Toch agressief van KVV?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Heb niet alles gelezen hoor maar ik heb Buddha geleerd op commando te eten, misschien dat dat helpt bij hem? Zo weet de hond op commando wanneer hij mag eten en kunnen er ook geen rare fratsen gebeuren.

En als er kinderen rondlopen misschien de pup gewoon laten eten in de bench? Kunnen de kindjes er niet bij komen en het hondje kan rustig eten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Toch agressief van KVV?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Faya is alles behalve een dominante bull achtige en juist degene met die diepgewortelde angst.

In het begin kon helemaal niets. Ik heb iedere dag bij haar in de tuin gezeten op een paar meter afstand terwijl ik wat anders aan het doen was. Nu kunnen we gewoon spelen met eten en mag ik haar helpen met bijvoorbeeld gestold ei ergens uit vandaan halen. Als het moet ook iets uit haar mond pakken maar liever nog steeds niet aangezien dat natuurlijk de ultieme stap is. Het mag maar ik voorkom het liever.

Anderen nog steeds niet dus het blijft uitkijken maar dat is zo moeilijk niet.

Maar goed ik denk ook niet dat bull achtige per definitie dominant zijn. Alles behalve zelfs. Tot nu toe staat mijn teller nog steeds op maar 1 hond die dat echt is.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"

Really? Dat is alles wat je op dit hele topic te zeggen heb? Ik ben echt stomverbaasd dat iedereen z'n hond de dienst uit laat maken, en niet alleen in dit topic.. Natuurlijk bedoel ik niet dat je dagelijks z'n voerbak weg moet halen, dat is inderdaad treiteren, maar kinderen moeten kunnen passeren, en ik moet gewoon in de keuken me theedoek kunnen pakken of de medicijnen er nog even bijdoen als Chels al aan het eten is.. CM heeft een roedel van gemiddeld 40 honden, die geeft hij allemaal in 1x eten, in de volgorde van de rustigste hond krijgt het eerst, die honden staan allemaal naast mekaar te eten, snauwen niet naar mekaar.. Tijdens speeltijd haalt hij er zelfs een balletje bij, 1 balletje in een groep van 40 honden, gaat allemaal goed, terwijl het allemaal gerehabiliteerde honden zijn, of honden in revalidatie.. Nou toen ik laatst naar een strandwandeling ging, vaste prik iedere eerste zondag van de maand, komen veel mensen op af, als er iemand een balletje meeneemt is het in no time ruzie.. Dit wordt nu ook afgeraden door de organisatie.. "

Daar sta ik idd ook wel eens versteld van ;-). Maar in dit topic vind ik mensen toch echt gelijk hebben, alleen met mss een iets andere beredenering mbt kids. Ik ben zelf jaren lang gastouder geweest. Ik vind dat je kinderen niet TE beschermd moet laten opgroeien mbt dieren (dan worden ze juist bang), maar dat je ze wel moet leren omgaan met een hond. Bijvoorbeeld: als een hond aan het eten is of in zijn mand ligt, je hem niet storen mag. Het eten is immers voor de hond (voorkomt onnodige bijt incidenten) en de mand is de veilige plek van de hond waar hij zijn eigen rust kan nemen door zichzelf terug te trekken (voorkomt onnodige 'gedrags problemen' doordat de hond zijn rust niet kan pakken en dus mogelijk zelf de kinderen gaat corrigeren of 'onhandelbaar' word door overprikkeling).

