hoelang laten jullie je hond alleen thuis.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Oeps sorry foutje ik zit wel te klungelen met mn mobiel op internet maar nu lukt het O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoelang laten jullie je hond alleen thuis." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Ik vind het nogal een verschil maken of je je hond even alleen laat of de hele dag. Ik vind de hele dag niet kunnen. Ik lees hier 8-10 uur, vind ik echt lang en doodzielig. Hier gebeurd dat dus echt never nooit, en anders hadden wij geen hond gekocht. Wij werken trouwens allebei, alleen ik heb een eigen bedrijf en werk vanuit huis, dus hond is niet veel alleen.

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

Jullie zeggen allemaal een hond is een sociaal dier dus die kun je niet zo lang alleen laten.. een mens is ook een sociaal wezen en die kan ook zolang alleen blijven, kwestie van voor genoeg afleiding zorgen.
Ik zeg niet dat het goed is (die van mij gaat mee naar mijn werk dus die zit bijna nooit alleen) het is niet heel gezellig/leuk voor je hond maar als dit niet elke dag is en hij is het gewend dan moet het gewoon kunnen!

aam (Gast)

Ik neem als ik een hond neem ook een kat voor gezelschap en 8 uur moet voor een dagje kunnen toch ;-)

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

maximaal 5uur, en Gorby is volkomen op zijn gemak, maar een hond moet ook wel weer eens naar buiten.

normaal is hij elke dag 4uur alleen als ik buitenhuiswerk, smiddags werk ik vanuit huis, en dat is speciaal voor de hond, ik heb daar heel specifiek gekozen ondanks dat het nadelig is voor mijn "carriere", maar de hond(en) gaat voor, en zonder hond vind ik het leven gewoon niet zo leuk.

ik vind 8uur veel te lang, en een kat als gezelschap??
de hond leeft met zijn mensen, niet met katten.

eens een keer een dag als het perse niet anders kan....... dan vragen we iemand om Gorby uit te laten (een sterke vriend, want gorby kan niet met iedereen zomaar de straat op, veels te sterk) en een schat van een buurvrouw vindt het dan heerlijk daarna een dagdeel in ons huis te zijn, zij en Gorby houden elkaar dan graag gezelschap.

5uur is max, tis een gezelschapsdier, geen alleen-zijn-dier :-D

honden page profiel Roxy , Bonky en DaisyRoxy , Bonky en Daisy

honden foto van Roxy , Bonky en Daisy

Al zou ik bonky alleen moeten laten zou ik dat nog niet kunnen niet zo lang in elkgeval.
Zowieso hebben zij niemand die hem even tussendoor kan uitlaten.
Ben ik even blij dat ik huisvrouw ben :-D
Als ik weer mag werken zit ik toch te denken aan een thuisbaantje is fijn voor mijn kids dieren en mijn huishouden :-D
27 oktobegaan ik en mijn manneke trouwen (ik noem hem wel al mijn man hoor ;-) ) en dan gaan we dat weekend erop naar een bungalopark en kan bonky helaas niet mee dus moeten we hem even naar pension brengen daar heb ik al best moeite mee.
Ik troost mezelf met het feit dat het proffesionele mensen zijn die moeten weten wat ze doen maar toch bezorgde ikke he hihi :-)

aam (Gast)

8 uur kan makkelijk voor 1 dag per maand oid een hond en kat gaan prima samen is ook goed als gezelschap en tuurlijk zouden twee honden beter zijn maar ik zal er alles aan doen om zoveel mogelijk bij mijn hond te zijn in de natuur zijn ze ook niet altijd bij elkaar en als de hond nuet in de bench zit gezelschap en afleiding heeft en ruimte om te bewegen kan het best vind ik. Grtz

aam (Gast)

Natuurlijk moet de hond wel uitgelaten worden en niet langer dan 8 uur

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Ik vind persoonlijk 8 uur te lang. Juist omdat een hond een roedeldier is, is hij vanuit zijn natuur gewend aan andere roedelleden om hem heen.

