Terugval AM

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Een vervolg op dit topic http://www.hondenpage.com/hondenforum/141482/hersenvliesontsteking/aseptische-meningitis-(am)-/srma.php

Het ging zo goed de afgelopen weken... Inmiddels bijna twee maanden geleden kreeg Luan aseptische meningitis (AM), hij kreeg toen een hele hoge dosis prednison die we sinds die tijd steeds verder hebben afgebouwd, wat eigenlijk super goed ging
Elke keer dat we de dosis terug schroefden kregen we meer van ons hondje terug, hij werd energieker en de bijwerkingen werden steeds minder. De afgelopen weken kreeg Luan 0,5 MG per kilo lichaamsgewicht. Aangezien het zo goed ging mochten we van het weekend stoppen met het geven van prednison. Zaterdag het laatste tabletje gegeven, zondag en maandag een super vrolijk en energiek hondje, niks aan de hand. Gisteren overdag ook nog niet echt. Toen ik gisteravond terug kwam van sporten en Luan een koekje wilde geven kon hij niet meer 'mooi zitten' en trok hij met zijn rechteroor. Toen ik het koekje op de grond gooide, sloeg Luan er met zijn poot naar maar hij pakte hem niet... Ik herkende de signalen meteen, nek pijn.

Toen mijn vriend thuis kwam van zijn werk zag hij het ook meteen en toen hebben we de nachtarts gebeld. We moesten Luan meteen weer 20MG geven (1 MG per kilo lichaamsgewicht) en de volgende ochtend contact opnemen met zijn behandelend arts.

Vanmorgen telefonisch contact gehad met de arts en afgesproken hem in ieder geval deze week op 20MG te houden en daarna weer langzaam proberen af te bouwen. Dit keer gaan we die laatste stap veel langzamer afbouwen... Wellicht kan het nog wel een half jaar duren voordat hij helemaal medicatie vrij is.

Denk dat het voor zich spreek dat het een flinke klap was, het ging zo goed en we hadden er alle vertrouwen in dat hij lekker medicatie vrij zou kunnen zijn. We genoten ook echt van het feit dat we eindelijk een hondje hadden die medicatie vrij was... Voor Luan is het het allermeeste balen, hij heeft zich wel even beroerd gevoeld (gelukkig waren we er snel bij)... maar met name de bijwerkingen maken dat hij niet echt zichzelf kan zijn (honger, dorst, duf)

Nu maar hopen dat het snel beter gaat en we terug kunnen naar de 10MG, op die dosering was hij al veel meer zichzelf en had hij veel minder last van de bijwerkingen dan op 20MG...

Het is dus weer even afwachten en kijken hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Terugval AM" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Arme hond.......normaal wordt er nooit op een op andere dag gestopt met prednison.....
Maar gaat het over naar om de dag....om de 2 dgn enz.

Nog even.....erg heel erg triets dat de fokker gewoon weer een nest heeft liggen van deze moeder en jawel dezelfde vader!.....en dat al na een half jaar....dus volgend loopsheid :'(

Is Luan de enige die AM heeft uit dit nest?

Hopelijk knapt Luan snel weer op....

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Tja ik heb meerdere contacten gehad met andere ervaringsdeskundingen en het stoppen vanaf 10MG dagelijks is niet ongewoon. Volgens de internist is er geen draaiboek voor het afbouwen en is het altijd een gok wat bij de ene hond werkt en de andere hond niet. De internist heeft ervaring met AM bij Berners en zijn begeleiding tot nu toe is top geweest. 

Wat heeft de fokker hiermee te maken? We hebben goede contacten met de fokker, alle pupkopers van de nieuwe pups zijn geinformeerd over Luan's AM. Er komen geen volgende nestjes, dus is wat mij betreft een afgesloten hoofdstuk.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

wat vervelend ! :'(

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Wat die fokker er mee te maken heeft???!!
Die heeft dit tegen willens en wetens op de wereld gezet!

Nou zomaar stoppen met prednison is niet oke.
Ik denk dat tollermensen hier je meer over kunnen vertellen....

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Mag ik je erop wijzen dat dit een topic is over het verloop van een ziekte. Een ziekte waarvan niet duidelijk is hoe die vererfd en er geen testen zijn om dit te voorkomen, helaas. Dus dit was bij Luan niet voorkomen. Dat er nu een tweede nestje is, is fout en een zware inschattingsfout van de fokker maar niet het onderwerp van dit topic. Als je hier nog meer over te zeggen/bespreken hebt kun je me altijd per PB bereiken
Ik heb ook contact met toller mensen, ook ik doe mijn research en we zijn niet zomaar gestopt met prednison. Gezien de situatie was het verantwoord om vanaf die dosering naar niks te gaan, en dit gebeurd vaker. Ik snap niet zo goed waar je naartoe wilt, maargoed dit is een vrij forum dus alle reacties zijn welkom. Vind alleen de aanvallende toon die je misschien onbewust gebruikt niet zo heel fijn...