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" O, euh..
Ja... de stofjes... "

Nou ik blijf ze lekker gescheiden eten geven en dat geeft iedereen de minste stress daarbij is mijn newy het ergste en niet de reu want die heeft niks te vertellen bij de meiden hier.
Wij kunnen overigens wel bij de bakken komen hoor maar goed omdat steeds te herhalen of ze nu wel een keer gaan uithalen vind ik flauwekul

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik geef ze naast elkaar eten, maar zet eerst het bord van mijn herder neer en dan die van mijn bouvier. Vervolgens loop ik de woonkamer in. Als ze het op hebben gaan ze bij elkaar in de bakken nog even kijken of er niet toevallig wat in zit en mijn bouvier loopt de halve dag beiden bakken uit te lebberen :p
Ik heb mijn bouvier juist moeten afleren om haar bak leeg te schrokken en vervolgens samen met mijn herder uit zijn bak te eten..

Nu wacht ze (iets opdringerig haha) tot mijn herder klaar is met eten en dan gaat ze. Hierdoor schrokt ze haar eigen bak ook bijna niet meer leeg omdat ze blijkbaar door heeft dat er toch niets extra's te halen valt ;-)

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Toch agressief van kvv?, Je zou het wel denken als je soms de verwoede reacties leest, toch de stofjes van Landseer etc?

Even serieus, ik heb met al mijn honden (als pup) spelletjes gedaan als het ging om eten te kunnen wegnemen. Dit met het oog op 'n situatie dat ik het wèl moet afpakken, karbonade/kippenbotten ed die ze van de straat pakken en bij het commando "los" niet loslaten omdat het veel te lekker is. Ook zeg ik altijd bv "is voor Alice"of "even wachten,.....vergeten" of "komt zo" en meer van dat soort dingen. Ook Alice en Zibby ( herplaatsers) heb ik dat zo geleerd.Ik heb hier dan ook nooit problemen als ik de bak toch weer moet pakken omdat ik het bij de verkeerde neer heb gezet ( Sisa heeft dieetvoer), iets vergeten ben erbij te doen of op straat een karbonade bot uit de bek moet halen, maar ik benoem het altijd en dat begrijpen ze heel goed en blijven braaf wachten. Ik zal er dan ook nooit misbruik van maken door me als "hogere" op te stellen of om te plagen.
Is misschien niet echt "honds", maar onze honden leven bij ons/mensen en ik denk dat we niet zo bang moeten zijn om iets op een menselijke manier aan te pakken.

Ze krijgen hier apart eten in hun bench,reden dat Sisa een veelvraat is en geen ander voer mag dan haar "eigen", maar als ze de kans krijgt het gaat jatten bij Alice of Zibby.;-)

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

" Ik zou de voerbak niet weg pakken en er dan wat lekkers in doen. In mijn ogen heeft de hond namelijk helemaal niet door dat er wat extra's in zit. Of je een hond nou 2 handjes brokken geeft of 3 handjes brokken, de hond vind het gewoon fijn dat hij te eten krijgt.

Ik zou de voerbak laten staan en er dan wat lekkers in doen als dit echt nodig is. Maar het liefste laat ik de hond gewoon rustig eten om schrokken te voorkomen. "


je begint inderdaad met gewoon er wat lekkers bij doen als hij op de grond staat, of evt. van verder af wat erin gooien. maar later kan je dit uitbouwen naar oppakken van de voerbak en er dan wat lekkers bij doen. het lekkers wat je gebruikt zijn ook geen extra brokjes, maar bijv. een plakje ham of kaas. iets wat echt heel erg lekker is, en waarvan opvalt dat je het erbij doet.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

"
Daar sta ik idd ook wel eens versteld van ;-). Maar in dit topic vind ik mensen toch echt gelijk hebben, alleen met mss een iets andere beredenering mbt kids. Ik ben zelf jaren lang gastouder geweest. Ik vind dat je kinderen niet TE beschermd moet laten opgroeien mbt dieren (dan worden ze juist bang), maar dat je ze wel moet leren omgaan met een hond. Bijvoorbeeld: als een hond aan het eten is of in zijn mand ligt, je hem niet storen mag. Het eten is immers voor de hond (voorkomt onnodige bijt incidenten) en de mand is de veilige plek van de hond waar hij zijn eigen rust kan nemen door zichzelf terug te trekken (voorkomt onnodige 'gedrags problemen' doordat de hond zijn rust niet kan pakken en dus mogelijk zelf de kinderen gaat corrigeren of 'onhandelbaar' word door overprikkeling). "


