Kom steeds vaker stoere honden tegen die toch niet zo aardig zijn.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

goede post ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kom steeds vaker stoere honden tegen die toch niet zo aardig zijn." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

"

Bovendien wordt je tegenwoordig dood gegooid met staffs en kun je ze zelfs gratis ophalen bij de eerste de beste. Hier begint het probleem meestal omdat mensen die een hond willen hebben geen idee hebben wat ze in huis halen.

"

dat vind ik niet zo erg. ik krijg op die manier altijd gratis of bijna gratis de leukste hondenO-)

max was gratis, fortuna ook, faith was 50 euro.

honden page profiel Chre & Djago & Anisa & ElvisChre & Djago & Anisa & Elvis 3 doggies

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

Dat geldt voor jou misschien Karin en voor wat andere baasjes waarschijnlijk ook. Maar het overgrote deel die wel even een hond willen uitproberen halen ze dan maar zo goedkoop mogelijk op zonder zich verdiept te hebben in het ras en wat daar allemaal bij komt kijken,om ze vervolgens na een jaar weer te dumpen omdat dit toch niet iets is wat ze zochten. Vooral met dit ras worden er zoveel inschattingsfouten gemaakt dat een aanvaring al snel de hoek om komt kijken. Dit zijn de echte rasverkloters en de mensen waar ik dus met een grote boog omheen loop!

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi 3 doggies

honden foto van Maris & Bodhi

Moet ik nou wel of niet oppassen als ik een loslopende staff o.i.d. zie?

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

" Moet ik nou wel of niet oppassen als ik een loslopende staff o.i.d. zie? "

correctie: je moet oppassen als je een loslopende HOND ziet!!!!!

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

"
correctie: je moet oppassen als je een loslopende HOND ziet!!!!! "


helemaal mee eens.
Sommige teckels zijn gevaarlijker als pittbulls maar niet alle pittbulls zijn ongevaarlijk voor jouw hond.
Ik loop met een boogje rond ELKE hond.

honden page profiel Chre & Djago & Anisa & ElvisChre & Djago & Anisa & Elvis 3 doggies

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

" Moet ik nou wel of niet oppassen als ik een loslopende staff o.i.d. zie? "



Sowieso altijd oppassen met loslopende honden ! Bij de bully breed, waaronder veel rassen voorkomen zoals staff, pit, bulldog, bull terrier etc, moet je meestal extra waakzaam zijn.
Dit zijn toch vaak de rassen die moeilijker (wegens de genetica) met soortgenoten kunnen omgaan. Wederom, uitzonderingen daargelaten.

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi 3 doggies

honden foto van Maris & Bodhi

Ja hehe, dit topic gaat toch toch over een bepaald soort honden :P? Nee maar meer omdat ik ervan uit ging dat als ze los zijn de hond wel niet hondagressief zou zijn, maar dat hoeft dus niet. Het gaat mij meer om of ik de bazen kan vertrouwen. Ikzelf heb van veel rassen geen verstand.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

" Moet ik nou wel of niet oppassen als ik een loslopende staff o.i.d. zie? "


ja je moet zo snel mogelijk plat op de grond gaan liggen en dan 112 bellen en dan zeggen dan je platgekust word door die stafford oid. ;-) ;-)

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi 3 doggies

honden foto van Maris & Bodhi

"

 ja je moet zo snel mogelijk  plat op de grond gaan liggen en dan 112 bellen en dan zeggen dan je platgekust word door die stafford  oid. ;-)  ;-) "

Hihi, nou zelf heb ik geen problemen met ze. Bodhi's vriendinnetje is ook een halve stafford (en halve golden...). Alleen op de hei vind ik ze soms een beetje gek reageren op Bodhi in vergelijking met andere honden. Dus meer de vraag of ik ze wel kan vertrouwen of dat ze ook ineens kunnen omslaan?

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

"
Hihi, nou zelf heb ik geen problemen met ze. Bodhi's vriendinnetje is ook een halve stafford (en halve golden...). Alleen op de hei vind ik ze soms een beetje gek reageren op Bodhi in vergelijking met andere honden. Dus meer de vraag of ik ze wel kan vertrouwen of dat ze ook ineens kunnen omslaan? "


je moet altijd uitkijken want alles kan zomaar omslaan. een ander ras kan ook het spelen beu worden en echt geen grommen en vechten. uitkijken moet je altijd hoor. en de manier van spelen is bij zulke rassen toch vaak iets lomper en onbehouden ook hoor en lekker wild.en als je het niet vertrouwd met spelen gewoon nee zeggen. wat er ook voor je neus staat, je bent nog altijd baas over je eigen hondje toch .

