De Wolf en het Roodkapjessyndroom!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

De Wolf komt terug!Leuk of niet leuk?Na het zien van deze uitzending vraag ik mij af of wij daar zo blij mee moeten zijn en of er niet veel te makkelijk over wordt gedacht.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1333703

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De Wolf en het Roodkapjessyndroom!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ja de wolf is terug in Europa, ik woon in Nedersaksen en op de millitaire oefeningsplaatsen in de buurt is het eerste wolvenroedel ook aangetroffen. Ik vind het heel intressant en ben twee weken geleden ook naar een lezing geweest omdat het nu toch nog maar enkele kilometers van ons verwijderd is waar wolven gezien zijn en dat is eigenlijk niets.
Alles wordt heel goed in de gaten gehouden en de wolven schijnen juist goed te zijn voor de wildstand en geen gevaar op te leveren voor ons mensen, wildzwijnen zijn gevaarlijker. Wel moeten boeren hun dieren goed beschermen.

http://www.wildtiermanagement.com/wildtiere/haarwild/wolf/wolfsnachweise_in_niedersachsen/

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Goede zaak, wildstand zal op een natuurlijke manier in evenwicht gehouden worden, zonder extra afschot van wild.Ben alleen maar huiverig voor de mens indeze, die zeker wel weer een 'trofee'in hun huiskamer hebben willen hangen...de bemoeienissen van de mens is een zaak waar je bang van wordt...

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

"
Alles wordt heel goed in de gaten gehouden en de wolven schijnen juist goed te zijn voor de wildstand en geen gevaar op te leveren voor ons mensen, wildzwijnen zijn gevaarlijker. Wel moeten boeren hun dieren goed beschermen.

http://www.wildtiermanagement.com/wildtiere/haarwild/wolf/wolfsnachweise_in_niedersachsen/ "


Heb jij de uitzending gezien?Ik krijg namelijk de link niet blauw.Wolven vallen weldegelijk kinderen en huisdieren aan.Het is zeer de moeite waard om de uitzending te zien.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

nee ik heb de uitzending niet gezien, ik ga proberen of ik dat kan ontvangen hier

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1333703

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Wolven in Alaska en de Appalachen (oostkust VS) vallen inderdaad honden aan. De buitenwijken van Anchorage grenzen aan het bos, en in het donker uitlaters die hun hond het bos in lieten gaan en dan zelf aan de rand bleven staan raakten hun hond kwijt. Het waren er meer dan 15, een paar winters geleden. Kinderen zal vast ook gebeuren, in geval van erge honger.

Het lijkt me dus zaak dat je je hond goed in de gaten houd en het nieuws in de gaten houd wat betreft de wildstand en dergelijke. Is er te weinig wild, dan zul je misschien moeten opletten als je 's avonds in het bos gaat lopen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het schijnt dat er in Europa in de afelopen 50 jaar, 5 maal sprake is geweest van wolven die mensen aanvielen, in vier gevallen was er sprake van hondsdolheid en in het vijfde geval werd de wolf door mensen bijgevoederd.

(In Europa, inklusive des europäischen Teils Russlands, lebten knapp 20.000 Wölfe. Trotzdem habe es in den vergangenen 50 Jahren nur fünf Fälle gegeben, in denen sie Menschen angefallen hätten, sagte der Experte. "In vier Fällen hatten die Raubtiere die Tollwut, in einem Fall wurde ein Wolf von Menschen angefüttert, was sein Wesen verändert hat.")

In Duitsland zijn nu ongeveer 12 jaar wolven, en uiteraard waar wolven en mensen samenleven kunnen problemen ontstaan, daarom is er een speciaal wolfmanagementplan opgesteld.

Hier is er veel over te lezen
http://www.welt.de/wissenschaft/umwelt/article114119548/Woelfe-jetzt-auch-im-Raum-Hamburg-gesichtet.html

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik ben er blij mee dat ze eindelijk deze kant op komen. Maar ik vraag me af of ze ver het land in komen, met alle drukte en het verkeer. Daarbij is de ecologische hoofdstructuur van Nederland, waarbij natuurgebieden met elkaar verbonden worden, nog steeds niet af. 
Maar ik juich de komst van wolven absoluut toe! Als ze het kunnen, mogen ze wat mij betreft blijven. ;-) Ook hoop ik dat er draagkracht voor te vinden is onder de bevolking en in de politiek, zodat ze straks niet afgemaakt worden zodra ze er zijn.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

kleine kans dat de wolf hier binnenkort verschijnt... al die versnipperde stukjes natuur hier zijn niet genoeg voor een wolf. Het kan wel zijn dat ze een stukje Nederland in komen om te onderzoeken, maar ze zullen niet blijven.

mochten jullie denken: wat lult zij nou?
vorig jaar deed ik nog diermanagement (hbo opleiding) en een aantal klasgenoten van mij zijn toen voor een onderzoek rond gaan vragen en informatie op gaan zoeken.
en uiteindelijk kwamen ze tot die conclusie.

dus ik vermoet zelf dat je er hooguit last van krijgt als je aan de duitse grens woont, bij een groot bos/natuurgebied

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Precies, de ecologische hoofdstructuur, wat ooit zo'n mooi plan was, is niet af en er zit een kans in dat hij ook niet afgemaakt wordt... De wolf zal dus door bewoonde gebieden heen moeten gaan en ik betwijfel of ze dat gaan doen.

