Dit is zo ranzig; poep eten en uitbraken...(let op vies topic)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Bobby mijn  jonge labrador eet waneer hij los loopt en mij niet ziet stiekem poep en ik word er niet goed van.
Ik ben er achter gekomen dat hij dit vaker doet dan ik had gedacht, dit omdat hij het sinds deze week ook uitbraakt.
Nou echt het is walgelijk, vanavond ook en dan een nog eens zo veel, het was een mega plas drab:'(
Ik moet zelf ook steeds letterlijk overgeven waneer ik het schoonmaak en krijg de lucht niet goed weg.
Ik ben een beetje radeloos en mijn man kan hier ook echt niet tegen.
Is de enige oplossing om Bobby altijd aan te lijnen (voorlopig)?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dit is zo ranzig; poep eten en uitbraken...(let op vies topic)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ja aanlijnen en héél goed gaan oefenen buiten met drollen,negeren,naar jou laten kijken(oefenen op aandacht krijgen,thuis al oefenen)belonen voor het kijken,commando 'los'gaan oefenen,voor als hij er al 1 vast heeft.
Maar ik vind wel dat het héél lastig is om zo'n jong dier hierin te corrigeren/ombuigen,ze zijn zo jong,druk en eigenwijs,dat als ze kans krijgen het toch snel opeten.

Mijn hond lust mensenkak,met name toen ze nog jong was/puberaal.
Ze kon goed bij ons op de paden blijven,na een paar maanden,maar als ze dan een hond tegenkwam en samen gingen rennen,dan was dat vaak door de struiken ;-)en was het opeens stil,dan sprint je er heen,maar een paar hapjes zaten er dan al in **kots smiley**.
Gelukkig is ze er nooit ziek van geworden of moest ze het uitspugen(hoe dat mogelijk is weet ik niet,maar ik was er 'blij' mee)

Je kan ook als hij over een paar maanden in de pubertijd komt en het nog niet is af geleerd of wel was afgeleerd maar weer opnieuw denkt te beginnen (ja die bestaan ook O-)) een muilkorf omdoen,tijdelijk,om dat gedrag niet weer in te laten slijten.

honden page profiel Joyce • Beau & BenjiJoyce • Beau & Benji 3 doggies

honden foto van Joyce • Beau & Benji

Mensenkak? Hoe ben je daar zo achter gekomen, haha? ;-)

eline (Gast)

Is het eigenlijk ook niet een beetje de vraag waarom eet de hond poep?
Mijn hond, een briard, heeft het een tijd lang gedaan, ziek van geworden en toen zijn we echt gaan trainen i.p.v. poep eten, kreeg zij een stuk banaan. Banaan omdat hier ook.veel calcium in zit en honden dit vaak missen en dat de rede is dat ze poep gaan eten.
Het is natuurlijk wat onhandig om dan naar buiten te gaan met een stuk banaan, maar nu eet ze geen.poep meer, ze krijgt gewoon wat banaan bij haar eten, 2 stukjes is zat en de rest gezond voor mij :-)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Waarom de hond poep eet, tja, daar zijn de meningen over verdeeld. Sommigen zweren dat de hond dan iets te kort komt, anderen gooien het op dat de hond die het feestmaaltje heeft gedeponeerd voer krijgt dat niet goed wordt verteerd, waardoor de drol dus 'extra lekker' is... Misschien verschilt het ook nog eens per hond. De dierenarts heeft mij in ieder geval verteld dat het echt niet zo hoeft te zijn dat de hond een gebrek aan vitamine, calcium, etc. heeft. Honden hebben daarnaast ook nog eens een ander beeld van ´vies en lekker´ dan wij natuurlijk (ik zou voor mezelf bijvoorbeeld niet zo snel stamppot pens op tafel zetten :-D). Bij mijn hond gaat een stuk banaan er in ieder geval echt niet in, daar haalt ze echt haar neus voor op =P Dus ja, wij zijn toch wel echt gegaan voor het 'afleren'.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Zoals Soraya het hierboven beschrijft heb ik het ook gedaan met mijn kleine poepvreter. Zodra Ginny het liet liggen kreeg ze van mij wat ze het aller aller lekkerst vind - een stukje schapenvet. Die tip van 'ruilen' heb ik destijds van de hondenschool meegekregen, onder het mum van 'poep laten liggen en dan krijg je iets nog véél lekkerder is'!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het hoort ook wel een beetje bij de leeftijd. Terry en Max deden het, Fleur geloof ik niet (die was 9 maanden toen ze bij mijn ouders kwam).  

Mellow deed het ook en hoe! Elke wandeling gingen er zo 3 of 4 naar binnen, hoe smeuïger, hoe lekkerder. En hoe meer ik gefocust was om haar weg te trekken bij elke drol, hoe meer zij het juíst ging doen. Ze mocht er niet eens aan snuffelen en als iets niet mag, dan moet het wel héél bijzonder zijn, dus als het kan: gelijk opvreten! 
Niet goed voor de wandelingen en mijn humeur ;-)
 
Wij hebben ook een tijdje met een snuitje gelopen, al kwam er van wandelen weinig terecht, want dat ding moest af, continu met haar snuit over straat of gras, dus daar ben ik ook mee gestopt, dan maar goed opletten.

Nu mag ze gewoon snuffelen ("is vies hè"), vaak loopt ze daarna door of ze doet er een plas overheen. Heel soms wil ze nog wat pakken, maar een "LOS!" zorgt meestal wel voor gelijk laten vallen. En die keren dat er wel een hapje naar binnen gaat, nou ja, so be it ;-) 

Gelukkig blijft het hier beperkt tot een honden- of kattendrol. En soms een klodder ganzenpoep. 