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

geen foto's gezien?? van kleine( lieve hondjes) die stoere honden genetaliën afscheurd.
Iedere eigenaar behoort zijn hond te kennen stoer of niet stoer.

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi 3 doggies

honden foto van Maris & Bodhi

"

 je moet altijd uitkijken want alles kan zomaar omslaan. een ander ras kan ook het spelen beu worden en echt geen grommen en vechten. uitkijken moet je altijd hoor. en de manier van spelen is bij zulke rassen toch vaak iets lomper en onbehouden ook hoor en lekker wild.en als je het niet vertrouwd met  spelen gewoon nee zeggen. wat er ook voor je neus staat, je bent nog altijd baas over je eigen hondje toch . "

Dat is ook zo, bedankt!

honden page profiel Jannie Jannie 3 doggies

honden foto van Jannie

"
Ik loop met een boogje rond ELKE hond. "


En dat is nou precies wat ik niet wil. Bang zijn voor elke hond.


honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Bij een relaxt loslopende hond...welk ras dan ook roep ik altijd onze asielzoekrt naar me toe..
Meneer de toezichthoudert wil nog wel eens opdringerig doen..

En dan is het karakter van een gewoon relaxt loslopende "bemoei je niet met mij" Pitt , terrier, Bull mischien niet zo'n goede combi.
Zit je enkel weer met de vraag.....Wie is dan het probleem.??

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"

En dat is nou precies wat ik niet wil. Bang zijn voor elke hond.


"

Dat is niet zo zeer bang zijn voor elke hond, als eigenlijk hondentaal opzich. Geen enkele hond los (die hondentaal goed beheerst) zal een directe confrontatie hebben. Dit is namelijk geen vredes uiting maar een duidelijke uitdaging. Hier ook nooit een directe confrontatie met een hond vooral niet aan de riem, behalve een aantal hondjes uit de buurt die ze goed kennen. Net zo als ik er niet van hou om elkaar te moeten passeren op een smal weggetje waar geen uitwijkmogelijkheden zijn.  Door elkaar van de zij te benaderen kunnen beide honden de lichaamstaal van elkaar goed lezen en zal de eventuele ontmoeting ook relaxder zijn. Overigens ben ik ook geen voorstander van contact aan de riem. Te weinig ruimte om zich goed te uiten want de riem is immers maar 1.50 max.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

test

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"
oke, als we zo gaan beginnen: ik ken een golden retriever die een labrador doodbeet, en nog 1 die zijn eigenaar aanviel, dus goldens zijn ook niet allemaal aardig. "


Mijn vorige Golden heeft een keer 4 gaten in de hals gekregen door een zwarte Labrador of zwarte Duitse Staande achtige hond.

En wat Peter zei: geen foto's gezien?? van kleine( lieve hondjes) die stoere honden genetaliën afscheurd.
Iedere eigenaar behoort zijn hond te kennen stoer of niet stoer.

Heb ik ook gezien. Door een teckel. Gruwelijk gezicht.

Ja, iedere hond kan agressief zijn of schade aanrichten. Maar niet ieder type hond heeft een grote groep bijna religieus extremistische eigenaren achter zich. ;-) ;-)

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

"

waarom zou een stafford niet los mogen en een labrador of een ander ras wel????

"


Dat je dit vraagt geeft voor mij de kern van het probleem aan.
"ik sta hier op een losloopveld en dus gaat mijn hond hier los van de riem. Punt uit''

Natuurlijk is het niet altijd even eerlijk wanneer je hond belaagd wordt door 'mama's kindjes van nog geen 4 kilo' die jouw kolos staan af te snauwen. Of een hyper de pieper Labrador die zonder kennismaking 'vol' in het gezicht van je hond wil komen.
Natuurlijk is het dan lullig dat jij de wijste moet zijn om je hond dan maar aan de riem te houden, maar gebruik je verstand! Wees je bewust van de kracht, en het vermogen van je hond die je hem ''toch niet wilt zien gebruiken?'' ...al is het als honden onder elkaar misschien zelfs wel terecht
Waarom de kat op het spek binden????

