Welk voedingssupplement gebruiken i.v.m. artrose, Zusje is uitbehandeld.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Hallo allemaal,

Ik heb deze vraag vorig jaar ook al eens gesteld, toen ben ik glucosamine door het voer gaan doen. Nu is het helaas zo dat Zusje uitbehandeld is. Dit betekend dat het geen zin meer heeft om te opereren etc. Ze krijgt momenteel pijnstilling. Nu vinden wij het belangrijk dat ze nu nog kan genieten en hond kan zijn, zolang de pijn niet overheerst. Mocht dat het geval zijn, dan laten we haar inslapen. Hoe lang het nog goed genoeg gaat weten we niet, dit is afhankelijk van haar linkerknie (achter).

Nu wil ik graag kijken of het helpt om haar Sacha's Blend of Hokamix te geven, door het voet heen. De DA adviseerde om Royal Canin Mobility Diet te geven, maar aangezien daar kip in zit kan dit niet (Zus is daar enorm allergisch voor). Vandaar de keuze om voedingssupplementen te geven.

Welke toevoeging is het beste?! Ervaringen?

Het is nogal prijzig, aangezien Zusje ruim 50 kilo weegt, daarnaast weten we niet hoelang ze nog heeft, dus willen we het in één keer goed doen...

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Ik geef Dixie Analgos tabletten van www.huisdierendokter.nl Ze werken bij Dixie goed, ze heeft artrose in haar schouder (oude blessure). Dit is een pijnstiller op basis van Chinese kruiden en wordt veel gebruikt als vervanging voor Metacam omdat dit zoveel bijwerkingen heeft. Het is ook niet goedkoop hoor.

Ik vind het moeilijk je te adviseren omdat ik uiteraard niet weet of het bij Zusje ook zal aanslaan. Je kan via de huisdierendokter.nl een mail voor advies sturen of haar bellen. Ze heeft, op bepaalde tijden, telefonisch spreekuur.

Veel succes en sterkte met Zusje want dit is niet niks......

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Bedankt voor je reactie. De DA adviseerde ons een middel waarin chondriotine, glucosamine en sap van de groenlipmossel in zit. Ik zal kijken wat er in de tabletten van Dixie Analgos zit.

Zusje is wel een wrak hoor...Haar rechterknie (achter) is kapot, de meniscus in ieder geval. Daar heeft ze een brace voor. Haar linkerknie is zwak, aangezien ze daar ook al een oud trauma aan heeft en flinke atrose. Nu is er ook een pees ontstoken in die poot. Daarnaast heeft ze een zwelling in haar spier linksvoor.

De atrose loopt sowiezo vanaf het midden van haar rug naar achteren.

Plus het feit dat ze een verzakte vagina (vaginale prolaps), welke eens in de zoveel tijd gespoelt moet worden. Haar ogen zijn niet goed, al drie maal geopereerd, maar ze staat nog onder behandeling bij de oogspecialist.

Ik hoop dat een voedingssupplement haar iets verlichting kan geven, want momenteel doet ze het alleen nog op karakter...

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik zou dan alleen voor de Groenlipmossel gaan. Het is ontstekingsremmend en pijnstillend en zit in veel supplementen tegen artrose. Omdat het flink aan de prijs is zit er vaak maar heel weinig in.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Tjee, das wel heel wat zeg.......ik hoop dat je nog iets voor haar kan betekenen met een voedingssuplement, of dat krachtig genoeg is bedoel ik. Alhoewel ik er steeds weer van sta te kijken hoe goed sommige kruiden en homeopatische middelen hun werk doen.

Kan dit baasje je niet adviseren: http://www.hondenpage.com/baasjes/2672/Goldendelicious.php Wie weet heeft zij nog een idee.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Oh, had niet helemaal goed gelezen. Ik zal dat met mijn dierenarts moeten overleggen. Ik gebruikte de laatste week novacam, nu overgestapt naar cortaphen forte. Dit twee/drie weken geven (op klinisch beeld) en dan afbouwen. De DA raad het niet aan om continu pijnstilling te blijven geven, dus wellicht is de Dixie Analgos een idee.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Ik heb 'goldendelicious' een berichtje gestuurd, bedankt voor de tip!

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Tja, proberen kan altijd. Of ff aan De huisdierendokter vragen. Ze is heel duidelijk, als ze denkt dat iets niet gaat helpen of onzin is zegt ze dat ook.

Ik heb geen idee wat in die pillen zit en haar website doet het nu even niet, zal je altijd zien.........

