de jaarlijkse entingen.....een klein stukje uit een rapport.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer een jaarlijkse boostervaccinatie met een gemodificeerd levend virus vaccin {bijvoorbeeld hondenziekte, parvo of kattenziekte} wordt verstrekt aan een al eerder gevaccineerd volwassen dier, leidt dit niet tot aanvullende bescherming. Gemodificeerde levende virusvaccins zijn afhanelijk van replicatie {voortplanting door celdeling} van het virus voor een reactie. Antistoffen van eerdere vaccins laten het nieuwe virus niet repliceren. Antistoffentiters worden niet aanzienlijk geboosted, populaties geheugencellen worden niet uitgebreid. Er wordt geen aanvullende bescherming gegeven.

De bijsluiters en verpakkingen van caccins, alsmede de beweringen van de fabrikanten, moeten worden onderschreven door wetenschappelijke data. Er bestaan geen wetenschappelijke data die de adviezen ten aanzien van het jaarlijks verstrekken van gemodificeerde levende virus vaccins onderschrijven.

vaccins zijn niet onschadelij. Onnodige bijverschijnselen en tegengestelde effecten kunnen worden beperkt door onnodige vaccinaties te vermijden.

Gewone huisdieren hebben genoeg vergelijkbare reacties op blootstelling aan besmettelijke ziekten en op vaccins om een standaard vaccinatie protocol te kunnen adviseren.

Om nog eens extra de nadruk te leggen op wat er hier door een aantal zwaargewichten van de Amerikaanse veterinaire autoritieiten wordt gezegd..JAARLIJKS VACCINATIES IS ONNODIG. Dat komt omdat caccins de vorming van antistoffen tegen besmettelijke ziekten stimuleren, en deze antistoffen blijfen jaren in het systeem, waarschijnlijk het hele leven. Alles wat jaarlijkse boosters doen is het inbrengen van virussen die worden uitgeschakeld door de bestaande antistoffen, er vindt geen aanvullende bescherming plaats. En bovendien..vaccins zijn niet onschadelijk.

nadat hij had vastgesteld dat mensen levenslang immuun zijn voor ziekten waartegen zij in hun kindertijd zijn gevaccineerd, paste professor Ronald D Schultz , hoofd van de afdeling pathobiologie van de Wisconsin University, dezelfde logica toe op honden. Hij vaccineerde ze tegen rabies, parvo, kennel hoest en hondenziekte en stelde ze na drie, vijf en zeven jaar bloot aan ziekteveroorzakende organismen. de dieren bleven gezond, waardoor zijn vermoeden werd bevestigd. Hij zette zijn experiment voort door de hoeveelheden antistoffen in het bloed van de honden te meten, negen en vijftien jaar na vaccinatie. Hij concludeerde dat de hoeveelheden voldoende waren om ziekte te voorkomen.

in alle bescheidenheid ben ik echter van mining dat het eens per drie jaar vaccineren van uw hond of kat waarschijnlijk nog steeds teveel van het ..goede.. is dezelfdelogica gaat op voor jaarlijkse boosters, de in het lichaam crculerende antistoffen schakelen slechts het virus in het caccin uit. de richtlijn van drie jaar is waarschijnlijk een politieke concessie van de wetenschappers, ter wille van dierenartsen die een hoop inkomsten moeten missen wanneer zij niet jaarlijks meer kunnen vaccineren. In canada worden dierenartsen nu zelfs uigenodigd om seminars bij te wonen die hen moeten helpen op andere gebieden aan inkonste te komen, ter compenstatie van de verminderde inkomsten uit het vaccineren , dus de tijden zijn echt aan het veranderen.

vaccins zijn echter niet alleen dodelijk. Ik heb veel stdies gevonden die vaccins in verband brengen met zeer uiteenlopende ziekten.

een heel klein stukje uit een rapport van niet of wel enten. het boekwerk is te groot om het hier in het geheel neer te zetten.
-----------------------------------------------------
mijn gevoel zegt, te veel enten is nooit goed, helemaal niet enten, zeker de pup niet, zal ik nooit aanbevelen, geef de pup al zijn inentingen , en hij is een flink aantal jaren beschermd. dat is dus mijn mening. zelf sta ik ook in dubio.

willemijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "de jaarlijkse entingen.....een klein stukje uit een rapport." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AnitaAnita 3 doggies

honden foto van Anita

Goed en helder stuk Willemijn!