Cre's reactie vind ik volkomen waar!
Veel mensen willen deze honden omdat ze fantastisch binnen het gezin zijn (en dat zijn ze ook absoluut) Maar er is ook nog een wereld buiten dat gezin, en daar gaat het dan vaak mis.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"
 Of een hyper de pieper Labrador die zonder kennismaking 'vol' in het gezicht van je hond wil komen. "

maar zelfs hier wordt die hyper de piep lab afgesnauwd als hij t waagt zonder sociaal gedrag door de sociale bariere van mijn honden heen te denderen. Voornamelijk Dusty is daar heel strikt in eerst kennismaken en dan pas spelen (of niet). Daar mag en kan een staff geen verschil in maken. Dat zo'n situatie escaleert ligt dan niet per direct aan een staff of andere "stoere" hond. maar ook aan de andere hond die opdringerig is en niet eerst netjes kan kennismaken maar in plaat daar van er gelijk opduikt om te willen spelen. 
De reden waarom Dusty gek genoeg (bang voor de meeste grote rassen honden) het redelijk tot goed kan vinden met vreemde staffies die we tegen komen en hij kennis mee mag maken van mij. Doorgaans zijn deze kalmer (wat ik ook niet zo snel zou verwachten) naar hem dan een Lab of Golden die denkt dat iedereen wel te porren is voor een geintje ;-).

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

"

Mijn vorige Golden heeft een keer 4 gaten in de hals gekregen door een zwarte Labrador of zwarte Duitse Staande achtige hond.

En wat Peter zei: geen foto's gezien?? van kleine( lieve hondjes) die stoere honden genetaliën afscheurd.
Iedere eigenaar behoort zijn hond te kennen stoer of niet stoer.

Heb ik ook gezien. Door een teckel. Gruwelijk gezicht.

Ja, iedere hond kan agressief zijn of schade aanrichten. Maar niet ieder type hond heeft een grote groep bijna religieus extremistische eigenaren achter zich. ;-) ;-) "


Daar ben ik het helemaal mee eens haha.. Komt ook vaak zo over op mij!

Ik vind het ook een rare eigenschap trouwens..
Ik heb zelf dan geen vechthonden, maar waak- en verdedigingshonden, en om nou continue te gaan roepen 'maar mijn honden doen echt niks hoor, zijn super lief voor vreemden', vind ik echt te ver gaan! Want ik weet dat ze, wanneer ze getriggerd worden, wel erg lelijk zullen doen tegen vreemden.

Net als dat bijv. een Stafford een gevecht niet uit de weg zal gaan.

En tja, als je dat dus erkent en handelt naar die eigenschappen, is er niks aan de hand :-) Op die manier draag je bij aan een goede reputatie van het ras. Je draagt niet bij wanneer je zegt 'hij doet niks hoor' en de hond maar overal klakkeloos op honden/mensen af laat stormen.

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Maaruhm, iedereen klaagt altijd wel over onze gevaarlijke "vechthonden" maar hebben jullie wel is gekeken na de kleine hondjes aan de lijn? Elke kleine hond die ik tegenkom met wandelen valt uit naar andere honden. Kunnen we nu dan ook concluderen dat ALLE kleine hondjes niet lief zijn?Of zijn mensen dan ineens wel zo realistisch dat ze niet over 1 kam scheren?? 

Ik word er soms een beetje moe van dat de staffords altijd de sjaak zijn terwijl er vaker een uitval aan de lijn word gedaan door een kleine hond dan door een staff. Alleen maar omdat staffords nu populair zijn is het een hot item op forum land.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

shoot nu voel ik me aangesproken O-)... Nee geintje, Hier ook een uitvallend klein hondje. En geloof me ook ik kamp echt met die vooroordelen... Want mijn hond is immers weer niet opgevoed, een schoothondje wat niks hoeft, klein klere keffertje want dat zijn ze allemaal. Hielenbijters en ga zo maar door.
En ja zelf mensen die op de loop gaan voor mijn terror maltezer ;-)
Verschil is wel dat Dusty van de riem af zo mak als een lammetje is. 

Tja ik kan de mensen ook geen ongelijk geven want doorgaans zijn die vooroordelen ook wel waar, in mijn geval helaas niet en kan ik niks anders doen dan proberen goed te maken wat een ander heeft ver****.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Nog even twee punten die ik wil benoemen.

Het Golden retriever ras heeft een enorme lijst van bijtincidenten achter zich hangen. Zelden bijten ze honden, meestal iemand binnen het eigen gezin of een persoon op straat.
Toch blijft het dan meestal: ''die ene Golden'' waarbij het mis is gegaan. Ik bemerk verder niet echt iets van een vrees of voorzichtigheid tegenover dit ras. Terwijl een Golden toch echt een grote, flinke hond is. Zeik ik nu mijn eigen hond af? nee, ik ben gewoon eerlijk. Ken je eigen hond, niets belangrijker dan dat!