Maar wat is niet storen? Mijn keuken is niet zo handig in te delen, dus ik kan niet voorkomen, dat kids langs de hond moeten lopen. Of er soms zelfs overheen stappen. Mijn oma had vroeger een hond, die greep al als je per ongeluk tegen de mand aanstootte. Of als hij dacht dat je maar naar zijn voerbak wees. Wij lieten hem met rust, maar daar dacht die hond anders over ;-)
Tuurlijk moeten kinderen leren de hond met rust te laten, maar je kan et niet altijd voorkomen. Dan leer ik mijn hond liever dat kinderen leuk zijn, en niets doen, ook niet als ze hem komen aaien in de mand, dan dat ik ze er bij weg houdt en problemen krijg als een vriendje van de kids toch naar die mand toegaat.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

"

Maar wat is niet storen? Mijn keuken is niet zo handig in te delen, dus ik kan niet voorkomen, dat kids langs de hond moeten lopen. Of er soms zelfs overheen stappen. Mijn oma had vroeger een hond, die greep al als je per ongeluk tegen de mand aanstootte. Of als hij dacht dat je maar naar zijn voerbak wees. Wij lieten hem met rust, maar daar dacht die hond anders over ;-)
Tuurlijk moeten kinderen leren de hond met rust te laten, maar je kan et niet altijd voorkomen. Dan leer ik mijn hond liever dat kinderen leuk zijn, en niets doen, ook niet als ze hem komen aaien in de mand, dan dat ik ze er bij weg houdt en problemen krijg als een vriendje van de kids toch naar die mand toegaat.
"

Dat is dan ook dat ik bedoel dat we niet zo bang moeten zijn om "menselijk"met honden om te gaan.
We hebben de neiging om alleen maar vanuit de hond te kijken, maar je schaadt honden niet als je ook een stukje vanuit de menselijke leefomgeving handelt.O-)

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik mak er verder ook geen probleem van ik geef de honden eten na dat wij hebben gegeten alleen helaas nu wel apart nadat ze met KVV met elkaar op de vuist gingen. Mijn kinderen helpen ook met eten geven aan de honden en alle gaan keurig zitten en wachten op het sein dat ze mogen gaan eten. Daarna haal ik de lege bakken weg en mogen ze ieder weer hun gang gaan. Werkt prima

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Ik snap überhaupt niet waarom er zo'n big deal van het eten gemaakt moet worden. Laat je hond in rust eten, daarmee kweek je vanzelf vertrouwen in het feit dat je niets afpakt. Je zult zien dat wanneer het vertrouwen er is, je zeker bij de bak kunt als dat nodig is.

Heb het ook al vaker gehoord, ook in mijn omgeving, 'honden worden agressief van vlees (bloed met name)'. ;-) Ik moet ook zeker oppassen, want als Sam ik niet op tijd eten geef, vreet 'ie me met huid en haar op.

honden page profiel Sharon <3 Bubbles & LarsSharon <3 Bubbles & Lars

honden foto van Sharon <3 Bubbles & Lars

Ja tuurlijk!! daarom zou je een Tijger/ Leeuw best tam kunnen maken zolang hij maar nooit vlees/bloed proeft.......;-)

Of wat d8 je ervan dat geen enkel konijn, eend of kip nog veilig zou zijn omdat je hond dat nu (ineens) als eten gaat zien!! 
*ahum*

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Wij hebben ook geleerd dat de we bij de bak mogen komen ed.