Ik zeg niet dat het niet kan, maar dat ik er geen voorstander van ben. Kompenseren met aandacht en liefde is heel leuk, maar dat gebruiken mensen naar mijn mening om het voor zichzelf goed te praten. Als je hond zoveel alleen thuis moet zijn, had je misschien beter voor een ander huisdier kunnen kiezen.

Dieren verdienen aandacht, en TUURLIJK moet er ook gewerkt worden. Maar er moet ook rekening gehouden worden met de hond! Schakel eventueel een kennis in om met de hond te wandelen, of een goede uitlaatdienst.

Moet je eens nagaan dat je zelf 8 uur lang niet naar de wc kan. Ik zou knappen ;-) !

Begrijp me goed, ik bedoel het niet bekritiserend op iemand, maar persoonlijk vind ik 8 uur veel te lang voor een hond.

Het bench idee begrijp ik wel. Mijn ene hond sloopt niets, dus die is los in de gang, maar die andere zet haar tandjes in alles wat ze krijgen kan. En geloof me ik kan 300 botten of stukken Rodiworst neerleggen, maar een tafelpoot, stekker, stopcontact of schoen blijft altijd interessanter. Maargoed, dat wist ik toen ik voor het ras koos ;-) , dus daar was ik op voorbereid.

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Honden en katten samen gaat trouwens niet bij ieder ras goed, ook al zijn de honden van pup af aan gewend aan de kat. Ik ken helaas veel verhalen van mensen die hun hond en kat alleen thuis lieten, ging 100 keer goed en toen kwamen ze thuis en liep er een kat zonder staart of helemaal geen kat meer..

Maarja, dat kun je ook net zo goed hebben met 2 honden die in een heftig gevecht raken. Er zitten altijd risisco's aan. en dat soort dingen gebeuren ook altijd als je er zelf niet bij bent..

Yvonne (Gast)

Hoi Forum,

Ik heb een vraag.

Ik heb 2 hele lieve sociale katten maar ik zou oh zo graag een klein hondje willen.

Een probleem, mijn partner en ik werken allebei fulltime en vinden het not-done als zo een hondje de hele dag alleen is.
Ik vroeg mij alleen af, als het hondje gezelschap heeft van de 2 katten, is het dan minder zielig of houd ik mijzelf voor de gek ?

Wat vinden jullie ?

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Yvonne, ik zou het niet doen. Ken overigens genoeg verhalen van honden en katten die helemaal niet klikken met elkaar. En een hond is meer dan af en toe een blokkie om.

honden page profiel Chantal_*_BinkyChantal_*_Binky

honden foto van Chantal_*_Binky

soms wel 15 uur, dat is wanneer we naar De Efteling gaan :-D

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

@Yvonne: Ik denk dat je het zelf al wel een beetje weet. Tenminste als ik kijk naar de wanneer waarop je je vraag stelt :-) . Ten eerste zijn honden en katten compleet andere dieren en ten tweede heeft een hond gewoon die aandacht nodig..

Soms kan het niet anders en zitten mensen in een situatie dat het nou eenmaal zo moet, maar als je zoals jij nu de keuze hebt zou ik er niet aan beginnen. Is naar mijn idee niet eerlijk tegenover het hondje..

honden page profiel Esther (Woezel&Keiko)Esther (Woezel&Keiko)

honden foto van Esther (Woezel&Keiko)

Idd, onze poes moet echt niets van de honden weten
Dat is per kat zo verschillend, ik zou er niet vanuit gaan dat het klikt tussen hond & kat , mocht het wel zo zijn , is dat mooi meegenomen

honden page profiel RimandaRimanda

honden foto van Rimanda

Ik heb niet alles gelezen maar al wel dat de meeste van jullie 8-10 uur te lang vinden en je dan geen hond zou moeten hebben.. Vind ik toch wel erg hard gezegt als je iemand situatie niet kent.
Mijn 2 honden zijn nu ook 4 dagen in de week 8-9 uur alleen.. voorheen toen ik nog met mijn ex samen was waren ze hooguit 4 uurtjes alleen en konden ze de tuin in..
Nu zitten ze 8-9 uurtjes op een flat.. omdat ik moet werken, geld moet verdienen om de huur en de honden te betalen.. er is hier geen tuin, ze hebben hier minder vrijheid.. maar alle tijd die ik heb word ook echt wel aan ze besteed, ze hebben een eigen kamer met speeltjes, drinken, kunnen daar doen wat ze willen..
Nou sorry maar ik kan me genoeg honden voorstellen die het slechter dan hun hebben terwijl daarvan de mensen de hele dag thuis zijn.

