pup 6,5 maanden trekt aan riem tijdens wandelingen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ireneirene

honden foto van irene

Hallo,

Wij hebben een pup van 6,5 maanden. Wij gaan er dagelijks 2 keer mee wandelen.
Het is een engelse cocker spaniel, en heeft niet graag dat mensen en honden naar
haar toekomen, toch zeker niet direct. Met wat geduld kan het lukken.
We nemen haar overal zoveel mogelijk mee naartoe, zodat ze gewend word aan
mensen, drukte,...Maar het probleem is dat ze enorm aan de riem trekt. Wij hebben
zo'n uittrekriem waar ze 5m ver mee kan vooruitlopen. Dat mag ze als we door de bossen gaan, maar op verharde wegen waar auto's komen, moet ze kort, ong. 1m tot 1,5m.  Als ze 1 tot 5m vooruit mag lopen, trekt ze zelden aan de riem, maar als ze kort moet, in de stad enz... trekt ze enorm aan de riem. We laten haar ook wel eens volledig los lopen, zonder riem, ze loopt echt niet ver van ons en blijft ons in de gaten houden. Waarschijnlijk doe ik dit helemaal fout, maar ik vind dat ze wel eens los moet kunnen lopen. Dus eigenlijk, 1) los of wat langer vooruit
               2) kort op wegen en in de stad.
Lijkt veel, maar dat kunnen andere honden ook , vandaar mijn vraag.
Is dit mogelijk om haar dit aan te leren, en in hoeveel tijd is dat mogelijk?

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup 6,5 maanden trekt aan riem tijdens wandelingen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Bij mij is de regel:
Aan de riem is naast me lopen, ongeacht waar we zijn.

Je pup is 6,5 maand die gaat het verschil tussen verharde wegen waar ze dus 1,5 meter voor je mag lopen en in de stad waar ze naast je moet lopen echt niet zien.

Ik zou der gewoon aanleren dat ze aan de riem ten alle tijden naast je moet lopen. Nu gaat ze trekken omdat ze gewend is om 1,5 meter voor je te lopen.

Bij ons op cursus gebruiken we ook geen flexilijnen, omdat de honden denken dat ze dan over mogen gaan en staan waar ze willen, omdat een flexilijn hiervoor de ruimte geeft. Persoonlijk kan ik ook niet met een flexilijn overweg, met een vaste lijn kan ik veel beter corrigeren en ik kan hem veel beter vast houden.

Om je pup af te leren te trekken, de flexilijn afschaffen en een vaste lijn kopen. Werkt echt veel beter. Neem lekker snoepjes en ga belonen wanneer je pup naast je loopt en aandacht heeft voor je. Wanneer je pup trek stil blijven staan en de pup naast je laten gaan staan. Wanneer er geen spanning meer op de lijn staat en de pup staat naast je, gaan lopen. Dit kan zal de eerste paar keren wel 100x voorkomen, maar je pup leert het snelst zo. Loopt je pup goed naast je, lekker veel belonen.

Je pup los laten lopen is geen probleem, ik doe dit ook met mijn pup van 6 maanden. Maar is hij aan de riem dan moet hij naast me lopen. Gewoon als gelijke aan elkaar, naast elkaar.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Bij ons cursus leren we dat een uittreklijn niet geschikt is. De hond denkt dan dat hij een cirkel van vijf meter om je heen tot beschikking heeft, een soort eigen terriotorium.

Wij gebruiken een korte lijn, en naast lopen als we alleen zijn en met alle hondjes mogen ze iets voor ons lopen.
Op geschikte plekken mogen ze los.

Ik denk dat je hond niet goed begrijpt wanneer wel wanneer hij niet de volledige ruimte heeft.
Bij trekken, kun je met een korte lijn direct de andere kant op gaan lopen, net zolang totdat de hond rustig naast je loopt. Zodra hij naast je loopt, belonen.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik zou de flex-lijn afschaffen hiermee leer je juist je hond aan om te trekken omdat deze altijd de vrijheid heeft om tot 5 meter voor je uit te lopen.

Eerst goed aanleren dat je hond netjes naast je loopt dan kun je weer zo'n lijn overwegen.

Ga tijdens het lopen aandacht vragen en belonen, omhoog kijken naar jou en niet trekken is een beloning super lekker voertje.

Trekken aan de lijn, direct stil staan niks zeggen wachten dat je hond zich omdraait en naar je toe komt dan belonen en weer doorlopen en dit blijven herhalen.
Heb je echt een volhouder loop dan de andere kant op, trekken stil staan en de andere kant op lopen en niks zeggen.
Zo leert de hond jou in de gaten te houden, loopt je hond netjes mee blijf het goede gedrag belonen met wat lekkers nu heel veel bevestigen dat het goed gaat dan heb je er een hondenleven plezier aan.

Nu even echt een hoop energie instekken maar dat betaald zich dubbel en dwars uit ;-)

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Ben het helemaal eens met de reacties hierboven.
Heb er erg in dat je met een flexlijn altijd spanning op de lijn hebt...en je hond dus gewend raakt aan die spanning.

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Kortom, trekken heeft altijd een averechts effect. Trekken zal hem nooit brengen wat hij wil. Integendeel dus: hij staat stil of zelfs de andere kant op. Consequent zijn, dan gaat het echt werken. (al zal het lastig zijn als hij gaat puberen eerdaags, maar blijven volhouden)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup 6,5 maanden trekt aan riem tijdens wandelingen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Het begrijpen van de hondentaal.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^