Maaaaaaaarrrrrrr....
we hebben hier een tweeling van in het begin dat Jara pup was, 6 jaar, Jara werd 55 kilo dan is het wel fijn dat als ze met iets ligt dat ze niet naar hun gromt of iets in die richting.
Maaaaaaaaarrrrrr..
Wij gingen eerst mijn broertjes leren dat ze NIET bij jara mogen komen als ze ergens wat eet, kluift of iets op eet wat niet mag. dan moeten ze ten alle tijden een ouder/zus roepen!

Natuurlijk ging ik de bak niet af pakken ofzo, tuurlijk niet.
Jara kreeg de helft van haar smuldier ging eten en ik voegde wat toe, was het op voegde ik wat toe en liet mijn hand na een tijdje in de ba liggen.

Van mij vindt ze niets een probleem, kan alles afpakken zo nodig, kan haar helpen met eten dat ze niet snapt (vissenkop ;-)) ze komt dan zelfs naar me toe vragen OF ik haar wil helpen, ik kan haar bak wegpakken, maar dat doe ik niet, want dat is nergens voor nodig.

De jongen van wie de hond is zal ik deze tip geven.
-Zet haar bak op de grond en leg er haar smuldier in, dus niet neerzetten met smuldier er al in.
laat haar eten en ga gewoon op een meter of 2 zitten.
-blijf dit doen en als dat god gaat steeds wat dichter bij.
-Als je vlak bij de ba kan, halve portie erin en dan steeds de andere helft met stukjes toevoegen als het op is, laat zien dat de hand niets verkeerds is.
-ALS het mogelijk is kan je de hond gewoon aaien ed. naar een tijdje, zo niet ja dat is vervelend maar dan de kinderen leren niet bij de hond te komen ligt die op een bepaalde plek, hebben wij hier ook.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"

Maar wat is niet storen? Mijn keuken is niet zo handig in te delen, dus ik kan niet voorkomen, dat kids langs de hond moeten lopen. Of er soms zelfs overheen stappen. Mijn oma had vroeger een hond, die greep al als je per ongeluk tegen de mand aanstootte. Of als hij dacht dat je maar naar zijn voerbak wees. Wij lieten hem met rust, maar daar dacht die hond anders over ;-)
Tuurlijk moeten kinderen leren de hond met rust te laten, maar je kan et niet altijd voorkomen. Dan leer ik mijn hond liever dat kinderen leuk zijn, en niets doen, ook niet als ze hem komen aaien in de mand, dan dat ik ze er bij weg houdt en problemen krijg als een vriendje van de kids toch naar die mand toegaat.
"

Wat is het grote probleem van de hond even 5 minuten alleen te laten eten? Kun je echt niet die tijd vinden?

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

" Er lopen 2 kleine kindertjes rond daar, dus dat risico moeten ze maar nemen? Ik vind dat de roedelleider ten alle tijden alles zou moeten kunnen doen bij een hond.. Ben echt beetje verbaasd om deze reactie's.. Hoezo "vermenselijken" van "jij wil ook niet dat iemand je eten afpakt", dat is toch heel wat anders.. Met alle respect uiteraard.. "


Nee hoor, dat is nou net precies hetzelfde, en daarom moet je het een pup of volwassen hond leren. En iets af kunnen pakken heeft niks met dominantie te maken.
Wat wel met dominantie te maken heeft, is de zone van invloed. Een dominante hond, heeft een grotere dan een niet dominante hond. Een hond die de regie in huis neemt, regeert niet alleen over zijn etensbak, maar over de hele woonkamer. Een hond die gromt als je zijn etensbak wil pakken is in hondentaal volstrekt normaal bezig, als mijn ene hond bij de andere hond de bak wil pakken wordt er ook gegromd. De hond die begint te grommen als hij een bot heeft liggen op een halve meter afstand en jij komt de kamer in en hij gromt, dan heb je een hele hoop werk te doen!