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Pff sterkte! Ik hoop dat het snel weer beter gaat met Luan!

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Het is niet aanvallend bedoeld.....
Maar ik snap gewoon niet dat je de fokker nog steeds de hand boven het hoofd houd.
Na alles wat je nu weet.......
En een inschattingsfout was het niet want het nest is gewoon eerste volgende loopsheid gemaakt/gepland.
Daarbij is het idd niet bekend hie het vererfd....maar des te meer de reden om.niet en comb te herhalen voor de 2 de jaar van een nest....
En ik kan me niet voorstellen dat tollermensen zeggen zo te stoppen met de prednison.
Daarbij vind ik 2 mnd best kort voor AM.....wat ik er over hoor.....

Ik snap dat je het over luan wilt hebben in het topic....maar ik vind dat mensen gewaarschuuwd.moeten worden voor dit soort fokkers en deze vreselijke ziekte!

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Je snapt het niet? Misschien komt dat omdat je ook niet de hele situatie kent? Of in ieder geval niet mijn kant van het verhaal...  Nogmaals, als je meer wilt weten kun je me een PB sturen maar ik vind het ook niet netjes mensen door het slijk te halen zonder alle feiten te kennen.
Er zijn andere topics over broodfok, wat ik nog steeds niet geloof dat Luan daaruit voortkomt, al zal jij daar misschien anders over denken. De reden ook dat ik deze topics open is om mensen te informeren over AM zodat het niet ongediagnosticeerd gaat voor een lange periode (zoals bij Luan gelukkig niet is gebeurd). De manier waarop je nu reageert is in ieder geval in mijn beleving niet constructief voor wat je wilt bereiken. Misschien dat zoiets meer waarde heeft:

Voor toekomstig geinteresseerden in tollers: Koop je toller altjid bij een door de rasvereniging erkende fokker, deze doen onder andere testen op HD en verschillende oogtesten. Via de rasvereniging www.tollertales.nl kun je aangesloten fokkers vinden. Tollertjes zijn over het algemeen gezonde hondjes, al komen er ook wat aandoeningen voor zoals aseptische meningitis (AM). AM is hersenvliesontsteking bij jonge Tollers (meestal tussen de 7 maanden en anderhalf jaar) die wordt veroorzaakt door een auto immuun aandoening. Triggers kunnen bijvoorbeeld ontworming of vaccinatie zijn. Voor meer informatie zie http://www.tollertales.nl/Aseptische%20meningitis.htm. Helaas is er van deze ziekte niet bekend hoe hij vererfd al is er een vermoeden van een erfelijke component, er kan dus op dit moment niet getest worden bij ouderdieren. Het is dus ook een ziekte die niet te voorkomen, maar wel goed te behandelen is. Het kopen van een toller via een bij de rasvereniging aangesloten fokker kan je dus geen garantie geven dat je hondje niet ziek wordt, maar zij zullen er alles aan doen om een zo'n gezond mogelijke combinatie te kiezen voor je pupjes.

Kunnen we dan nu weer on-topic? ':-)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Was off topuc dan??
Het gaat hier toch over AM?? En over Luan??

Ik zeg niet dat de fokker een broodfokker is.....
Maar je hebt broodfokkers en fokkers die onverantwoordt fokken.
Ik heb geen antwoordt op mijn vraag gehad of er meerdere uit dit nest am hebben......
Inmiddels zijn het er 3 is het niet?

Volgens mij was ik degene in je eerder topic die je erop wees op de link van am bij de tollers en je geadviseerd had om contact met hen op re nemen.
Maar als je vele adviesen langs je neer legt......

Nogmaals...het gaat om AM en om Luan.......dat hij snel beter wordt.
Goed dat je nogmaals aanhaalt dat mensen het veste via de rasvereniging kunnen zoeken naar een tollerpup

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Ohh pb-tjes...?? Mocht jij dat willen kun je me wat sturen ;-)
Ikzelf denk dat het niet nodig iz verder,toch??
Er wordt geen naam van fokker of wat genoemt.....
Gewoon een gezonden forum discussie moet toch gewoon kunnen?

