeten?

Dus men kan wel met die lijstjes gaan schermen, maar eigenlijk zeggen ze niets zonder dat er meer informatie bij zit.

Djanga&Pasha (Gast)

Nou, even voor de duidelijkheid.....Ik heb mijn profiel niet echt verwijderd omdat ik de sfeer zo ontzettend erg vind.. (al kan ik me natuurlijk wel ergeren aan mensen die hun vooroordelen uitspreken, maar goed ieder zn eigen mening en daar vraag ik ook om..) maar omdat ik niet goed werd van dat ik bij iedere reactie een mailtje ontvang haha. 
Ik kon niet vinden hoe ik dat kon uitzetten.. maar nu heb ik mijn profiel verwijderd en krijg ik nogsteeds mailtjes! Pfff...



En.. Ik heb me een hele tijd geleden aangemeld op dit forum om toen iets over onze amstaff te vragen omdat ze maar niet aankwam en zich zo rustig gedroeg enz. (bleek achteraf dat ze al heel lang wormen had, kwam er pas uit na een overdosis wormenkuur). En daarna ben ik er nooit meer op geweest. Dus ik had geen flauw idee dat er al zoveel topics en discussies over dit onderwerp zijn.
Het was trouwens ook echt niet mijn bedoeling om hier een discussie te beginnen!!
Ik vind het jammer dat de eigenaars van pitbulls zich zelfs hier op een hondenforum moeten verdedigen en door sommigen worden aangekeken als naïef of 'meeloper' omdat zo veel mensen ineens een pitbull willen...

Maar goed dat is mijn mening. Helaas. 

Van mij mag het topic ook wel op slot hoor! Ik weet in ieder geval dat er ook genoeg mensen zijn, ook zonder pitbulls, die niet meteen bevooroordeeld zijn! En dat heeft me wel al wat vertrouwen gegeven om gewoon door te zetten wat ik wil en anderen lekker te laten l*llen!

Groetjes!

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" Nou, even voor de duidelijkheid.....Ik heb mijn profiel niet echt verwijderd omdat ik de sfeer zo ontzettend erg vind.. (al kan ik me natuurlijk wel ergeren aan mensen die hun vooroordelen uitspreken, maar goed ieder zn eigen mening en daar vraag ik ook om..) maar omdat ik niet goed werd van dat ik bij iedere reactie een mailtje ontvang haha. 
Ik kon niet vinden hoe ik dat kon uitzetten.. maar nu heb ik mijn profiel verwijderd en krijg ik nogsteeds mailtjes! Pfff...



En.. Ik heb me een hele tijd geleden aangemeld op dit forum om toen iets over onze amstaff te vragen omdat ze maar niet aankwam en zich zo rustig gedroeg enz. (bleek achteraf dat ze al heel lang wormen had, kwam er pas uit na een overdosis wormenkuur). En daarna ben ik er nooit meer op geweest. Dus ik had geen flauw idee dat er al zoveel topics en discussies over dit onderwerp zijn.
Het was trouwens ook echt niet mijn bedoeling om hier een discussie te beginnen!!
Ik vind het jammer dat de eigenaars van pitbulls zich zelfs hier op een hondenforum moeten verdedigen en door sommigen worden aangekeken als naïef of 'meeloper' omdat zo veel mensen ineens een pitbull willen...

Maar goed dat is mijn mening. Helaas. 

Van mij mag het topic ook wel op slot hoor! Ik weet in ieder geval dat er ook genoeg mensen zijn, ook zonder pitbulls, die niet meteen bevooroordeeld zijn! En dat heeft me wel al wat vertrouwen gegeven om gewoon door te zetten wat ik wil en anderen lekker te laten l*llen!

Groetjes! "


super fijn zeg, dat je je vertrek even toelicht
en gewoon terugkomen hoor !!
die notificatie kan je uitzetten (gelukkig maar, anders werden wel meer mensen gek denk ik)
en doe gewoon gezellig mee

en zo niet..... geniet van je honden
als mensen zien dat jij dat doet, is het mijn ervaring, dat ze ook andesr naar je honden gaan kijken
en vooroordelen nog weleens als sneeuw voor de zon verdwijnen

maar super tof dat je je nog even meldt !!!

