Te fel gedrag??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Royke & AnnieRoyke & Annie

honden foto van Royke & Annie

Wij hebben een hond van 9 mndn oud. Als een vreemde of vrijwel onbekende bij ons de tuin inloopt of langs ons hekwerk loopt/fietst is ze erg vijandig en vertoont fel gedrag. Haren staan dan over haar rug rechtop, laat haar tanden zien, blaft fel en wil deze mensen "grijpen". Hoe kunnen wij hier het beste mee omgaan, want als dit zich voordoet wordt ze hiervoor gestraft, maar een volgende keer reageert ze weer precies hetzelfde. Als we op straat zijn met onze hond vertoont ze dit gedrag niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te fel gedrag??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

ik denk dat ze het doet om jullie te beschermen.
het is haar huisje en beschermt jullie.
want je zegt dat ze het op straat niet doet.
dus dan denk ik echt dat ze gewoon waakt over julie

honden page profiel ..

honden foto van .

misschien ervoor zorgen dat de bezoeker niet meer door de tuin naar binnen komt?

probeer de bezoeker leuk te maken. laat hem/haar een koekje aan je hondje geven.
dan denkt je hondje: bezoeker=koekje=lekker/leuk!

ik hoop dat je nog meer tips krijgt. heb er geen ervaring mee, ik probeer met je mee te denken!
succes!!!

liefs, iris

honden page profiel Royke & AnnieRoyke & Annie

honden foto van Royke & Annie

Ja maar dat is best wel irritant!
Zeker nu ze ook al gaat grijpen, zometeen bijt ze echt een keer iemand.
Is dit niet op te lossen?

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

nouik vind de tip van iris en max wel een hele goede tip

honden page profiel Royke & AnnieRoyke & Annie

honden foto van Royke & Annie

het probleem is dat onze tuin aan een paadje grenst waardoor langsliggende tussenwoningen komen als ze naar hun tuin willen en we hebben geen voordeur ;-)
We kunnen toch niet aan iedereen een koekje geven???

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

wat je ook kan doen is een bakje bij de poort hangen en daar de koekjes indoen.
en als er dan bezoek komt dat ie eerst een koekje pakt en dat aan je hondje geven.

honden page profiel sally sally

honden foto van sally

lol mss een potje aan het hek hangen
heb hier een teefje die ook staat de baleefn aan de haag als ze wat ziet
maar koekjes van vreemden pakt ze niet aan
dus had ik ergens gelezen moet zozeer niet een koekje eten uit de vreemde zn hand
gewoon als er een vreemde voorbij komt of binnenkomt gooi het gewoon...dan denkt ze..mmm als er vreemden komen dan vallen de koekjes gewoon uit de lucht...in de tuin blaft ze nog wel en als er iemand binnekomt ook maar dan gooi ik wat koekjes en meestal gaat ze dan gewoon in haar mandje liggen als ze maar niet te dicht komen want dan begint ze weer te blaffen

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

ja echt hoor ken ook mensen die het doen haha
en het werkt super.
want die hond heeft nu zpoiets van heey er komen mensen binn dus ik krijg lekkere koekjes ;-)

honden page profiel tanatana

honden foto van tana

in de koekjes-theorie zie ik niet zoveel. je hond gedraagt zich als een felle waakhond. ik zou hem niet alleen in de tuin laten want dan wordt dit gedrag gewoonte. als hij ouder wordt zwakt het waarschijnlijk wel wat af. succes! :-) tana.

honden page profiel /    //// ///

Ik zag vanmorgen toevallig een uitzending met een hond die dat gedrag had tegen de postbode. (sbs6) weet niet of het herhaald wordt.

Daar gingen ze het probleem opzoeken en tegelijk gaven ze de hond iets heel lekkers kip. Het enige wat ze deden was kip geven
en tegelijk zeggen postbode, goed zo, postbode, goed zo.
De hond was zo gefixeerd op de kip dat hij helemaal niet meer lette op de postbode, die steeds maar langs liep. Na een tijdje reageerde hij niet meer op de postbode, ook niet zonder kip.