Wat mij elke keer weer verbaast, is dat mensen het niet snappen als een hond bij het ene ding(speeltje, brokken) niet gromt en bij het andere wel (bot, koekje). Een hond hecht ook meer waarde aan het ene dan aan het andere, net als wij. Ik had een keer een stukje chocola op de stoelleuning liggen, ik zat me daar al een kwartier op te verheugen, luxe,hmm. Komt mijn vriend langs en jat het. Ik was zoooo boos, terwijl als er een doos op tafel staat me het voor geen meter boeit. Zelfde als bij mijn honden onderling, Shadow kan bijna alle van Spot afpakken, maar soms niet, en dan gromt Spot. En dat lig eraan hoe waardevol het voor Spot is,

Op zich kan ik alles afpakken van mijn honden maar ik heb ze dat ook vanaf dag 1 geleerd / geoefend, met ruilen, met de oefening 'los'. Ze weten het van mij en accepteren het van mij. Voeren gaat in de bench in alle rust, vooral omdat ik niet wil dat ze elkaar lastig vallen.

Mijn vorige hond was dominant, herplaatser, daar hebben we aan gewerkt zodat we rustig door de kamer konden lopen en hij zich niet meer bedreigd voelde. Maar had hij buiten een prooi (ik kan mij nog een dode half vergane kip herinneren) dan kon je het vergeten. Die kreeg je niet afgepakt en wij zijn dat gevecht ook niet aan gegaan. Hij was nou eenmaal beter bewapend en op het moment da je de confrontatie aan moet gaan, verlies je. Je moet slimmer zijn dan je hond, zeker bij jullie rassen. Want sterker ben je niet.....

Mireille

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

"
Wat is het grote probleem van de hond even 5 minuten alleen te laten eten? Kun je echt niet die tijd vinden? "


Dat gaat niet alleen over eten, maar ook over in de mand zitten, en met rust laten.
Gaat er niet om dat ik die tijd niet kan vinden, maar ik wil daar geen rekening mee houden. Als je de hond aanleert om te eten terwijl jij er bij staat, van pup af aan, dan maakt dat voor dat beest geen bal uit. Daarmee voorkom je dat er in de toekomst toevallig wel iemand langsloopt en de hond uitvalt, omdat hij het niet gewend is.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Waarom zou je over je hond heen willen stappen als die in de mand ligt?

Je kunt ook meer problemen bedenken dan wat er daadwerkelijk zijn ;-) Als ik met 6 kinderen die niet van mij zijn, het voor elkaar krijg, waarom zou een ander het dan niet voor elkaar krijgen?

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Nee natuurlijk word de hond niet agressief van kvv joh haha! Ik denk dat de hond dit zodanig lekker vind dat hij niet wil dat ht afgepakt wordt en dan recht heeft ie! Dan moet de beste man de hond tijdens het eten gewoon met rust laten en ook zn kids leren uit de buurt te blijven.. Mijn broer en ik hoefde vroeger ook niet bij de hond in de buurt te komen tijdens het eten, niet dat de hond het erg vond maar mijn moeder wilde het gewoon niet hebben en ik vind dat heel terecht! Ook de hond heeft het recht om in alle rust zn maaltje op te eten zonder dat een of ander mens in zn bak loopt te graaien.
Ik ben van mening dat zowel volwassene als kind de hond maar gewoon met rust heeft te laten dan. Dat de baas iets moet kunnen afpakken ben ik met je eens, maar alleen als de hond het vd grond buiten pakt of een botje heeft gekregen wat de kast in moet ofzo en NIET als het gewoon zn eten is. Zeg de beste man maar dat hij zn hond gewoon rustig moet laten eten :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

De enige keren dat Mellow vrij fel is op haar eten is wanneer er een kat buiten langs loopt (haar bak staat bij het raam, wij hebben best een onhandige keuken). 
Dan heeft ze d'r bakkes vol met eten en hoor je zo'n gesmoorde grommende blaf. 
 
