Kong....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi hoi,

Ik heb gisteren voor Morris en Flos een Kong aangeschaft. Morris had wel al een Wuba kong en daarnaast ook nog een voerbal, maar ik dacht laat ik eens een nieuw cadeautje voor beide meebrengen. Dus ik gisteren beide Kongs gevuld met kalfsleverworst en daarin wat stukjes runderstaafjes. Ze waren er eigenlijk beide wel gek op, maar dat laatste beetje kregen ze er niet uit. Flos werd er helemaal wild van! Na een half uur heb ik beide kongs maar afgepakt en in een bak met water gelegd....Nu vraag ik me af, of jullie leuke ideetjes hebben om de kong mee te vullen. Dus alle ideetjes zijn welkom.

Groetjes Monique

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kong...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel 3 doggies

Je hebt er complete recepten voor, maar ik houd het bij piepkleine knabbelbotjes of brokjes, eventueel wat nat gemaakt zodat niet alles er in één keer uit valt. Heerlijk vindt hij dat...
Je hebt ook die speciale pasta van Kong, maar onze Jazz vindt dat vies en bovendien krijg je het bijna niet meer uit die Kong.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Kongijsjes zijn ook heel leuk!
Je kan bijvoorbeeld bouillon maken van kip en dan met kipstukjes er nog in. En dat dan in de kong doen.
Met brood, of brokjes kun je de kleine ingang dicht stoppen. Of met gekookte kip.
Zo zet je m dan in de vriezer.
Het kan wel een beetje lekken :-)
En met opeten ook, maar ze vinden het wel heeeel erg lekker!

honden page profiel WilmaWilma 3 doggies

honden foto van Wilma

Op internet zijn complete recepten te vinden om de Kong speelgoed te vullen.

Waar Barca zich kostelijk mee vermaakt zijn gewoon de trainertjes van de dierenwinkel in de vorm van een botje. Dat botje snij je in tweeen en wurm ik in de Kongnaden. Daarna heb ik minimaal 3 kwartier geen kind aan hem.

Barca heeft de Jack Large.

Als ik naar trainen ben geweest prop ik altijd zijn Kong vol met het restant aan, in blokjes gesneden, rundvlees. Daarna spoel ik de Kong goed uit en donder hem in de vaatwasser of laat hem een nachtje weken.

De volgende dag is zijn Kong weer klaar voor gebruik!

Om te piepen heeft hij de Kong Wubba, vindt ie leuk tijdens een spannende voetbal wedstrijd of film. Uitgerekend op dat moment pakt hij altijd zijn piepje en mijn film gaat de mist in. Met dat gepiep is geen film meer spannend...zuch!

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Ik was net op google aan het zoeken en kwam daar inderdaad ook wat recepten tegen. Kongijsje is natuurlijk wel lekker in de zomer! Ik wist ook niet dat die dingen in de vaatwasser kunnen. Dan maakt het ook niet zo uit als er in het smalle gedeelte wat achterblijft. De vaatwasser maakt dat wel schoon! Die pasta hadden ze inderdaad ook in die winkel waar ik de Kongs heb gekocht, maar ik vond dat nogal prijzig....Ben benieuwd wat andere er allemaal in stoppen.....

Groetjes monique

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Wilma,

heel herkenbaar dat piepen tijdens een spannende film of iets dergelijks....hahaha Morris kan dat ook als we bv samen aan tafel zitten en aan het babbelen zijn....Hij kan dan gerust met zijn wubba aankomen en maar rond blijven springen met dat ding in zijn giechel..Zo van kijk mij nou.....Lekker irritant doen! hihihi Nu zal jouw Barca wel iets meer geluid met de Wubba produceren als onze Morris dat doet!! Ook al lukt het Morris ook aardig. De piepbal is nog veel erger!!! Die kan ik soms gewoon afnemen en in de kast leggen...

Groetjes Monique

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Hoi Monique. Ik stop de Kong meestal in de vriezer. Meestal vul ik hem met kleine brokjes, stukjes brood en lach niet....yoghurt! Dan leg ik hem een tijdje in de vriezer. Als ze hem mogen hebben, houd ik hem even onder de warme kraan en ze zijn uren zoet!!!!
Yvonne

honden page profiel WilmaWilma 3 doggies

honden foto van Wilma

Ja, even opletten hoor!