Ik weet dat het tv is, maar wilde je dit toch even meegeven.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Onze vorige hond deed het ook, ook op latere leeftijd du=s ik denk niet dat het over gaat als ie ouder wordt. Ik zou het nu aanpakken, nu hij nog pup is. Wat bij onze hond toen supergoed werkte was telkens als ze zo tekeerging de slipketting of sleutelbos vlak naast haar neergooien. Daar schrok ze erg van en op een gegeven moment durfde ze niet meer zo tekeer te gaan.
Ik vind dat dit soort gedrag flink moet worden aangepakt, jij bent de ( roedel ) leider dus hij hoeft de boel niet te regelen. Bovendien, als je dit goedvind gaat hij misschien verder erin en gaat ie ook op straat tekeer.

Succes ermee!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Het probleem is dat dit gedrag zelfbelonend is. Jullie hond wil de langs fietsende/langs lopende mensen wegjagen (jachtinstinct) en gaat te keer. De mensen lopen en fietsen door, dus de hond denkt dat hij ze heeft weggejaagd met zijn geblaf. Dit stimuleert de hond om het gedrag vaker te vertonen, het heeft immers gewerkt. Straffen werkt daarom ook niet, omdat het effect te belonend werkt.
Ik zou aandachtsoefeningen doen met je hond. Je roept de hond en laat hem je aankijken. Zodra hij dit een seconde doet, beloon je hem met iets lekkers (kaas of vlees, kleine stukjes). Eerst is 1 sec. aankijken voldoende, daarna ga je het langzaam uitbouwen naar langer aankijken. Telkens weer belonen als hij je aankijkt, eventueel een commando als 'kijk eens' toevoegen. Een hond kan zich maar focussen op 1 ding. Dus als jij zijn aandacht vraagt als er mensen langslopen, dan kan hij niet letten op de andere mensen. Eerst gaan oefenen zonder mensen, daarna met afleiding. Ik zou echt, voor een sneller leereffect, 3x per dag een paar minuten per keer gaan oefenen. Laat bekenden langsfietsen op langslopen op een gegeven moment, zodat jullie veel kunnen oefenen. De hond zal in het begin nog veel de fout in gaan. Dit is niet erg, als je maar volhoudt met oefenen. Het zal steeds beter gaan. Dit gaat niet over een dag of week, het kan wel even duren. Ik zou de hond in de tussentijd ook niet te vaak alleen in de tuin laten. Of sowieso niet te vaak in de tuin laten, omdat het langslopen van mensen nu het gedrag van de hond alleen maar erger maakt.

Als je er zelf niet uitkomt, zou ik op cursus gaan met je hond of een gedragtherapeut erbij halen. Waken en beschermen is natuurlijk hondengedrag, maar moet niet te erg gestimuleerd worden om te voorkomen dat het uit de hand gaat lopen.

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Ik vind het helemaal niet raar als je hond waaks gedrag vertoont als een onbekende jullie tuin in wil. Het is je hond zijn territorium en dat zal hij willen verdedigen. Hem daarvoor bestraffen vind ik zeer onredelijk. Misschien ben je ooit wel eens dankbaar dat hij zo waaks is.Mijn idee is, als je iemand verwacht, houd je hond dan binnen en verder een bel aan je tuinhek.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Jacko1

Het is niet alleen maar waaksheid, ze schrijft dat de hond ook echt wil bijten en happen naar mensen. Dat mag je nooit ( ! ) goedvinden.

honden page profiel lindalinda

honden foto van linda

doet reza ook,ze lijken ook een beetje op elkaar

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Maartje, het is het territorium van de hond en hij hoeft nooit toe te staan dat een vreemde er naar binnen dringt (in zijn ogen althans) Dus nogmaals: hond niet alleen buiten en/of bel aan het hek. (heb ik ook gedaan i.v.m. mijn bouvier.

honden page profiel lorenzolorenzo

honden foto van lorenzo

Waakzame hond,kan je gerust mee slapen.Het is aan jouw om te zorgen dat niet iedereen zo maar naar binnen stapt,of dat de hond zomaar naar buiten kan.
Hij verdedigt zijn territorium zoals het hoort.
Waarschijnlijk als jij zegt dat het goed is kan de persoon gewoon naar binnen komen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat Angela gelijk heeft. Hij jaagt langslopende/fietsende mensen weg, en dat werkt zomaar iedere keer! Geen wonder, die mensen lopen door. Bij een vergelijkbare situatie op de cursus werd de suggestie gedaan dat als de hond gaat blaffen de voorbijganger stil gaat staan. Dan is er aan dreigen en jagen op een gegeven moment geen lol meer aan. Moet je dus wel een kennis hebben die helpt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te fel gedrag??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^