Specific hondenvoer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Engelse  StaffordEngelse Stafford

honden foto van Engelse  Stafford

Hallo Luitjes,

Weer eens een hondenvoer onderwerp.

Ik was vandaag voor mijn lieve pup bij de DA. Het eten kwam ter sprake en ik heb een zakje specific puppy meegekregen.

De DA en assistente waren hier lyrisch over.

Ik vraag me af of jullie het gebruiken/kennen?

Vaak hoor ik als reden: DA's verkopen duur hondenvoer. Echter vind ik dit reuze meevallen met 3 kg voor 13 euro.

Groet,
Bart

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Specific hondenvoer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

hoi hoi,

ik ken het wel, ooit een keer gebruikt voor onze kat die blaasgruis had. Maar, 1 ding blijft, zo'n brok bestaat voor een groot deel uit granen, en allemaal afval wat wij niet willen hebben en wat er allemaal nog meer in zit(de duurste merken, maakt niets uit) Ik heb het zelf meer op kvv (vers voer, carnibest, duck e.d.) en bijvoorbeeld brokken van farmfood, cavom etc. Hierin zit veel meer vlees, wat vaak met honden met allergieen ook goed helpt. Deze zijn vaak allergisch voor granen etc.

Maar de prijs valt indd reuze mee ;-) En als hij het er goed op doet... :-)

Groetjes Amber

honden page profiel Engelse  StaffordEngelse Stafford

honden foto van Engelse  Stafford

Hoi,

Ze staat er niet op hoor, ze zit momenteel op farmfood. Maar ik raak dan toch een beetje in de war. Mijn dierenarts (dierenziekenhuis drechtsteden) is een zeer ervaren en zeer goede dierenarts. Als zo'n man het dan aanprijst.. pfff..

Bovendien zegt hij ook nog: in onze praktijk krijgen we geen provisies van het voer, alleen het management krijgt deze, maar wij hoeven het zeker niet aan te bevelen, maar toch doet hij het.

...moeilijk...

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ja ik zou denk als ze het op farmfood goed doet gewoon daarop blijven. Ik heb zelf ook in veel praktijken stage gelopen, maar nog lang niet iedereen is heel bekend met vers voeren. Had ik zelf voorheen ook :-). En de andere voeren zijn ook niet per se slecht maar er kan echt van alles inzitten aan rotzooi (is op het moment een ander topic over LET OP LET OP LET OP heet t volgens mij) Zal even kijken of de link lukt ;-)

http://www.hondenpage.com/hondenforum/1133/let-op-let-op-let-op-let-op.php

Maar je moet natuurlijk voeren waar je jezelf goed bij voelt en waar je hondje het goed op doet :-)

Groetjes Amber

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Maar een DA heeft gewoon niet zoveel verstand van voeding (zegt de aankomende DA hier), ze leren er gewoon niet zoveel over tijdens de studie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bart ontzettend moeilijk, hou het op farmfood, en geef daar eens lekker ter afwisseling een dag vers vlees. doe je je hond een groot plezier mee.

farmfood is een goeie brok. :-D

honden page profiel Engelse  StaffordEngelse Stafford

honden foto van Engelse  Stafford

Mexx, ik vind jouw antwoord te kort door de bocht.

Willemijn, we hebben het erover gehad, Farmfood bevalt vooralsnog goed.

Maar ik vind het zo moeilijk!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hmm Bart, als een dierenarts zo lyrisch is over een bepaald merk brokken.....word ik helaas een beetje sceptisch...het managment krijgt provisie zegt hij...zit hij daar zelf misschien in?

Ik zou even kijken wat er dan precies in die brok zit dan kan je er gewoon zelf over oordelen.

Over speciaal voer voor pups : hier zijn ook bedenkingen tegen, i.v.b. met het te hard groeien en alle problemen vandien.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Hoezo kort door de bocht?
De gemiddelde DA heeft 1 a 2 uur voedingsles gehad. Dat weegt niet op tegen de kennis die een gemiddeld goed ingelezen iemand heeft.
De ene DA verdiept zich er later wat meer in, de ander verteld gewoon het verhaal wat de vertegenwoordiger hem verteld heeft.