Het helpt al veel om zelf iets relaxter te zijn en hem voorlopig aangelijnd te houden. 
Als ik een drol spot waarvan ik weet dat die in de categorie 'jummieeee!' valt, dan roep ik haar even bij me en lopen we er omheen (maar zij loopt dan wel altijd aangelijnd, dat scheelt misschien ook al wat).

honden page profiel Floh en SuusFloh en Suus 3 doggies

honden foto van Floh en Suus

Hi, hier eentje die het haar hele leven heeft gedaan. ;-) Wat ik ook allemaal niet geprobeerd heb... Op enig moment leer je je hond "lezen" en zag ik aan haar dat ze er eentje in vizier had, kon haar dan waarschuwen en liep ze dus door. Op momenten dat ze uit zicht was zal ze best nog eens... rook het dan wel aan haar.  Gelukkig heeft ze het nooit uitgebraakt. Maar ze is er gewoon bijna 12 jaar mee geworden in volle gezondheid. ;-)

honden page profiel Yvonne1961Yvonne1961 3 doggies

Wat betreft die banaan gaat het niet om calcium maar om kalium.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Mensenkak? Hoe ben je daar zo achter gekomen, haha? ;-) "

Nou ,je wil niet weten wat voor geur er vrij komt ...door de lucht en uit het mondje van je hondje als ze heeft staan smullen van mensenkak :'(

honden page profiel treestrees 3 doggies

honden foto van trees

Kan ook medische oorzaken hebben,als een hond ontlasting eet,denk aan alvleesklierontsteking,of maagdarmproblemen,het precieze weet ik erook niet van.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

even tussendoor: weet je heel zeker dat je hond zo veel poep eet (kan best hoor... Bonny heeft het ook een tijd lang heerlijk gevonden).... en dat het braaksel daar van komt? Ik wil je niet onnodig ongerust maken... maar het kan ook zijn dat hij zelf een medisch probleem heeft waardoor hij zijn eigen poep uitbraakt omdat het via de andere weg niet lukt.... ik zou zelf toch even langs de da gaan.... tenzij je zelf hebt gezien dat hij zoveel binnen heeft gekregen....

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Bedankt voor de antwoorden en adviezen!

Ik ga de banaan proberen en heel misschien een snuitje maar dat weet ik nog niet zeker.

Igg houd ik Bobby aan de lijn en waneer hij de bosjes induikt krijgt hij die vrijheid (even) niet meer.

@Claire, ik weet wat je bedoeld en het kwam ook even in mijn gedachten voorbij, echter weet ik wel zeker dat het door het eten van poep komt.
Bobby is een poepfan en de dagen deze week dat hij het uitbraakte waren ook de dagen dat hij tijdens het uitlaten uit het zicht smakkend, stinkend en wel weer te voorschijn kwam.
Het commando los kent hij een beetje igg wel met een klos of bot maar met een drol wil hij maar niet loslaten in de regel.

Waneer we wandelen aan de lijn snuffelt Bobby ook steeds richting drol en wil steeds bijna een hap nemen tot hij mij aankijkt waneer ik 'uh' zeg.
Dus aangelijnd kan ik in principe voorkomen, het gaat dus echt om het loslopen.
Ontspannen is het dus totaal niet, even lekker wandelen is nu een regelrechte ramp.
Vind het erg vervelend en kan hier op de een of andere manier geen enkele aansluiting bij vinden ook al komt het vaker voor...
De knuffel factor is dan ook gekelderd naar een wat dieper puntje momenteel en daar maak ik me best zorgen om.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Balen! Hier ook een poepeter.... Gelukkig likt hij zijn snor goed af, je ruikt het niet. Maar idd, kusjes worden niet meer gewaardeerd... Sterkte! Er worden veel tips gegeven van eierkoek tot banaan, alleen lijken de meeste tips niet te werken, behalve aanlijnen en corrigeren of weghouden.

honden page profiel *Luna**Luna* 3 doggies

honden foto van *Luna*

Luna deed dit eerst ook. Mijn advies: pet corrector! Dit maakt een hard geluid waardoor je hond schrikt, en stopt met eten. Dat moet je dan natuurlijk belonen! En verder met elke drol die je hond negeert een snoepje geven. Luna doet het nu helemaal niet meer, en wil ze het toch doen, hoef je het busje maar te laten zien of ze rent al weg bij de drol. ;-);-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Hier hebben ze een voorliefde voor paardenpoep en heeft Spot een keer zoveel ganzenpoep gegeten dat hij het in de serre uitbraakte. Goor en vies groen...
Mijn vorige hond at ook hondenpoep, bij hem is het nooit gestopt maar... Hij at alleen hondenpoep als hij in de rui was en dan werd het vaak minder als ik wat vers vlees bijvoerde. Ik denk dat hij toch wat tekort kwam, als nu een van mijn honden het zouden doen, zou ik denk ik Sanofor proberen.

Los is mooi,als hij dat op commando doet, maar eigenlijk wil je met een commando voorkomen dat hij het pakt toch? Kijk maar eens naar dit filmpje over leave it (een soort Nee)
http://youtu.be/zNAOe1djDyc
Succes met je kleine boef...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dit is zo ranzig; poep eten en uitbraken...(let op vies topic)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Contact
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^