Soms kies je niet voor situatie's maar kom je erin.. moet je je honden dan weg doen?? Sorry maar dat kan ik niet en dan moet je met de middelen die je hebt er het beste van maken!

Marius (Gast)

hallo,
is het mogelijk om een hond 7uur.
alleen te laten.
4 tm 6 keer in de week.
groetjes Marius.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Wat denk je zelf Marius O-)

honden page profiel Remco & FinnRemco & Finn

honden foto van Remco & Finn

Hoi Bram,

Heb zelf ook een witte, als het kan zo min mogelijk alleen, maar als het moet dan is het langste tussen de 6 a 8 uur.
Doe hem wel in de bench en laat hem voordat ik weg ga goed uit.

Dan houdt ie het wel een tijdje vol, maar je moet het wel opbouwen.

Groeten,

Remco

Melanie (Gast)

wij willen ook graag een hondje maar ik werk zelf maandag dinsdag en woensdag fulltime en donderdag en vrijdag paar uurtjes..
we hebben wel een grote berging..
Wie heeft er wat tips of adviezen voor ons..

Gr. Melanie

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

die van ons bijna nooit maar ze kunnen wel alleen thuis zijn.

als het gebeurt meestal 2 uurtjes of een kwartiertje.

honden page profiel Chantal_*_BinkyChantal_*_Binky

honden foto van Chantal_*_Binky

soms een halve dag. soms ook een hele dag. dat is dan van 10 uur 's morgens tot 1 uur 's avonds. Maar hij krijgt van ons dan 's morgens eten. Onze buurvrouw dei wandelt dan, anders is hij de hele dag nog niet uit geweest.

honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

Hoe doen mensen dat toch met een pupje en langere werkdagen?? Ik veroordeel niemand hoor, want ieder heeft een eigen visie.
Het is meer een vraag, ik heb nl. zelf een pupje van nu 12 weken en ben nu al blij dat ze 2 krappe uurtjes alleen kan zijn, en dan heb ik nog geluk dat de bench droog is als ik thuis kom. 2 uurtjes is trouwens (buiten de nachten om natuurlijk) pas 1 keer vorig weekend voorgekomen. Onze pup moet als ik thuis ben toch echt nog wel elk uur en na elk slaapje naar buiten hoor. Ik kan me bijna niet voorstellen dat pups van ongeveer dezelfde leeftijd het al een hele of halve dag kunnen ophouden als ze alleen thuis zijn? Hoe gaat dat dan? Ik ben gelukkig in de luxe positie dat ik doordeweek niet hoef te werken en alleen in de weekenden werk als mijn man dus thuis is. Maarja, ik allemaal moeilijk doen met snel,snel even weg en weer vlug terug naar huis, terwijl ik dan ook verhalen hoor, van een pup gehaald, 3 weken vakantie en weer aan het werk. Ik kan me bijna niet voorstellen, dat dat dan helemaal zonder problemen verloopt. Onze pup is nu rustig en slaapt lekker als ze alleen is (zie ik op het filmpje), maar dat heeft wel oefening nodig gehad.

Marloes (Gast)

Hallo,

Wij hebben afgelopen donderdag een bezoek gebracht aan het asiel waar we een hondje op het oog hebben. ze is een volwassen hond van 5jaar,met de informatie die we tot nu hebben een rustige hond en bij de vorige eigenaar kon ze 5uurtjes per dag alleen zijn.
Bij ons verschillen de werktijden+roosters van de kinderen redelijk vaak. Over het algemeen zou ze dan op ma t/m woe om 9uur uitgelaten worden dan zit ze tot 12 uur alleen en komt man een uur thuis, kan ze mee een blokje om. Om 3uur ben ik zoiezo weer thuis.
op do t/m zo is er altijd iemand de hele dag thuis.
kan dit?
en als we haar nemen, is het dan verstandig om dit echt een maand op te bouwen (dus echt dikke 3weken er vrij voor nemen) of denken jullie dat ze na 1/2weken ook wel een dagje 5uur alleen kan zijn.