Als ik bij mij op de opleiding kijk: er wordt hills, eukanuba en RC met korting verkocht, toen ik in de les begon over Barf en NRV zei de leraar (DA), 'tja, dat is allemaal leuk en aardig maar nooit zo goed als brok, want daar zitten goede toevoegingen in'. Toen ik vertelde dat die toevoegingen slecht en onnodig waren omdat ze bij rauw voeren er nog inzitten (vitaminen) of niet nodig zijn (kleurstoffen etc) wist hij het even niet meer.
'brok is gewoon beter'... Dat zat er gewoon ingedrild van vroeger.

Ze weten niet beter. In mijn klas, nu 3e jaars weet nog bijna niemand wat rauwe voeding of kvv is... Omdat het nooit op school ter sprake komt.

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Ik zou zeggen, blijf bij Farmfood.
Ik heb mijn honden Duck gegeven en helaas bleek nu dat ze er beide niet goed op deden in die zin, hoe weinig ik ook gaf, ze bleven maar bijkomen in gewicht. Schildklier en zo was ok, laten nakijken maar nu moet ik zeggen dat onze Berner pas 2 zware operaties had gehad dus veel moest rusten dus ook de beweging was er niet, Enfin, om een lang verhaal kort te maken ze moest dringend op dieet en onze Beagle ook maar hoe minder ik van Duck gaf, evengoed bleven ze bijkomen want mijn DA wou het ook blijven geven maar ik zat op 5voor12 en moest ingrijpen dus maar op zijn brokken gezet. Oké, hij verdiend erop maar hij verdorie goed dat het tijdelijk is en eens het gewicht terug onder controle hij zijn brok kan steken waar de zon niet schijnt. Hij is nu ook samen met mij aan het uitkijken naar de gepaste, verse voeding voor mijn 2 bengels.
Duck, jammer maar helaas daar gingen ze niet goed op blijkbaar en om op dat moment iets anders te proberen, dat ging niet, er moest drastisch worden ingegrepen want door minder Duck te geven begonnen ze vitaminen tekort te hebben dus gaan we nu samen een oplossing zoeken. Ook een voedingsdeskundige heb ik al opgebeld en ook met die man ga ik samenwerken. Die barft met zijn honden en ik wil dat hij me gaat begeleiden met mijn schatjes zodat ze weer echt hond kunnen zijn. Binnenkort dus weer ECHT eten voor deze rakkers, joepie

honden page profiel patrickpatrick

honden foto van patrick

uhhh ik geef mijn am staff en am bull royal canin ben geen expert met voeding maar ze doen het hier goed op kost me wel een vermogen per maand maar zal lang niet zo duur zijn als ze steeds naar de da moeten voor een allergie....

honden page profiel kimkim

honden foto van kim

wij geven ook specific via de dierenarts, we hadden een kg staal gekregen bij ons eerste consult en aangezien onze pup altijd maar meer en meer vloeibare diaree kreeg zijn we na 5 dagen overgestapt hierover, vanaf dat hij volledig op specific stond was de stoelgang meteen vast. Wij zijn op dat vlak dus zeer tevreden.

vind het wel raar dat het vooral ei en plantaardige eiwitten zijn in de voeding, maar we gaan dit nu een tijdje doorvoeren en dan waarschijnlijk overschakelen op vers , dat is hier ook goed verkrijgbaar (zoomarkt) en kwa prijs best wel ok.

Het grote voordeel volgens onze dierenarts was dat er geen onnatuurlijke stoffen inzitten (smaak en bewaringsstoffen) die in andere voeding vaak wel zitten en zich opstapelen in de lever en zo op latere leeftijd voor problemen kunnen zorgen. De eiwitten zouden ook van een betere kwaliteit zijn zodat je minder mest overhoud. Persoonlijk vind ik dat hij nu een pak meer mest produceert dan met de brok van de fokker, maar ja ,heb het niet gewogen ofo he ;-) , dus is maar een schatting.

ik weet echt nog niet genoeg over voeding om zelf te oordelen, kan enkel zien hoe mijn hond eruit ziet en zich gedraagd en vertrouw verder op het oordeel van de dierenarts en wij hebben het gevoel dat hij het op deze voeding nu heel goed doet.