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

Een goede zaak dat ze terugkomen,hopelijk laat men nu eens de natuur zijn gang gaan en probeerd men niet de betweter uit te hangen.
Wolven zullen honden aanvallen het zijn prooidieren voor ze,voor mensen zijn ze schuw bij kleine kinderen zullen ze misschien wel wat proberen maar wie laat zijn kind alleen in het bos niemand toch.
De wolf brengt weer balance in de natuur en zo hoeven er geen wildepaarden of andere wilde dieren afgeschoten te worden omdat er overschot is.
Ze zullen trouwens alleen de zieke en oude dieren pakken,een gezond jong hert zullen ze niet snel te pakken krijgen.
Ik vond de uitzending stemming makerij het bekende vooroordeel,en het verhaal van die man totale onzin.
Reken even na ,2wolven in een jaar 700 rendieren gedood dat betekend dat ze ieder een dier per dag gedood zouden hebben.
de gem wolf eet slechts 10 tot 15 kg vlees per 36 uur wat heeft hij met die andere gedaan in zijn vriezer,en een wild dier dood niet voor plezier alleen als hij honger heeft.
Wolven welkom in Nederland.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

citaat

In Duitland zijn momenteel 18 wolvenroedels, twee wolvenpaar zonder welpen en 7 territoria van solitaire wolven aanwezig (stand november 2012). De meeste wolvenroedels zitten in de Oost-Duitse regio Lausitz. Verder zitten er in het westen van Polen nog eens 23 roedels. In 2012 zijn er tot nu toe 4 roedels bijgekomen: twee in de het oosten van Duitsland, één op de grens met Tsjechië en één in het westen bij Hamburg. Naast het wolvenroedel bij de Lüneburger Heide is er nu ook een wolvenpaar net ten zuiden daarvan bij het plaatsje Bergen. Ten zuiden van Berlijn is bij Sperenberg ook een nieuw roedel verschenen. Hiermee is de verbinding tussen de roedels ten westen van Berlijn en het kerngebied bij Lausitz verder ingevuld. Het merendeel van de solitaire wolven zit eveneens in het oosten van Duitsland naast een enkele in het midden van Duitsland. De meest westelijke solitaire wolf is helaas illegaal geschoten. Naast deze vaste plekken worden geregeld jonge zwervende wolven voor korte of langere tijd ergens waargenomen. Door de kortere afstand tot Nederland is een bezoekje van een zwerver aan Nederland kansrijker geworden

einde citaat

http://www.ark.eu/ark/cgi/kaart.cgi?site=wolven;conpag=p000012;w=600;h=350;z=;labels=wolvenroedel,solitaire%20wolf,Frans/Italiaanse%20wolf

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

Even nog het volgende,laatst was er een uitzending op L1 de wolf is al in de eifel en de belgische ardennen gezien op +/- 150km van Nederland.
Ze verwachten dat hij waarschijlijk al dit jaar zijn intrede doet in limburg.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

weet je zeker dat ze daar geen duitse herder  of iets hebben gezien?

een jaar geleden zou er ook eentje in limburg gezien te zijn, bleek achteraf gewoon een hond te zijn....

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik las pas een stukje over Franse boeren. Die brengen hun schapen de Alpen in, en zetten ze 's avonds in een schrikdraad omheining en gaan zelf naar huis.

De wolven blijven rond zo'n schrikdraad lopen tot een schaap in paniek uitbreekt, de kudde meeneemt en ze met zijn allen het schrikdraad omver lopen. En dan volgt natuurlijk een slachtpartij.

En maar klagen die boeren. Misschien... zo'n hondenras aanschaffen die de schapen beschermt??!!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Precies, hoe heetten die honden ook alweer... Oh ja, livestock guardian dogs. Naam behoeft geen uitleg, lijkt me. ;-) 

In Frankrijk hadden ze ook precies zo'n ras gefokt, ooit, alhoewel ze tegenwoordig meer showhonden en waakse gezelschapshonden zijn omdat hun oorpronkelijke taak verdwenen is... was, blijkt nu. De Pyreneese berghond.

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

" Ja de wolf is terug in Europa, ik woon in Nedersaksen en op de millitaire oefeningsplaatsen in de buurt is het eerste wolvenroedel ook aangetroffen. Ik vind het heel intressant en ben twee weken geleden ook naar een lezing geweest omdat het nu toch nog maar enkele kilometers van ons verwijderd is waar wolven gezien zijn en dat is eigenlijk niets.
Alles wordt heel goed in de gaten gehouden en de wolven schijnen juist goed te zijn voor de wildstand en geen gevaar op te leveren voor ons mensen, wildzwijnen zijn gevaarlijker. Wel moeten boeren hun dieren goed beschermen.

http://www.wildtiermanagement.com/wildtiere/haarwild/wolf/wolfsnachweise_in_niedersachsen/ "

Jij geluksvogel!!!!