Ik laat haar altijd met rust, maar het feit dat ik haar even opzij kan schuiven of haar bak kan wegnemen vind ik wel fijn. 
Dat ze niet in mijn been hangt als ik mijn handen wil afdrogen is ook wel prettig.

Hoewel ze in het begin wel heel snel at (komt van straat) is ze nooit fel geweest op haar eten. 
En hoe onzeker ze ook kan zijn hier in huis heeft ze gewoon alle vertrouwen. En daar ben ik best heel trots op, juist omdat ze zo'n lastige start heeft gehad.

Ik laat haar met rust met eten, ze loopt bijna altijd voor me met wandelen en ze ligt op de bank als ze dat wil, maar ook mijn hond maakt echt niet de dienst uit hoor.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Jij bent toch zo gek op de roedeltheorie? Heb je wel eens gekeken naar hoe het eten er in een roedel wolven/wilde honden gaat? Daar eet de ranghoogste als eerste (dat zou jij dus moeten zijn) en daarna mogen de ranglagere (jouw hond dus) eten. Zodra die ranghogere klaar is met eten, laat 'ie de ranglagere gewoon eten en gaat hij niet pesten door die ranglagere telkens weer z'n eten onder z'n neus vandaan te trekken. Dus ik weet niet hoe jij erbij komt dat je alles kan flikken, omdat je ranghogere bent (of nou ja, dat denk je zelf), maar ik vat 'm even niet.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Mee eens

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Waarom zou je over je hond heen willen stappen als die in de mand ligt?

Je kunt ook meer problemen bedenken dan wat er daadwerkelijk zijn ;-) Als ik met 6 kinderen die niet van mij zijn, het voor elkaar krijg, waarom zou een ander het dan niet voor elkaar krijgen? "


Omdat mijn hond voor de kast ligt, met zijn mand. Dis ik sta zelfs in zijn mand, als ik servies pak, of terugzet.
En ook al doe jij het met 6 kinderen op jouw manier, ik doe het hier met 3 kids op mijn manier en dat gaat ook prima. Er leiden meerdere wegen aar rome, hè. ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wat ik me nou afvraag: merkt een hond er nou echt zoveel van of hij als eerste of als laatste eten krijgt?  
 
Als ik met ons eten bezig ben (aardappels schillen), dan zit ze al op het kleedje in de keuken (heel strategisch in het midden, handig... ;-))
Meestal krijgt zij eerst eten en daarna wij (hoe fout is dat! ;-)), maar ze doet ook niet moeilijk als wij eerst gaan eten, dan gaat ze gewoon slapen. En schiet gelijk weer rechtop zodra ik naar de keuken ga haha :-)
Mijn vriend geeft haar eigenlijk nooit eten, dus als hij naar de keuken gaat kijkt ze alleen even op ('o, jij bent het maar' ;-))

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Hier net zo hoor Cindy, is net hoe het uitkomt wie er als eerst eet, Sam of wij. Krijg ook niet het idee dat het voor hem verschil maakt, áls 'ie het maar krijgt. ;-)

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Wat ik me nou afvraag: merkt een hond er nou echt zoveel van of hij als eerste of als laatste eten krijgt?  
  "

Ik denk wel dat de hond de volgorde onthoudt, als die altijd hetzelfde is, maar als dat varieert maakt dat volgens mij niks uit.O-)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

" Jij bent toch zo gek op de roedeltheorie? Heb je wel eens gekeken naar hoe het eten er in een roedel wolven/wilde honden gaat? Daar eet de ranghoogste als eerste (dat zou jij dus moeten zijn) en daarna mogen de ranglagere (jouw hond dus) eten. Zodra die ranghogere klaar is met eten, laat 'ie de ranglagere gewoon eten en gaat hij niet pesten door die ranglagere telkens weer z'n eten onder z'n neus vandaan te trekken. Dus ik weet niet hoe jij erbij komt dat je alles kan flikken, omdat je ranghogere bent (of nou ja, dat denk je zelf), maar ik vat 'm even niet. "


Ook dat is niet helemaal waar, zo mogen bv puppies eerst en is die rangorde helemaal niet zo strikt. Als een 'ranglagere' hond wat onder de neus van de 'ranghogere' pikt, pakt de ranghogere dat niet af...