Ook al lijkt het leuk om je hond een hondenijsje te geven...wat ook zalig is in de zomer, maar let wel even op hetvolgende.

Je mag nooit een Kong zomaar uit de dievriezer halen en dit aan je hond geven. Dat is veel te koud voor je hondje. Altijd eerst even op het aanrecht de ergste kou laten verdwijnen.

Afgelopen zomer is Barca aardig wat lekkere hondenijsjes misgelopen. Ik legde zijn gevulde Kong op de aanrecht om de meeste kou uit te laten waaien en...vergat dat ding! Barca bleef verlekkerd naar het aanrechtblad staren. Zo zielig...hij rook een lekker hapje en ik zag een plas derrie. :-)

Philipsideetje gekregen...zet je kookwekker van je gasfornuis op circa 5 minuten.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Ik vul de Kong van Misia eigenlijk met alles wat ik in huis heb (en wat geen kwaad kan natuurlijk). Brood, kaas, snoepjes, smeerkaas, stukjes kip, verzin het maar... Elke keer ook weer iets anders. Daisy is niet zo wild van een Kong, die jaagt liever achter een voerbal aan.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Hoi,

Voor Loekie heb ik ook een Kong en zodra ze die ziet is ze helemaal happy en kan ze niet wachten totdat ze 'm krijgt (nou ja krijgt soms verstop ik 'm ook en mag ze eerst gaan zoeken). Ik vul 'm vaak met geprakte banaan gemixt met wat brokken en dan sluit ik 'm af met een mini mergpijpje. Van die speciale pasta in de Kong heb ik ook, pindakaas smaak, maar die gebruik ik meestal om te zorgen dat de brokjes blijven plakken in de Kong anders is de lol er ook gelijk af.

Voerbal/activitybal vind Loekie net zo geweldig en loopt er de hele woonkamer mee rond. Voor dierendag heb ik een andere voor d'r gekocht, een maatje groter (hoef ik niet elke keer meer onder de kast te duiken omdat Loek er niet bij kan) en met een geluidje erin. Ben benieuwd hoe ze gaat reageren.

groetjes Elvira en pootje van Loekie

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Elvira,

Die voerbal heeft Morris ook. Maakt leuke geluidjes..OINK OINK en is inderdaad wat groter, zodat hij niet constant onder de kast of bank rolt....Alleen als je hondje hem vaker heeft gebruikt, wordt het geluidje wel iets minder. Vind ik niet zo erg! Deze bal krijgt hij ook iedere avond een half uurtje/3 kwartier...Daarna ruim ik hem op. Deze vul ik meestal met rodi-worst of stukjes kaas....Vrijdags eten we patatjes en dan krijgt hij er een frikandelletje in....Dan vliegt de bal af en toe door de kamer heen...

Monique

honden page profiel maaikiejjmaaikiejj 3 doggies

honden foto van maaikiejj

ik heb ook de kong, zown grote zwarte,
en dan heb ik ook de pasta van de kong alleen dan voor puppys,
mijn hus steekt zijn tong derin likt wat ie deruit kan krijgen en dan binnen 5 min is hij der klaar mee..! haha pffff

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Ik heb een rubberen voerbal, ik weet het merk niet, maar hij is zo'n 15cm in doorsnede. Ding maakt geen geluid, beschadigd niets en Daisy is er helemaal gek mee. Zelfs als er geen snoepjes in zitten kan Daisy daar rustig een half uur zoet mee zijn. Als er wel voer in zit speelt Daisy, en loopt Misia rustig mee, om ook af en toe een snoepje te pakken. Ideaal ding!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Leuk om te lezen hoeveel lol alle honden met de kong en voerbal hebben (zeker met een frikandel die ga ik zeker onthouden). Toch verbaas ik me af en toe als ik met mede honde eigenaren op mijn werk het erover heb dat ze niet op de hoogte zijn van het bestaan van een kong en/of voerbal.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kong...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^