Is je dierenarts voorstander van dit soort dingen? Die van mij wilde Dixie op de Metacam zetten maar dat wilde ik niet i.v.m. de bijwerkingen en haar gevoeligen maag. Na zoeken ben ik hier op uitgekomen en ze doet het er goed op. Loopt niet meer mank en is veel vrolijker en actiever. Maar goed, wat Dixie heeft is niet te vergelijken met Zusje.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Ik heb 'goldendelicious' een berichtje gestuurd, bedankt voor de tip! "


Graag gedaan hoor, ze heeft veel verstand van alternatieve geneeswijze en niet geschoten is altijd mis toch? Ik hoop dat je iets vindt voor Zusje.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Onze dierenarts vind het prima. Zus eet ook vers vlees net als Pony. De dierenarts heeft haar ooit een keer een snoepje gegeven, daarna verging Zus van de jeuk. Ze weten dus erg goed dat niet alles kan. Ook is Zus gevoelig op 'allercalm'(krijgt dan enorm rode huid en jeuk) en op een bepaalde antibiotica. Dus onze DA wil graag meedenken en raadde ons de voedingssupplementen ook aan.

Wij gaan wel voor kwaliteit van leven hoor, dus als we zien dat het niet meer gaat, dan houd het op. Als ze maar een leuk leven heeft gehad en nu nog even kan genieten!

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Hahahaha, ik lees nu pas dat je de tabletten Dixie Analgos noemt............Dixie is de naam van mijn hond en de tabletten heten Analgos.....hahahaha....

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Haha, ach ja, een lange dag gehad.. O-)

honden page profiel Baasjes van HarrieBaasjes van Harrie 3 doggies

honden foto van Baasjes van Harrie

http://www.kvhn.nl/over-homeopathie/homeopathische-planten/rhus-toxicodendron/
Kijk hier is naar! Dit heeft mijn vriend gebruikt voor een hond met HD en werkte perfect als je consequent gebruikt!

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Bedankt 'baasjes van Harrie'. Moet wel zeggen dat ik het allemaal erg eng vind klinken... O-)

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

die "rhus-toxicodendron" gebruik ik zelf ook.
Werkt heel goed.
Voor keyser zijn artrose heb ik contact gezocht met de natuurapotheek. Zij zijn van de chinese kruidenmengsels.
Voor keyser hebben we het "supple spine" suppelement en dat gaat geweldig.
Zo goed zelfs dat hij van de meloxidyl af is... ;-)

natuurapotheek: http://www.natuurapotheek.com/index.php/nl/

De apotheekster is heel erg mee-denkend. Ik zou zeker even bellen..

honden page profiel Baasjes van HarrieBaasjes van Harrie 3 doggies

honden foto van Baasjes van Harrie

Mensen gebruiken dit middel ook!Wij geven het ook aan Harrie voor een gezonde spierontwikkeling.
Dit halen we bij de apotheek.
Ik denk zelf dat wanneer je verdiept in andere middelen dat je ook van alles zult lezen wat misschien wel eens wat eng beschreven wordt?
Maar geef iets waar jij zelf achter staat, ik wens je heel veel succes want ik weet hoe moeilijk het is!

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

pppff, moeilijk. Een van onze honden heeft spondylose aan de rug.Ik geef ook al enige tijd glucosamine van de DA (puur natuur glucosamine in poedervorm over het eten) Nu heb ik een tip gekregen van een fokker om arthri aid voor paard te bestellen. Zij geeft dit al lange tijd aan haar ouder wordende honden met artrose en spondylose. Ik krijg dit vrijdag pas binnen, dus kan je helaas mijn eigen ervaringen nog niet vertellen, maar door de enthousiaste verhalen van zowel de fokker als een aantal eigenaren wilde ik je dit toch graag zeggen.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

Kan ilja van HP misschien nog iets voor je betekenen ?Sterkte !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lotte, Sascha Blend, daar zit ook groenmossel in.

het is 100 % natuurlijk, pijnstillend, en uitstekend voor pijnlijke gewrichten, kijk maar eens, anders zet ik het hier wel voor je op.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat kan Sashas voor uw huisdier betekenen?
Helpt pijn en ontsteking te verminderen.
Verhoogt de bewegelijkheid van het gewricht.
Beschermt het kraakbeen tegen afbraak.
Veilig bij langdurig gebruik.
Sashas is het enige wetenschappelijk bewezen product dat de 4 oorzaken van artrose aanpakt

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Ik ga even Sachas Blend halen en ga aan de slag met alle info die ik van 'goldendelicious' heb gekregen! Bedankt voor al jullie input!

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Ik heb te doen met jou en zus, dus heb ff voor je gekeken. Ik heb zelf geen ervaring met dit product, maar misschien is dit iets?

Dierendrogist Groenlipmosselextract Puur 200 gr

Productbeschrijving

Het extract van de Groenlipmossel (perna canaliculus) samen met Glucosamine Hychochloride en MSM (Methylsulfonylmethane) vormen een unieke combinatie om beschadigde gewrichten weer optimaal te laten functioneren.