Wolven mijden mensen liever dan dat ze geconfronteerd worden met onze soort.
Ze eten geen mensen, zijn er bang voor en de laatste 100 jaar zijn er geloof ik maar 3 gevallen geweest waarbij een wolf een mens aanviel.
Deze wolven bleken rabies (hondsdolheid) te hebben.
Nu is hondsdolheid zo goed als uitgestorven, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Mocht de wolf naar NL trekken dan hoeft niemand bang te zijn dat ze uit zichzelf de randstad opzoeken. t Is een intelligent dier en ze weten heus wel waar ze wel of niet kunnen overleven
Hooguit zoekt de wolf een deel van oostelijk nederland op. Drenthe, Twente, de Achterhoek en Limburg zijn welllicht interessant voor het dier.

Ik woon ook in Duitsland en ik zou op mijn knieen vallen en de grond kussen als ik een wolf zou zien ;-)
Die kans is zo gruwelijk klein.

Wat betreft vee. Er is een filmpje op youtube over een Amerikaanse vrouw die vlakbij Yellowstone park woont (daar zitten pas veel wolven). Zij heeft schapen en verliest zelden een schaap aan de wolven.
Ze heeft bij elke kudde een paar Pyreneese Berghonden lopen en dat werkt. Zal eens kijken of ik dat filmpje terug kan vinden.

Zoals bij elk wild dier moet je ook een wolf niet in het nauw drijven, maar hey, voor een boos edelhert kan je beter ook een blokje om gaan (heb ik aan den lijve mogen ondervinden) en wat dacht je van wilde zwijnen met jongen? Ook niet geheel ongevaarlijk.

Maar als men gewoon respect heeft voor een wild dier is er niets aan de hand, er is geen enkel wild dier dat jou even op komt zoeken om je in je gat te bijten of op de hoorns te nemen.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

ik ben blij dat ze wolven komen . worden die strond vervelende wilde zwijnen populaties eens flink ingedamd.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

http://www.wolfsregion-lausitz.de/verbreitung/verbreitung-in-deutschland

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

http://www.nabu.de/aktionenundprojekte/wolf/news/15657.html

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Nu worden de wilde zwijnen afgeschoten en krijgen we ze op ons bord. Dan eet de wolfen ze op en missen wij ons stukke wild nu heb ik graag wild maar missen zal ik het niet. Dan maar konijn.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

" ik ben blij dat ze wolven komen . worden die strond vervelende wilde zwijnen populaties eens flink ingedamd. "

wild doet wat het doen moet, wij mens hebben het zover geschopt dat wilde zwijnen 'stront vervelend'doen...

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

Wij mensen ? Ik heb die zwijnen niet in Nederland uitgezet hoor .  ik heb er niet voor gekozen ze weer in Nederland los te laten . daarom ben ik blij dat er weer wolven naar Nederland komen . Die zullen de populatie hopelijk weer in toom krijgen .

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Interessant filmpje wat betreft predatoren en vee. Hier zie je het nut van verschillende honden die elk hun taak hebben bij de schapen.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Aansluitend op Lo&So...  www.wolveninnederland.nl

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

OP Fb kan je je ook bij verschillende groepen aansluiten. Dat heb ik ook gedaan, bij wolven in nederland, bij wilkommen wolf en bij wölfe.
Hierdoor ben je meteen op de hoogte van het laatste nieuws wat betreft de wolven in Europa.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

je kunt zelfs ambassadeur worden..;-)

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Jep! ;-)
In het filmpje is goed te zien dat je als veehouder prima kan overleven tussen de predatoren.
Je moet alleen wel willen, en de goede combinatie van honden hebben.
Maar het is dus mogelijk, zonder dat er een wolf afgeschoten hoeft te worden.
Door de honden kiezen de wolven eieren voor hun geld en gaan een makkelijker prooi zoeken.
Wolven zijn oppurtinisten, vechten voor een prooi vergroot de kans op overleven voor de roedel niet bepaald, dus dat laten ze wel uit hun hoofd. Ze draaien zich liever om en gaan op zoek naar een vers reeruggetje of hazenpeper ;-)

Ik volgde trouwens een hele tijd een webcam in polen, hierop waren de wisenten in polen te zien.
Terwijl ik trouw naar de wisenten zat te kijken kwamen er ineens wolven in beeld.
Hier heeft iemand gelukkig een filmpje van gemaakt, ik was te flabbergasted en zat aan mijn beeld gekluisterd:

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Sinds dat Duistland ( sinds 2000) weer wolven in de natuur hebben lopen, zijn er 3 tal incidenten geweest met mensen, wolven schenen hondsdolheid te hebben..De wolven die nu het leven laten zijn of slachtoffer van het verkeer, of door wildstroperij ( en natuurlijke dood niet inbegrepen )De oudste wolf is op 19maart gevonden,One -Eye, ze  heeft gezorgd voor 42 nakomelingen, is aangetroffen levenloos, met bijtwonden, en autopsie heeft aangetoond dat ze meerdere stukken lood in haar lichaam had..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De Wolf en het Roodkapjessyndroom!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: ca de bou
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^