Mireille

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

" Wat ik me nou afvraag: merkt een hond er nou echt zoveel van of hij als eerste of als laatste eten krijgt?  
 
Als ik met ons eten bezig ben (aardappels schillen), dan zit ze al op het kleedje in de keuken (heel strategisch in het midden, handig... ;-))
Meestal krijgt zij eerst eten en daarna wij (hoe fout is dat! ;-)), maar ze doet ook niet moeilijk als wij eerst gaan eten, dan gaat ze gewoon slapen. En schiet gelijk weer rechtop zodra ik naar de keuken ga haha :-)
Mijn vriend geeft haar eigenlijk nooit eten, dus als hij naar de keuken gaat kijkt ze alleen even op ('o, jij bent het maar' ;-)) "


Volgens mij maakt het geen bal uit. En als mijn honden hebben gewerkt voor mij, dan krijgen ze eten. Eerst de honden, dan wij. Zo doen ook alle mushers het, en als jij een team van 12 volwassen honden met je stem de goede kant op kan sturen, heb je in mijn ogen geen rangorde problemen ;-)

Mireille

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Wat ik me nou afvraag: merkt een hond er nou echt zoveel van of hij als eerste of als laatste eten krijgt?  
 
Als ik met ons eten bezig ben (aardappels schillen), dan zit ze al op het kleedje in de keuken (heel strategisch in het midden, handig... ;-))
Meestal krijgt zij eerst eten en daarna wij (hoe fout is dat! ;-)), maar ze doet ook niet moeilijk als wij eerst gaan eten, dan gaat ze gewoon slapen. En schiet gelijk weer rechtop zodra ik naar de keuken ga haha :-)
Mijn vriend geeft haar eigenlijk nooit eten, dus als hij naar de keuken gaat kijkt ze alleen even op ('o, jij bent het maar' ;-)) "


Dat is hier steeds anders, er zit geen regelmaat in, dus hij is er niet echt mee bezig. Hij is vooral bezig met in de gaten houden wanneer wij een boterham met kaas gaan eten want die geur van kaas is onweerstaanbaar :-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Wat ik me nou afvraag: merkt een hond er nou echt zoveel van of hij als eerste of als laatste eten krijgt?  
 
Als ik met ons eten bezig ben (aardappels schillen), dan zit ze al op het kleedje in de keuken (heel strategisch in het midden, handig... ;-))
Meestal krijgt zij eerst eten en daarna wij (hoe fout is dat! ;-)), maar ze doet ook niet moeilijk als wij eerst gaan eten, dan gaat ze gewoon slapen. En schiet gelijk weer rechtop zodra ik naar de keuken ga haha :-)
Mijn vriend geeft haar eigenlijk nooit eten, dus als hij naar de keuken gaat kijkt ze alleen even op ('o, jij bent het maar' ;-)) "

Ik denk dat het voor sommige honden wel heel belangrijk is en zeker wanneer er net een nieuwe hond in huis is.

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos

Sorry heb niet hele topic doorgelezen maar alleen eertse stuk.Dit is mijn mening je moet ten alle tijden bij bak kunnen komen of dit k.v.v. is of brokken. Doe het niet vaak maar laat ``mijn kinders zelf durf ik niet' :-D geregeld eens in de maand bak weghalen als hond aan het eten is, doe er wat extra´s bij en geef het terug. Baknijd kan kwalekijke gevolgen hebben en leidt tot meer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Toch agressief van KVV?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 8 12 34 5 6 7 8
Volgende forumvraag: zal het een 1 april grap zijn?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^