GLM Puur bevat van nature het kraakbeen-beschermende chondroitine sulfaat, glucosamino-glycans, en omega 3 vetzuren, waaronder sterolen die in visolie niet voorkomen. Glucosamine is in staat beschadigd kraakbeenweefsel te herstellen, en de gewrichten van nieuwe gewrichtsvloeistof (synovia) te voorzien.

MSM (Methylsulfonylmethane) werkt als verbindingsstof van collageen, het voornaamste bestanddeel van bindweefsel en kraakbeen, pezen, gewrichten en spieren.

Samenstelling
75% GLM, 20% Glucosamine, 5% MSM.
Dosering 3 weken dagelijks
Mens 8-10 gram
Paard 30-50 gram
Hond groot 10-12 gram
Hond middel 6-8 gram
Hond klein 2-4 gram
Kat 1-2 gram

Daarna dagelijkse onderhoudsdosis
Mens 3-5 gram
Paard 15-25 gram
Hond groot 5-7 gram
Hond middel 2-4 gram
Hond klein 1-2 gram
Kat 1 gram Een afgestreken maatschepje is 3 gram

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Succes! Laat je ff weten hoe het gaat?

honden page profiel lambajalambaja 3 doggies

honden foto van lambaja

misschien is gelatinaat iets. dat is ook een voedingssupplement.
mijn hond krijgt daarbij trocoxil. dat is een pil die je 1 x per maand geeft. het is pijnstillend en ontstekingsremmend. alleen op recept te verkrijgen. let wel dat er geen andere pijnstillers bij mogen worden gegeven. daarbij kun je wel weer homeopathische middelen gebruiken. mijn hond doet het hier heel goed op en geeft geen pijn aan meer. het is natuurlijk wel verschillend in hoe erge de artrose is.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

ik geef kynosil, maar dan wel de menselijke variant (fytosil heet die).

Homeopathische middelen geloof ik niet in, dus daarbij kan ik niet helpen

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Heb laatst iets tegen Jeanine gezegd, een supplement voor artrose.
Moet even kijken of ik het nog kan vinden.

Gevonden, misschien dat je er wat aan hebt.
http://frostpetfood.nl/supplementen/dog-mobility-250-gram

Gewrichtsvoedingssupplement bij honden!
Dog Mobility is een unieke en smakelijke samenstelling die door Dr. Rensia de Wet
is ontwikkeld om botten, gewrichten, banden en pezen gezond te houden (Artrose bij honden).
Dog Mobility smeert de gewrichten en bevordert de opbouw en aangroei van kraakbeen.

Verstrekken:
Dog Mobility kunt u zowel door het voer als het water mengen en is vooral toepasbaar voor:
* Honden op leeftijd * Drachtige honden
* Te zware Honden (overgewicht) * Pups in de groei
* Prestatie Honden * Artrose

Samenstelling:
Glucosamine (sulfaat), MSM, Chondroitine sulfaat,
Ascorbine zuur, Aroma.

Dog Mobility is uniek.
Dog Mobility is samengesteld naar de allerlaatste
zienswijze op het gebied van gewrichtsproblematiek bij honden.

Dosering:
5 gram per dag gedurende de eerste 7 dagen,
vervolgens 1 - 3 gram per dag.
750 gram is goed voor 293 dagen!

Voor soepele gewrichten en een hond vol souplesse!
Dog Mobility - Inhoud: 250 gr

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Wat heftig Lotte, dit is niet niks :'(

Wat ik je nog kan meegeven; met klassieke homeopathie kan je in dit proces van slijtage/artrose ook nog ingrijpen. Op pijn, maar ook om mogelijk nog te stabiliseren en verdere achteruitgang te vertragen.

Je kan de homeopathie combineren met celzouten. Waar voedingsupplementen vaak grof moleculair zijn en moeilijk door de cel opgenomen kunnen worden, zijn celzouten fijn moleculair. Grof stoffelijke anorganische mineralen in de voeding/supplement worden door het lichaam niet automatisch omgezet naar fijn moleculair.

Wil je meer weten over de klassieke homeopathie en celzouten, dan kan je me altijd een berichtje sturen :-)

Sterkte met Zusje en alle beslissingen en mogelijkheden.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Oja nog een aanvulling: de homeopathie gaat niet per kilogram lichaamsgewicht van de hond, maar per middel. Of Zusje nou 3 of 60 kilo weegt, ze doet even lang met een middel.

Van de celzouten geef je een groter/zwaarder dier wél meer dan een kleiner dier.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Zo, een hoop reacties! Ik ga het even doorlezen.

Ik heb inmiddels als sachas blend besteld; ik zag dat kynosil praktisch dezelfde werking heeft....dus zit ik wellicht in de goede richting te zoeken.

honden page profiel Dog doggy dogDog doggy dog 3 doggies

honden foto van Dog doggy dog

Ik adviseer je op contact op te nemen met holistische praktijk voor dieren DEN HOEK http://www.holistischdierenarts.nl/ Succes!

pagina 1 van 2 12
^