hoeveel nestjes bij een teefje.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

@mexx daar ga ik helemaal mee ik vindt twee a drie nesten genoeg.
Dan moet de hond lekker met pensioen ;-)

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

bij aussies is het maximum nesten via de rasvereniging 3. ik denk dat dit ook een mooi aantal is, zo heeft de teef genoeg tijd om te herstellen.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Ik fok niet, ik heb wel mooie honden verschillende kampioenschappen gehaald op shows, maar er word al zo vreselijk veel gefokt goed en slecht, ik doe daar niet aan mee.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Het ligt voor mij ook helemaal hoe de eerdere bevallingen gingen, als nr 1 een drama was moeders moeite had met de pups etc, tja dan vraag ik me al af of een 2e nest wel door moet gaan. Als er erg goede redenen zijn en je de 2e x je erop voorbereidt ok..
Als je 2 a 3 nesten hebt gedaan, moeders doet het geweldig, pups zijn echte aanwinsten (bv op werkvlak), lijn is speciaal etc dan zou een 3e en evt 4e nest kunnen. Maar een 4e vind ik echt een extreme uitzondering (bv een nest voor bv therapie/blindegeleidenschool, politie/reddingshonden etc)

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

@ oukje: je bent toch zelf verantwoordelijk voor je manier van fokken? Als jij het op de juiste wijze doet is er niets mis mee en help je met behoud en verbetering van het ras.

honden page profiel Rebecca & de woeffiesRebecca & de woeffies 3 doggies

honden foto van Rebecca & de woeffies

Ik denk dat het een beetje van het teefje af hangt.
Sommigen vinden het maar niks, maar je hebt ook geboren moedertjes die je ook echt ziet genieten van hun zwangerschap en kroost.

Persoonlijk denk ik dat 3 nestjes het maximum is.

En stel dat het eerste nestje een keizersnede wordt, dan zou ik het teefje meteen laten steriliseren. Dan zou ik het risico op complicaties niet meer willen nemen....

honden page profiel hilde-dirkhilde-dirk 3 doggies

honden foto van hilde-dirk

ik vind dat 3 het maximum is,alhoewel het van het teefje afhangt.
als er bij het eerste nestje teveel afwijkingen bijzitten(navelbreuken,knikstaarten,schuine tanden)dan geen nest meer met dat teefje.
als fokker mag ze dan op pensioen,rustig van de oude dag genieten

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Inderdaad het hangt van de teef af...
3 is een mooi aantal,al heeft Dyma hier nu al 4 nestjes gehad en als het goed is drachtig van haar laatste nestje,dus 5de.
Ze vind het heerlijk al dat gemoeder en ze is dan ook altijd in voor een nestje,daarbij ziet ze er niet naar uit dat ze uberhaut een nestje heeft gehad.
Fenna haar dochter is ook ene geboren moeder,heo zij bij haar puppen ligt zo ligt er geen een.
Je ziet dat ze trots is :-)
Al is zij wel moeilijker met dekken en de bevalling,ze is erg kleinzerig,dus voor haar was het waarschijnlijk haar laatste nestje....
Hier heeft Amira ook maar 1 nestje gehad en Vita had er maar 2 gehad...maar Dyma tja het doet haar niets,ze vind het heerlijk ;-)

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

ik vind 1 nestje er jaar voldoende dus wel wanneer er een jaar tussen zit dus bv als je einde van het jaar eerste nestje hebt het volgende jaar weer op het einde van dat jaar een nestje dan heeft de teef ook voldoene om terug op krachten te komen en dit tot ze 6 jaar zijn vind ik persoonlijk dus bij mij is dit dan 3 nestjes dus vanaf 3 tot 6 jaar.

honden page profiel YoraYora 3 doggies

honden foto van Yora

Ligt aan de hond en de bevallingen, Heeft de hond veel problemen met het nestje zeg ik 1.

Zijn het wel zware bevallingen, maar wel te doen zeg ik 2.

Gaat het heel erg makkelijk zeg ik 3.

Maar ik persoonlijk niet meer dan 3 nestjes. dit omdat een teef naar mijn idee pas bij haar 4de of 5de loopsheid de eerste keer gedekt mag worden. En dan moet er toch zeker iedere keer een jaar tussen zitten.

maar goed, zo is het hoe de fokker van Yora het doet.
Dus ben aardig bevooroordeeld. Hoor in het Bullen wereld ook veel over dekken na een loopsheid of 2,3 en dan heel snel al 5 nestjes. Naar mijn idee kan dit niet. Ik snap als je een fokhond hebt. Maar mijn idee is dat je ook van het hondtie houd, En dan wil je in mijn beleving alleen maar het gezondste voor je hond.

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Een Border Terriër mag er 4, maar dan is je teefje ook wel helemaal uitgekakt om het zo maar even te noemen.

Groetjes, Inge en Jessy

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: teckel fokker gezocht!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^