Groetjes

honden page profiel IrmaIrma

honden foto van Irma

Hoi Marloes,

Sommige honden vanuit het asiel kunnen prima al alleen thuis zijn en andere honden moet je het leren en dus gaan opbouwen. Dit moet je dus uit proberen.
Maar ik zal het zowiezo rustig opbouwen want het is voor de hond een hele nieuwe omgeving en de hond moet ook een band met jullie krijgen en andersom, dus hoevaker jullie samenzijn in het begin hoe beter.

Ikzelf ben van mening dat de tijden die jij noemt dat de hond alleen zit prima kan. Ik vind sommige mensen hier op dit topic erg streng. ik vind het helemaal per situatie en per hond afhangen.

Als je veel wegbent dan moet je in de tijd dat je met de hond bent er extra mee bezig zijn en wel zorgen dat hij/zij zijn energie kwijt kan raken.

mijn man werkt thuis dus de hond is bijna nooit alleen, maar ook wij gaan weleens dagjes weg en dan kan het weleens 8 tot 10 uur worden dat de hond alleen zit. Een hond kan geen klol kijken en besef van tijd heeft hij niet. Wel zorgen wij ervoor dat we voordat hij zolang alleen zit er eerst lekker gelopen/gerend wordt en er ligt vanalles in huis. Een gevulde mergpijp, een gevulde kong en een oor. Dan vermaakt hij zich prima.

als jullie de hond een warm nest kunnen bieden en er tijd in willen steken dan komt dit prima in orde. Veel succes met het hondje

honden page profiel IrmaIrma

honden foto van Irma

Trouwens, Borres eet vaak helemaal niet als wij weggaan. Echt gelukkig is hij dan niet, maar dat gebeurt zo weinig dan heeft hij gewoon een dagie pech.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Wij laten haar van ma t/m woensdag 5 uur per dag alleen thuis. Op donderdag soms ietsje langer (ze wordt dan wel tussendoor uitgelaten) en soms iets korter, ligt eraan hoe laat ik dan uit ben.
En op vrijdag, zaterdag en zondag is ze meestal niet alleen thuis :-)

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Gewoon GEEN hond nemen als je hem de hele dag (8uur) alleen moet/wilt laten.
Als je al een hond hebt en door omstandigheden dit echt moet is het anders natuurlijk.
Anders vind ik het echt niet kunnen een hond te nemen.
Die van ons zijn nooit langer dan een paar uur alleen.

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Taiko is nooit langer alleen dan 3 uurtjes. We zorgen altijd dat iemand thuis is. Op maandag werkt ik en is m'n zusje naar school, dus we hebben nu oppas aan huis :-) Een vriendin van m'n moeder komt nu iedere maandag...:-)

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

bij een herplaatser/asielhond moet je ook echt wel een weekje nemen om hem/haar te laten wennen.

ze zijn dan behoorlijk van slag en ontheemd en hebben geen idee hoe of wat (weten zij veel dat ze gaan wonen waar ze nu zijn en die mensen echt terug komen)

wij hebben al meer herplaatsers gehad, en zorgen dan voor minimaal een week thuis te zijn. is de hond erg op zijn gemak, dan na een dag of 2-3 even naar de vuilnis lopen ofzo, gaat dat in alle rust, opbouwen, tis net als bij een pup alleen bij een volwassen stabiele hond gaat het veel sneller.

zo met 2 weken is het leven redelijk bekend aan de nieuwe hond (zorg voor rustige stabiele dagen met een duidelijke indelen, zodat hij een ritme kan oppakken en daar vertrouwen in krijgt) en blijven ze alleen.

maar niet alle honden pakken het na het asiel gelijk goed op, ondanks dat ze het bij de oude eigenaar wel goed konden, je moet ze vaak ff de kans geven vertrouwen te krijgen...

succes :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoelang laten jullie je hond alleen thuis." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 11 van 14 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^