honden page profiel Marinda - Jarvis & ParkerMarinda - Jarvis & Parker

honden foto van Marinda - Jarvis & Parker

"  Wat dat is ook absoluut niet waar. Is leuk als je ergens loopt en mensen alleen maar zeggen dat je hond mager is.  Dat t geen echte lab is en dat anderen zo dik zijn.
Oh wauw dat is de eerste labrador die ik zie die niet zo moddervet is. Kijk dat kun je oppakken als compliment, negeren of jezelf druk over maken. In zo'n geval is het echt dat de ontvangen de boodschap bepaald. "

So true :')
Ik heb ook een labrador, maar hij is van de werklijn (hoger op zijn poten, en we doen erg ons best om hem slank te houden)
Hoevaak wij daarom al wel niet moeten horen dat het een kruising is, want hij is slank en hoger dan hetgeen wat je nu vooral ziet. Nee, hetgeen van nu is redelijk vaak moddervet. Ik heb 2 labbies op stage komen waarvan 1 ooit 64 kilo heeft gewogen, de ander 45 kilo, en nog een aantal die ook richting die 45 gaan O.o
Dat laatste vat ik altijd op als een compliment, gezien dat wij hard ons best doen om onze 10 jarige lab op een goed gewicht te houden :-)

Djanga&Pasha (Gast)

Oh kun je die notificaties echt uitzetten ja? Kan iemand me dan vertellen waar??
Dan kom ik denk ik wel terug :p haha

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

"
ben wel geen eigenaar van een staff of pit maar snap wel heel goed wat je bedoeld. 
er woont hier in de buurt een man met 5 pitjes, echt een super verantwoordelijke baas, helaas heeft hij 2 honden die gewoon niet met andere kunnen. Altijd heel netjes vraagt hij of je je hond even wilt aanlijnen, hij loopt ook nooit wanneer het top drukte is. mensen weigeren gewoon om hun hond aan te lijnen en maken smerige en lage opmerkingen over hem en de honden als hij er langs loopt, zo hard dat hij t nog wel kan horen. Met als gevolg dat deze man gewoon niet meer in het park komt met zijn honden. Vind het nog walgelijk ook dat iemand die zo zijn best doet een goede ambasadeur voor het ras te zijn en te laten zien dat hij de verantwoording neemt weggejaagd wordt, en de "stoere jochhies" met hun statussymbool aan de riem niemand wat van durft te zeggen. Dat vind ik vele malen erger dat mensen een hond aanschaffen voor hun status. Want het maakt me inderdaad niet cool genoeg om een ras te nemen waar ze werkelijk de goede verantwoording voor kunnen dragen. Zo'n man die elke dag zijn uiterste best doet wordt weggejaagd terwijl ik er altijd nog van overtuigd ben dat we in een vrij land wonen waar iedereen mag gaan en staan waar hij wilt. 

ik heb voor de volksmond inderdaad zo'n klere keffer. (doet hij overigens ook), wat mensen niet zien is de waarom! maar goed feit blijft wel ondanks stoor ik me verschrikkelijk aan zijn geblaf, het uitvallen en zijn we keihard aan het trainen. Kan ik weglopen van situaties wat ik wil er is niemand die er rekening mee houdt en zijn hond bij zich zal houden, of op komen halen wanneer hij volledig over de rooie gaat. want mijn haarbal ziet er gewoon zo schattig uit. Dat is het zelfde met aaien en knuffelen mensen die niet begrijpen dat ook een kleine hond daar niet altijd maar gediend van is, had ik nou een staff, pit of ander sterk ras aan de riem gehad dan had men heel anders gereageerd. Ik denk dat dat is wat mening pit/staff baasje dwars zit, mijn onzekere angstblaffer lijkt wel geaccepteerd door de maatschappij, alsof dat zo hoort te zijn en zal niemand in het loslooppark zulke opmerkingen maken zodat ik er niet meer zou willen komen. Dat is inderdaad heel erg krom. "


ik vind dit mooi gezegd, dat is dus precies het 2 maten meten...wat maakt dat deze mensen zich ook anders gaan voelen, want ze worden anders behandeld..
met deze rassen wordt alles uitvergroot en niets door de vingers gezien, terwijl van een hoop andere honden en rassen enorm veel gepikt wordt, en dat is allemaal maar oke...
en echt, daar loop je dagelijks tegenaan..

ook hier weer, geeft enerzijds niet, je weet dat het erbij hoort...
maar toch..

ik ga ook niet met mensen over in discussie op straat hoor, ik hoef niemand te overtuigen..
maar komt de discussie hier voorbij, dan doe ik lkr mee :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pitbulls.. wat hebben mensen er toch tegen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 7 12 3 45 6 7
Volgende forumvraag: Hardlopen met jonge jack russel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^