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Excuus, je vraag over meerdere uit het nest had ik over het hoofd gezien. Bij mijn weten heeft 1 broertje van Luan ook AM, we zijn via de fokker met elkaar in contact gebracht. Een ander geval is bij mij niet bekend maar heb de afgelopen twee weken met niemand verder contact gehad, zou heel vervelend zijn als er nog een derde bij was gekomen. Ik weet wel dat een halfbroertje van Luan, via een andere fokker, ziek is maar dat is geen AM. Mag ik vragen met wie je contact hebt dat je dit allemaal weet?

Onverantwoorde fok van het tweede nestje ben ik trouwens 100% met je eens en heb hier ook flink met de fokker van woorden gewisseld...
Jij en meerdere anderen, waaronder Luan's behandelend internist, en ook op het tollerforum hebben info aangedragen over AM. Ik had er ook wel al over gelezen maar naief gedacht "dat overkomt ons niet", en dan herken je de signalen ook niet meteen. Ik heb trouwens ook contact gezocht met de contactpersoon die je me door had gestuurd en zij heeft me verder doorverwezen naar de toller vereniging omdat ze zelf geen praktische ervaring heeft met AM. Heb toen ook contact opgenomen met de toller vereniging. Dus ik snap niet wat je bedoelt met dat ik adviezen naast me neer leg?

Ik moet wel toegeven dat ik lekker eigenwijs kan zijn en altijd alles tot op de bodem probeer uit te zoeken voordat ik conclusies trek en dus niet zomaar iemand volg in wat hij of zij zegt. Maar ik neem alle adviezen die ik hier en op het andere forum heb gekregen mee om verder op onderzoek uit te gaan en meer te leren en vervolgens daar mijn eigen weg in te kiezen, maar ik heb zeker geen adviezen naast me neer gelegd.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Ik zit ook op het tollerforum ;-)

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Ahw arme Luan!
Geef hem een dikke knuffel en dat hij gauw beter wordt.
Pff, hij moet het maar terug krijgen :c

Mag ik even vragen hoe het komt dat hij hervallen is?
Te snel gestopt met medicatie of?...

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

aaah nee wat vreselijk toch :(
alweer een terugslag!! heel veel beterschap weer!
AM is iets vreselijks en komt helaas veel voor bij de tollers :( persoonlijk vind ik het ook een beetje vreemd dat er gewoon met dezelfde teef weer een nestje wordt grootgebracht. juist omdat het vaak erfelijk bepaald is.
Hopelijk komt Luan er weer bovenop, want die tollers willen zo graag lekker actief zijn

ik las trouwens op het tollerforum dat de fokkers dus helemaal niets wisten van deze afwijking.. vind dat heel erg vreemd. hoe kun je met honden gaan fokken waarvan je niet eens de meest voorkomende erfelijke afwijkingen weet. Toen ik Jayla kocht kreeg ik eerst een heel papierenbundel met allemaal informatie, waaronder ook informatie over AM omdat dat zo vaak voorkomt bij het ras.
gewoon om te wijzen op symptomen, en preventie (niet teveel enten, enz..)
jammer dat je terecht gekomen bent bij een fokker die niet alles goed had gepland

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

@Lauren we denken dat het komt door het stoppen van de medicatie, we zullen het langzamer moeten gaan afbouwen volgende keer
@Judith Daar heb je gelijk in, het nestje was echter al geboren toen ik de fokkers op de hoogte stelde van Luan's AM. Ze hebben het teefje veel te vroeg weer gedekt. Naar mijn mening zijn het mensen die het goed bedoelden maar het fokken veel te licht hebben opgenomen en dus zwaar onderschat. Ik heb ze bijna huilend aan de telefoon gehad toen ik met ze sprak over Luan, zijn broertje en hun nieuwe nestje. De eigenaren van de nieuwe pups zijn op de hoogte gesteld dat het een nestje uit herhaal combinatie is en wat er met Luan en zijn broertje aan de hand is. Ze gaan met hun teefje ook niet meer verder fokken. Als je inderdaad ook op het Tollerforum meeleest kan je daar zien waarom wij ervoor gekozen hebben om een hondje bij deze fokkers af te nemen (via introductiepost). 

Hij is gelukkig lang niet zo ziek als vorige keer, op dit moment heeft hij nergens last meer van behalve dat hij weer iets duffer is van de hogere dosis prednison en veel hongeriger en dorstiger is. Heb net nog geween even met hem gespeeld :-)

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Wat een vervelend bericht! Gelukkig heb je de verschijnselen snel herkend, zodat de medicatie snel verhoogd kon worden.