ld (Gast)

Wij hebben sinds een half jaar dit voer, en het is echt geweldig. Ook zijn we toen we ons puppy erbij kregen overgegaan naar de puppy variant. Wat dus inhoudt dat de honden van flatspoep geweldige mooie drollen hebben + een schitterde vacht. Ik ben niet gauw ergens enthousiast over, maar dit voer is echt goed. Reken eens om: gewoon voer betaal je voor 3 kilo 10 euro. Voor dit voer 5 euro meer, maar je hoeft veel minder te geven. Dus eigenlijk is voordeliger.

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

honden page profiel BobbieBobbie

Ik gaf m'n hond eerst Royal Canin, maar hij had last van huidproblemen, dus de da rade ons specific aan. Maar daar kreeg hij ontzettende last van spuitpoep van. De da zat ook met z'n handen in het haar, en toen ben ik overgegaan op Prins voer, met energique vers vlees, en toen was het over, plus dat het vachtprobleem opgelost was :-D

honden page profiel profiel verwijdertprofiel verwijdert

honden foto van profiel verwijdert

heb ik ook een poosje gehad voor famke, van de dierenarts.
specifiek-voer. dit kregen wij aanbevolen toen ze darm-
ontsteking had. ik vond het ok ter ondersteuning.
maar er zijn ook andere merken, het hoef niet specifiek te zijn, kijk het is maar net bij welke vertegenwoordiger je dierenarts
besteld. er zijn best nog andere merken , die je gewoon in de
dierenzaak kan kopen die ook goed zijn

Lorien (Gast)

Even een tip: kijk op de verpakkingen om te zien wat er allemaal in zit.. Mijn yorkshire heeft altijd het dure royal canin gegeten. Nu zit ze met nierfalen en is enorm afgevallen. Dit ligt vooral aan de hoeveelheid slechte eiwitten en rare toevoegingen. ZO heb ik gehoord dat ze stoffen toevoegen, waardoor het dier meer brokken eet en je dus ook meer moet kopen.
Ik geef mn hond nu ook Specific van de DA, maar wil graag over op vers. Weet iemand waar ik dat kan krijgen, het merk Energique bijv?
En kan iemand handige tips geven om je hond snel weer wat aan te laten komen? Ze mag dus geen gewoon voer meer ivm haar nieren.
Alvast bedankt!



honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

energique en duck zijn in de meeste dierenwinkels gewoon verkrijgbaar.
Zelf ben ik meer gek op Haaksbarf/all animal/bandit/bibi/carnibest en carnivoer. Geen graan..
Die kan je via internet bestellen, maar als je op hun sites kijkt zitten er vaak ook verkooppunten verspreid over het hele land.
Zo heeft haaksbarf bv een trimster in mij stad die als verkooppunt fungeert.

willem (Gast)

He mensen ik gebruik ook specific ,ik ben zeer tevreden over het voer ik heb een rottweiler die wat problemen had met zijn achterpoot door dit voer zie je dat hij vooruit gaat. Dus voor mij positief voer

Aline (Gast)

Hallo,

De honden van mijn ouders (twee groenendaelers) zitten ook op Specific. Ze glanzen prachtig, poepen weinig en ruiken lekker (zelfs als ze nat zijn gaan ze niet stinken). Van Farmfood en Royal canin gingen ze heel raar zuur ruiken en gingen ze veel meer poepen. Maar ik heb het ook niet gewogen. Het hangt er dus maar net vanaf waar je hond het goed op doet denk ik. Er zit wel visolie in wat natuurlijk voor onverzadigde vetzuren zorgt, leek mij goed na studie voeding en diëtetiek(mar heb natuurlijk alleen over voeding voor mensen geleerd).

honden page profiel Annemiek & DieselAnnemiek & Diesel

honden foto van Annemiek & Diesel

Mijn hond heeft ook DA voer Specific, die bevalt me prima en hij heeft nergens last van waar die eerst wel last van had bijvoorbeeld ontlasting aan zijn achterwerk etc.