Groetjes, Anita.

honden page profiel sandrasandra 3 doggies

honden foto van sandra

hoi willemijn.
ik ent mijn pups altijd 3 keer in en dan met 1 jaar nog maar daarna ent ik ze alleen maar in als ze naar een kennel moeten omdat ik bijvoorbeeld op vakantie ben.
en ik heb nu een hond en die is 6 en heeft nog nooit een ziekte of wat gehad het is een oersterk diertje zegt de dierenarts ook ;-)
en ik heb zelfs mensen in de familie die de honden nooit inenten en die zijn ook allemaal stok oud geworden.
zelfs de puppyentinge hebben ze niet gehad die honden want hun zijn en finaal tegen tegen die entingen.
dus ik geloof het wel dat het neit nodig is om ze jaarlijks in te enten
groetjesss sandra

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dat was interessant. Het is eigenlijk ook wel logisch.

honden page profiel Kaya en KodaKaya en Koda 3 doggies

honden foto van Kaya en Koda

Dankjewel voor de informatie dat was zeker goed om te lezen.Aangezien ik ook in dubio staat heeft dit toch wel beetje geholpen ook.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Hoi,

ik ent mijn katten heel zelden, en die hebben nooit wat gekregen, de jack russel doen we ook lang niet elk jaar, alleen de aussie wel, want ja dat moet voor de hondenschool :S Ook weet ik dat ze bij rabies vaccinaties (vooral bij katten) altijd noteren op welke plek deze is gegeven omdat hier vaak kwaad aardige tumoren ontstaan op de plek van enten :S Maar het hoeft van mij ook lang niet zo vaak als het nu gebeurd, allemaal geld klopperij ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Heel goed!!

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas 3 doggies

honden foto van ben niet meer actief helaas

ok heel duidelijk
nou dat mag ik wel hier in het dorp gaan verkondigen dan want hier zitten de mensen elk jaar trouw bij de dierenarts hoor

ok maar hoe zit het dan met het feit dat ik vaak naar buitenland ga
heb ik dan wel de nodige vaccinatie's nodig? dus ben ik dan wel verplicht elk jaar mn hond te enten want dat zou ik dan stom vinden gezien het bewezen is dat dit onnodig is

is het dan niet verstandig om je hond na de afronding van het pup enten na bij 5 jaar eenmalig te enten?

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Mooi stuk en duidelijk, Willemijn. Bedankt :-D

Als je naar buitenland wilt dan zul je ze moeten blijven enten natuurlijk Tanja. Dat is gewoon wettelijk.
Voordat dat is veranderd zal er nog een hele tijd overheen gaan. Afhankelijk van land waar je heen gaat,moeten regeringen beslissen of zij met een jarenlange gewoonte willen breken of niet.
En het is al zo normaal dat enten gewoon elk jaar moet voor de meerderheid van de mensen,dat ,dat nog jaren kan duren denk ik,voordat er genoeg mensen in regeringen zullen zeggen dat het niet meer hoeft.Dat zie je toch al aan de meeste reacties van ons hier op hp, er word toch behoorlijk iets aan wankelen gebracht waar de meeste van ons altijd vol achter stonden.

Zelfde als in pensions,shows enz enz

Groetjes Marianne

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas 3 doggies

honden foto van ben niet meer actief helaas

ja ik vind het nu jammer want ik ben dus verplicht mijn hond te enten mits ik naar buitenland wil
mits ik shows wil lopen
mits ik training wil doen bij de vereniging
heel jammer dat ik nu ik dit weet bij elke enting in de stress zal schieten voor een paar dagen en dingen ga zien die er niet zijn zo ben ik nu eenmaal een stresskip voor mij had het beter geweest als ik dit niet wist

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas 3 doggies

honden foto van ben niet meer actief helaas

en even tew reageren op geldklopperij de overheid zal er ook zn voordeel weer aan doen hoor anders was het niet zo t zal wel met minder subsidie te maken hebben of de overheid verdient eraan hoe dan ook 1 van de 2

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

toch zijn ze aan het nadenken, want de rabiesenting is nu geldig voor drie jaar, ieder van ons die naar het buitenland ging weet dat voor twee jaar terug de enting maar een jaar geldig was, dus al een stap in de goede richting.

ook de parvo wordt op het moment niet meer ieder jaar gegeven, ook al een stap vooruit, dus wie weet gaat de regering ook nog eens om de tafel zitten. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

weet wel Tanja, de onzekerheid is misschien nog veel completer bij je dan dat tie al was, maar toch goed om een discussie op touw daar over te zetten.

en als dat op gang komt, dan komen er ook vraagtekens bij de dierenartsen. kijk maar naar de rabies inentingen, die zijn nu ook toch al drie jaar geldig, en ook voor het buitenland wordt het getolereerd de drie jaarlijkse enting, hoeft toch nu ook niet meer jaarlijks ingeent te worden, en ook de parvo, die is ook niet meer ieder jaar nodig, de dierenartsen hebben hun vaccinatie protocol al bijgesteld, en nee nog niet genoeg, daarom blijven discuseren over enten. dan heeft iedereen daar baat bij.

en ook ik twijfel nog steeds hoor, bamse is aan haar jaarlijkse enting toe. dus.............

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "de jaarlijkse entingen.....een klein stukje uit een rapport." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^