Veel beterschap voor Luan, en een dikke knuffel. Verwen hem maar lekker :-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Ook vandaag gaat het weer goed met Luan, nog steeds wel weer meer slapen dan voorheen en veel drinken en bedelen maar tussendoor is hij wel lekker actief. Morgen overleg met de internist

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Kelly,
Vandaag zag ik pas dit topic.
Ik baalde toen ik de titel las. Na al je verhalen over Luan had ik zo gehoopt dat zijn gezondheid in stijgende lijn zou gaan.
Jammer dat de Prednison niet langzamer is afgebouwd.
Er zijn veel Cavalier King Charles Spaniels, waarbij Prednison ingezet moet worden i.v.m. ernstige erfelijke aandoeningen. Eigenaren worden gewezen op het feit dat langzame afbouw noodzakelijk is.

Ik hoop dat je Luan weer vrij snel op een beter niveau zit.

Veel beterschap.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Hoi Kelly,
Hoe gaat het nu met Luan?
Hoeveel gram aan medicijnen moet je nu geven?

groetjes Lauren

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Zoo wat zijn we weer lekker aan t drammen... Blijf ontopic of via pb.

Hoe gaat t nu met Luan?

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Luan ligt op dit moment lekker in het zonnetje wat net ons huis in piept te dommelen ;-)
Het gaat naar de situatie goed met hem, we kunnen er lekker met hem op uit en hij begint langzamerhand steeds meer puberaal gedrag te vertonen.

Hij heeft totaal geen last meer van zijn ziekte al blijven die bijwerkingen van de prednison. Hij staat nu 1,5 week weer op 20MG. Woensdag gaan we proberen terug te gaan naar 10MG, daar zullen we minimaal 2 weken, maar waarschijnlijk veel langer op blijven staan. Ik verwacht geen problemen met de 10MG, dit ging vorige keer ook goed.

Dus ja, so far so good :-)

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

;-) ;-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Goed zo Luan ;-)...., lekker puberen..., zoals het hoort O-)

Fijn om te lezen dat het terug goed gaat met hem...., dan maar wat langer aan de medicatie, maar als dat helpt, helemaal goed toch.

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

Ik vroeg me af hoe het nu met hem gaat, of hij al helemaal de oude is en of hij er iets aan over heeft gehouden.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

" Zoo wat zijn we weer lekker aan t drammen... Blijf ontopic of via pb.

Hoe gaat t nu met Luan? "



Tjee moet jij het weer terug halen dan??
Het is alweer een tijdje terug en jij moet het weer ophalen??
Daarbij weet jij het verhaal.maar half...het heeft nog een andere kant.
Had gehoopt ik dat eruit kon halen zodat de ts dit hier zou plaatsten maar helaas....
Hier gaat het alleen maar om ahhh en oohhh's

Btw.....ik blijf erbij ik was ontopic
O-)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Oh en fijn dat Luan het goed doet.
En deze maal langzasm afbouwen ;-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Met Luan gaat het goed, afbouw naar 10 MG is zonder problemen verlopen. We hebben volgende week contact met de internist om te bespreken. Helemaal de oude is hij dus nog niet Linda, aangezien hij nog steeds de bijwerkingen (zij het in mindere mate) van de medicijnen heeft. We kunnen wel gewoon weer alles met hem doen en zijn bezig zijn conditie verder uit te bouwen. Of hij er uiteindelijk nog iets aan over gaan houden weet ik niet... lijkt er op dit moment niet op gelukkig maar dat zullen we pas over een aantal jaar zien. Hoe is het met Bugno?

En Cabasja, ik weet echt niet wat voor verdere informatie je nog wil dat ik hier neerzet... volgens mij heb ik alles gezegd wat er te zeggen valt en wat ook op het toller forum bekend is... Ik vind je opmerking dan ook flauw, enigzins denigrerend en niet echt relevant, maar dat zal wel aan mij liggen...

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik vond hem er vandaag alert en vrolijk uit zien, ik kreeg niet het idee dat er iets met hem aan de hand is, het is dat ik het weet. Gelukkig zitten jullie nu weer op de 10 MG, hopelijk kun je snel (maar niet te snel natuurlijk) weer verder afbouwen.

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

Hier gaan we morgen weer contact zoeken met de dierenarts, hij is toch niet 100% de oude, fitheid neemt de laatste dagen weer af. Af en toe lichte insulten en slechter eten. Niet ziek maar ook niet helemaal zichzelf dus.

Stiekem langere tijd mee bezig dat ik vooraf dacht. Bij jou ook zo te lezen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Terugval AM" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Markiesje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^