Petra (Gast)

@Lorien

Als je graag op vers over wilt gaan, kun je ook een kijkje nemen op de site van Barfplaats, daar vind je ook een barf dieet bij nierproblemen. Je kunt daar ook vragen stellen.
M.b.t kvv (kant en klaar versvoer), in Energique zitten dacht ik wel granen. Bandit is ook een kvv merk en heeft een speciaal nierdieet. Misschien is dat een optie.

Groetjes

honden page profiel kimkim

Hoi bart,

ik heb hetzelfde meegemaakt dat ze me dat gaven, en tuurlijk zijn de lyrisch hierover. hun moeten hun eigen merk promoten.
hun krijgen een bijdrage als ze dat weer verkopen en zo heeft elke da hun eigen merk.

wij hebben een paar jaar brokken gegeven. ik vind ze persoonlijk erg duur, en de brokken worden zo verhit dat de vitamines eruit gaan.
er zit schijnbaar ook een kleine hoeveelheid gif in wat ze op de landbouw gebruiken.

wij zijn op kvv gegaan en ze vinden het zo lekker. en het is zelfs wat goedkoper dan die brokken.
in het begin moest ik eraan wennen maar omdat hun zo smulen heb ik het ervoor over.

er is een site waar je kan zien hoe je dingen moet berekenen en dan stel je zelf je menu samen.

succes

honden page profiel Annemiek & DieselAnnemiek & Diesel

honden foto van Annemiek & Diesel

mijn pup is nu 7 maanden en hij is op zich wel goed op gewicht. Alleen hij eet heel weinig en hij begin pas 's avonds pas te eten. Is dat wel goed?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Wat geef je hem Annemiek? Het is belangrijk dat je pup wel aankomt. Op zich maakt het niet uit dat niet altijd eet. Maar misschien vindt hij het eten niet zo lekker?!

honden page profiel Annemiek & DieselAnnemiek & Diesel

honden foto van Annemiek & Diesel

Hij krijgt dierenarts voor 'Specific'. Hij weegt nu 4,3 kg

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Kan ook een beetje de pubertijd zijn, willen uitproberen. De eerste groeispurt is er ook uit, dus honden krijgen minder trek. Misschien eens vers vlees proberen? Dat laten honden zelden staan!

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

@ patrick kijk eens op meradog.nl voer voor grote rassen niet heel duur goede kwaliteit en vanaf 15kg komen ze het voor niks brengen ;-)

ben zelf geen fan van royal canin veel eiwitten in waar door een pup te snel kan groeie(
grote rassen heb ik ht over dan he)

Marieke (Gast)

Onze Dommels een Labrador van bijna 1jaar, krijgt ook Specific van de DA.
Hij doet het er gewoon erg goed op en weet je wat ik ook zo leuk vond en fijn. tot 1 jaar krijgt hij gratis elke maand een consultatie bij de dierenarts. Ze controleren dan het gewicht, zijn groei en zijn welzijn, ook geven ze advies en kan je vragen stellen over opvoeden enzo.
ik blijf zeker op deze voeding en ook nog een fijne bijkomstigheid 61,70 voor 15kg...het is goedkoper dan Royal Canin of eukanuba. en praatjes over dat een dierenarts er aan moet verdienen. Ik denk eerder dat ze voor een goede voeding gaan, waar ze achter staan.

Groetjes Marieke

specific gebruiker (Gast)

Ik lees hier zeker een aantal positeive reacties over specific hondenvoer
zelf ben ik er ook zeer tevreden over
mijn mening is dan ook dat al het goedkopen voer dat voornamelijk in de supermarkten tekoop word aangeboden bager is
hoe lager de prijs hoe goedkoperen ingredienten er
gebruikt zijn bij de produktie ervan.
dierenartsen verkopen deze merken dan ook niet
daar zie je veel al de wat beteren hondenvoeren.
de prijslicht vaak wat hoger maar je hoeft minder gewicht te voeren per dag.
de kosten zijn dus meest al niet extreem duurder.
en op de langere duur is het toch goedkoper omdat als je hond minder kwaaltjes krijgt.
je ook niet zo vaak naar de dierenarts hoeft tegaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Specific hondenvoer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Stoere honden namen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^