Maar keren we dit verhaal om naar een Staff, die zelden tot nooit naar een mens bijt maar wel naar een soortgenoot.... dan wordt er direct weer een gigantische smet over dit gehele ras uitgesmeerd.

Ik begrijp dat dit frustrerend is voor de eigenaren.
Masar ik denk dat veel van die eigenaren ook te hard bezig zijn met het geaccepteerd willen worden.
"jouw hond los op het strand?''... ''dan mag mijn Staff dat ook'' en ja, is dat altijd verstandig?....
Of denk ik nu te conflict mijdend?

Aan de andere kant... sta jij daar als enige met je hond aangelijnd.. dan hoor je de mensen denken: Oh kijk, die hond mag niet los, gaat ie zeker meteen vechten!''

Moeilijk dit.

honden page profiel Jannie Jannie 3 doggies

honden foto van Jannie

" .......... Elke kleine hond die ik tegenkom met wandelen valt uit naar andere honden. "


Whauuw, wat vervelend. Waar wandel je dan ? Ik kom natuurlijk ook wel eens een keffertje tegen, maar lang niet zo vaak. Gisteren nog twee schatten van kleine hondjes met mijn hond in het park laten spelen.
Jammer dat ik geen kiekje van heb gemaakt. :'(

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

@dusty & gaya; het is absoluut geen persoonlijke aanval maar wel iets om over na te denken. Het is gewoon vaak zo dat als je de naam staffor uitspreekt iedereen al over de rooie gaat en als je bijv zegt chihuahua die iemand bijt mensen zeggen ja maar ze zijn niet allemaal zo. en als jij al voor oordelen krijgt over Joun honden snap je vast wel hoe frustrerend het soms is voor de stafford eigenaar. Het interesseert me echt niks dat mensen voor me omlopen omdat ze zich biet prettig voelen bij mijn ras. Iedereen heeft zo zijn voorkeuren en angsten. Maar altijd dat verschrikkelijke gesmijt met rot opmerkingen over een staff interesseren me wel omdat 9 van de 10 mensen maar iets roepen wat ze van de radio of krant hebben. Laat mensen eerst is zelf kennis maken met een ras voordat ze een oordeel hebben.

honden page profiel Jannie Jannie

honden foto van Jannie

In het Topic "Kom steeds vaker stoere honden tegen die toch niet zo aardig zijn" zag ik geen Stafford of ander ras staan.

Wat mij opvalt is dat mensen hierop vooral Stafford gaan verdedigen, alsof gezegd wordt dat die honden nooit lief zijn.

Rottweilers, Dobermanns etc etc zijn toch ook "stoer" ? EN kunnen lief zijn.



honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

"

Whauuw, wat vervelend. Waar wandel je dan ? Ik kom natuurlijk ook wel eens een keffertje tegen, maar lang niet zo vaak. Gisteren nog twee schatten van kleine hondjes met mijn hond in het park laten spelen.
Jammer dat ik geen kiekje van heb gemaakt.  :'( "
Ik woon in Loenen op de Veluwe. Er lopen hier bijna alleen ma kleine hondjes rond. Ik heb echt geen problemen met kleine hondjes hoor maar vaak word de opvoeding vergeten. Ik irriteer me dus echt mateloos aan sommige eigenaren van kleine hondjes. 

Er werd mij is verteld dat ik mijn Tuinhekje moest verhogen anders liep de hond weg en kon die wel is wat doen bij hun hond. Terwijl hun hondje steeds het hekje over springt en voor ons hek gaat staan om mijn hond uit te dagen voor een potje knokken.

honden page profiel Jannie Jannie

honden foto van Jannie

En dus net zoals bij grote honden, zijn er onopgevoede "ettertjes" onder die kleine hondjes.

In beide gevallen zijn mensen aan het generaliseren net als alle Pittbulls zijn *&%)*€#$@ honden.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" In het Topic "Kom steeds vaker stoere honden tegen die toch niet zo aardig zijn" zag ik geen Stafford of ander ras staan.

Wat mij opvalt is dat mensen hierop vooral Stafford gaan verdedigen, alsof gezegd wordt dat die honden nooit lief zijn.

Rottweilers, Dobermanns etc etc zijn toch ook "stoer" ? EN kunnen lief zijn.
"
Maar aangezien de staff nu populair is en de dobbermans en rottweilers naar de achtergrond zakken kun je bijna je klok erop gelijk zetten dat het om de staff gaat.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kom steeds vaker stoere honden tegen die toch niet zo aardig zijn." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 11 van 33 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Volgende forumvraag: hond in handbagage
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^